icon

Má niekto skúsenosti s Ozempicom na chudnutie?

ghelena
Dnes o 16:21

Ahojte. Je tu niekto, kto ma vyse 100kg a dr. mu predpisal Ozempic na znizenie vahy?
Mate skusenosti?
Dakujem za reakcie.

klarissa25
Dnes o 16:26

Staci upravit stravu byt v kalorickom deficite, viac sa hybat a vaha pojde velmi rychlo dole… naco pchat do seba lieky ktore telo nepotrebuje

anonym_a7c6ce
Dnes o 16:41
@klarissa25

Staci upravit stravu byt v kalorickom deficite, viac sa hybat a vaha pojde velmi rychlo dole… naco pchat do seba lieky ktore telo nepotrebuje

@klarissa25 stačí reagovať na otázku a odpovedať k veci... naco písať nevyziadane rady na ktoré sa nikto nepyta

klarissa25
Dnes o 17:01
@anonym_a7c6ce

@klarissa25 stačí reagovať na otázku a odpovedať k veci... naco písať nevyziadane rady na ktoré sa nikto nepyta

@anonym_a7c6ce no ja som napisala aspon nejaku radu. Co si napisala ty?

anonym_a7c6ce
Dnes o 17:03
@klarissa25

@anonym_a7c6ce no ja som napisala aspon nejaku radu. Co si napisala ty?

@klarissa25 ja nemám radu, ja som prišla, lebo ma zaujímali reálne odpovede. Ale tradične , ako to uz býva tu musela byt aspoň jedna ako ty

anonym_3eabe8
Dnes o 17:06

Svokra brala 0,5 schudla zopar kilo za vyše roka
Potom pribrala ďalší polrok ,dali jej 1 a zatiaľ nechudne
Takže hej nespoliehať sa...

anonym_1ec961
Dnes o 17:09

Ozempic je ale priamo určený na diagnózu diabetes. Ak nemáš diabetes, lekár ti môže predpísať Mounjaro. To je priamo na chudnutie. Bohužiaľ je na priamu úhradu, cca 240€ za mesiac.

anonym_e6d673
Dnes o 17:28

@ghelena Každý boží deň je tu táto otázka a je úplne zbytočná. Prvý krok je buď praktický lekár, obezitolog, endokrinolog, diabetológ, gynekológ ale musí to byť LEKÁR. Preparáty sú tri dostupné, záleži či sa rieši len obezita, v tom pripade BMI nad 35 skúmajú sa pridružené ochorenia, komplet krvný obraz, EKG, je tam veľké množstvo nežiadúcich účinkov riešia sa benefity oproti riziku nežiadúcich účinkov. Liečba je plne hradená v prípade obezity pacientom, na začiatku okolo 180e najnižšie dávky na mesiac, podávajú sa formou injekčného pera.
Dávky sa zvyšujú a stúpa aj cena, treba s tým počítať.
Nie je to zázrak vyžaduje sa dodržiavanie stravovania a pohyb je to skôr pomocná barlička. Každopádne smer lekár treba posúdiť celkový zdravotný stav a budeš vedieť či je táto cesta vhodná pre teba.

katkazatka
Dnes o 17:39

Je tu tisíc zbytočných tém o týchto liekoch. Čo keby ste si skúsili nájsť staršie debaty? To sú ľudia leniví už aj nájsť si existujúce temy?