Migranti v Nemecku
Sú tu prosim nejake maminky co ziju dlhodobo v Nemecku ? Chcela by som pocut realny nazor ako to je s tymi migrantmi...na socialnych sietach sa siria hrozne zabery ako fackuju zeny, biju, okradaju...najviac ma ale zasiahlo, ked sli skolkari na prechadzku a jedneho tusim trojrocneho zapichol okoloiduci migrant...len tak z nicoho nic...tusim aj ucitelku....no strasne nieco...ale viem aj to ako sa ohyba realita na takychto sietach....problemom urcite su- ale ci naozaj az takym ako sa to zacalo prezentovat :(?
Vyše 50% populácie židov žije mimo Izrael. Taktiež títo nepáchajú násilne trestné činy za to, čo im bolo robené počas 2. svetovej vojny. Takže takýto argument takisto neuznávam. Ťahať tu konflikt Netanjahua s teroristickou organizáciou Hamas tiež je úplne mimo témy. To je diskutované v iných témach takže tam sa to dá bližšie rozvíjať ak má niekto záujem. Tu sa jedna o kriminalitu v Európe
Vyše 50% populácie židov žije mimo Izrael. Taktiež títo nepáchajú násilne trestné činy za to, čo im bolo robené počas 2. svetovej vojny. Takže takýto argument takisto neuznávam. Ťahať tu konflikt Netanjahua s teroristickou organizáciou Hamas tiež je úplne mimo témy. To je diskutované v iných témach takže tam sa to dá bližšie rozvíjať ak má niekto záujem. Tu sa jedna o kriminalitu v Európe
@anonym_9fee3d zidia sa po 2 svetovej pomstili, bud bezprostredne (zbitim az zabitim strazcov priamo pri oslobodeni) alebo s casovym odstupom popravili, koho dostali pod ruku plus ekonomicky voci vsetkym ostatnym statom. Vidis iba to, co chces vidiet.....
@anonym_9fee3d zidia sa po 2 svetovej pomstili, bud bezprostredne (zbitim az zabitim strazcov priamo pri oslobodeni) alebo s casovym odstupom popravili, koho dostali pod ruku plus ekonomicky voci vsetkym ostatnym statom. Vidis iba to, co chces vidiet.....
@vevesh ale prosim ta…. Mozno par jednotlivcov, určite nie masovo. Inak to máš odkiaľ? 🙂🫣. Druha vec, kopec tých čo prežilo a chcelo sa vrátiť do svojich domovov , boli pozabíjani, pretože ich majetky si privlastnili …. Ja zas chápem že si konvertovala na islam, aké zas trochu objektivity by ti nezaškodilo.
@vevesh ale prosim ta…. Mozno par jednotlivcov, určite nie masovo. Inak to máš odkiaľ? 🙂🫣. Druha vec, kopec tých čo prežilo a chcelo sa vrátiť do svojich domovov , boli pozabíjani, pretože ich majetky si privlastnili …. Ja zas chápem že si konvertovala na islam, aké zas trochu objektivity by ti nezaškodilo.
@anonym_9fee3d akych par jednotlivcov? Pomstili sa ti, ktori mohli. Na norimberske sudy a popravy zozbierali cez 300.000 podpisov. Nazistov nahanali zidia po celej juznej amerike (pomlcim, kolko ich tie "vylety a unosy" stali), aby ich mohli popravit. Zase trochu objektivity do problematiky....
@anonym_9fee3d akych par jednotlivcov? Pomstili sa ti, ktori mohli. Na norimberske sudy a popravy zozbierali cez 300.000 podpisov. Nazistov nahanali zidia po celej juznej amerike (pomlcim, kolko ich tie "vylety a unosy" stali), aby ich mohli popravit. Zase trochu objektivity do problematiky....
@vevesh aha no tak pockaj, ty chces porovnavat kriminalitu migrantov s tym, ze po vojne Zidia nahanali Nacistov a postavili ich pred sudy za vojnové zločiny? Trosku neporovnatelne s kriminalitou migrantov o korej sa tu teraz bavime? Wow
@vevesh aha no tak pockaj, ty chces porovnavat kriminalitu migrantov s tym, ze po vojne Zidia nahanali Nacistov a postavili ich pred sudy za vojnové zločiny? Trosku neporovnatelne s kriminalitou migrantov o korej sa tu teraz bavime? Wow
@anonym_9fee3d absolutne nie- toto sa vymklo z kontextu, ktory sa dalej a dalej vyvijal. Migranti budu vzdy kriminalnejsi ako domaci, lebo v cudzine nemaju co stratit oproti domacemu obyvatelstvu, ktore sa "drzi pravom v sachu". Su na to odborne studie. Europania su tiez najkriminalnejsie zivly v azii🤷♀️🤷♀️ako aj najkriminalnejsi zivel v palestine je zid a o par metrov v izraeli je to palestinec. V africkych krajinach tiez budu migranti najkriminalnejsi zivel, mozno bieli, mozno arabi, mozno cierni....Neexistuje "kriminalnejsi" imigrant ako druhy. Bud je niekto kriminalny alebo nie bez ohladu na povod. Tu sa to niekto snazi vsuvat do rovnice - "farebnejsi juznejsi"= kriminalejsi imigrant oproti inym a automaticky menej cenny oproti domacemu obyvatelstvu. Ty sa konkretne davas do rovnice, ze zidia boli lepsi imigranti, lebo....no neboli, vsetko je otazka historickeho a geopisneho kontextu a osobnych rozhodnuti v zivote cloveka, ci poctivy je/bol/ bude alebo nie.
@anonym_9fee3d absolutne nie- toto sa vymklo z kontextu, ktory sa dalej a dalej vyvijal. Migranti budu vzdy kriminalnejsi ako domaci, lebo v cudzine nemaju co stratit oproti domacemu obyvatelstvu, ktore sa "drzi pravom v sachu". Su na to odborne studie. Europania su tiez najkriminalnejsie zivly v azii🤷♀️🤷♀️ako aj najkriminalnejsi zivel v palestine je zid a o par metrov v izraeli je to palestinec. V africkych krajinach tiez budu migranti najkriminalnejsi zivel, mozno bieli, mozno arabi, mozno cierni....Neexistuje "kriminalnejsi" imigrant ako druhy. Bud je niekto kriminalny alebo nie bez ohladu na povod. Tu sa to niekto snazi vsuvat do rovnice - "farebnejsi juznejsi"= kriminalejsi imigrant oproti inym a automaticky menej cenny oproti domacemu obyvatelstvu. Ty sa konkretne davas do rovnice, ze zidia boli lepsi imigranti, lebo....no neboli, vsetko je otazka historickeho a geopisneho kontextu a osobnych rozhodnuti v zivote cloveka, ci poctivy je/bol/ bude alebo nie.
@vevesh kriminalita ako vieme závisí od mnoha faktorov ci uz vzdelania, podmienok v ktorych vyrastali a celkovo demografickych faktorov. Migranti co teraz prudia do europy pochadzaju z velmi slabych socialnych pomerov, su vo vascine nevzdelani a to je vsetko pricinou toho, ze su kriminalni. Pausalizovat, ze migranti su vo vseobecnosti kriminalni nie je az tak pravda. kedysi migrovali ludia z vychodu Europy na zapad za lepsim zivotom, utekali pred totalitou - tato vrstva bola prave vzdelana a inteligentna, a tym teda aj "nekriminalna". Samozrejme nase romske etnikum do toho neratam. slovaci sa v kriminalnych statistikach nachadzaju uplne na spodu, ked vobec....
@vevesh a cisto zo zaujmavosti, lebo som to nemohla najst, posli mi prosim nejaky odkaz na tie sudie, kde by som mohla pozriet kriminalitu europanov v azii.
@vevesh vies, mne napr. vadi to ospravedlnovanie kriminality migrantov, nech dostavaju normalne tresty (co dufam, ze zachvilu si otvoria oci, kde sa ich to tyka), nemoze domaci dostat horsi trest a migrant miernejsi, za taky isty zlocin, ci priestupok. Kazdy kriminalnik je zly. Ked nema co stratit, tak naozaj ho mozu poslat do jeho vlastnej krajiny. Cize starti vyhody Europskej atmosfery, pokoja, zamestnania. Domaceho kriminalnika nemas kam poslat, tak logicky skonci vo vazeni. Nemozu nas tu migranti drzat v sachu tym, ze sa budeme bat ist na vianocny trh v niektorych regionoch a trpnut, ci tam niekto nebuchne bombu, alebo autom nevrazi do ludi.
Prave sme mali vo vlaku z Viedne do Zurichu vo Svajciarsku pasovu kontrolu. Hadajte koho si policajti "random" vybrali? A jedine ich kontrolovali? Mne bolo aj luto tych ludi, lebo to bol presne vyber podla vzhladu. Na druhej strane chapem preco ich kontroluju.
Prave sme mali vo vlaku z Viedne do Zurichu vo Svajciarsku pasovu kontrolu. Hadajte koho si policajti "random" vybrali? A jedine ich kontrolovali? Mne bolo aj luto tych ludi, lebo to bol presne vyber podla vzhladu. Na druhej strane chapem preco ich kontroluju.
@anonym_a0304c moj kolega, vyborny manazer, skvely clovek, uzasny otec a manzel, ma tu "smolu" ze jeho rodicia boli utecenci, Afganci. Cize tiez uz na prvy pohlad vyzera ako Afganec. Ani ti neviem vysvetlit co vsetko s nim predvadzaju na letisku ked ideme na pracovnu cestu. Vzdy je na letisku aspon hodinu skor ako my aby nezmeskal lietadlo kym skontroluju vsetko co chcu... 🧐
Ja by som sa mu ani necudovala keby nenavidel ludi ktori sa k nemu takto spravaju
@inaemre
@anonym_a0304c ono, ti colnici sa inac aj spravaju podla farby pasu - vytiahnes bordovy, zrakom preletia a ok. Vytiahnes inu farbu (cierna a zelena je dost blba), otvaras aj kufre a kozmetiku🙄🙄🙄🙄
@anonym_a0304c moj kolega, vyborny manazer, skvely clovek, uzasny otec a manzel, ma tu "smolu" ze jeho rodicia boli utecenci, Afganci. Cize tiez uz na prvy pohlad vyzera ako Afganec. Ani ti neviem vysvetlit co vsetko s nim predvadzaju na letisku ked ideme na pracovnu cestu. Vzdy je na letisku aspon hodinu skor ako my aby nezmeskal lietadlo kym skontroluju vsetko co chcu... 🧐
Ja by som sa mu ani necudovala keby nenavidel ludi ktori sa k nemu takto spravaju
@inaemre Ale ved ked to tu v EU nenavidi, kludne sa moze vratit do Afganiatanu a tam byt manazer. Nie?
Ved tymto sme si aj my Ostblock presli - Europania v ramci Europy.
Nebudem veru plakat nad middle-east ludmi, z ktorych sa minimum asimiluje a aplikuje si vlastny zivotny styl v Europe - na ukor Europanov.
@inaemre Ale ved ked to tu v EU nenavidi, kludne sa moze vratit do Afganiatanu a tam byt manazer. Nie?
Nebudem veru plakat nad middle-east ludmi, z ktorych sa minimum asimiluje a aplikuje si vlastny zivotny styl v Europe - na ukor Europanov.
@anonym_7f577e nie, nepresli. Som slovenka a muz kurd. Kedze mam muzovo priezvisko, este si sem tam "zliznem", hlavne telefonicky, ale aj na colnici....a tam dokym som nevytiahla bordovy pas, uplne ine spravanie colnikov. Ked muz ziskal obcianstvo, tak isto sa zmenil z minuty na minutu pristup a moznosti. Sem tam este niekde priblbe poznamky su, ale to su ludia- rasisti a tym je jedno, ci ost block ci midlle-east ci juzna amerika....
@anonym_7f577e nie, nepresli. Som slovenka a muz kurd. Kedze mam muzovo priezvisko, este si sem tam "zliznem", hlavne telefonicky, ale aj na colnici....a tam dokym som nevytiahla bordovy pas, uplne ine spravanie colnikov. Ked muz ziskal obcianstvo, tak isto sa zmenil z minuty na minutu pristup a moznosti. Sem tam este niekde priblbe poznamky su, ale to su ludia- rasisti a tym je jedno, ci ost block ci midlle-east ci juzna amerika....
@vevesh Ale ano presli sme si ako Ostblock dokonalou selekciu a aj tebou opisanou sikanou. A to ako Europania v ramci Europy.
Takze nebudem teraz vyplakuvat nad Middle est pristahovalcami, ktori zvacsiny robia len problemy, alebo nic.
@vevesh Ale ano presli sme si ako Ostblock dokonalou selekciu a aj tebou opisanou sikanou. A to ako Europania v ramci Europy.
Takze nebudem teraz vyplakuvat nad Middle est pristahovalcami, ktori zvacsiny robia len problemy, alebo nic.
@anonym_7f577e este raz, tym cim si si presla, je velmi velmi slaby odvar k middle east a ako sa k nim spravaju. Nevies porovnat, ak si sa neocitla na danej strane a v ich kozi. Uz len taky hore spomenuty priklad, nikdy si ako slovenka nemusela chodit na letisko 2 hodiny vopred len preto, lebo si z ostbloku...
@anonym_a0304c toto robia vo vlakoch stale. Ja som chodila casto tym nocnym vlakom z Nemecka do Viedne. Tam vzdy do lozkoveho nabehli s lampami policajti. A pytali sa: ste vsetci Nemci? Ja som ku koncu uz za seba hovorila ano, lebo som presne vedela, ze ich nezaujimam, ze je to jedno. Ale ked sme nahodou mali nejakeho tmavsieho tam, som hned vedela, ze tuto cestu v kupe s tymi lampami budu otravovat (pardon, chranit nas) dlhsie a az tak sa nevyspime
@anonym_a0304c toto robia vo vlakoch stale. Ja som chodila casto tym nocnym vlakom z Nemecka do Viedne. Tam vzdy do lozkoveho nabehli s lampami policajti. A pytali sa: ste vsetci Nemci? Ja som ku koncu uz za seba hovorila ano, lebo som presne vedela, ze ich nezaujimam, ze je to jedno. Ale ked sme nahodou mali nejakeho tmavsieho tam, som hned vedela, ze tuto cestu v kupe s tymi lampami budu otravovat (pardon, chranit nas) dlhsie a az tak sa nevyspime
@bluka2 ty si ale odvážna lôžkové s nočné ešte. Bolo to ženské lôžkové ci mix?
@anonym_7f577e este raz, tym cim si si presla, je velmi velmi slaby odvar k middle east a ako sa k nim spravaju. Nevies porovnat, ak si sa neocitla na danej strane a v ich kozi. Uz len taky hore spomenuty priklad, nikdy si ako slovenka nemusela chodit na letisko 2 hodiny vopred len preto, lebo si z ostbloku...
@vevesh Áno, lebo ostblok pre nich nepredstavoval potenciálnu teroristickú hrozbu
@vevesh Áno, lebo ostblok pre nich nepredstavoval potenciálnu teroristickú hrozbu
@anonym_9fee3d ano, ja to viem a chapem a preto hovorim, ze porovnavat to s znevyhodnenym zaobchadzanim z ostblocku sa to neda - zazila som oboje, i ked to druhe vzdy ciastocne a nie "do plna"ako moje zname, lebo, ked zacnem s tym, ze som slovenka, tak sa krotia....
@anonym_7f577e skus citat s porozumenim. On je Rakusan, len ma tmavsie vlasy 😅
@anonym_7f577e nerozumiem ako sa ma "vratit" niekam kde v zivote nebol, ani nehovori ich jazykom a predpokladam ze by to tam ani nevpustili kedze rodicia utiekli. Skus citat s porozumenim...on je rodeny Rakusan
@anonym_7f577e nerozumiem ako sa ma "vratit" niekam kde v zivote nebol, ani nehovori ich jazykom a predpokladam ze by to tam ani nevpustili kedze rodicia utiekli. Skus citat s porozumenim...on je rodeny Rakusan
@inaemre tak pre mna su takito ludia tiez len papierovi rakusania. Mam svagra z argentiny, ma soanielske obcianstvo a mohli by sme hovorit, ze je spaniel. Ale aj tak je pre nas argentincan. 😂
@inaemre tak pre mna su takito ludia tiez len papierovi rakusania. Mam svagra z argentiny, ma soanielske obcianstvo a mohli by sme hovorit, ze je spaniel. Ale aj tak je pre nas argentincan. 😂
@zuzana76 ano, takto rozmyslaju ludia ktori nikdy neopustili svoju Hornu dolnu ale osvojuju si blaboly neonacistov 😅
@zuzana76 mylis si narodnost a obcianstvo. Tieto dve veci nemaju nic spolocne. Preto sa to uvadza aj oddelene v kazdom state. Kludne mozes byt argentincan s rakuskym pasom a nie si "papierovy rakusan", tak isto ako je slovensky madar ci rusinec - tiez mu nikto nevyhadzuje na oci, ze je papierovy slovak🫣🫣🫣i ked podla tvojej definicie asi len polka slovenska su original papierovi slovaci...
@zuzana76 ano, takto rozmyslaju ludia ktori nikdy neopustili svoju Hornu dolnu ale osvojuju si blaboly neonacistov 😅
@inaemre v turecku pre nas miestne babky pripravovala placly gözleme plnene syrom a masom, tie masove som radsej nejedla, nechuti mi jahnacie. Ale zazitok to bol. Ale ked som videla ako to tie babky miesili vo velkych vandlocg na zemi a okolo macky, tak tie syrove som riskla, tie masove nie, lenontl maso bolo vo vandli a tam kopec much. Ale ako cesta to bolo uzasne, ja som maniak na pamiatky, takze sommsi uzila tu historicku cast. V irane sme amli mat sukromneho kuchara, zabudli povedat, ze vie len hranolky a opekane hamburgery a fajcil jednu od druhej 😂

@vevesh zda sa ti rozrezanie cloveka na cirkularke lebo ukryval zidov slaby odvar?
@zuzana76 nie, ale robili ro kazdemu? Ludia nezili 6 rokov pod terorom (vyjmem teraz zidov z toho, lebo na slovensku sa ludia spravali inac k zidom ako v nemecku). Ako slovak si vojnu nevnimal, az ked prisla pechota a povstanie, co "bollo relativne kratko". Blizky vychod nema klud od....druhej svetovej vojny. Najprv boje za vlastne staty, neskor boje medzi statmi kvoli kolonialnej politike, potom boje za nezavislost, vsetko hlavne kvoli rope a plynu....a tie su tam az doteraz. Postavili, zburali, postavili, zburali...a tak dokolecka dokola, ludia uz nemaju zaujem nieco stavat, zit v chudobe a kazdych 5 rokov sa bat o postavene 4 steny, ked im tam dosadzuje zapad diktatorov podla sebovole a ked nevyhovuju, zbombarduju celu krajinu, aby opat isli dokola. Za najvacsi vtip zapadnych krajin povazujem momentalne syriu. Aktivny clen al-kaidy, zrazu je vyhovujuci prezident, lebo suhlasi so zapadom (a stavbou katarskej pipeline, co asad nesuhlasil), co tam potom, ze je predstavitelom radikalneho islamu (co asad bol najmiernejsi a velmi otvoreny moderny politik), ktory sa zavadza ako statne zriadenie(!). A eu ocakava, ze syrcania sa vratia spat DOBROVOLNE do teroru, ktory im nastolila eu, spat z eu...😵💫😵💫😵💫😵💫. Afganistan a Lybia su dalsie taketo dva vtipy. A o dalsich radsej pomlcim....
Takze ano, tito ludia su otupenejsi voci teroru, lebo zazivaju ho az prilis dlho-oni ine nepoznaju, urcite emocionalne a socialne veci klesli nizsie, niekde az na dno. Skus si precitat, co sa deje v gaze so strany psychologov, ktori tam pracuju v ramci iniciativy lekari bez hranic. Na nete je kopec videi, a toto bude este len "zabava" dostat tuto generaciu do fungovania schopneho stavu, teda za predpokladu, ze ich vsetkych tam nevyzabijaju...