Kam na výlet v Tatrách s deťmi
Ahojte tí/tie čo ste už čo to pochodili v Tatrách, viete odporučiť čo vidieť, navštíviť, kam sa vybrať na turistiku? Dve deti 7 a 8, športovci, ale neskôr aj skupinka so 4 ročným, či dievčatami 7 a 8. Ubytovaní budeme v Gerlachove, autami, viem že je blízko Tatranská Polianka na vlak. Deťom by sa isto páčili vodopády, neviem, či je v septembri Vodopád Skok reálny. Ďakujem za rady a tipy 🙂
Vodopad Skok je pekná túra kedykoľvek, neviem ako myslíš to, či je reálny. My sme tam išli aj v januári počas sneženia.
Hore na Hrebienok, a odtiaľ je veľa trás, smer Zamkovskeho chata je Obrovský vodopad.
Ďalej smer razcesie pri vodopadoch Studeného potoka, odtiaľ sa dá ísť dole do Starej Lesnej alebo sa dá ísť až do Tatranskej Lomnice.
Môžete ísť na Popradske Pleso, či už zo zastávky Popradske Pleso a naspäť na Štrbské alebo naopak.
My sme sa teraz vrátili z Tatier, no u nás najmenšie ma len tri mesiace. Boli sme na Popradskom plese, kvôli prístupnosti.
Okrem vyššie spomenutého , je fajn túra ak na Zelené pleso, síce dlhšia, ale stojí za to. Moje deti ju zvládli oveľa menšie, no v podstate od narodenia sú zvyknuté na turistiku.
Ale ja by som zvolila cestu z Hrebienka tatranskou magistralou na Skalnaté pleso, tam vieš využiť aj lanovky, sú tam chaty, aj vodopád.
Zo Strbskeho na Jamske pleso, fajn tura bez dlhych stupakov a nie je tam ziadna tlacenica. Len treba brat proviant so sebou, lebo na Jamskom plese je len pleso a les
Z Tatranskej Polianky ku Sliezskemu domu je tiez fajn tura, vacsinou v lese, dole sa da vratit po asfaltke
Akurat hladam tiez tury s detmi. Odporucaju turu k vodopadom studeneho potoka, alebo tura z Lomnickeho sedla (na ktory sa vyvezies lanovkou) na Velku Lomnicku vezu. Alebo tura na Predne solisko z lanovky.
@andreatytler ja som našla odporúčanie zo Štrbského na Popradské pleso, ale je to asi po asfalte
Vodopad Skok je pekná túra kedykoľvek, neviem ako myslíš to, či je reálny. My sme tam išli aj v januári počas sneženia.
Hore na Hrebienok, a odtiaľ je veľa trás, smer Zamkovskeho chata je Obrovský vodopad.
Ďalej smer razcesie pri vodopadoch Studeného potoka, odtiaľ sa dá ísť dole do Starej Lesnej alebo sa dá ísť až do Tatranskej Lomnice.
Môžete ísť na Popradske Pleso, či už zo zastávky Popradske Pleso a naspäť na Štrbské alebo naopak.
@letfenixa myslela som to náročnosťou pre deti, píše že je to náročná túra, preto som uviedla vek, ale tam by sme šli len so 7 a 8 ročnými chlapcami
@letfenixa myslela som to náročnosťou pre deti, píše že je to náročná túra, preto som uviedla vek, ale tam by sme šli len so 7 a 8 ročnými chlapcami
@olivierko229 tak to je jedna z menej náročných, a veľmi pekná.
@andreatytler ja som našla odporúčanie zo Štrbského na Popradské pleso, ale je to asi po asfalte
@olivierko229 zo Štrbskeho na Popradske je normálne lesom, a potom z Popradského dole na zastávku Popradske Pleso je asfaltka.
Z Tatranskej Polianky ku Sliezskemu domu je tiez fajn tura, vacsinou v lese, dole sa da vratit po asfaltke
@anonym_fe309e keď sa dá dole vrátiť po asfaltke, vie si človek požičať niečo na tú cestu? V Slovenskom raji sme si tak požičali kolobežky, preto ma to napadlo 🙂
A náhodou skúsenosť s parkovaním pri Tatranskej Polianke? Či to máme radšej prejsť pešo od Hotela
Načo je toto dobré, chodiť v teple po horách, kde nič zaujímavé nie je a riskovať zdravie a život? A este do toho nútiť aj deti.
@anonym_fe309e keď sa dá dole vrátiť po asfaltke, vie si človek požičať niečo na tú cestu? V Slovenskom raji sme si tak požičali kolobežky, preto ma to napadlo 🙂
@olivierko229 neviem o tom, ze by nieco poziciavali, ale po oasfaltke to uz je pohodovka. S parkovanim neviem ako, my chodime vsade elektrickou
Načo je toto dobré, chodiť v teple po horách, kde nič zaujímavé nie je a riskovať zdravie a život? A este do toho nútiť aj deti.
@anonym_ab11ae to, ze priroda nie je pre teba zaujimava je v poriadku, ale pre inych zaujimava je. A co sa teplot tyka, v Tatrach je chladnejsie ako na Dolniakoch, v lese je aj tien a ani deti nie su z cukru, ked maju so sebou dostatok tekutin a nejaku desiatu, tak zvladnu aj lahku turistiku. Vsetky odporucane tury su lahla pesia turistika, s ohladom na vek deti, ziadne vysokohorske vyslapy
Keď ideš zo zastávky Popradské pleso hotel na pleso, tak tam požičiavali bicykle.
A iba odtiaľ je to celé po asfaltke, zo Štrbského ideš aj cez les
@anonym_ab11ae no hlavne tam je oveľa príjemnejšie, neviem, čo znamená riskovať život, keďže tieto túry sú úplne v pohode a deti ja napr.nenutim, oni s tým žijú a milujú to. A postupne veku pridávajú na náročnosti

Akurat hladam tiez tury s detmi. Odporucaju turu k vodopadom studeneho potoka, alebo tura z Lomnickeho sedla (na ktory sa vyvezies lanovkou) na Velku Lomnicku vezu. Alebo tura na Predne solisko z lanovky.