Migranti v Nemecku
Sú tu prosim nejake maminky co ziju dlhodobo v Nemecku ? Chcela by som pocut realny nazor ako to je s tymi migrantmi...na socialnych sietach sa siria hrozne zabery ako fackuju zeny, biju, okradaju...najviac ma ale zasiahlo, ked sli skolkari na prechadzku a jedneho tusim trojrocneho zapichol okoloiduci migrant...len tak z nicoho nic...tusim aj ucitelku....no strasne nieco...ale viem aj to ako sa ohyba realita na takychto sietach....problemom urcite su- ale ci naozaj az takym ako sa to zacalo prezentovat :(?
@vevesh Aha tak ked uz argumenty dochadzaju (farba pleti), tak zacneme rozoberat crty tvare?
No moja, ked sa niekto za kazdu cenu chce citit diskriminovany v novej krajine dovod si najde. Ty a tvoj kurd ste jasnym prikladom.
Kontroly sa vykonavaju a su bezne na komkolvek. Bezohladu na farbu pleti, veku (moja dcera musela tiez niekolkokrat vyprazdnit rucnu batozinu na letisku) a crt tvare.
Vsetci to chapeme ako nevyhnutne bezpecnostne opatrenia, len ista komunita tu vkuse vykrikuje.
@anonym_7f577e vobec mi nedochadzaju argumenty. Ja stale tvrdim, ze taku kontrolu si ty ci tvoja rodina nezazila, aj ked je tvoj muz "potmavsi". Lebo je rozdiel spaniel/talian/grek/albanec a arab/kurd/afganec. Su na to rozdielne identifikacie a rodzielne postupy kontroly aj u policie a hlavne na toto sa pozera. Toto je aj informacia z prvej ruky.
@zuzana76 zalezi aka demonstracia- za kalifat a podobne, tak ano, toto je dost prenasledovane...
@vevesh no ved proti hostitekej krajine, za kalifat, sariu, ale aj tak, ak sa moslimovia v nemecku ci inej krajine rozmnozia (nemam nic proti nim, ani napr proti tvojmu muzovi) nemyslis, ze logicky budu aj v celnych funkciach a tym padom demokracia v nemecku zanikne a k presadeniu moslimskeh statu pride? Bavime sa mozno aj o horizonte 200 rokov, co nam moze byt jedno. Myslim, ze by malo byt tiez zakotvene, ze nikto nemoze napadnut sekularnost statu, viera ano, vo svojich spolocenstvach, ale nemoznost zmenit demokraciu na nabozensky stat.
@zuzana76 zalezi aka demonstracia- za kalifat a podobne, tak ano, toto je dost prenasledovane...
@vevesh demostracia, kde moslimovia demostruju spolu s nemacami za napr lepsie pracovne podmienky, tak to je ok, vyslovene mi ide o napadanie suverenity statu a jeho demokratickych principov, toto je to co mne vadi a tiez to odpustanie, ci benevolentne tresty, ktore kriminalnikovi nezabrania v pachani dalsich zlocinov. Myslim, ze vsetci normalni ludia by nemali nic proti migrantom, keby nebol dvojaky meter pretoze kazdy sa boji, aby nebol oznaceny za rasistu, ako ja tu a pritom len poukazujem na pachanie zlocinov, nic viac nic menej.
A ani to, ze by som si nevzala za muza clena inej kultury nie je rasizmus. Npr moslima, cernocha, peruanca, ci ineho prislusnika nejakeho kmena. To je cisto esteticka a kulturna zalezitost. Nedokazala by som zit v horsich podmienkach, zijem v meste, chcem mat isty komfort. Nedokazala by som zit napr s peruancom v nejakej zapadnutej peruanskej dedinke. Moslim, tam by sme sa nezhodli kulturne, ja napr doma nemam ziadne symboly krestanskej viery a takisto nechcem mat ani inej viery, napr sosku Budhu, ci jest na zemi ako moslimovia atd…Tiez by sme sa nezhodli na vychove deti. Je uplne prirodzene, ze clovek si vybera partnera, aby mu aj vyhovoval, a aby splnal jeho kulturne a zivotne nazory. To ale neznamena, ze by som si nevzala ziadneho cudzinca, cize nejde ani o xenofobnost.
A tak isto by som si nevzala slovaka alkoholika a co fajci a nevernika.
@vevesh no ved proti hostitekej krajine, za kalifat, sariu, ale aj tak, ak sa moslimovia v nemecku ci inej krajine rozmnozia (nemam nic proti nim, ani napr proti tvojmu muzovi) nemyslis, ze logicky budu aj v celnych funkciach a tym padom demokracia v nemecku zanikne a k presadeniu moslimskeh statu pride? Bavime sa mozno aj o horizonte 200 rokov, co nam moze byt jedno. Myslim, ze by malo byt tiez zakotvene, ze nikto nemoze napadnut sekularnost statu, viera ano, vo svojich spolocenstvach, ale nemoznost zmenit demokraciu na nabozensky stat.
@zuzana76 Ano, preto je politicky islam zakázaný. Dokedy neviem. Ak ich bude väščina ….
@zuzana76 nie, nemyslim si, ze demokracia zanikne. Len urcite pristupy by sa mozno obmenili, co si nemyslim, ze by bolo zle. Zase, momentalne v zapadnej politike vidime, ako demokracia nefunguje - uz len ked si vezmes slovensko ci nemecko....
@zuzana76 nie, nemyslim si, ze demokracia zanikne. Len urcite pristupy by sa mozno obmenili, co si nemyslim, ze by bolo zle. Zase, momentalne v zapadnej politike vidime, ako demokracia nefunguje - uz len ked si vezmes slovensko ci nemecko....
@vevesh ale teda nevadil by ti zanik krestanskej kultury na ukor moslimskej
@vevesh ale zatial nikto nic lepsie ako demokraciu nevymyslel
@zuzana76 Ano, preto je politicky islam zakázaný. Dokedy neviem. Ak ich bude väščina ….
@gabrielkaa ak bude vacsina moslimskeho obyvatelstva, tak logicky si presadia svoje a ten, kto operuje tym, ze v europe to bude slabnut a ako sa budu asimilovat, tak postupne sa ta hranica zotrie atd…tak je snilko a nie realista. Ale mozno bude aj tak vsetko jedno, ked Putinovi prepne v gebuli, tak sme aj tak vsetci tam.
@vevesh ale teda nevadil by ti zanik krestanskej kultury na ukor moslimskej
@zuzana76 kultura a nabozenstvo su 2 rozdielne veci. Kultura nezanikne, ta sa vzdy vyvija. A nie nebojim sa, zeby slovenska kultura zanikla. Nabozenstvo je trochu ina vec- je faktom, ze vacsina europy su ateisti. Toto moze byt prevazene, ale znakom demokracie je sekularnost riadenia a nabozenstva. Ak sa toto dodrzi, tak nie, nevidim problem, ak tu bude vacsina moslimov. Ako nahle zacne zasahovat nabozenstvo do riadenia statu, mas problem- vid poliaci ci usa alebo z opacnej strany iran ci saudi (i ked u moslimov sa to uvolnuje, zatial co u krestanov sa to zacalo pritvrdovat...)

@vevesh suhlasim, az na stretavanie sa a zhromazdovanie s cielom demonstracii a bureniu sa voci hostitelskej krajine, to by som tvrdo potlacala a vodcov tychto podujati vyhostovala