icon

Sú jedovaté tropické ryby v Chorvátsku a Čiernej Hore?

ladaniva
Včera o 07:20

Ahojte, stretol sa niekto v mori v Chorvàrsku a Čiernej Hore s jedovatými rybami, či sù tam rozmnožené,príp.kde je kùpanie bezpečnè.đakujem

elenka.k
Včera o 07:26

@ladaniva to by aj mňa zaujímalo .... chodíme pravidelne cez 19 r. a nenatrafila som, našťastie ,
tam kde sú ľudia sa treba chodiť kúpať .... asi

patrike
Včera o 07:26

Ake konkretne ryby to maju byt a ako ti ublizia ?

ladaniva
autor
Včera o 07:32
@patrike

Ake konkretne ryby to maju byt a ako ti ublizia ?

@patrike napr.krídlovec ohnivý, štvorzubec, čítala som o tom na nete, či to tam aj je naozaj vo vode

patrike
Včera o 07:36
@ladaniva

@patrike napr.krídlovec ohnivý, štvorzubec, čítala som o tom na nete, či to tam aj je naozaj vo vode

@ladaniva Necitaj bulvar a mas pokoj, to nie je zralok. Stvorzubec ta maximalne trochu pohryzie, jedovate je jeho maso a to jest nebudes.
Ovela vacsie riziko je, ze zahynies po ceste k moru kvoli mikrospanku kamionistu.

sisska96
Včera o 07:53

Ježovky sú horšie

anonym_104bd6
Včera o 07:55
@patrike

@ladaniva Necitaj bulvar a mas pokoj, to nie je zralok. Stvorzubec ta maximalne trochu pohryzie, jedovate je jeho maso a to jest nebudes.
Ovela vacsie riziko je, ze zahynies po ceste k moru kvoli mikrospanku kamionistu.

@patrike
Vysvetli toto podla Chorvatov?
Yes, there are poisonous and venomous fish in Croatia's Adriatic Sea. The most common dangers are the weever fish (known as pauk) and the scorpionfish (known as škarpina), which have venomous spines. Additionally, highly toxic invasive species like the silver-cheeked toadfish have been found in the region.

patrike
Včera o 07:57
@anonym_104bd6

@patrike
Vysvetli toto podla Chorvatov?
Yes, there are poisonous and venomous fish in Croatia's Adriatic Sea. The most common dangers are the weever fish (known as pauk) and the scorpionfish (known as škarpina), which have venomous spines. Additionally, highly toxic invasive species like the silver-cheeked toadfish have been found in the region.

@anonym_104bd6 Pozri, u nas mame vretenice a medvede, oni maju ryby. Riziko je blizke nule, ak sa bojis, ostan doma.

orisker
Včera o 08:07

Nájdu sa aj tam.
Ale iba tieto druhy obľubujú skôr zdržiavať sa v blízkosti zvislých skalných útesov, v hĺbke, do ktorej priemerný dovolenkár nezostúpi (cca 15 - 40 metrov).
Čím južnejšie, tým ich je trochu viac, ale obavy nie sú namieste. Na južnej Kréte a Malte som ich zbadal na poslednú chvíľu pri zostupe s hlavou dole asi vo vzdialenosti jedného metra, ale ani tak nezaútočia.
Uži si pokojne dovolenku!
🙂

kiki68
Včera o 08:08

@ladaniva nie, za mna je to mala sanca na nieco nebezpecne. Navyse kto si nevsimne Lionfish je asi slepy. Stonefish je tiez velka rarita, na to musis mat koralove utesy. Neni sa coho bat.

ladaniva
autor
Včera o 08:27
@orisker

Nájdu sa aj tam.
Ale iba tieto druhy obľubujú skôr zdržiavať sa v blízkosti zvislých skalných útesov, v hĺbke, do ktorej priemerný dovolenkár nezostúpi (cca 15 - 40 metrov).
Čím južnejšie, tým ich je trochu viac, ale obavy nie sú namieste. Na južnej Kréte a Malte som ich zbadal na poslednú chvíľu pri zostupe s hlavou dole asi vo vzdialenosti jedného metra, ale ani tak nezaútočia.
Uži si pokojne dovolenku!
🙂

@orisker đakujem

ladaniva
autor
Včera o 08:32
@patrike

@anonym_104bd6 Pozri, u nas mame vretenice a medvede, oni maju ryby. Riziko je blizke nule, ak sa bojis, ostan doma.

@patrike až tak sa nebojím,idem tam, len sa informujem, dakujem

elenka.k
Včera o 09:55

@ladaniva vidíš teraz ma napadlo, treba si dávať skôr pozor na ježkov alebo mušle, ale ako píšem vyššie, treba chodiť tam kde sú ľudia, nie tam kde nik nie je 😉 a ak nie je piesočnatá pláž, tak určite obuv

anonym_049528
Včera o 10:09

Syn sa vratil v sobotu z HR, a vravel ze ich nieco v mori poprhlilo. Ale akoze nic, ziju, nevyhladali ani pomoc, nebolo treba. Otravnejsie vraj boli komare, aj napriek sietkam na oknach.

elenka.k
Včera o 10:10
@anonym_049528

Syn sa vratil v sobotu z HR, a vravel ze ich nieco v mori poprhlilo. Ale akoze nic, ziju, nevyhladali ani pomoc, nebolo treba. Otravnejsie vraj boli komare, aj napriek sietkam na oknach.

@anonym_049528 medúzy skôr

anonym_049528
Včera o 10:12
@elenka.k

@anonym_049528 medúzy skôr

@elenka.k nevieme, neriesili to nejako intenzivne, poprhlilo tak poprhlilo 😄