Ako zvládnuť novorodenecký plač a kedy ísť na pohotovosť?
Ahojte,
Bolieva ju strašne brucho a ak nemá prsník tak začne mať úplne hysaky až sa skoro mevie nadýchnuť a uklidni ju len prso. Dnes ma úplne vystrašila tým plačom ach
Cumel, pevné zavinutie, dojcenie, cvičenie a nožičkami....
Tento stav je u novorodencov bezny a určite nie je na pohotovost. Budem tvrdá, ale si matka a na vyriesenie tohto trápenia si ta najpovolanejsia osoba.
Čo by asi urobili na pohotovosti?
@barka1 nič z toho nepomaha . Neviem.
plac novorodenca a ukludnenie na prsniku nie je na pohotovost, treba sa naucit pocuvat dieta co chce svojim placom povedat, chce jest? cucat? staci cumlik? plienak? mojkat sa... treba hladat co ju utisi drzim palceky
Máš šatku na nosenie? Daj si ju na seba. Cumlík a nosit, nosit...
Mas dost mliecka? Mi to pripomenulo moju dceru, a nakoniec som zistila, ze je hladna 💗
nepisane pravidlo je ze s prvym novorodencom ides na pohotovost vzdy a s druhym nikdy....
Máš šatku na nosenie? Daj si ju na seba. Cumlík a nosit, nosit...
@kavasmliekom nemám, ale chcem kúpiť, len neviem akú zvoliť. Ma mesiac
Nie je hladna? Mas dost mlieka?
Ak je kludna na prsníku tak jej nič nie je. Chce byt s tebou to je cele. Mam 4 deti a mesačne bábätko bolo skoro nonstop na mne a so mnou 😘😍🥰
Ak sa ti niečo ozaj nezdá a správanie bábätka je zrazu odlišné a máš pocit, že niečo nie je v poriadku, kľudne sa choďte dat skontrolovať. Niekedy treba posluchnut intuíciu a hlavne keď si matka. Mne sa takto stalo, že u malého mi zistili hnisavu angínu a dostal rovno dvojo atb. Nemal ani horúčky, len trosku poplakal pri prilozeni k prsníku. Jeho správanie bolo iné ako inokedy. Len si uvedom, že riskujes, že sa tam bábätko môže nakaziť od chorých. Čiže toto všetko zváž a podla toho sa rozhodni. Pripadne ešte vyskúšaj co ti poradili baby vyššie, odsleduj ďalej správanie a uvidíš.
Ak sa ti niečo ozaj nezdá a správanie bábätka je zrazu odlišné a máš pocit, že niečo nie je v poriadku, kľudne sa choďte dat skontrolovať. Niekedy treba posluchnut intuíciu a hlavne keď si matka. Mne sa takto stalo, že u malého mi zistili hnisavu angínu a dostal rovno dvojo atb. Nemal ani horúčky, len trosku poplakal pri prilozeni k prsníku. Jeho správanie bolo iné ako inokedy. Len si uvedom, že riskujes, že sa tam bábätko môže nakaziť od chorých. Čiže toto všetko zváž a podla toho sa rozhodni. Pripadne ešte vyskúšaj co ti poradili baby vyššie, odsleduj ďalej správanie a uvidíš.
@lilli110 výrazne sa jej zmenilo to správanie. Ale mám pocit že to je bruško lebo sa krčí a plače mi niekedy aj na prsníku ..
Máte rektalnu rurku? Neuznávam to síce, ale treba skúsiť, možno ma zastavené prdy, treba pocvicit s nozkami, pomasirovat bruško s olejcekom. Nahriat uteracik a priložiť. Po kojení nechat odgrgnut.
Máte rektalnu rurku? Neuznávam to síce, ale treba skúsiť, možno ma zastavené prdy, treba pocvicit s nozkami, pomasirovat bruško s olejcekom. Nahriat uteracik a priložiť. Po kojení nechat odgrgnut.
Vyskúšaj aj ako radi @kavasmliekom. tTiez som sa tomu snažila vyhnúť ale teda párkrát nas rr zachránila keď ho bolelo bruško. Odsleduj ako bude reagovať, či sa jej uľaví aspoň na chvíľku.
Odgrgava po najedení? ak nie,tak pohltaný vzduch musí prejsť črievkami ...
môže byť hladná
použi rektalnu rurku a masaž bruška najlepšie po kupeli , naolejovanými tvojimi dvoma prstami v smere hodinových ručičiek,netlačiť,skôr hladkať
Pokiaľ sa skludni na prsniku tak mu nič nie je. Proste chce byť prisate
Spomenula som si na jednu noc, cca mesiac mala - plakali sme obe - chlap v praci, ona atb, posrala sa mi a dogrcala v jeden moment, plakala az som myslela, ze sa zadusi. Bolo to strasne. Chcela som ju nakojit, dogrcala sa opat. Stale hystericky plac, jej a uz aj moj. Len som ju prezliekla, zaviazala do perinky a potom si ju dala na seba - hladkala ju, tulila si ju, bozkavala. Potom sa nakojila a zaspala. Ja som nezazmurila ani oko - bola to pre mna najhorsia noc v zivote, stale som ju kontrolovala. Potom som zistila, ze sa nedokaze dostatocne prisat a asi bola len hladna a bolo jej tazko po atb. Odvetdy sme taky cirkus nemali - ked som zacala odsavat a krmit ju z flasticky. Musis prist na pricinu placu
Stolicu ma aku?
Espumisan comfort 6 kvapiek do pusy alebo flasky, masaz bruska, mojkanie a nosenie...no a nase tiez na zaciatku na orsiach skoro nonstop. Nam pomahala aj satka a nosic

Cumel, pevné zavinutie, dojcenie, cvičenie a nožičkami....
Tento stav je u novorodencov bezny a určite nie je na pohotovost. Budem tvrdá, ale si matka a na vyriesenie tohto trápenia si ta najpovolanejsia osoba.
Čo by asi urobili na pohotovosti?