Ako zlepšiť stravovacie návyky ročných detí?

22. apr 2025

Ako jedávajú vaše ročné detičky? Moja toho veľa nezje.
Ráno keď vstane nakojim ju, tak za 2 hodinky desiata nejaká výživa, pomazanka, jogurt, občas pečivo lebo tvrdá stolica

Pred spaním kojenie, keď vstane tiež kojenie a potom obed nejaká zelenina, mäso, kuskus, zemiaky (cestoviny nedávam tiež kvôli tvrdej stolici)

Potom zas kojenie pred spaním a keď sa zobudí a večera nejaká obilninová kaša s ovocím, polievka alebo avokado
Pred spaním opäť kojenie

Medzitým občas zopne nejaké ovocie odomna pripadne malú mozzarelu si dá
Z každého zje max tak do 10 lyžičiek a to aj veľa hovorím

Skúšala som aj nekojiť po zobudeni ale to mi nezjedla ani lyžičku z nejakého jedla a chcela sa len kojiť. Aj prejsť na tuhšia stravu s nejakými kúskami ale keď nezje neviem ako

Stretli ste sa s tým niekto? Zlepší sa to asi časom? Nechcem ju nútiť :/

gejb
22. apr 2025

Tak podla mňa nemá hlad keď ma plne brucho mlieka, preto neje, nemá prečo.
Ja cez deň nedávam mlieko už vôbec.

xeniii
22. apr 2025

Tiež si myslím, že je to tým mliekom, je nasýtená. Ale veď buď rada, že aspoň čosi, môj synovec (sestrin) nechcel absolútne žiadne príkrmy, zeleninu, nič, keď mal rok. Potom sa to otočilo akosi zo dňa na deň.

januska12323
22. apr 2025

10 lyžíc normálneho jedla a popritom stále mlieko, zje toho až až.

nynia
22. apr 2025

3x denne kojenie plus jedlo mi nepride zeby hladovala. Idealne bude odstavit ked nechces uplne minimalne z tych dvoch kojeni cez den prve dni budu tazke ale kazdy zvladol odstav takze zvladne to aj tvoja. Ale ked sa stale pred jedlom nakoji do syta tak potom normalne nebude jest a mozes byt rada aj za tych 10lyzic co zje. Ja som to tak robila kazdym novym chodom som zrusila jedno kojenie a v obdobi len ochutnavania a nie riadneho jedenia kojenie vzdy bolo az po jedle nikdy nie pred.

pribinak
22. apr 2025

Však to je celkom pekne. Môžeš byt spokojná.

nikiki29
22. apr 2025

Má veľa mlieka. Ale podľa mňa to nie je až taká katastrofa.. hlavne že papá. Môžeš ešte vyskúšať, že po zobudení nadojčíš len krátko, proste ju odpojíš, zahráte sa a o nejakú polhodinku-hodinku ponúkneš príkrm. Môže odmietať príkrm aj keď má príliš veľký hlad. Ja som najprv rušila dojčenie pred spánkom, pretože po zobudení nešiel od hladu už vydržať, tak som nadojčila po spánku, potom som skúšala príkrmy viac krát po troške a tak išiel na další spánok s plným bruškom príkrmov. Dojčenie opäť po spánku. Aktuálne má 3x mlieko a 4 príkrmy. Inak tiež sme sa trápili s tuhou stolicou, upravilo sa to časom keď príkrmov zjedol viac. Vyradila som ryžu, zemiaky, mrkvu, banány. Obmedzila som pečivo a vždy dávala len s nátierkou, nie suché. Zaradila viac jablka, slivky.

zobaka
22. apr 2025

v pohode jedenie, tak jem aj ja a nie som kojena😂

iivancova
22. apr 2025

Dcéra má dva roky, kojim viac-menej na požiadanie. Poviem ti našu skúsenosť - bolo jedno či jej dám alebo nedám mlieko, keď nechcela jesť tak nejedla a jedla ako píšeš - pár lyžičiek, aj to bol zázrak. U nej nepomohlo, že jej obmedzím mlieko a bude hladná a viac zje. Keď bola veľmi hladná, prerevala sa až k mlieku, určite ju to nemotivovalo zjesť “normálne” jedlo. Teraz zje pomerne dosť a čo sa zmenilo? Nič, proste od januára jej viac chutí a stále sa kojí rovnako. Čiže to chce len čas, to je moje posolstvo 😀 veľa šťastia prajem, viem aké je to na nervy.

majlo1234
22. apr 2025

Ja kojim cez den len dva krat, po oboch spankoch, niekedy ani to nie, ked nechce. Ale dcera mi zje tyh 100-150 g, rano ovocie/vyziva s kasou, pripadne vajicka na vsetky sposoby. Obed, na olovrsnt zje cely jogurt a vecera kasa. Pomedzito niekedy ovocko, chrumka do kocika.
Syn sa viac kojil a menej jedol😆