icon

Energošeky: Ako vyriešiť problémy s úradmi?

11. máj 2026

Sme 4-členná rodina, bývame v našom 4-izbovom byte už 8 rokov. Byt sme kúpili pred svadbou, vlastníci sme obaja pol a pol. Všetci tu máme trvalý pobyt, inú nehnuteľnosť nemáme. Ja som učiteľka, manžel konštruktér. Podľa internetových prepočtov v decembri sme vedeli, že máme nárok na energopomoc. Potom ale manžel našiel ešte iný systém a tam sme už nárok nemali. Hneď po Vianociach šiel na úrad zistiť prečo. A dozvedeli sme sa, že ja aj deti bývame u suseda. Úradníčka urobila pri zápise trvalého pobytu chybu a namiesto čísla vchodu 3, napísala byt č.3. Náš byt má č.2. Manžel to má uvedené správne, iba ja a deti nie. Na prvé počutie to znie ako vtip. Fajn, úradníčka to opravila a potvrdenie sme ešte pred koncom roka zaslali na Ministerstvo. Po dvoch mesiacoch nám prišla odpoveď - že TERAZ síce bývame v byte č.2, ale k 27.11. kedy sa prehodnocovali stavy, sme bývali v byte č.3 - a teda (!) sme sa ÚČELOVO presťahovali do bytu č.2. Myslela som, že manžel exploduje. Šiel na úrad, pani mu vystavila potvrdenie s presným dátumom, od kedy býva každý jeden z nás v byte č.2 (05/2018). A poslali sme to na Ministerstvo. Minulý týždeň nám prišlo vyjadrenie. Trvajú na tom, že v 1.zúčtovacom období sme bývali u suseda. Tam nám energomoc neprislúcha ani spätne. Za 2. zúčtovacie obdobie by nám už patrilo. Až na jeden detail. Elektromer máme napísaný na byt v Bratislave (!) hoci bývame na východnom Slovensku! my sme v tom byte v živote neboli, ja ani len netuším, kde sa nachádza. Názov ulice je úplne iný ako názov našej ulice! ešte pred mesiacom tam bola naša reálna adresa. Prosím vás ako je toto možné?? čo s tým? na koho sa obrátiť?

Strana
z2
anonym_c2e039
11. máj 2026
@anonym_e3aa8b

@anonym_c2e039 karafiát stačí 😨

@anonym_e3aa8b 😅 tiež pravda, tak si dali aspoň pani nejakú námahu navyše , na prelome roka

anonym_3d0b6b
Včera o 03:43
@katkati

@anonym_3d0b6b Ja takisto. Námietka 4.2. a žiadna reakcia. Keby my sme mali niečo platiť my im, už by nás naháňali exekútori.

@katkati presne

anonym_f142f1
Včera o 04:01
@mimaapeto

@anonym_f142f1 hmmm google píše od apríla ze sa tlačia šeky 🤣 MH SR dalo informáciu ze začiatkom tohto týždňa dá informácie pošte a ta potom začne s tlačou šekou a s ich distribuciou... nie len google treba čítať...potom sú aj také informácie z toho google o energopomoci...

@mimaapeto hneď prvý článok že sa majú tlačiť od mája .

anonym_b8cecd
Včera o 08:05
@anonym_autor

@anonym_b8cecd chápeš? hlavne že všetky poplatky a šeky chodia na moje meno (!) tak podľa čoho potom to všetko počítali? napr.také smetie - tam mám našich 4 členov rodiny. Nemala som tam mať rodinu suseda? keď mám platiť, manžel už patrí ku mne? absolútne tomu nerozumiem 🤦🏻‍♀️

No nieje to sranda lebo takéto fatálne chyby by sa nemali stávať.Clovek má potom pocit že bežný človek má viac v hlave ako tie panie na úradoch

Strana
z2