Znepokojujúca zmena manželovho správania
Neviem či si to iba namýšlam alebo čo ale mám dojem, že manžel sa v poslednom čase dosť zmenil. Sprv to nebolo nič konkrétne , len taký blbý pocit ale teraz je toho viac ako dosť. Raz týždenne drží 24h pôst. Začal držať diétu vylúčil sladké kompletne a už prvý mesiac schudol 6,5kg ale ide dolu z 120kg , už má 101,kg. čo by bolo super,, keby som k tomu nepridali ďalšie divné činnosti Pred 3 mes prestal užívať tablety na vysoký tlak a cholesterol, teraz si kupuje iba niečo voľnopredajné. Stacionárny bicykel ktorý som mu kúpila na 40ku čiže poriadne dávno, zrazu začal používať alebo zmizne na bike na celý deň. V strave začal byť výberčivý, už nechce zemiaky ani múčniky zje iba celozrnné cestoviny a hnedú ryžu prípade dusenú zeleninu. Sám si kupuje oblečenie, 20 rokov si nič na seba nekúpil. Začal si pozerať športové autá, viem že jeden náš spoločný známy predal chalupku pri jazere kam chodil na ryby a kúpil Harleya. A čo je najhoršie, furt oznamuje že ten a ten kamarát sa rozvádza, nechal ženu kvôli milenke a pod. Roky rokúce, keď sa niečo podobné stalo vždy o tom hovoril negatívnym spôsobom ale teraz akoby ich rozhodnutie schvaľoval.Ženy ja začínam panikáriť...
urob si aj ty svoju izbu,nakúp si veci pre seba...... práve som zistila,že sa dá odoslať komentár anonymne😨toto nem bude dobrééééééééééééé
@anonym_19b779 skus poskat dalsi, ci ti vzdy prideli to iste cislo.
Ak ano, tak taka anonymita dlho nevydrzi. Casom sa u niektorych ludi domaknu, kto je kto, ako “anonym”.
@anonym_19b779 skus poskat dalsi, ci ti vzdy prideli to iste cislo.
Ak ano, tak taka anonymita dlho nevydrzi. Casom sa u niektorych ludi domaknu, kto je kto, ako “anonym”.
@moonlight1210 v ramci 1 diskusie mas rovnake anonymne. Skusala som inde. A ked chces napr odpoved zmazat tak ti vyhodi ze odovodni preco chces zmazat.
@anonym_autor je skvelé, ak sa uvedomil so zdravím, na statíny majú rozdielne názory aj lekári a niesú to žiadni konšpiratory 🤷 Podľa mňa si mohol uvedomiť zrazu svoj vek, že mu život uniká a chce to dobehnúť. Nie všetci chlapi si hneď nájdu frajerku. Skús sa zapojiť do jeho aktivít, športujte spolu. Ak v tom nie je nikto tretí a ak Ty do neho stále neryješ, tak bude rád. To tiež nebolo doteraz ok, vážiť 120kg a jesť lieky na tlak a cholesterol. Čo sa týka zmeny životného štýlu je to super. Ja by som trvala na úprimnom rozhovore.
Teraz čítam o tej dovolenke, že "vraj si išiel zaplávať" akože Ty ho podozrievaš, že čo tam išiel robiť? Váš vzťah podľa tohto ide zlým smerom, on s Tebou traviť čas moc nechce. Skúste vzťahovú poradňu, ale teda úprimný rozhovor predtým.
V podstate nerobi nic zle. Stara sa o seba zdravotne - schudol .. kupil nove veci urobil si izbu pre seba venuje sa viac sebe kedze deti mate dospele. Mala by si aj ty skusit sa viac zamerat na seba a svoje zaujmy zaviest nejake novinky do zivota. A ked ti vadia tie reci o tych co sa rozviedli ake to je super . Tak maj nejake svoje reci o zenach co si po rozvode nasli o 20r mladsich frajerov a aku sexualnu revoluciu prezivaju. Sa vam to potom vykompenzuje .
@beata_k ale na túto na ,,nevypásol,, z večera do rána od ,,so mnou,, pribral pri každom tehotenstve (už máme dospelé deti), ale cca 95mal keď e sa vzali. Zmena životosprávy je super, ale nieže prestane užívať po 15r lieky na tlak a cholesterol
@anonym_autor mozno si uvedomil,ze život je krátky a chce dobehnúť,co doteraz nestihol.Mozno sa okolo neho objavila nejaká žena,a on si chce dokázať,ze ešte nepatrí do starého železa...
@1ryba snažila som sa ale aj toho robil srandu, vraj zvelicujem vyšla som z toho ako úbohá hysterka
@anonym_autor necitala som komentare ale podla mna vsetko toto spravanie suvisi s schudnutim.. schudol a zacina sa citit dobre, mozno znovu mlado, zacina byt spokojny so svojim telom tak si vybera oblecenie, mensie aby vyzeral lepsie, prezera si auta lebo sa citi atraktivnejsi a pravdepodobne to poklada ze to k tomu patri, to s tym ze hovori ze kto nechal svoju zenu podla mna je z podobneho dovodu.. ja ked som schudla tak som tiez zacala viac dbat na veci ktore su pred inymi ludmi vidiet aby som vyzerala co najlepsie
Mozno by nezaskodilo, keby si aj Ty mala nejake konicky nezavisle od neho, obcas si vybehla s kamoskami, zacala chodit cvicit….meni sa Vam zivot, pretoze deti o chvilku vyletia z hniezda a zrazu budes mat viac volneho casu, ktory netreba travit len a len s manzelom….takouto zmenou prejde kazda rodina casom, je to kriza stredneho veku🙂
Moja kamoska je rozvedena po takomto zmeneni muza /okrem tych liekov/ proste frajerka. Stal sa jogin vyhladavac ajurvedy vegetarian /nuti do toho aj deti/
Lieky su vazna vec, aj ti povedal dovod preco ich vysadil?
@anonym_autor Bud ma krizu stredneho veku alebo ho nieco dost vystrasilo. Pri vahe 120 kg by som sa aj ja bala o svoj zivot. Nemusi mat nutne milenku. Osobne to tipujem, ze sa zlakol zdr. problemu.
@beata_k no keby ho vystrasilo, neprestane brat lieky na tlak...toto bude komninacia niecoho ineho podla mna...🤔
@anonym_autor je skvelé, ak sa uvedomil so zdravím, na statíny majú rozdielne názory aj lekári a niesú to žiadni konšpiratory 🤷 Podľa mňa si mohol uvedomiť zrazu svoj vek, že mu život uniká a chce to dobehnúť. Nie všetci chlapi si hneď nájdu frajerku. Skús sa zapojiť do jeho aktivít, športujte spolu. Ak v tom nie je nikto tretí a ak Ty do neho stále neryješ, tak bude rád. To tiež nebolo doteraz ok, vážiť 120kg a jesť lieky na tlak a cholesterol. Čo sa týka zmeny životného štýlu je to super. Ja by som trvala na úprimnom rozhovore.
Teraz čítam o tej dovolenke, že "vraj si išiel zaplávať" akože Ty ho podozrievaš, že čo tam išiel robiť? Váš vzťah podľa tohto ide zlým smerom, on s Tebou traviť čas moc nechce. Skúste vzťahovú poradňu, ale teda úprimný rozhovor predtým.
@mdse statitny su jedna vec, ale nahle vysadit lieky na tlak, sam od seba, to je na povazenie...
@anonym_autor tak ho pochvál, buď milá zvodná… venuj sa aj ty sama sebe, fyzicky aj mentálne. Podnikaj niečo s ním aj bez neho. Urob si program s tým, že niečo mám…. Buď bude happy, že má doma šik,spokojnú a vyrovnanú sexi ženu… a ak už plánuje zivot podľa kamoša… aspoň budeš spokojná sama so sebou, s tým aká si a čo si dosiahla a ešte dosiahneš… život nekončí
Zmena k zdravšiemu štýlu je super.
To, že obdivuje svojich rozvedených kamarátov, super nie je. Čítala som, že čím viac krachujú vzťahy našim blízkym, o to viac to hrozí aj nám.
Trávievate spolu čas ako manželia? Venuje sa ti? A čo deťom? Aj keď sú veľké, keď sú doma, trávi s nimi čas? Chodíte spolu na výlety?
Mne sa zdajú podozrivé tie jeho vyhýbacie odpovede. Tváriť sa, že sa nič nedeje, keď sa toho deje veľa, je podozrivé. Akoby niečo skrýval.
Lebo ak by nič neskrýval, tak by normálne povedal. Že uvedomil som si, že niečo s tým zdravím musím urobiť. Že chcem ešte kvalitne žiť, že chcem ešte toho spolu s tebou zažiť a vládať pri tom. Alebo že sa chce dožiť v zdraví vnúčat atd...
@moonlight1210 v ramci 1 diskusie mas rovnake anonymne. Skusala som inde. A ked chces napr odpoved zmazat tak ti vyhodi ze odovodni preco chces zmazat.
@e1i takze v inej diskusii tomu istemu cloveku uz prideli ine anonymne cislo?
Veľmi mi tvoj príbeh pripomína ten náš. Manžel tiež začal chudnúť, mal riadnu nadváhu. Podporovala som ho, chválila, tešila sa s ním. Takisto si zrazu sám nakupoval oblečenie, oveľa viac času trávil v kúpeľni, páčil sa sám sebe. Až natoľko, že si "uveril". Vo fitku mal "partiu", s ktorými sa denne stretával nakoľko chodili cvičiť v rovnakú hodinu. A medzi nimi staršiu ženu od neho, s ktorou si začal vzťah. S odstupom času keď sa na to pozerám, tiež mi to príde ako som tu čítala v komentároch vyššie, že sa mu veľmi zapáčilo, že schudol, je atraktívny a tak mu to lichotilo, až si myslel, že je slobodný bezdetný mládenec.
Takže tiež sa prikláňam k tomu, že je na obzore druhá žena. Tiež tie reči o rozvedených kamarátoch...
Vam vsetkym tu pride v pohode, ze chlap si sam od seba vysadi lieky na tlak, ktore uziva 15 rokov? No lebo mne nie. Zabudnem 1 tabletku a tlak mi leti hore a to nemam cez 100 kilo! To nie je automaticke, ze schudnem a svet gombicka, to sa robi pod dozorom lekara.
Autorka mne sa zda, ze to ma krizu stredneho veku a este je svacnuty taky tymi strankami o alternativnom lieceni, kde sa presadzuje vysadenie liekov a vsetk liecit prirodne...
A ta druha zena...To bolo prve, co mi na to moj chlap povedal!
@anonym_autor koľko ma muž rokov?
Ale veď to je logické, keď chce schudnúť, že odmieta určite jedla.Nie je dobre vysadiť lieky iné by bolo, keby bol u internistu mal holter a ten usúdi, že schudnutim sa tlak upravil a netreba ich brať.Doma si meria tlak?
A inak sa mi zdá všetko normálne deti veľké, tak si našiel zábavku doteraz sa všetko riešilo okolo rodiny a zistil, že už nie je mladík a chce si trocha užiť.aj ženy začnú cvičiť, riešia botox, zmenu práce začnú chodiť s kamarátkami von
Jedine čo ma zarazilo, že na dovolenke odíde na celý deň akokeby si bola iba do počtu a to, že kupuje a rieši veci sám bez teba.Aj žena, keď schudne vymení šatník.Normalna kríza stredného veku u každého príde také uvedomenie, že fúha 50 tka na krku o pár rokov dôchodok a kde to ubehlo.a ďalej uvidíš čo bude.Neprisla k nim do práce nová kolegyňa?🤪
@mdse mohol, ale lieky sa vysadzuju postupne a pod dohladom lekara, nie sam!
@nevenka pozri, ak by som bola chlap s fóbiou z doktorov a mám doma tlakomer a bez liekov som ok, tak proste lieky neberiem. Ja nepíšem, že sa to takto robí a že je to ideál. Len hovorím, ze mu možno už lieky na tlak netreba. Je mnoho tlakárov, ktorým stačilo schudnúť. Aj kolegyňu mám takú, 16kg dolu a tlak máva zrazu nízky.
Tu je možno väčší problém, ako že si vysadil lieky.
U nás to bolo podobné. Začal rozprávať o známych, ktori sa rozviedli/rozišli. Potom začal dávať na FB rôzne príspevky, výsmechy na tému - ženatí muzi pod papucov a podobne. Tiež zmenil stravovanie. Bola v tom iná žena. Bol zaľúbený po uši.
@nevenka pozri, ak by som bola chlap s fóbiou z doktorov a mám doma tlakomer a bez liekov som ok, tak proste lieky neberiem. Ja nepíšem, že sa to takto robí a že je to ideál. Len hovorím, ze mu možno už lieky na tlak netreba. Je mnoho tlakárov, ktorým stačilo schudnúť. Aj kolegyňu mám takú, 16kg dolu a tlak máva zrazu nízky.
Tu je možno väčší problém, ako že si vysadil lieky.
@mdse no tento kus konkretne mi nepride takyto zodpovedny, podla popisu.
Mne doktor chcel tiez predpisat vyssie davky a dokonca kombinaciu, presvedcila som ho, ze kvoli dojceniu skusime len 1 liek, ze teda dobre, ale ak bude zle, mam si davat aj tie druhe lieky, nebolo treba.
Ahoj, mne to smeruje na andropauzu, niektorí chlapi ju dostanu skor, niektorí neskor, je to ako u zien, ani zeny nedostavaju vsetky len napr.v 50tke. Len ta andropauza dokaze ozaj narobit galibu a zial niektorym chlapom az tak,ze ozaj si zacnu s inou😐 No tu poradit len jedine, daj s nim rozhovor na vazno...a kebyze aj dajme tomu popiera ten fakt,ze niekoho ma, myslim,ze ho uz poznas dost na to,aby si vedela povedat ci klame, alebo nie...zvlast ked uz mas ten pocit ako otocil s tymi rozvodmi kvoli milenkam.
@anonym_autor za mna je v tom ina zena, mozno sa o nu este len pokusa, treba to cim skor zastsvit.
Môže to byť druhá míza alebo len banálnosť typu, že si pozrel nejaké video na Youtube a inšpiroval sa, že chce zmeniť životný štýl, aby nemusel brať lieky a celkovo sa cítil lepšie - ale to tiež v podstate súvisí s tou mízou. Problém je, že sa Ti nechce otvoriť, čiže asi Váš vzťah prechádza nejakou krízou, ktorú si si Ty neuvedomovala popri starostlivosti o rodinu...alebo je to fakt niečo, čo by si nechcela počuť. Ja by som to skúsila opäť - porozprávať sa...ak sa neotvorí, ostatne Ti len čakať, čo z toho bude. Či len zmena životného štýlu alebo má čosi iné v pláne.
@anonym_autor moj nazor, mam muza 56r. Je, ze iba dobieha zabudnute roky. Nic, len zistil nejakym sposobom, ze uz nema 20 a snazi sa venovat sa sebe.

Pride mi, ze chce dobehnut pocit, ze nezije len pre rodinu, ale aj pre seba. Po svojom. Neprisposobovat sa nikomu, nebrat ohlady. Slobodny mladenec.
Mozno mu daka zena splechla daco vysmesne. Mozno len zacul, ako ho komentuju za jeho chrbtom druhi.
Mozno sa vazne zakukal do inej a chce mat u nej sancu, lebo vidi, aky muzi ju beru do kolien.
Chybu ale urobis, ak sa vylucne sustredis teraz na neho a zacnes svoj svet a pozornost tocit iba okolo neho. Sleduj ho, ale venuj sa aj sebe.
Ked sa budes sustredit len na neho, budes z neistoty a stresu coraz podrazdenejsia, nervoznejsia, a to sa prenesie i do vztahov s ludmi. Zacnu k tebe postupne stracat sympatie.
Lebo zena to ma tak, ze bud kvitne, alebo je pichlava. V zavislosti ako sa citi ne/milovana.
Takze si tu lasku musis dat i sama.
Starat sa o seba, o svoj vzhlad, o svoje dusevne zaujmy.
Ak podlahnes nutkaniu sa zamerat nervozne iba na neho, nielen ze nicomu nezabranis (to ti garantujem, ze nie. Ak ma zalusk na inu, ak nieco planuje, nezmenis to. Ani komentovanim, ani rozhovormi, ani napominanim, ani sarkazmom, ani hadkami, nicim.), ale stratis v tom i seba.
Ak sa stale sustredis i na seba, je vyssia sanca, ze sa uvedomi. Kazdeho muza, i zaletnika, vie prebrat, ak si uvedomi, ze kym on poskuluje inde, jeho zena ma sancu u druhych muzov, a ak on vyprace pole, ona ho v pohode nahradi dalsim, lebo si moze vybrat.
Nie nutne musis zaujat sexy vzhladom, ale osobnostou.
A osobnost si zachovas, ak sa budes starat i o seba.
Takze preto sa nezacni postupne zanedbavat a sustredit len na neho, aj ked ta k tomu nuti neistota, ktoru on vytvara.