Neviem či si to iba namýšlam alebo čo ale mám dojem, že manžel sa v poslednom čase dosť zmenil. Sprv to nebolo nič konkrétne , len taký blbý pocit ale teraz je toho viac ako dosť. Raz týždenne drží 24h pôst. Začal držať diétu vylúčil sladké kompletne a už prvý mesiac schudol 6,5kg ale ide dolu z 120kg , už má 101,kg. čo by bolo super,, keby som k tomu nepridali ďalšie divné činnosti Pred 3 mes prestal užívať tablety na vysoký tlak a cholesterol, teraz si kupuje iba niečo voľnopredajné. Stacionárny bicykel ktorý som mu kúpila na 40ku čiže poriadne dávno, zrazu začal používať alebo zmizne na bike na celý deň. V strave začal byť výberčivý, už nechce zemiaky ani múčniky zje iba celozrnné cestoviny a hnedú ryžu prípade dusenú zeleninu. Sám si kupuje oblečenie, 20 rokov si nič na seba nekúpil. Začal si pozerať športové autá, viem že jeden náš spoločný známy predal chalupku pri jazere kam chodil na ryby a kúpil Harleya. A čo je najhoršie, furt oznamuje že ten a ten kamarát sa rozvádza, nechal ženu kvôli milenke a pod. Roky rokúce, keď sa niečo podobné stalo vždy o tom hovoril negatívnym spôsobom ale teraz akoby ich rozhodnutie schvaľoval.Ženy ja začínam panikáriť...
Hm no tiez by som asi zbystrila a hladala hlavny motivator tychto zmien. Lebo silne pochybujem, ze len tak sa rozhodol dramaticky zmenit zivotny styl sam od seba....mozno len nejaky kamosi mu povedali a dal na nich ♀️
@anonym_autor Bud ma krizu stredneho veku alebo ho nieco dost vystrasilo. Pri vahe 120 kg by som sa aj ja bala o svoj zivot. Nemusi mat nutne milenku. Osobne to tipujem, ze sa zlakol zdr. problemu.
Vsetky tie veci suvisiace s chudnutim a zdravym stravovanim ci cvicenim su podla mna len na pochvalu, ak mal cez 120kg a potreboval to.
Nechudne, nevydrzi, zle je. Chudne, zle je.
ALE.
Len Ty vies, ako inak vyzera vas vztah a ako vyzeral aj tesne predtym. Ste skor spolubyvajuci zo zvyku s napatim doma, ci milujuci sa par? Pretoze to hra vacsiu rolu nez samotna zmena, ak aj naozaj nasiel motivaciu, ktora ho drzi. Co je jeho motivacia, na aky popud reaguje atd (nebolo mu roky vytykane ze ma schudnut a nekysnut doma?).
len prečo zrazu prestal užívať lieky na chol.
vek manžela je 45 + ? ak áno tak kríza str. veku...
@beata_k ale na túto na ,,nevypásol,, z večera do rána od ,,so mnou,, pribral pri každom tehotenstve (už máme dospelé deti), ale cca 95mal keď e sa vzali. Zmena životosprávy je super, ale nieže prestane užívať po 15r lieky na tlak a cholesterol
Pridaj sa k nemu
Kriza stredneho veku a presvedcenie, ze ma na to aby zbalil mladu zabu ;)
@colsami ale áno , aj lekárom ale vždy to jeho rozhodnutie vyšumelo po 1-2týždnoch a mne zostala plná špajza všetkého čo nakúpil ako napr seitan
@colsami ale áno , aj lekárom ale vždy to jeho rozhodnutie vyšumelo po 1-2týždnoch a mne zostala plná špajza všetkého čo nakúpil ako napr seitan
@anonym_autor ved v pohode, ja som svojho casu zhodila 20 kil. A ano predtym bolo 100 neuspesnych pokusov, nakupenych somarin a vzdavaciek. To chapu len ti, co to zazili a kym realne schudli a nasli motivaciu a odhodlanie, tak x krat zlyhali a skusali hluposti.
Stale plati co som povedala. Ako bol a je na tom Vas vztah aj pomimo samotneho odhodlania na chudnutie (ktore mu evidentne momentalne ide).
Pridaj sa k nemu 👍🏽
@bluka2 nemám problém s krvným tlakom ani s choresterolom, na bike chodí kým som v práci. Môžem napísať že varím zdravo, pred tým šaláty a pod nechcel,.alebo keď aj s nami jedol tak o hodinu si dal slaninu či klobásu. Vo februári kúpil asi 20kg údenej klobásy a slaninu a 3/4 doma zavadzia, napáchala som všetko do mrazáku aby sa.nepokazilo.
len prečo zrazu prestal užívať lieky na chol.
vek manžela je 45 + ? ak áno tak kríza str. veku...
@deti95060810 45 som mala dávno už aj ja a.manžel je straší. Furt pozerá nejaké videa a hovorí že nebude užívať lieky ktoré majú vedľajšie účinky. Mám pocit že čoskoro začne odmietať aj lekárov
Je dosť možné, že keď dosť schudol a zmenil stravu tie lieky ozaj nepotrebuje. Nech ide na odbery, ak chce mať istotu.
@anonym_autor s liekmi staci ze sa mohol dostal popri tom chudnuti na blbe stranky a zmagorili ho rozne konspiracne smery ci osoby, ktore tlacia "eko bio styl" a "vsetky lieky a chemia su fuj". Ak ma k takym veciam Tvoj manzel sklony, sklony doverovat aj hlupostiam a nepocuvat realne argumenty... To vies zas len Ty.
Je dosť možné, že keď dosť schudol a zmenil stravu tie lieky ozaj nepotrebuje. Nech ide na odbery, ak chce mať istotu.
@1ryba čo znamená že dosť schudol? Čo je dosť? On nechce chodiť k lekárom, na urológiu ho neviem dostať tretí rok, vlani keď mi očná predpísala silnejšie okuliare povedal, že aj on pôjde lebo mu treba ale nebol, keď som sa ho pýtala povedal že na jar. Na jar povedal že na jeseň.
@colsami v minulosti nemal ale ja už neviem. Pred mesiacom sme boli pri mori na dovolenke, ja som iba počítala dní kedy prídeme domov. Hocikedy zmyzol, vraj si šiel zaplávať. V minulosti keď si deti zmyseli že chcú šnorchlovať tvrdil, že ho na potápanie nikto nenahovorí. Teraz si sám kúpil k tomu všetko a začal s potápanim
@1gramofon keď sa toto opýta niekto vo februári, poviem všetko je ok, až na urológa. Ale už pochybujem o všetkom čo sa muža týka
@anonym_autor ty sa správaš ako jeho mama. Ani môj nechodí k doktorom. Až keď je zle. Je to jeho zodpovednosť. Zo 120 na 100 schudnúť , naozaj nastáva zmena. Tlak sa mu určite znížil. To je prvé. No keď sa cíti dobre... Čoho sa vlastne bojíš, že si nájde frajerku, či že ho klepne?
Mám blbé poznámky, a keď si to vyprosim vždy povie že to povedal iba zo srandy. Ale vôbec to tak nevyznelo.
Napr keď sme sa dohadovali v marci o dovolenke. Za celé roky mi nikdy nevadilo, že v určitých termínoch nemôžem odísť z práce, lebo na mojej pozícii som v práci sama.
@1ryba už som písala že zmena životosprávy a chudnutie je ok ale to ostatné nie. Minulý stovky eur na nové oblečenie ešte predtým ako začal chudnuť. Objednávky z Číny chodia každý týždeň. Urobil si vlastnú,,izbu,, s projektorom na sledovanie zápasov, kúpil tam komplet nové zariadenie. Predtým sme sa o takýchto výdavkoch vopred debatovali a teraz nič.
Celé roky.ma problém s prostatou ale všetko tu nebudem rozpisovať, mal by isť k lekárovi
@anonym_autor nuž tak zrejme to chce otvorený rozhovor, ako si predstavuje vaše ďalšie spoločné fungovanie. Nie jeho individuálne ale vaše spoločné.
@1ryba však píšem že už neviem čo si mám myslieť, robí veci o ktorých roky rokúce pred tým tvrdil že by to nespravil, týka sa to aj nevery, tiež hovoril že chvíľkové potešenie by mu nestálo za rozpad manželstva.
Máme hypo, auto na splátky deti študujúce na VŠ,, žiadne vysoké príjmy, aby mohol vyskakovať. Ale z bonusu som nevidela ani cent.
@anonym_autor nuž tak zrejme to chce otvorený rozhovor, ako si predstavuje vaše ďalšie spoločné fungovanie. Nie jeho individuálne ale vaše spoločné.
@1ryba snažila som sa ale aj toho robil srandu, vraj zvelicujem vyšla som z toho ako úbohá hysterka
By som pri takomto jeho jednaní na jeho prostatu aj tlak. Však jeho to dobehne. Hrať sa na mládenca mu vydrží chvíľu uvidíš. Len mu príde prvý raz zle. Žiadna sa neulakomí na chlapa, čo má problém s prostatou.
Pozri. Bud je to kriza stredneho veku, alebo ma inu zenu. Najlepsie je urobit to iste co on. Zaujimat sa viac o seba, cvicit, dobre jest, vratit sa ku konickom. Aj on si potom vsimne, ze nema doma len ten stereotyp a ze ty sa menis tiez…
Ma pocit ze chce dobehnut co nezazil, nestihol. A mozno je v tom nova zena ktorej sa chce pacit, ked odide, mozno s nou vola atd. Proste to co robi su take tie typicke znaky u chlapov. Este keby skryval mobil, tak niet o com.
urob si aj ty svoju izbu,nakúp si veci pre seba...... práve som zistila,že sa dá odoslať komentár anonymnetoto nem bude dobrééééééééééééé
@anonym_autor asi sa chysta na prichod krizy stredneho veku