Pocity úzkosti a samoty po rozchode
Ahojte, chcela by som si vypočuť neutrálny názor na moju situáciu. Celkovo som úzkostlivejší a veľmi citlivý človek odmalička, avšak od minulého novembra po rozchode s ex sa cítim strašne sama a napätá stále. Je pravda, že som odvtedy zmenila prácu a nastalo pár zmien v mojom živote ale nemám takú prácu, ktorá by ma nejak veľmi stresovala. Mám problémy so spánkom, budím sa každú noc raz/dvakrát, pretože sa mi niečo divné sníva. Od marca do mája som sa stretávala s jedným chlapom a vtedy mi tieto pocity prešli, jediné čo som mala tak som sa len budila v noci na nočné mory ale nemala som ich stále ale možno raz za týždeň. Som totižto veľmi kontaktná a vtedy mi veľmi pomáhalo a "dobre robilo" keď som nespala v posteli sama ale sme spali v objatí. Je toto normálne? Predtým ako som mala toho ex, s ktorým som sa rozišla v novembri som takéto problémy nemala..
Nemozes ist do vztahu, kym nebudes vediet fungovat sama, aj ked si kontaktna, spolocenska a neviem co vsetko este k tomu, mozno to bude trvat dlhsie kym sa tak naucis zit, ale az potom mozes zacat nieco nove.
@domkakvet zvlátne je to, že pred ex som bola 5 rokov sama a bola som v pohode, nemala som vôbec takéto stavy
Ano, velmi casto sa u citlivejsich ludi pred 30tkou rozvinu rozne uzkostne poruchy. Aj ked ti predtym nic nebolo. Uplne bezne.
Ak máš možnosť, zaobstaraj si psíka a pusti ho k sebe do postele, vážne to píšem ... ten je kontaktný až až ... za mňa sa potrebuješ proste vyliečiť, naučiť sa znova žiť sama so sebou ...
Ak máš možnosť, zaobstaraj si psíka a pusti ho k sebe do postele, vážne to píšem ... ten je kontaktný až až ... za mňa sa potrebuješ proste vyliečiť, naučiť sa znova žiť sama so sebou ...
@dzulli1980 psíka mám ale starého, ktorý spí sám v pelechu a moc sa nechce túliť, skor len vrčí :D
Tak sa potrebujes dostat do toho stavu, teraz je to tak, lebo niesi vyliecena.
Tak si kup nejaky velky mojkaci vankus 🙂
Alebo zatazova prikryvka by mozno vyriesila tento problem 👍
https://hevisleep.sk/products/hevi-blanket
Tak zahod takéto problémy, za hlavu. Je dobré, že nemáš stresujúcu prácu, rob to, čo ťa baví, bud s ľuďmi, s ktorými ta to baví.
nie je na tom nic cudne ani nenormalne, si uplne v pohode, len teraz tvoje telo a mysel potrebuju trosku viac podpory 🙂
Pories si to v sebe, medituj a skus CBT (terapia). Mne pomohla

Nemozes ist do vztahu, kym nebudes vediet fungovat sama, aj ked si kontaktna, spolocenska a neviem co vsetko este k tomu, mozno to bude trvat dlhsie kym sa tak naucis zit, ale az potom mozes zacat nieco nove.