icon

Máte podobnú negatívnu skúsenosť s Psou škôlkou na Mánesovom námestí? Hľadám ďalších majiteľov psov

mirovajoja
Včera o 23:05

Ahojte,

chcela by som sa opýtať, či má niekto osobnú skúsenosť so Psou škôlkou a Caffetériou na Mánesovom námestí v Petržalke, konkrétne so zaobchádzaním so psami počas pobytu v škôlke.

Našu fenku sme tam začali dávať preto, že je bojazlivejšia na zvierata a chceli sme jej pomôcť so socializáciou a kontaktom s inými psami. Namiesto toho sme ju však pri poslednom vyzdvihnutí našli v stave, ktorý nás veľmi znepokojil.

Keď po ňu prišiel manžel, ostatné psy k nemu pribehli, ale naša fenka sedela bokom úplne nehybne, triasla sa a spočiatku na neho takmer nereagovala. Až keď k nej prišiel bližšie, akoby ho spoznala. Počas pobytu nepila vodu a večer mala veľmi červené oči. Po návrate domov sa jej správanie postupne vrátilo do normálu.

Okrem toho sme na jej tele našli poškodené miesto na boku pri kosti. Vyzerá ako pomliaždené alebo odreté miesto a vzhľadom na jeho polohu máme vážne obavy, ako mohlo vzniknúť. Netvrdím, že viem, že ju niekto udrel – momentálne to nevieme dokázať a chceme to riešiť aj s veterinárom. Ale v kombinácii s jej správaním po vyzdvihnutí nás to veľmi znepokojilo.

Až následne som si začala podrobnejšie čítať recenzie tohto zariadenia. Našla som viacero nezávislých recenzií ľudí, ktorí opisujú veľmi hrubé zaobchádzanie so psami – ťahanie za obojok a uši, krik, trasenie psami, fyzické trestanie a dokonca prípady, keď podľa ich slov videli psa udretého.

Preto hľadám ľudí, ktorí majú vlastnú osobnú skúsenosť s týmto zariadením.

Ak ste tam mali psa a všimli ste si po pobyte:
– nezvyčajný strach alebo trasenie,
– náhlu zmenu správania,
– strach z ľudí,
– zranenia alebo pomliaždeniny,
– alebo ste osobne videli hrubé či fyzické zaobchádzanie so psami,

prosím, ozvite sa mi súkromnou správou.

Ak existuje viac podobných prípadov, chcela by som, aby sme ich zdokumentovali a spoločne podali oficiálny podnet na príslušné orgány, aby boli podmienky a spôsob zaobchádzania so zvieratami v tomto zariadení riadne preverené.

Ak máte fotografie, videá, veterinárne správy, staršiu komunikáciu so zariadením alebo ste boli osobným svedkom konkrétnej situácie, prosím, napíšte mi.

Nejde mi o internetový konflikt ani o bezdôvodné očierňovanie. Chcem zistiť, čo sa tam reálne deje. Ak je všetko v poriadku, nech to ukáže kontrola. Ak však existuje viac prípadov nevhodného alebo násilného zaobchádzania so psami, podľa mňa by sa to malo oficiálne riešiť.