Ako zlepšiť kultúru na diskusnom fóre Modrý koník?
Sú tu medzi nami takí, čo si to nezaslúžia a robia tu iba zlú krv. Som tu nový a kvôli jednej takej čoskoro odídem! Už som vymazal skoro všetko a za chvíľu vymažem aj svoj fotoalbum a nechám len správu, prečo som to urobil a kto je toho príčinou. Dám tam aj dôkaz, aby ste mi verili.
Treba tu zvýšiť kultúrnosť príspevkov a osobné urážanie úplne vypustiť.
Môj návrh pre všetkých: Na túto diskusiu nahláste každého, kto to tu kazí, nevhodne reaguje alebo tu robí neprístojnosti. Ak bude niekto chcieť vedieť, kto mu to odpovedá, nech sa sem pozrie a zistí, koľko má ten človek zlých emotikonov. Najhorších by mali vylúčiť z Modrého koníka buď na jeden rok, alebo natrvalo! Tým vylúčeným natrvalo nepovoliť návrat.
Zmenil som rozhodnutie a možno sa sem po roku vrátim. Ja dokážem žiť aj bez sociálnych sietí, ale niektoré/í z vás nie.
Prosím o posúdenie, či som spravil dobre. Ak ma tu chcete naspäť, tak to tu riadne zlepšite!
7. 9. 2026
iPSA646
Akože veĺa ĺudí sa rozhodlo koník opustiť, niektorí sa časom vrátia. Viac mi je sympatické, keď sa slobodne rozhodnú a nepotrebujú sebaĺútostné výgrcy, aby na svoju osobu a osobnú krivdu upozornili. Berieš sa Terminátor príliš vážne a riešiš nepodstatné malichernosti. Ja by som čakala od človeka, ktorý bojuje s rakovinou väčší nadhĺad a iné vnímanie okolitého sveta. Že vieš, čo je podstatné. Zbytočné divadlo na to, že tvoje príspevky boli pre väčšinu koníka nezaujímavé. Poznám ťa len podĺa častého pridávania.Kvantita akurát. Tvoj príspevok som si nerozklikla a nepozrela jediný raz. A takých je tu väčšina tipujem.
v style- udavat sa nesmie, ale hlasit-to sa musi 😝
@kofa77 Kto hovorí že musí. Pozri si aký máš dlh na https://www.cenastatu.sk/ . Naša generácia ho nechala rozkradnúť a vaša sa ešte pozabíja, ak to pôjde takto ďalej. Tak príjemnú zábavu.
@ipsa646
V prvom rade máš krásny blog, rada pozerám tvoje fotky.Neber si to k srdcu, na nete sú často zakomplexované chuderky, ktoré si prídu svoje ego na net nakŕmiť, lebo v realite nikoho nezaujímajú.Jedným uchom dnu a druhým von, preskoč ich komentár, keď sa ti nedá, blokni ich.
A pokračuj v pridávaní fotiek, klobúk dole pred tebou, obdivujem ako to všetko zvládaš, v tak náročnom životnom obdobi.
Veľa zdravíčka ti prajem a aby sme tu mohli ešte dlho obdivovať tvoje krásne zábery z prírody.
@anonym_855e04 Vďaka, ale idem. Možno sa ešte vrátim, ale nie som si istý.
@jeennyv ono asi inac sa rozpravas s mamickou na tomto fore inac s panom, ktory ma co to odzite. Nesuhlasny nazor sa da prejavit rozne. Casto tu na MK vsak utocne.
Jeden z najlepsich sposobov ako nesuhlasit je skrolovat dalej 😉
@eli3k nie je rozdiel medzi uzivatelom, ci prezil toto alebo ono…je to halooooo…forum…priestor internetu…ty komunikujes…pises…ty nemas hladat anamnezu rodinnu zdravotnu atd…aby sa nedajboze niekoho neurazil…a teraz ked ti ja poviem, ze tiez beriem lieky a mam chronicke ochorenie, co ma zacnes lutovat a povies, tak mas pravdu, lebo on chory ty beries lieky tiez…riadne blbosti….clovela tu hodnotis a riesis kvoli tomu co napise nie ake je “chudatko” a to , ze niekoho obranujes na zaklade nie nazorov, ale inych veci nie je ok….
Pokial to budú ľudia tolerovať a neohradia sa alebo nezastanu niekoho,tak to nepotlacime
Ja osobne , keď vidím výsmech a hlavne leeeen za to, že niekomu sa nepáči téma,tak reagujem
A našťastie je už moderné sa ozvať a vyžadovať dôstojnosť debaty, takže myslim si, že sa to začne upratovať 🙂
@anonym_542034 ty tomu fakt veríš? Vieš koĺko príspevkov som nahlásila viacnásobne a žiadna zmena? Ani reakcia od MK. Ja to tu prehliadam
Akože veĺa ĺudí sa rozhodlo koník opustiť, niektorí sa časom vrátia. Viac mi je sympatické, keď sa slobodne rozhodnú a nepotrebujú sebaĺútostné výgrcy, aby na svoju osobu a osobnú krivdu upozornili. Berieš sa Terminátor príliš vážne a riešiš nepodstatné malichernosti. Ja by som čakala od človeka, ktorý bojuje s rakovinou väčší nadhĺad a iné vnímanie okolitého sveta. Že vieš, čo je podstatné. Zbytočné divadlo na to, že tvoje príspevky boli pre väčšinu koníka nezaujímavé. Poznám ťa len podĺa častého pridávania.Kvantita akurát. Tvoj príspevok som si nerozklikla a nepozrela jediný raz. A takých je tu väčšina tipujem.
@anonym_680dda Napísať onkologickému pacientovi, že jeho pocity sú sebalútostné výgrcy a diktovať mu, ako má vnímať svet, je absolútne dno ľudskej necitlivosti. Ak ti chýba základná empatia a slušnosť, radšej nabudúce takto verejne neukazuj svoju chudobu ducha.
@anonym_680dda Napísať onkologickému pacientovi, že jeho pocity sú sebalútostné výgrcy a diktovať mu, ako má vnímať svet, je absolútne dno ľudskej necitlivosti. Ak ti chýba základná empatia a slušnosť, radšej nabudúce takto verejne neukazuj svoju chudobu ducha.
@anonym_ce8646 takých tu je viac. Ja keď som dávnejšie videla ako jedna naložila matke s postihnutým dieťaťom tak som skoro odpadla. Ja teda znesiem, ale to už bolo fakt aj na vola dosť. Síce MK danú ženu upozornil, ale profil mala stále naďalej. Teraz ju tu už nevidím, ani ako anonyma, lebo tú by poznal každý, ale ona bola blbá ako bagandža
@ipsa646
neviem kto si,moc to tu nesledujem,sem tam niečo prečítam otvorím nejakú tému čo ma zaujme pozrem a idem ďalej.Sem tam prispejem.Ale tak ak ti niekto leži v žalúdku zablokuj a máš.Na to tu tá funkcia je.A nie že ty odídeš kvôli niekomu.Donedávna tá blokácia tu nebola, tak ju využi a budeš mať pokoj 😊 ty rozhoduješ koho tu k sebe pustiš a koho nie.Načo hneď utekať a mazať
@anonym_ce8646 takých tu je viac. Ja keď som dávnejšie videla ako jedna naložila matke s postihnutým dieťaťom tak som skoro odpadla. Ja teda znesiem, ale to už bolo fakt aj na vola dosť. Síce MK danú ženu upozornil, ale profil mala stále naďalej. Teraz ju tu už nevidím, ani ako anonyma, lebo tú by poznal každý, ale ona bola blbá ako bagandža
@anonym_885ee4 Presne o tom hovorím, vďaka za tento komentár. Je hrozné, že niekto dokáže zaútočiť na matku s postihnutým dieťaťom alebo na človeka s rakovinou. Títo ľudia naozaj nemajú kúsok citu. Práve preto by sme sa mali zastať každého, komu tu takto ubližujú. Ak budeme všetci ticho, takíto agresori to tu úplne ovládnu a slušní ľudia odídu. Musíme ich nahlasovať a držať spolu.
@anonym_ce8646 To o výgrcoch platí pre každého, čo sa rozhodne odtiaĺto odísť, ale najprv sa nechá prehovárať a ponadávať na všetkých, ktorí mu netlieskali. Nemusím ufňukané a teatrálne chovanie. Nemusíš s tým súhlasiť, ale je to verejné fórum. To ,že je onkologický pacient mi je nesmierne ĺúto. Je to pliaga a nepoznám rodinu, kde by nebola, ale s týmto šaškovaním ohĺadom odchodu jeho ochorenie nič nemá.
@anonym_680dda Nevieš všetko, tak nesúď! Ja vydržím veľa. Bolo to o dôležitejšej veci.
Mas 15.rokov❓ tak sa vrat, ked budes mat 16.🤣
@anonym_680dda Nevieš všetko, tak nesúď! Ja vydržím veľa. Bolo to o dôležitejšej veci.
@anonym_680dda úplne s tebou súhlasím. Tento človek tu robí len teatro.
Nechcela som vôbec prispieť ale musela som.
@ipsa646 ty si myslíš ze si niečo viac? Nie, nie si. A ver mi vôbec tu nikoho nezaujíma ci tu ostaneš alebo odídeš. Toto je mk, a nie nejaká výnimočná udalosť. 🙋🏼♀️
@anonym_b444d1 ja to beriem ako jeho reakciu na to co mu tu popisali. Ako obranu.
Treba vzdy hladat pricinu.
Inac toto vsetko mi pride ako ukazkovy priklad exkluzie a sikany. A to tu su dospele zeny😅
@eli3k neviem,kde ho kto ako šikanoval,ja som od neho videla len jeden príspevok
@ipsa646 tak treba ešte usporiadať k tomu tlačovú konferenciu a vyžalovať sa.
Sorry,ale ty si myslíš,že si jediný s diagnózou?
@anonym_b444d1 Zajtra si pozri moje fotky a potom sa smej. Ja nie som jediný. Rakovinu má z mojej generácie 20%, z mladšej 25% a škôlkari 30-35 % (myslím tým v priebehu života). Vedela si to?
Teda jeden škôlkar z troch sa bude niekedy v živote liečiť na rakovinu. Toto je z WHO.
@anonym_b444d1 Zajtra si pozri moje fotky a potom sa smej. Ja nie som jediný. Rakovinu má z mojej generácie 20%, z mladšej 25% a škôlkari 30-35 % (myslím tým v priebehu života). Vedela si to?
Teda jeden škôlkar z troch sa bude niekedy v živote liečiť na rakovinu. Toto je z WHO.
@ipsa646 a ty vies kolko zien tu malo takuto diagnozu a odislo…z mk..myslim smrtelne…len tu od niekoho prisiel post, ze nie je medzi nami tato zena…tak ti doprdele neprska, sa nelutuj a sa chovaj normalne, vaz si zivota, necituj tu statistiky a sa neumaraj vo svojom, ze ja som teraz chory a vsetci sa doskladajte, sa vzchop ….
@ipsa646 no vidíš, a presne toto je tvoj problém. Stále dokola omielas o svojej chorobe. Ale tu to nikoho nezaujíma. Samozrejme ze nám to je ľúto, ved sme ľudia s citom, ale mi to nechceme počúvať, vlastne čítať. Chápeš?
@eli3k nie je rozdiel medzi uzivatelom, ci prezil toto alebo ono…je to halooooo…forum…priestor internetu…ty komunikujes…pises…ty nemas hladat anamnezu rodinnu zdravotnu atd…aby sa nedajboze niekoho neurazil…a teraz ked ti ja poviem, ze tiez beriem lieky a mam chronicke ochorenie, co ma zacnes lutovat a povies, tak mas pravdu, lebo on chory ty beries lieky tiez…riadne blbosti….clovela tu hodnotis a riesis kvoli tomu co napise nie ake je “chudatko” a to , ze niekoho obranujes na zaklade nie nazorov, ale inych veci nie je ok….
@jeennyv je viacero foriem inteligencie IQ je kolko vedomocti viest a potom je tu EQ emocna inteligencia. Na MK mam pocit, ze vsetky sa tu citia vzdelane, ako riaditelky vesmiru. Ale co je pri medziludskych vztahoch dolezitejsie je EQ, schopnost vcitit sa. Pokial mas aj ty nejake ochorenie a beries lieky, pripadne nedajboze mas nevyliecitelnu chorobu aj tebe patri primerana reakcia na tvoju tazku sitiaciu.
Zaroven, ked prezivas nieco narocne, napriklad zdravotne tazke, a vidis, ze niekto to ma este o nieco tazsie, tak normalny clovek sa minimalne zdrzi vyryvacskych komentarov a porovnavania. Hovori sa: Zi a nechaj zit.
Myslim, ze uvedeny autor ma kriticke myslenie na rozdiel od vacsiny nasho "porobeneho" ehm slobodneho ludu. Ty mas vzdy samozrejme moznost nesuhlasit. Nemusis ho rovno zhadzovat. Zbytocne nanho tlacite.
Pripomina mi to hnusnu scenu, ktora sa stala tusim v Trebisove, kde na skolu vysiel ziak, ktory chcel skocit a dole spoluziacky kricali SKOC!🙈
Nie, nic vas neospravedlnuje.
A predstav si aj na nom zalezi, hoci s jeho nazormi nemusis suhlasit.
Posielam ti vela pochopenia❤
@ipsa646 no vidíš, a presne toto je tvoj problém. Stále dokola omielas o svojej chorobe. Ale tu to nikoho nezaujíma. Samozrejme ze nám to je ľúto, ved sme ľudia s citom, ale mi to nechceme počúvať, vlastne čítať. Chápeš?
@anonym_ac3937 nikto ta nenuti to citat
Skroluj dalej, ci mas krc v palceku?
Hlavne, ze anonym. Si sa bala napisat pod svojim menom?
@ipsa646 a ty vies kolko zien tu malo takuto diagnozu a odislo…z mk..myslim smrtelne…len tu od niekoho prisiel post, ze nie je medzi nami tato zena…tak ti doprdele neprska, sa nelutuj a sa chovaj normalne, vaz si zivota, necituj tu statistiky a sa neumaraj vo svojom, ze ja som teraz chory a vsetci sa doskladajte, sa vzchop ….
@jeennyv Ďakujem. Ako keby som hovoril ja. Škoda, že si nevidela tú piatu fotografiu z Kráľovej holi, kde som bol v priebehu 33 dní a potom ešte hrad Muráň, tiež v ortéze, tiež peši s paličkami a riadnym ruksakom a to som mal vlani v máji ochrnúť. Odmietol som klasickú operáciu chrbtice a dostal RAT. Prvý výstup bol 21. 7. a posledný 23. 8 a na druhý deň som dával fotky . Išiel som sám, bez doprovodu a aj takými cestami, ako málo turistov. Zajtra niečo ukážem a ak bude treba, pozajtra vysvetlím dôvod môjho konania., ak nieto neopustí MK. Zabíjam týmto veľa času a inde mi chýba.
@eli3k neviem,kde ho kto ako šikanoval,ja som od neho videla len jeden príspevok
@anonym_b444d1 tak napriklad jedna z foriem sikany je psychologicka sikana. Presne to co tu robite, co tu zeny robia. Napisat niekomu, ze nikoho nezaujima, ze nie je dolezity, ze sa ma "vzchopit" a obdobne vyryvacne pokriky povazujem za formu sikany. To akoby si cloveku , ktory nosi okuliare hovorila, ze je chudak, ze nosi pomocku, ze to je zbytocne, ved ty tiez nevidis.
Ten chlap sa viac vzchopil ako si tu vsetky myslite.
Verim, ze to zlo, ktore od vas k nemu ide, bude vediet zablkovat a prekusnut a posunut sa inam. Teraz si to uz myslim, ze ste skutocne ZLE, NEPRAJNE, SIKANUJETE.
Agresor pri sikane je VZDY, ale naozaj VZDY clovek, ktory ma VELKY PROBLEM s vlastnou sebahodnotou a ma neuveritelnu potrebu si hu DOKAZOVAT ublizovanim SLABSIM, CITLIVEJSIM!!!
Jdu blejt🙊
@anonym_ac3937 Možno som to častejšie spomenul, ako by sa to patrilo, ale nikoho som tu neprosil, aby ma ľutoval! Nie som ten typ. Pozri si zajtrajšie fotografie a uvidíš niečo zaujímavé. Inak vieš, čo je to medicínsky iPSA a či je tých 646 vysoká hodnota. Chrbticu ani nespomínam. Bez ortézy si nemôžem ani sadnúť, nieto sa postaviť. Chcela by si byť ochrnutá od pol pása nadol? Uč sa, lebo niekedy to môže mať tvoj otec, manžel či frajer.
@anonym_ac3937 nikto ta nenuti to citat
Skroluj dalej, ci mas krc v palceku?
Hlavne, ze anonym. Si sa bala napisat pod svojim menom?
@eli3k áno bála som sa. A myslím ze ten kŕč máš ty v prstoch, lebo okrem teba tu nelajkol nikto jeho príspevky. Len ty. A daj už pokoj.
@jeennyv Ďakujem. Ako keby som hovoril ja. Škoda, že si nevidela tú piatu fotografiu z Kráľovej holi, kde som bol v priebehu 33 dní a potom ešte hrad Muráň, tiež v ortéze, tiež peši s paličkami a riadnym ruksakom a to som mal vlani v máji ochrnúť. Odmietol som klasickú operáciu chrbtice a dostal RAT. Prvý výstup bol 21. 7. a posledný 23. 8 a na druhý deň som dával fotky . Išiel som sám, bez doprovodu a aj takými cestami, ako málo turistov. Zajtra niečo ukážem a ak bude treba, pozajtra vysvetlím dôvod môjho konania., ak nieto neopustí MK. Zabíjam týmto veľa času a inde mi chýba.
@eli3k
@ipsa646 ano zabijate tym vela casu, ty obzvlast, ja citam od oboch len citove vydieranie…..obaja a nechapete, ze toto berie niekto bez ohladov absolutne neutralne a nic z toho nevydolujete, ziadne iq, eq…emocie, lutost…zachadza to do krajnosti a trapnosti…vsetky tieto reci a pseudo analyzy…idem z diskusie…lebo to nie je konstruktivne
@anonym_b444d1 tak napriklad jedna z foriem sikany je psychologicka sikana. Presne to co tu robite, co tu zeny robia. Napisat niekomu, ze nikoho nezaujima, ze nie je dolezity, ze sa ma "vzchopit" a obdobne vyryvacne pokriky povazujem za formu sikany. To akoby si cloveku , ktory nosi okuliare hovorila, ze je chudak, ze nosi pomocku, ze to je zbytocne, ved ty tiez nevidis.
Ten chlap sa viac vzchopil ako si tu vsetky myslite.
Verim, ze to zlo, ktore od vas k nemu ide, bude vediet zablkovat a prekusnut a posunut sa inam. Teraz si to uz myslim, ze ste skutocne ZLE, NEPRAJNE, SIKANUJETE.
Agresor pri sikane je VZDY, ale naozaj VZDY clovek, ktory ma VELKY PROBLEM s vlastnou sebahodnotou a ma neuveritelnu potrebu si hu DOKAZOVAT ublizovanim SLABSIM, CITLIVEJSIM!!!
Jdu blejt🙊
@eli3k no chod teda blejt.
@anonym_ac3937 Možno som to častejšie spomenul, ako by sa to patrilo, ale nikoho som tu neprosil, aby ma ľutoval! Nie som ten typ. Pozri si zajtrajšie fotografie a uvidíš niečo zaujímavé. Inak vieš, čo je to medicínsky iPSA a či je tých 646 vysoká hodnota. Chrbticu ani nespomínam. Bez ortézy si nemôžem ani sadnúť, nieto sa postaviť. Chcela by si byť ochrnutá od pol pása nadol? Uč sa, lebo niekedy to môže mať tvoj otec, manžel či frajer.
@ipsa646 ja som už tvoje fotky pozrela, a nie raz. nikdy som ti nič zlé nenapísala. Nikdy. A obdivovala som ta ako to zvládaš. Ale dnes si to prehnal.

@eli3k "je velmi nebezpecne "dovolovat" ludom rozhodovat koho chcu tu a koho nechcu."
Toto povedz jemu,on chce blokovať a vyhadzovať ľudí odtiaľto.
@anonym_b444d1 prave blokovat mu tu poradili ako obranu. Ved normalna vec, nova featura.