Je Štrbské Pleso a Hrebienok bezpečné miesto na výlet pred medveďmi?
Ahojte, beriem deti z rodiny a babku do Tatier. Ja som sef :D Preto planujem vylety na 3dni. 1den Strbske pleso, druhy den Hrebienok az k vodopadom, treti den nemam vymysleny. Pojdeme vlakom, bez auta. Su tieto 2lokality bezpecne, co sa medvedov tyka? Dakujem💚
Áno, bezpečné. Problém budeš mať s množstvom ľudí na chodníkoch a v električke. Ideš tam na víkend?
Áno, bezpečné. Problém budeš mať s množstvom ľudí na chodníkoch a v električke. Ideš tam na víkend?
@sweaaa stvr-pond
@sweaaa vies poradit vylet na 3.den? 🙂
Medvedica bola sice uz aj na Hrebienku, ale su to naozaj miesta plne ludi, cize bat sa nemusite.
Tak počítaj pri premiestňovaní električkou popoludní / podvečer za dobrého počasia s davmi ľudí, môže to byť problém pre babku ak je staršia. Musíte byť svižní na stanici 😀
Tak počítaj pri premiestňovaní električkou popoludní / podvečer za dobrého počasia s davmi ľudí, môže to byť problém pre babku ak je staršia. Musíte byť svižní na stanici 😀
@sweaaa kazdy rok chodime do tatier, ale s muzom, ktory vsetko riadi, teraz je to na mne.byvat budeme v st.smokovci, tak 15min.vlakom snad vydrzi stat, abo jej niekto hadam uvolni miesto❤️
Zo Štrbského plesa prejdeš na Popradské pleso nenáročným chodníkom a späť po asfaltovej ceste, ak je babka pohyblivá.
Napíš ako sú staré deti a akú máte kondičku. Jeden deň môžete nechať babku na izbe a ísť na túru. Možností je veľa. Zo Štrbské na Solisko alebo vodopád Skok a ďalej do doliny. Pekná nenáročná celodenná rúra je na chatu pri Zelenom plese s krásnym výhľadmi. Väčšina detí nad 9 rokov už zvláda aj prechody dolinami a štíty.
S babkou môžete prejsť aj Monkovu dolinu. Autobusom sa zaveziete na koniec Ždiaru, sú tam nádherné výhľady na Belianske T.
Zisti si, ci sa vobec k vodopadom z Hrebienka dostanes, lebo tam spadli kamenne laviny na chodnik. Ale nie som si ista, ktore chodniky su uzavrete
Popradské pleso je nenáročné, mne sa páčil vodopád Skok, ale záleží v akej kondícii je babka a vek detí.Strbske pleso máte za hodinu prejdene odtiaľ sme išli na ten skok.
Zisti si, ci sa vobec k vodopadom z Hrebienka dostanes, lebo tam spadli kamenne laviny na chodnik. Ale nie som si ista, ktore chodniky su uzavrete
@viestta dostane sa, boli sme pred 2 týždňami.
@viestta dostane sa, boli sme pred 2 týždňami.
@nekonecna_katastrofa kade? Vrchom ponad Bilcku alebo spodom popod nu?
Keď už budete v tom Smokovci, môžete ísť pozrieť Kyselku (bod 2) a nad ňu sa dá vyjsť kúsok po cestičke ku krížovej ceste, resp. ak takej, ani nie že rozhľadni, ale je tam výhľad na Smokovec z toho mini kopca.
@viestta kedy to spadlo?
@viestta lebo sme tam boli cez veľkonočné prázdniny, a ten chodník bol poškodený, ale prechodný.

Áno sú, bude tam milión ľudí