icon

Energošeky: Ako vyriešiť problémy s úradmi?

11. máj 2026

Sme 4-členná rodina, bývame v našom 4-izbovom byte už 8 rokov. Byt sme kúpili pred svadbou, vlastníci sme obaja pol a pol. Všetci tu máme trvalý pobyt, inú nehnuteľnosť nemáme. Ja som učiteľka, manžel konštruktér. Podľa internetových prepočtov v decembri sme vedeli, že máme nárok na energopomoc. Potom ale manžel našiel ešte iný systém a tam sme už nárok nemali. Hneď po Vianociach šiel na úrad zistiť prečo. A dozvedeli sme sa, že ja aj deti bývame u suseda. Úradníčka urobila pri zápise trvalého pobytu chybu a namiesto čísla vchodu 3, napísala byt č.3. Náš byt má č.2. Manžel to má uvedené správne, iba ja a deti nie. Na prvé počutie to znie ako vtip. Fajn, úradníčka to opravila a potvrdenie sme ešte pred koncom roka zaslali na Ministerstvo. Po dvoch mesiacoch nám prišla odpoveď - že TERAZ síce bývame v byte č.2, ale k 27.11. kedy sa prehodnocovali stavy, sme bývali v byte č.3 - a teda (!) sme sa ÚČELOVO presťahovali do bytu č.2. Myslela som, že manžel exploduje. Šiel na úrad, pani mu vystavila potvrdenie s presným dátumom, od kedy býva každý jeden z nás v byte č.2 (05/2018). A poslali sme to na Ministerstvo. Minulý týždeň nám prišlo vyjadrenie. Trvajú na tom, že v 1.zúčtovacom období sme bývali u suseda. Tam nám energomoc neprislúcha ani spätne. Za 2. zúčtovacie obdobie by nám už patrilo. Až na jeden detail. Elektromer máme napísaný na byt v Bratislave (!) hoci bývame na východnom Slovensku! my sme v tom byte v živote neboli, ja ani len netuším, kde sa nachádza. Názov ulice je úplne iný ako názov našej ulice! ešte pred mesiacom tam bola naša reálna adresa. Prosím vás ako je toto možné?? čo s tým? na koho sa obrátiť?

Strana
z2
patrike
11. máj 2026

Rozmaz to v mediach, napr Obcan za dverami a podobne.
Napis opozicnym politikom, napr. Demokratom, oni maju radi take kauzy.

gribka1
11. máj 2026

Prepáč, ale ja som skoro vybuchla od smiechu v akom Kocúrkove to žijeme. To snáđ ani možné nie je.

mimaapeto
11. máj 2026

kontaktovať dodávateľa OM skontrolovať si údaje a pokiaľ u dodávateľa všetko sedí, kontaktovať okresný úrad klientske centrum a nechať si preveriť čo teda zobrazuje pri vašej domácnosti t.j. členovia nech vám vymenujú mená aj ročník a odberné miesto... pokiaľ systém ukazuje zlé OM aj napriek tomu že dodávateľ má všetko v poriadku tak sa na OU dožadovať aby poslali email s vašimi údajmi a problémom na ministerstvo hospodárstva a nech vás informujú o vybavení.. respektíve o odpovede na daný email... držím palce... prehadzujú sa údaje z jednej organizacie na druhú a robí sa tým podľa mňa len väčší bordel

anonym_c2e039
11. máj 2026

Neboj sa, nakoniec by si zistila, že energopomoc dostaneš 20€ ako my 🤣. Oplatí sa ti pre to rozčuľovať? Neoplatí, lebo tu o pomoc nešlo, len dôchodcom oči zalepiť ako úžasne ľuďom pomáhajú. 🙄.

anonym_1208f9
11. máj 2026

Kvoli tym par euram je fakt skoda nervy si drat. Ja nechapem, preco sa vlastne rozculujete. Ste si este nezvykli, ze zijete vo Ficolande?

alenka58
11. máj 2026

ber to pozitívne, že máte správne údaje už teraz, ani by ste na to neprišli

autor
11. máj 2026
@anonym_c2e039

Neboj sa, nakoniec by si zistila, že energopomoc dostaneš 20€ ako my 🤣. Oplatí sa ti pre to rozčuľovať? Neoplatí, lebo tu o pomoc nešlo, len dôchodcom oči zalepiť ako úžasne ľuďom pomáhajú. 🙄.

@anonym_c2e039 viem, že to nie je veľká suma. A keby bola? Ide o princíp. O klamstvo. Kamarát má tri byty a na všetky tri dostal. Ako?? keď má trvalý pobyt iba v jednom? minule som stretla suseda, u ktorého vraj bývam a hovorím mu - dnes večer sa kúpem u Vás. Ten chudák očervenel 😀 v zápätí som mu vysvetlila prečo.

anonym_1208f9
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_c2e039 viem, že to nie je veľká suma. A keby bola? Ide o princíp. O klamstvo. Kamarát má tri byty a na všetky tri dostal. Ako?? keď má trvalý pobyt iba v jednom? minule som stretla suseda, u ktorého vraj bývam a hovorím mu - dnes večer sa kúpem u Vás. Ten chudák očervenel 😀 v zápätí som mu vysvetlila prečo.

@anonym_autor Ale ved v tom zaidny system nie je. Posielali to random ludom, bez nejakeho kluca. Len aby ukazali, ze nieco robia.

mimaapeto
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor preto dostal na 3 byty lebo TP má v jednom z nich a pokiaľ vznikne nárok na AEP v mieste TP tak na všetky nehnuteľnosti kt. vlastní a nikto tam nemá uvedený TP má nárok na AEP či je to byt, dom, chata, garáž....

anonym_60ba33
11. máj 2026

a u nas podla nich takmer cele mesto nie je napojene na centralne vykurovanie a nedostali sme tiez nic
nechapem ako taky chaos mohli vobec spustit

anonym_b8cecd
11. máj 2026

Ako môže niekto urobiť takú chybu pre boha???mňa by porazilo nie kvôli energoseku ale kvôli tomu že nakoniec podľa úradov nebývam tam kde bývam

autor
11. máj 2026
@anonym_b8cecd

Ako môže niekto urobiť takú chybu pre boha???mňa by porazilo nie kvôli energoseku ale kvôli tomu že nakoniec podľa úradov nebývam tam kde bývam

@anonym_b8cecd chápeš? hlavne že všetky poplatky a šeky chodia na moje meno (!) tak podľa čoho potom to všetko počítali? napr.také smetie - tam mám našich 4 členov rodiny. Nemala som tam mať rodinu suseda? keď mám platiť, manžel už patrí ku mne? absolútne tomu nerozumiem 🤦🏻‍♀️

martinka13
11. máj 2026

My sme nedostali nič, aj keď nám bola "energopomoc uznaná. Nebudem sa kvôli tomu rozčuľovať. Akurát to zas podporilo moje presvedčenie, odísť čím skôr.

anonym_0f6a13
11. máj 2026

mne dali energopomoc 10€ a nejaké drobné, bieda prebieda, o veľa ste neprišli

anonym_3d0b6b
11. máj 2026

ani mne doteraz nič neprišlo, a námietku som podávala 13.2., mne neprišlo ani len vyjadrenie

anonym_f142f1
11. máj 2026
@anonym_1208f9

Kvoli tym par euram je fakt skoda nervy si drat. Ja nechapem, preco sa vlastne rozculujete. Ste si este nezvykli, ze zijete vo Ficolande?

@anonym_1208f9 no neviem ako vy ale našich 140€ sa mi ako málo nezdalo

anonym_4274eb
11. máj 2026

zabudnite na energopomoc, vláda už dalšie šeky tlačit nedala

anonym_f142f1
11. máj 2026
@anonym_4274eb

zabudnite na energopomoc, vláda už dalšie šeky tlačit nedala

@anonym_4274eb ale dala

anonym_c2e039
11. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor celé to je od začiatku jeden veľký odrb a bordel. Aj tých 20€ som vtedy poslala nejakému dieťaťu na donio, lebo ja bez tých pár drobných prežijem, radšej mali tie peniaze použiť na lepších miestach.

mimaapeto
11. máj 2026
@anonym_f142f1

@anonym_4274eb ale dala

@anonym_f142f1 zatiaľ nie...

anonym_f142f1
11. máj 2026
@mimaapeto

@anonym_f142f1 zatiaľ nie...

@mimaapeto áno dala treba vygooglit

katkati
11. máj 2026
@anonym_3d0b6b

ani mne doteraz nič neprišlo, a námietku som podávala 13.2., mne neprišlo ani len vyjadrenie

@anonym_3d0b6b Ja takisto. Námietka 4.2. a žiadna reakcia. Keby my sme mali niečo platiť my im, už by nás naháňali exekútori.

anonym_1205db
11. máj 2026

ste účelovo sa presťahovali 🤣🤣🤣🤣 umrem od smiechu, autorka prepáč…ale toto ke už čisto absurdne cela vaša situácia, smiech cez plač

simca06022011
11. máj 2026

@anonym_autor vidno aky poriadok je na nasich uradoch :DDD to.. ani na smiech nie je.. Akoze uplne proti logike, tak jasne.. muz zije v byte jednom ale zena s dietatom ziju v byte suseda :DD to nevymyslis, to je nas stat...

mimaapeto
11. máj 2026
@anonym_f142f1

@mimaapeto áno dala treba vygooglit

@anonym_f142f1 hmmm google píše od apríla ze sa tlačia šeky 🤣 MH SR dalo informáciu ze začiatkom tohto týždňa dá informácie pošte a ta potom začne s tlačou šekou a s ich distribuciou... nie len google treba čítať...potom sú aj také informácie z toho google o energopomoci...

anonym_e3aa8b
11. máj 2026
@anonym_c2e039

@anonym_c2e039 akým dôchodcom,do riti? My sme dvaja dôchodcovia,náš príjem je do 1000,moji známi sú všetci vysoko nad týmto príjmom,oni všetci dostali a my nie.Podotýkam,oni sú všetci 1 osoba v domácnosti s vyšším príjmom ako my dokopy

rozculena
11. máj 2026
@anonym_60ba33

a u nas podla nich takmer cele mesto nie je napojene na centralne vykurovanie a nedostali sme tiez nic
nechapem ako taky chaos mohli vobec spustit

@anonym_60ba33 asi sme z rovnakého mesta😂 najprv celé mesto,že nie,potom niektoré ulice áno

anonym_f142f1
11. máj 2026
@mimaapeto

@anonym_f142f1 hmmm google píše od apríla ze sa tlačia šeky 🤣 MH SR dalo informáciu ze začiatkom tohto týždňa dá informácie pošte a ta potom začne s tlačou šekou a s ich distribuciou... nie len google treba čítať...potom sú aj také informácie z toho google o energopomoci...

@mimaapeto majú sa tlačiť od mája

anonym_c2e039
11. máj 2026
@anonym_e3aa8b

@anonym_c2e039 akým dôchodcom,do riti? My sme dvaja dôchodcovia,náš príjem je do 1000,moji známi sú všetci vysoko nad týmto príjmom,oni všetci dostali a my nie.Podotýkam,oni sú všetci 1 osoba v domácnosti s vyšším príjmom ako my dokopy

@anonym_e3aa8b starým, a nie tak, že im pomôžu, ale že im o tom povedia, že pomohli. Nechci ani vedieť, koľkým to reálne stačí 🙈. Vlastne, stačí sa pozrieť na výsledky minulých volieb…

anonym_e3aa8b
11. máj 2026
@anonym_c2e039

@anonym_e3aa8b starým, a nie tak, že im pomôžu, ale že im o tom povedia, že pomohli. Nechci ani vedieť, koľkým to reálne stačí 🙈. Vlastne, stačí sa pozrieť na výsledky minulých volieb…

@anonym_c2e039 karafiát stačí 😨

Strana
z2