Nemá muža, nemá pravdy
Ahojte,
aj na vás pozerajú ľudia inak, keď sa dozvedia, že ste slobodná a bezdetná vo veku 33+?
Napriek finančnej nezávislosti a dobrej kariére majú naozaj ľudia radšej matky, vydáte ženy hoci bez vzdelania? Teraz nevyzdvihujem vzdelanie ako číslo jedna, len uvádzam na porovnanie dva rôzne životy ženy.
Prečo je v spoločnosti stále podmienka, aby mala žena rodinu, inak je nehodnotná?
@prosimopomoc lebo 99% si mysli ze slobodna a bezdetna zena ci muz nemoze byt spokojna spokojny s tymto stavom. Lebo oni musia byt stale na niekom nalepeni a zavisli aby sa citili celistvi. Lebo co povie okolie 🫣
@anonym_fda7e0 Áno, presne. Väčšinou nevyrovnani jedinci, nespokojní sami so sebou potrebujú non stop niekoho, skáču zo vzťahu do vzťahu, lebo na 87.pokus tu určite výjde.😅
@anonym_6dc3cf presne, skoro 90 percent manželstiev okolo mňa je hrozných, total nekompatibilní ľudia, no ale hlavne, že sú zobratí, tak je všetko v poriadku
@prosimopomoc A prečo z toho robíš drámu? Ja sa z toho smejem, akí sú trápni, že práve takí ľudia sa idú druhým montovať do života
@anonym_9ad982 nekvačkam, rodina a ľudia v práci môj stav poznajú
@prosimopomoc Nikdy som sa s tym nejak nestretla. Mozno moji a priatelovi rodicia si obcas poczdychli, ze kedy deti, potom, ze nie sme zobrati, hoci mame deti, ale nim nikdy prehnane neriesil, ze preco, preco...maximalne mne len preto, aby vdovsky ci vdovecký sme po sebe mali, cize cisto len kvoli zakonom, ktore su, keby volaco. Ale nebolo to myslene nikdy, ze ma odsudzuju, to absolutne.
Mozno sa take riesi na dedine ci v malom meste, ale vo vacdich mestach uz skor nie.
@abbey1 najmä rodina, čo je smutné ale je to tak. Prípadne vyzdvihujú moje rovesníčky, čo tam po tom, že majú tri deti, rozvedené a bez školy, bývajúci naspäť u rodičov. Všetko je nepodstatné, hlavne, že boli vydáte a majú deti. To je viac ako samostatnosť a kariéra, hrozna realita
@prosimopomoc A to im nevieš kontrovať, vymenovať tie ich " úspechy" ako tu píšeš?
@prosimopomoc Tlak spoločnosti je jedna vec, ale porovnávanie sa s rozvedenými rovesníčkami bez školy len preto, aby si sa cítila lepšie, mi nepríde fér. Každý životný príbeh je iný. Tvoj úspech a kariéra sú skvelé, ale nemusíš kvôli tomu znižovať hodnotu iných žien. Čo opisuješ, je smutná realita predsudkov. Robíš to isté, čo druhí robia tebe...škatuľkuješ matky presne tak isto, ako okolie škatuľkuje teba. Keď budeme ženy deliť na lepšie a horšie podľa statusu či školy, ten začarovaný kruh porovnávania nikdy neskončí.

@abbey1 najmä rodina, čo je smutné ale je to tak. Prípadne vyzdvihujú moje rovesníčky, čo tam po tom, že majú tri deti, rozvedené a bez školy, bývajúci naspäť u rodičov. Všetko je nepodstatné, hlavne, že boli vydáte a majú deti. To je viac ako samostatnosť a kariéra, hrozna realita
@prosimopomoc ak žiješ na dedine, alebo malom meste tam to ešte ľudia viac prežívajú.
Keď to je rodina, tak sa nemusíš báť povedať, že po tom netúžis, nenašla si vhodného chlapa atď.
Asi sa boja, že premeškas čas?Ale určite to tak neplatí.Dnes sú ženy šikovnejšie, majú dobrú prácu veľa možností