Kam na výlet v Tatrách s deťmi
Ahojte tí/tie čo ste už čo to pochodili v Tatrách, viete odporučiť čo vidieť, navštíviť, kam sa vybrať na turistiku? Dve deti 7 a 8, športovci, ale neskôr aj skupinka so 4 ročným, či dievčatami 7 a 8. Ubytovaní budeme v Gerlachove, autami, viem že je blízko Tatranská Polianka na vlak. Deťom by sa isto páčili vodopády, neviem, či je v septembri Vodopád Skok reálny. Ďakujem za rady a tipy 🙂
Vodopad Skok je pekná túra kedykoľvek, neviem ako myslíš to, či je reálny. My sme tam išli aj v januári počas sneženia.
Hore na Hrebienok, a odtiaľ je veľa trás, smer Zamkovskeho chata je Obrovský vodopad.
Ďalej smer razcesie pri vodopadoch Studeného potoka, odtiaľ sa dá ísť dole do Starej Lesnej alebo sa dá ísť až do Tatranskej Lomnice.
Môžete ísť na Popradske Pleso, či už zo zastávky Popradske Pleso a naspäť na Štrbské alebo naopak.
My sme sa teraz vrátili z Tatier, no u nás najmenšie ma len tri mesiace. Boli sme na Popradskom plese, kvôli prístupnosti.
Okrem vyššie spomenutého , je fajn túra ak na Zelené pleso, síce dlhšia, ale stojí za to. Moje deti ju zvládli oveľa menšie, no v podstate od narodenia sú zvyknuté na turistiku.
Ale ja by som zvolila cestu z Hrebienka tatranskou magistralou na Skalnaté pleso, tam vieš využiť aj lanovky, sú tam chaty, aj vodopád.

Akurat hladam tiez tury s detmi. Odporucaju turu k vodopadom studeneho potoka, alebo tura z Lomnickeho sedla (na ktory sa vyvezies lanovkou) na Velku Lomnicku vezu. Alebo tura na Predne solisko z lanovky.