Ahojte, používate ho bezne skola/praca? A aj si overujete co vám ponúkne? Dnes som ho prvýkrát vyskúšala a teda sklamanie, na 4x ponúkol odpoveď úplne odveci nespravnu, náhodné odpovede a ani sme sa k správne odpovedi (ktorú sme my vedeli) nedostali a teda ak by to decko použilo do školy tak ma pruser keby si neoverilo dodatočne ponúknuté informácie ci su správne ci nie...čiže sme mohli tak ci tak rovno pouzit Google ak by sme nevedeli...tak teraz neviem no ak by som mala všetko overovat co mi ponúkne nevidím v tom význam....este podotknem nemáme žiadnu platenú verziu ci to je teda tým...
Nikdy som to nepouzila a ani to pouzivat nebudem.
Nepoužívam a nemám v pláne. Minule sme riešili príklad do školy a brat mi vraví že načo rozmýšľať keď mu to vypočíta aj bez rozmýšľania.... A potom že "národ osprostieva"
Môže to byť dobrý pomocník ale zlý pan
Tak musíš vedieť aj správne položiť otázku… Častejším používaním na to prídeš. Ak potrebujem len jednoduchú informáciu, že zmeniť formuláciu, použijem. Ak potrebujem naozaj nájsť dôveryhodnú informáciu, tak si aj pokecáme a pýtam sa, pýtam sa, pýtam sa…
Ale k tým deťom - nie je správne použiť prvú informáciu, čo dostanem, ľudia by sa mali naučiť si informácie aj overovať, či už používajú Google, alebo chatGPT, či čokoľvek iné. Alebo teda overiť si zdroj.
Používam, ale nie na zisťovanie faktov, skôr na preformulovanie textu, kontrolu preklepov, pomoc s nápadmi na tvorbu príspevokov na sociálne siete stránky, ktorú spravujem a podobne.. ale skrz energetickú náročnosť a teda dopad na životné prostredie sa to snažím minimalizovať... treba vedieť aj ako mu veci zadať
'Kecame' kazdy den
Vynikajuco sa da pouzit na ucenie cudzich jazykov. Pouzivam ho casto, v robote mame copilota. Minule som s nim robila test z pracovneho prava, lebo som nevedela prist na 1 odpoved a stale mi chybali za nu body k uspesnemu absolvovaniu. Riesila som to aj s chatgpt a nic, davali rovnake odpovede. Nakoniec mi s tym pomohol az google. Inak ho pouzivam na preklad...
Používame ho doma aj v práci. V práci máme platenú verziu. Syn s ním doma vytvára programy. Hodí sa na rešeršie zo zadaných veľkých dokumentov. Vie urobiť referát na akúkoľvek školskú tému. Je to fajn nástroj.
Pouzivam denne ci uz v praci ak potrebujem nieco odbornejsie napisat alebo ked potrebujem viacej napadov ako by sa to dalo vyriesit, takisto v skole. Dokonca sme mali predmet kde sme sa zaoberli len tym ako pouzivat. A pisali sme celu pracu s chatgpt dolezite je sa naucit polozit spravne otazku a aj to co ocakavam co mi to ma vyhodit.
@kittykat22 tak ja som napríklad mala s copilotom celý rozhovor. Testovala som ho - chcela som vývoj stavebníctva na Slovensku za rok 2024 a očakávania na rok 2025. Tému som mala spracovanú, tak som vedela, k akej odpovedi sa chcem dostať. Prvú odpoveď mi dal nekorektnú. Požiadala som ho o zdroj, na čom sa zastavil a hľadal ďalej… Zasa niečo pridal a opäť som mu oponovala, že bez zdroja to nie je pre mňa relevantné (resp. dával mi staré zdroje). Nakoniec sme sa dopracovali ako tak k odpovedi, ktorú som chcela…
na reformulacie a vysvetlenia konkretnych viet je z mojej skusenosti spolahlivy, ale fakty nevie. hladala som autora basne, napisal mi uplny blud. dala som mu linky na zdroje, opravil sa a ospravedlnil, a ked som sa ho potom opytala, kto je teda autor basne, opat napisal ten isty blud. takze fakty za mna nie. matiku a IT nemam overenu, ale udajne je to lepsie.
Aj mne chybuje. Platená verzia je o dosť presnejšia. Ale, nepíšeš presne, načo si ho použila. Na vyhľadávanie informácií je lepšia perplexity.ai, ktorá nahrádza Google a poskytuje priamo odpoveď.
@kittykat22 normálne,sa hocičo opýtaj,napríklad názor na knihu,film....
Na fakty používam Google a viac zdrojov. Ale pri formulovani si pomáham chatgpt.
@deedol čo sa týka IT, tak aj tam robí nenormálne chyby
@kittykat22 práveže ja som tým chcela demonštrovať, že nie vždy je odpoveď správna a teda, že si treba overovať zdroj tých informácii. A potvrdilo sa mi to, preto ten pokec. Samozrejme, 2+2 je vždy 4 a inak to nebude (to len pre príklad, že výpočty by mali byť korektné, to vie), ale v mojom prípade som sa opýtala na rok 2024 a dalo mi to informácie z prvého štvrťroka 2024, aký sa očakával vývoj. To bolo prvé, čo našiel. Považoval to za správne. Realita bola úplne iná a teda som ho naviedla, aby pracoval s informáciami za celý rok, resp. bral do úvahy aj koniec roka.
Inak, často používam ako pomôcku chatGPT pri deťoch. Pomáham si s tým, ako im nejaké veci vysvetliť, keďže častokrát ja už uvažujem vo vedomostiach z vyšších ročníkov (baby sú len 1. a 3. ročník, teda potrebujem to jednoduché vysvetlenie a nechcem do toho zapájať to, čo sa ešte neučili… ).
3x som ho asi použila ale len kvôli jedlu... Zadala som mu suroviny aké som mala doma a on mi vymyslel jedlo. Alebo potom som napísala na čo mám chuť a podla toho mi vymyslel jedlo. Inak ho nepoužívam.
Ahojte, prave som sa doklukala k chatGPT, moze mi prosim niekto kaicky vysvetlit co to preboha je? Naco sa to pouziva? Ako to stiahnem ? A ci to budem vediet pouzivat? Ja som v tomto kus mimo … dakujem za odpovede
Áno, je to tou free verziou. Lepšia alternatíva chatugpt je gemini od google. Ale tiež nie je úplne 100% . Ja to používam pri práci ale skôr len na preformulovanie viet, keď píšem článok a neviem nájsť “lepšie” slovo