Ktorý obojok proti kliešťom je najlepší pre psa?
Ahojte. Vedeli by ste mi prosím poradit dobrý obojok proti klieštom pre 5 mesačného psa, 15kg. Chodíme často do lesa a dnes som mu našla dvoch ešte nenasiaknutych kliešťov. Ďakujem
@anonym_autor Ahoj, my sme nedávno objednali od veterinára takú tabletu ktorú pes zožral a má účinok 3mes.
Je to proti kliešťom a blchám. Síce je to trochu drahšie ale podľa veterinára veľmi účinné..Neviem či nie BRAVECTO.
Obojok sme nechceli kôli synovi kedže psa stále chytá a neviem teda ani aký je účinný.
@anonym_autor pripajam sa - foresto zatial na 99.99% (za 5 rokov 1 kliest prisaty)...
Obojok foresto, stojí 25 euro a je na 7 mesiacov čiže každý rok nový kúpiť a za mňa topka, ak jeden kliešť za rok, že sa stane možno, keď to nedávam pravidelne na krk
Ja mam 19rocne skusenosti s forestom. Na jednej ruke spocitam pocet kliestov za sezonu. Otestovala som ho za tie roky na mnohych psoch od malych po velkych s rovnakym ucinkom. Do prirody - les, luka chodime denne.
Žienky a viete o tom, že antiparazitné obojky, tabletky, spot-ony a spreje sú nervové jedy, ktoré môžu vážne poškodiť nervový systém psíka? Niektoré psíky majú po nich až epileptické záchvaty. Prečítajte si knihu "Psy by žili dlhšie, keby", písala ju rakúska veterinárka a pekne tam vysvetľuje, aké je to svinstvo. Aj jeden český veterinár /naspomínam si teraz na jeho meno, ale ak treba, nájdem/ má na svojom profile video, kde vysvetľuje, aké strašné vedľajšie účinky majú tieto preparáty, najmä tabletky na vnútorné použitie, ako sú Bravecto, Simparica a pod.
U nás obojky ani pipetky nefungujú, takže kupujeme tabletu Simparica a mame pokoj.. za sezónu jej ju dávame 2x. Je to síce humus ale radšej, ako schytat babeziozu alebo inú chuťovku
Žienky a viete o tom, že antiparazitné obojky, tabletky, spot-ony a spreje sú nervové jedy, ktoré môžu vážne poškodiť nervový systém psíka? Niektoré psíky majú po nich až epileptické záchvaty. Prečítajte si knihu "Psy by žili dlhšie, keby", písala ju rakúska veterinárka a pekne tam vysvetľuje, aké je to svinstvo. Aj jeden český veterinár /naspomínam si teraz na jeho meno, ale ak treba, nájdem/ má na svojom profile video, kde vysvetľuje, aké strašné vedľajšie účinky majú tieto preparáty, najmä tabletky na vnútorné použitie, ako sú Bravecto, Simparica a pod.
@marci9 a co teda odporuca?
u nás ani pipety ani obojky. S obojkom mala asi najviac kliešťov .. každý deň nejaký.. davame bravecto na 3mes 1tbl
@marci9 psy by zili dlhsie, keby ich majitelia pouzivali tablety, pipety a obojky - tie kvalitne a ucinne. Rocne je enormne vela (na slovensku hovorime v stovkach!) uplne zbytocnych uhynov u psov, ktori nie su dostatocne chraneni majitelmi pred kliestami. A na veterinach im ostavaju uz len oci pre plac...
Prepac, ale uz som tych uhynov na eko-bio pripravkoch a hlupych teoriach ich majitelov zazila tolko, ze toto sa neda povedat inak, ako na rovinu. Na margo tych "nervovych jedov".
@marci9 psy by zili dlhsie, keby ich majitelia pouzivali tablety, pipety a obojky - tie kvalitne a ucinne. Rocne je enormne vela (na slovensku hovorime v stovkach!) uplne zbytocnych uhynov u psov, ktori nie su dostatocne chraneni majitelmi pred kliestami. A na veterinach im ostavaju uz len oci pre plac...
Prepac, ale uz som tych uhynov na eko-bio pripravkoch a hlupych teoriach ich majitelov zazila tolko, ze toto sa neda povedat inak, ako na rovinu. Na margo tych "nervovych jedov".
@colsami na margo tych eko-bio. Nam raz doniesli tiez nejaky z lekarne ze uzasne ucinny. A ani nie po dni mal pes plno kliestov. Takze pekne krasne siel do kosa (obojok, nie pes 😀😀). Akoze napr jedna z nasich maciek ho nemoze ked jej v tom mieste okolo krku srst vypadne ale zvysok maciek a aj pes obojok maju a bez problemov. Okrem toho, FORESTO ma poistku ze ked sa obojok natiahne velmi tak sa roztrhne. To sa stalo nasmu kocurovi ked prisiel domov so zlomenou labkou a mal obojok roztrhany a sam vet povedal ze FORESTO je najlepsi. A ako si pisala radsej dam 30e za obojok ako vyberat klieste stale.
@marci9 tak ako všetko môže mať vedľajšie účinky. Ale globálne hovoriť o tom, že to znižuje dlhovekosť psov alebo ničí nervovù sústavu,... No naše 10+ ročné by nesúhlasili. Moja 14 ročná má telo a energiu ako moja 4 ročná.
Zato kamoš bol dlho takýto antitabletkový, antiobojkový, kým potom jeho husky 2x po sebe nebojoval o život presne kvôli kliešťom. Odvtedy dostal rozum a používa ochranu.
@marci9 a čo prosím ťa odporúča ?
Kamoška tiež verila nejakému takémuto " odborníkovi " , psa striekala nejakým odvarom z niečoho, neviem čoho. Pes plný kliešťov. Veterina ju stála toľko že... a ani ho nezachránili nakoniec.

Ahoj, zvykla som používať po minulé roky Foresto. Nebol 100% ale to asi nič. Na dlhosrstom psovi, ktorý bol schopný doniesť aj 15 kliešťov za deň sa to obmedzilo na minimum a to sme chodili väčšinou po lúkach. Teraz mám iného psa a skúsila som od zverolekárky tabletu proti kliešťom na 5 týždňov a zatiaľ nemal ani jedného. Odporúčala mi to sama zverolekarka a keďže je to malý psík, ktorému ťažko dať na krk obojok proti kliešťom a aj obyčajný kvôli upínaniu voditka, skúsila som a je to ok. Občas nejaký po ňom lezie na prechádzke ale nikdy sa neprichytil doteraz. Dala mi to aj pre mačku, ktorú mávame vonku a netoleruje vyberanie kliešťov a odvtedy takisto nemala ani jedného a to je väčšinu času v záhrade v tráve. Kúpila som to aj našim pre psa a kocúra a takisto spokojnosť.