icon

Ako reagovať na otázku o zásnubách od partnerovej mamy?

28. apr 2025

Dobré ráno. Idem sa Vám zdôveriť,ale hlavne opýtať sa a možno mi poradíte. Žijem s partnerom v jednej domácnosti snáď už aj 3r (poznáme sa o niečo viac). Bývame vo veľkom dome na kraji lesa s domácimi miláčikmi. Deti nemáme,obaja pracujeme,keď sa dá aj cestujeme.Včera,keď som bola u jeho rodičov doma (mám s nimi veľmi dobré vzťahy,tak isto aj on s mojou rodinou),sme sa pri práci v záhradke s jeho mamkou rozprávali,riešili,odhovárali,začala takú tému, ktorá má trošku zaskočila. Začala mi rozprávať o nás,že či som s jej synom šťastná,či sa s ním cítim bezpečne,spokojne, pretože on jej ževraj, hocikedy povie,že sa cíti po dlhšom čase šťastný, spokojný a konečne pokojný. Opýtala sa ma však zvláštnu otázku. Že čo by som urobila,keby ma ... požiadal o ruku? Proste chcel si ma vziať. Ostala som úplne zaskočená, pretože aj keď sa nemáme problém rozprávať otvorene o všetkom,aj o budúcnosti, nečakala som akurát vtedy a v záhrade tak tému. Odpovedala som jej úplne úprimne,že jej syna úprimne milujem a nechystám sa mu zdrhnúť ,som s ním naozaj šťastná.Ani dieťaťu sa veľmi extra nebránime. (36 a 46r). Len akosi to ešte k tomu netlačíme,užívame si jeden druhého. Cestou domov som nad tým rozmýšľala...

Strana
z3
autor
28. apr 2025

A tá otázka konečne. Myslíte si,že to to jeho mama cíti v zlom,alebo, neistá? Nakoniec mi napadlo, nechystá on nejakú ,,kulehu" na mňa a nerozprával sa oň najskôr takto podobne so svojou mamou? Ja mám z toho teraz zvláštne pocity,neviem,či je to vzrušenie, radosť,alebo strach. Myslíte si,že ma chce požiadať o ruku a s nami si urobil takého skrytého vyzvedača? Alebo len naozaj jeho mamke prekáža,že žijem takto,na svojej hromade? Ako sa povie. Čo si o Tom myslíte vy, milé maminy. Ďakujem krásne za Vaše názory, postrehy.

moonlight1210
28. apr 2025

Prilis to rozoberas.

A najskor by mi napadlo, ze mamu poslal na vyzvedy. Lebo hoci sa bezne bavite o vsetkom otvorene, tymto ta chce fakt prekvapit, je to pre neho asi naozaj dolezity moment (kedze je s tebou naozaj stastny), a len si chce byt isty, ze to nevypali cele trapne, az povies, ze ho velmi milujes, ale radsej este sobas nie. Ze ty to tak zatial necitis.

januska12323
28. apr 2025

Čo je na tej otázke zvláštne? Kľudne to mohla byť jej iniciatíva, konečne chce mať synáčika na poriadku tak sa pýta.

michaelam2
28. apr 2025

Preco ta to tak prekvapuje? Ved ste spolu niekolko rokov, mladsi uz tiez nebudete. Podla mna uplne normalna otazka ktora raz pride od kazdej matky/svokry 😀 neries to tolko

modrahruska
28. apr 2025

Prve co mi napadlo je, ze sa mame zdoveril ze by si ta zobral a ona isla povyzvedat. Nie v zlom, proste zo zvedavosti. Co je na tom? Nie je to ziadna divna otazka. Nerozoberaj a uvidis co sa bude diat.

ivanakal
28. apr 2025

A co konkretne je na tej otazke zvlastne? Normalna otazka, ktoru by som sa opytala aj ja ked by mi islo o synovo stastie, buducnost. Nic za tym nehladaj. Ved ti povedala, ze je stastny, a ked vidi, ze je stastny, spokojna, tak si len chce byt ista, ze ty to citis rovnako, a chcela vidiet ako zareagujes a ci to myslis uprimne. Mate uz dost rokov, tak nechce aby sa syn sklamal. 😉

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
autor
28. apr 2025

Neraz sme sa o tom bavili za ten čas. Vždy to od neho vyznelo tak,že keď sa podarí dieťa, nemá problém to zaklincovat manželstvom. Ale ja tehotná nie som,preto mi je to celé zvláštne. Na jednej strane si myslím,že mu ona dohovárala,na inej,že to začal on. A jeho rodičia nám nikdy nenaznačovali,či do niečoho tlačili. Jeho otec poznamenal svojej žene,aby sa do toho nemontovala. Že ako si urobíme,tak budeme a dnešní *mladí" to už ináč berú,nestaraj sa ženo atď... Preto mi to celé príde a neviem prísť na to,kto je prvý iniciátor 🙂. Ale máte pravdu,nebudem riešiť,či bude,to bude. Pekný pondelok prajem.

gribka1
28. apr 2025

Áno, môže to byť všetko dokopy, čo ťa napadlo. Ale nerieš, je normálne aj to, že mama by chcela, aby bol syn šťastný, ženatý a keď sa zadarí tak aj vnúča. Neprídu mi jej otázky nijak násilné. Vek máte na to až až.

krasneleto
28. apr 2025

36 rokov a toto ťa trápi? Veď nejako to myslela. Buď vám praje a zisťuje alebo ťa do rodiny nechce a zisťuje. Skôr si myslím že to bola normálna otázka
Miesto týchto chujovin začnú uvažovať o dieťati,aby vám nebolo neskoro

adreena
28. apr 2025

To už kde žijeme, že dvaja ľudia už v naozaj zrelom veku (či vôbec ešte deti budete môcť mať, keď si pomaly v perimenopauze) co spolu žijú a milujú sa, sa čudujú otázke, čo by sa stalo, keby si ju ten muž chcel vziať. No straaašne podozrivé 🙃😂 všetko je dnes na hlavu....

betulinka1
28. apr 2025

Asi dal mamke ulohu, ze sa ta ma spytat ona prva 🙂 To ti hovorí aj tvoj siesty zmysel. A tvoja radosť a strach sú na mieste, je to v poriadku.

maja22
28. apr 2025

Ja to vidím tak, že ak sa partner do sobáša nehrnie, mama mu chce dohovoriť, ale najprv sa chcela uistiť, či urobí dobre, keď na neho bude tlačiť, aby sa rozhýbal…

janickacrazy
28. apr 2025

Akože podľa mňa po 3 rokoch už ste vo vašom veku mohli byť zobratí a mať už aj dieťa. Neviem, načo čakáte. Každý druhý pár pomaly má problém otehotnieť.

autor
28. apr 2025

Ale to je nejaký plán každého jedného? Nemôžu ľudia žiť,byť spolu len preto,že spolu chcú byť? Od každého sa očakáva,že musí byť ženatý, vydatá, rodič? Každý spôsob života má svoje plusy,ale aj mínusy.

michaelam2
28. apr 2025

Nemusi to tak byt u kazdeho paru ale vacsinou sa predpoklada ze po istom case sa chce par niekde posunut

lily246
28. apr 2025

Ja by som už s tak starým chlapom dieťa nechcela, má takmer 50 a to nie je vek na novorodenca ani batoľa, ani škôlkara... Ale to som ja. Je tu niekoľko žien, ktorým to neprekáža.

gribka1
28. apr 2025

My sa nečudujeme, že takto žijete, ty sa čuduješ, že jeho mama vôbec takú debatu s tebou viedla.

really8
28. apr 2025

Och toto je zase kravina. Ja ze to pise nejaka 20tka. A s babom kludne cakajte. Aj 10 rokov pohodka.

gribka1
28. apr 2025
@really8

Och toto je zase kravina. Ja ze to pise nejaka 20tka. A s babom kludne cakajte. Aj 10 rokov pohodka.

@really8 Nebuď taká, niekto chce rovno vnúča mať 😁

katarinaba
28. apr 2025

Ked spolu ludia chodia isty cas, je uplne normalne, ze sa ich okolie pyta, kedy bude svadba. Po svadbe zas kedy budu deti. Po prvom dietati kedy a ci bude druhe, tretie, atd. Potom, ci uz mate vlastne byvanie, kedy uz pridu vnucata k starym rodicom na vikend.
Ste uz vo veku, kedy iní ludia maju aj rozvod za sebou, nie len svadbu a deti.
Muz sa pochvalil matke, ze si asi ta prava. A ona chce vediet, ci to citis rovnako. Mozno bola volavka a mozno chce nakopnut syna, aby zacal konat. Aj muz, mozno hovori, ze si ta vezme ked bude dieta, no kludne to moze byt zasterka, aby ked ta poziada o ruku pred tehotenstvom, to bolo pre teba obrovske prekvapenie. Neanalizuj, zi.

januska12323
28. apr 2025

Nie je to plán každého jedného ale je to plán väčšiny ľudí, starších dupľom.

jesenzima
28. apr 2025

Kokos, tolka analýza kvôli obyčajnej otázke pri okopavani záhradky ...

veverickav
28. apr 2025

Kebyze mas 18 rokov...pochopim taketo uvahy filozoficke...ale pre panajana...mas 36 !! rokov...tiahne ti na 40 a jemu na 50...s chlapom byvate x rokov spolu a ty sa cudujes, ze sa jeho mama spytala, co by si povedala na svadbu. Uplne normalna otazka, zvlast, ked si aj vy dve hovorite vsetko. By the way, trosku by som si s vnucatami svihla, rodicia tu nemusia byt vecne pri vasom veku.

mischy00
28. apr 2025

Mňa napadlo ze možno matka ,keďže už ma svoj vek, tipujem 66 rokov a viac chce mat syna na poriadku.
Staršia generácia to vníma trosku inak. Celkovo 46 ročný muž a dieťa v nedohľadne, neviem dokedy chcete čakať. Matka by možno rada aj vnúča užila, kým je ešte pri sile.

autor
28. apr 2025

Ja chápem aj ju,ale veď nám to zatiaľ takto vyhovovalo a rodina bola o tom oboznámená,že nebudeme na to skákať za rok. Mne to proste tak príde, každý sa musí držať nejakej normy a keď niekto nezapadá,už je v podstate "čudní, divní". Veď keby mu ti nevyhovovalo a cítil by sa nenaplnený, nešťastný, rozišli by sme sa. Na začiatku sme v podstate do takého vzťahu išli obaja. Byť ,žiť spolu a uvidíme. On má prácu,ktorá ho baví, vidí v nej zmysel,mňa napĺňajú zase moje hobby, dokázali sme to spolu skĺbiť,aby nikto nikde do ničoho netlačil, neobmedzoval. Keď požiada,samozrejme že poviem áno. Len podľa mňa,3 roky je stále málo,aby urobili taký vážny krok,mať dieťa. Keby ho stretnem skôr,toto by sa asi neriešilo,že načo čakáme.

michaelam2
28. apr 2025

Tri roky je malo na dieta? Vo vasom veku? Dokedy chcete cakat? Samozrejme deti mat nemusite, to je cisto na vas ale ak ich chcete tak je najvyssi cas. Celkovo si podla mna ake z uplne obycajnej beznej otazky spravila zbytocne velke halo.

gribka1
28. apr 2025

Všetko pekné, ale prírodu neoklameš.

ivik4
28. apr 2025

Vsak co je na tom prosim Ta 😀. Tvoj chlap je uz aj dost stary na dieta,mozno aj preto sa pytala,ci pocitas s tym ze dieta mozno mat nebudete alebo budete mat,no on ho bude chovat pomaly do dochodku. Tak ci ozaj by si s nim ostala. Normalna otazka
Ja ze sa to pyta 20rocna

elviku11
28. apr 2025

tri roky spolu bývať je podľa teba málo na posunutie vzťahu? svadba/dieťa? ????..... nerozumiem vôbec... zvlásť keď máte 36 a 46 rokov

Strana
z3