Desiata v škole v Nemecku
Čo dávate na desiatu, s čím učitelia v škole nemajú problém? Minule som sa tu smiala na dobozke na desiatu a teraz aj moja desiata bola ohodnotená ako nezdravá 🤔 dnes mala mrkva, červená paprika, uhorka, ovocná taštička bez pridaného cukru, 2 mini detské špaldové celozrnné keksíky bez cukru - ale niečo podobné má tak raz za týždeň, bežne namiesto toho napríklad ryžový chlebík. Moja dcéra nie je fanúšik tmavého chleba so šunkou a syrom a pod. Keď jej niečo také dám, tak to donesie späť. A popravde s ich obedom, čo je takmer vždy niečo s lepkom, myslím, že ďalší lepok nie je treba. Čo robím zle, mamy v Nemecku?
@yanni to je zaujimave tieto anglo germanske narody sa na skolach tvaria na zdravu vyzivu a cely den su decka na suchej ( ale akoze zdravej ) strave pricom jeden normalny teply obed nevynahradi ziadna sucha zdrava strava .akoze ked predsravim cely den sendvicovy a kntomu suche nakrajane uhorky s mrkvou bez ochutenych salatovych topingov tak mi s prepacenum vyschyna v hrdle
@katulienkax u nas maju teplý obed...
@katulienkax ak dieta tu chodi do druziny, chodi automaticky na obedy, ktore su teple. Neexistuje, ze su od rana do vecera na suchom studenom jedle. Ak konci o jednej na obed, tak obedy su v rezii rodicov...
@katulienkax moja chodí do Ganztagsschule, majú raňajky a teplý obed. Desiatu a olovrant jej balim. Deti, ktoré sú v Hort majú automaticky teplý obed. V UK majú tiež teple obedy. To len v Saudi sme nemali. Tam jednoducho neboli na to kapacity a k tomu všetkému ešte extrémne veľká zmes národov. A tiež nebol záujem. Buď boli ženy doma alebo mali Maid. Takze varenie nebol problém.
@malinoismum máš u mňa veľký plusový bod 🙂 za tu poslednú správu. Keď som bola tehotná a nejakú blbosť som zapotila, môj šéf to vždy odovodnil "baby brain" 😊
@bluka2 no na mna by nemecke ucitelky volali socialku 🤔 celodenna strava 5 rocnej. Podotykam ze moja dcera jedine toto zje na obed (jablka sa nedotkne ).
@squ1rrel 👏🏼👏🏼👏🏼 za toto 1000 bodov 😊😀🤝
@lavender273 takze to jablko je "pre učiteľky"?🤣
@loginexistuje doboska je keksik? Ak ano, hadam zartujes.. 😉 Keksy su plne cukrov a nevhodnych tukov, maju vysoku energeticku hodnotu a malo bielkovin. nevravim, ze to dietatu zakazovat vzdy, to nie, ale na desiatu to veru nepribalim..
@lavender273 uputal ma vas desiatovy box 🙂 co to je?
@beronsche b box to je, cez amazon som to kupovala.
@beronsche
Objednavala som cez australsky amazon, no da sa to asi kupit aj v europe.
https://www.amazon.co.uk/b-box-Silicone-Contain...
@yanni ahoj, akurát sa rozhodujem medzi týmito menšími desiatovými boxmi a našla som túto diskusiu kde spomínaš že máš aj ten mini od yumbox. Si s ním spokojná? Alebo by si prijala trošku väčší? Našla som podobný od Klarstein, o pár CM väčší, no aj o niečo ťažší. Myslíš že ten menší postačí na malú desiatu pre 2 ročného? Pridávam foto pre porovnanie. Toto je Klarstein s rozmermi: 18 × 15 × 5 cm (Š × V × H) a váha: 404g
Ja mám ten druhý (od yumbox), ale má viac prehriadok na tej ľavej polovici. Som spokojná. Ten prvý sa mi zdá malý na všetko
@evaachesa Zalezi kolko a na aky dlhy cas tam chces zabalit. My mame len yumbox. S 6timi priecinkami a tento snack s 3mi. Vsetky Jumboxy s viac priecinkami su väcsie rozmermi. Toto je vyslovene snack. Mojej malej (czerstwe 3 roky)to staci. Potrebuje 1-2 krat do tyzdna prakticky len na desiatu ked ma "lesny den". Inak vsetko ostatne maju v skolke. Toto je vyslovene na malickost (trochu chleba, nejaky ten korbacik, trosku zeleniny (uhorka atd), ovocia. Mimo "lesnych" dni ma vsetko v skolke (ranajky, desiata, obed, olovrant). Balit nic nemusim. Ide aj o to, ze si to musí 4 hodiny vlacit po cestách necestách v ruksaku. Cize aby to aj zjedla, aj nemala tazke. Starsia dcera bola najskor v skolke, kde okrem obeda nic ine nedostali Cize musela som jej nabalit aj desiatu aj olovrat. Tam by to nestacilo. Ta mala ten rozmermi väcsi, 6 priecinkovy (mnozstvo priecinkov si mozes vybrat 2-6).
@bluka2 Ty mas pravdepodobne ten klasicky velky. Rozmery vonkajsie su u tych väcsich zhruba rovnake, jedine co je rozne, ten inlay si mozes vybrat s roznym mnozstvom priecinkov. Tento Snack je vyslovene maly, ten fakt nie je na celodennu stravu. Velkostou je zhruba o polovicu mensi ako klasika. My mame niekolko Yumboxov.
@yanni @bluka2
Ďakujem baby za odpovede aj rady 🙂 keďže mám malého syna (2 roky) tak panini box by som teraz ešte neriešila (to až do školy) a tak mi prišiel ten snack box na teraz celkom vhodný na desiatu alebo na cestu do lietadla (2hod) + na dovolenke zobrať so sebou niečo na zahryznutie. Ten od Klarstein je rozmerovo o niečo väčší ako Yumbox 15x10x5 (3 priehradky) VS Klarstein 18x15x5 (4 priehradky), a preto rozmýšľam či by tento Klarstein teraz nebol celkom ok alebo to vôbec neriešiť 🙄. Dilema no.
Tiež som skúšala viacero boxov a u nás sa najlepšie osvedčil tento. Veľmi prakticky a zmestí sa jej do tasky klasicky rovno.😉👌

@malinoismum všetko fajn 👍