Ako reagovať na otázku o zásnubách od partnerovej mamy?
Dobré ráno. Idem sa Vám zdôveriť,ale hlavne opýtať sa a možno mi poradíte. Žijem s partnerom v jednej domácnosti snáď už aj 3r (poznáme sa o niečo viac). Bývame vo veľkom dome na kraji lesa s domácimi miláčikmi. Deti nemáme,obaja pracujeme,keď sa dá aj cestujeme.Včera,keď som bola u jeho rodičov doma (mám s nimi veľmi dobré vzťahy,tak isto aj on s mojou rodinou),sme sa pri práci v záhradke s jeho mamkou rozprávali,riešili,odhovárali,začala takú tému, ktorá má trošku zaskočila. Začala mi rozprávať o nás,že či som s jej synom šťastná,či sa s ním cítim bezpečne,spokojne, pretože on jej ževraj, hocikedy povie,že sa cíti po dlhšom čase šťastný, spokojný a konečne pokojný. Opýtala sa ma však zvláštnu otázku. Že čo by som urobila,keby ma ... požiadal o ruku? Proste chcel si ma vziať. Ostala som úplne zaskočená, pretože aj keď sa nemáme problém rozprávať otvorene o všetkom,aj o budúcnosti, nečakala som akurát vtedy a v záhrade tak tému. Odpovedala som jej úplne úprimne,že jej syna úprimne milujem a nechystám sa mu zdrhnúť ,som s ním naozaj šťastná.Ani dieťaťu sa veľmi extra nebránime. (36 a 46r). Len akosi to ešte k tomu netlačíme,užívame si jeden druhého. Cestou domov som nad tým rozmýšľala...
Ano je stary na prve dieta a prvu svadbu.
Autorka teraz vazne….chlap moze mat dieta v podstate hocikedy (ak je zdravy a chce), ale dnes maju problem otehotniet aj mlade baby. Ty mas 36 rokov, uz bude pre teba len tazsie a tazsie otehotniet.
Nie vobec stari ako ludia nieste ... Ale na dieta , male dieta je to uz naozaj vela rokov. Nam to moze byt samozrejme jedno
To nie je len urobiť dieťa ale je starý na to byť mu potom otcom so všetkým, čo to obnáša. Rodičovstvo vnímaš ako bezdetný človek úplne naivne.
50nik na malé dieťa áno, ty už si medicínsky geriatrická rodička. To nie je náš výmysel.
Na 1 dieťa je už starý, netreba si klamať. Môj syn má nabuduci rok stužkovú, budem mať na nej 43 rokov. Tvoj muž ak pôjde na stužkovú, bude mať 64-66rokov. Je to sakra rozdiel......
Na 1 dieťa je už starý, netreba si klamať. Môj syn má nabuduci rok stužkovú, budem mať na nej 43 rokov. Tvoj muž ak pôjde na stužkovú, bude mať 64-66rokov. Je to sakra rozdiel......
@mischy00 stuzkova, najdolezitejsie slovenske kriterium pri plodeni deti 😀
@mischy00 stuzkova, najdolezitejsie slovenske kriterium pri plodeni deti 😀
@michaelam2 to bol príklad samozrejme, jeden z mnohých
Až taká stará nie ste, ale ja mám 38 a muž 42, máme doma takmer ročne dieťa + pubertiačku. Ale zas také jednoduché to nie je mať dieťa v tomto veku. A nie každému sa to podarí, poznám kopu báb v našom veku, čo majú problémy s otehotnením. Navyše tam narastá riziko potratu ( ten ani mňa neobišiel ), ale aj zvýšené riziko genetických vád. Úprimne ak ostaneš tehotná a porodíš bude mať tvoj muž skoro 50, tak už je najvyšší čas sa rozhýbať. Môj otec mal v 50 už vnúča a tam už ta trpezlivosť, aj všetko je trochu iná.
No neviem, sestra zacala mat dost zufalstvo, ked 35 rocna potratila a rozhadzalo jej to stitnu zlazu, kym sa dala dokopy, to trvalo, kym sa znova podarilo otehotniet. Chvala Bohu, ma dcerku, mala 37 rokov. Teraz cakaju druhe a su radi, ze to vobec stihli do 40-ky.
Ja som plodna dost, mala som dieta v 30, 32 a to som si pripadala stara. No a potom este v 37 a v 39, takmer 40 som mala, ked sa nam narodili dalsie deti. Takze za mna este dovry vek, ale 40 bola moja hranica. Muza mam mladsieho, este nema ani 40.
No ja by som sa na Tvojom mieste uz zamyslela nad tym dietatom, ak ho raz chces.
Ale teda le
Cítim sa vystrašená,ale je to asi realita. Môj nový gynekológ sa ma asi len raz opýtal,či mám stáleho sexuálneho partnera,či plánujeme mať bábo,to bolo možno pol roka dozadu a to bolo všetko. Nikdy mi nepovedal v zmysle ,, dupnúť na to,vek neoklamete". Mám ovulaciu, pravidelnú menštruáciu (+ - deň),športujem,hýbem sa,moja strava zväčša pozostáva zo zeleniny, strukovín, mliečne výrobky,aj mäso. Cítim sa fyzicky výborne a to isté ,praktizujem" aj na priateľovi. Zdravotné problémy žiadne,preventívky obaja. Ale...no cítim sa proste zle po prečítaní,aj keď viem,že máte všetky pravdu. Nemala som sa pýtať,kto sa pýta,veľa sa dozvie. Rozmýšľam len nad tým,že v podstate,ako som prečítala iné témy mladé, pomaly deti ešte keď rodia,považuje sa to do istej normy akceptovateľné,ale babu,v monogamnom, stálom v stálom vzťahu a v istom veku označíte za geriatrickú a pomaly nerozumnú. V podstate ale máte pravdu. Stáli sme (pre niekoho),pre nás nie,dnes ťažko dobiehať. Ale úprimnosť je dobrá vlastnosť a pomáha.
No ale nič si nestratila, čo sa týka lásky našli ste sa. To s tým čakaním na dieťa je však pravda. Nemusíš mať žiadne problémy, ale je dosť tých, čo s tým problém majú.
Ja ta len opravim, to nie ze my ta oznacujeme za geriatricku, ale je to medicinsky vyraz ktorym sa oznacuje zena co rodi po asi 30tke ( tym vekom si nie som uplne ista). To ze zdravo zijete je super, pomoct to moze ale aj nemusi. Chceli sme ti tym len povedat ze ak dieta chcete, tak je najvyssi cas.
Autorka,podla tvojich komentarov mi prides ako 25rocna nevyzreta a vztahovacna osoba. Vyjadrili sme sa tak preto,lebo si chela pochopit preco sa Ta to matka tvojho muza pytala. Rovnako my ako matky mame tiez k tomu nazor..K tvojmu komentaru ci musi byt kazdy rodic alebo mat svadbu, nie nemusi a ani sa v dnesnej dobe necudujem, to je uplne v pohode.
Ja ta len opravim, to nie ze my ta oznacujeme za geriatricku, ale je to medicinsky vyraz ktorym sa oznacuje zena co rodi po asi 30tke ( tym vekom si nie som uplne ista). To ze zdravo zijete je super, pomoct to moze ale aj nemusi. Chceli sme ti tym len povedat ze ak dieta chcete, tak je najvyssi cas.
@michaelam2 chlapa mi(nie ty osobne) označíte pomaly za starca a ja mám dobiehať (nejaký vlak),len preto,že sa nikam neponáhľame...
A čo presne znamená, že dieťaťu sa extra nebránite?
Poviem ti takto. Moja svokra ma 55. Ked pridu vnucata obskakuje ich od rana do vecera, beha za nimi, jasia sa ale vidim ze po dvoch dnoch ma toho plnu rit. A to je teda zdrava vitalna aktivna zena. Urazaj sa kolko chces ale realita je taka. Robit si dieta ked chlap ma 50. No budes na to sama. A je to kurva narocne
Tak vzhľadom k veku a k tomu, že ste spolu 3 r asi jej to vŕtalo hlavou.46 r chlap, ak to myslíte vážne s dieťaťom by ste nemali čakať ďalšie roky.Ak dieťa nechcete beriem späť a žite ako vám vyhovuje a nikam sa neponahlajte...veľa ľudí nie je zosobasenych a majú deti.Toto si ty musíš ozrejmiť čo vlastne očakávas od vzťahu.Mamine reči jedných uchom dnu druhým von možno je len zvedavá veď snáď by nerobila pre 46 r muža vyzvedy aj, keď nikdy nevieš😛
A čo presne znamená, že dieťaťu sa extra nebránite?
@janage prerušovaná,antiku som nikdy nebrala, vyhýbali sme sa plodným dňom(veci sa dejú aj bez spojenia) a kondómy boli asi len v prvý rok. Potom, už po dohode sme sa len ,, ľúbili".
Poviem ti takto. Moja svokra ma 55. Ked pridu vnucata obskakuje ich od rana do vecera, beha za nimi, jasia sa ale vidim ze po dvoch dnoch ma toho plnu rit. A to je teda zdrava vitalna aktivna zena. Urazaj sa kolko chces ale realita je taka. Robit si dieta ked chlap ma 50. No budes na to sama. A je to kurva narocne
@really8 neurážam sa ☺️.Mať niekoho blízkeho tvojej úprimnosti, veľa vecí by vyzeralo ináč.
Vytrhavas si veci z kontextu.....nie ste starí ako ľudia, avšak vek tvojho partnera je už dosť vysoký na to, aby ste čakali ďalšie roky s dieťaťom. Ak dieťa nechcete, je to úplne v poriadku, žiť sa da aj bez neho. Ale dieťa nieje pes, že si ho zadovazite hocikedy....čím je clovek starší, tým horší geneticky materiál, zas toto je vedecky dokazane. Aj co sa týka chorôb, alergii, celkovo je toho dosť ale vo vyššom veku, to je ešte rizikovejsie. Mala som 2 spolužiačky, obidve starší rodicia po 40tke...jedna žiaľ už matku v 17 rokoch pochovala a druha samé zdravotné problémy. To nechcem vravieť že sa to stane aj Vám, ale to ze si užije plnohodnotne aj tvoj muž vnúčatá, asi môže snívať
@really8 Má 46. Urobí každé ráno po 50 kľukov,naraz. A ozaj skoro každé ráno.Zdnihnú by ma na jednej ruke a ešte by stihnú tou druhou nakresliť plán moderného funkčného domu. Je silný rozumný a inteligentný. Práve preto nemal šťastie,vie selektovať, zlatokopky,hlupane,veľmi rýchle.
@autorka takže keď si chlap nájde vzťah dávno po 40 tke, tak je to znakom jeho inteligencie a šikovnosti? On je ten múdry a dostatočne vyspelý? Môj muž si ma nasiel keď mal 22 rokov, dodnes sme spolu a tiež dokáže urobiť 50 klikov. A tie dokážem aj ja ale to neznamená, že moje telo, bunky, organy v tele nestarnu....ale starnú a vôbec sa na to neurazam, je to úplne normalna súčasť života.
Autorka myslim ze stale nechapes. Vy nie ste stari ako ludia. Mate fajn vek aj jeden aj druhy. Ale NA DIETA uz mozte byt obaja stari. Cim vyssi vel, tym vacsi problem otehotniet, to je proste fakt. Otvor google a precitaj par odbornych clankov ak nam neveris. To je jedna vec. A druha, myslim ze absolutne netusis co znamena mat dieta. To nie je ze spravit par klikov. To je neskutocna unava, ziadny spanok, 24 hodin starostlivost o maleho cloveka. To je makacka aj pre 20 rocnych. Mozno to zvladnete uplne v pohode (poznam aj 50 rocnych chlapov co maju malicke deti a zvladaju to super) a mozno to bude pre vas tazke. To teraz vediet nemozes ale cim dlhsie budete cakat, tym to bude horsie.
Ale veď nás nepotrebuješ presviedčať, že je mladý a výkonný😆aj športovec, mladý človek ešte mladší od neho môže dostať infarkt, rakovinu samozrejme nechcem ťa strašiť, ale jeho spermie majú +-35 r tvoje vajíčka 36.Ak nechcete deti v pohode, ale ak áno tak začni nad tým aspoň trochu premýšľať.Ten chlap má skoro pol storočnicu.
Nikto nevie v akom stave sú reprodukčné orgány.
36 a 46 rokov nie je mlady vek na prvé dieťa, či sa to niekomu páči alebo nie…. bola si na testoch ake máš AMH? Chlap bol na spermiograme? Ak deti neplanujete, tak netreba riešiť.
36 a 46 rokov nie je mlady vek na prvé dieťa, či sa to niekomu páči alebo nie…. bola si na testoch ake máš AMH? Chlap bol na spermiograme? Ak deti neplanujete, tak netreba riešiť.
@11beautygirl11 ja ozaj neriešim celé BGM,BG...cena ani ABS,,DPH,HDP...ani neviem čo to je. Ženy šibe...aj mňe
Si inak ok? Ak chcete dieta, tak je fajn ist na spermiogram, ci su chlapove spermie ok. Ak chcete dieta, tak by si mohla ist na vysetrenie, aby ti zistili, ako su natom tvoje vajicka - AMH. Mozno mas podla seba len “36” ale tvoje zenske telo ma uz 36. A viem to preto, lebo mojmu manzelovi v 32 zistili, ze jeho spermie su nafigu. A mne v 32 zistili, ze nemam az tolko vajicok. Ak dieta nechcete, tak neriesim a “svokre” poviem, ze dieta neriesime.
po 3 rokoch a vo vašim veku sa cítiš veľmi skoro na dieťa ? nesranduj.
Obaja ste zrelí, rozvážni, máte usporiadané hodnoty aj celý život a ešte sa čuduješ, ako ti tu baby píšu ? Vo vašom veku a nastavení ste už napr. po roku mohli/mali vedieť či ste obaja stotožnení byť spolu "kým nás smrť nerozdelí, v dobrom aj v zlom", či chcete dieťa či deti a to je jedno či ako partneri alebo manželia.
Že sa jeho mama pýtala na podstatné otázky, je celkom OK, veď máte pekný stabilný vzťah, máte svoj vek a jej generácia má nastavené zmýšľanie trochu inak - svadba a deti.
Ja mám 60, a aj moja skoro svokra sa partnera dosť často pýta, kedy sa dáme na poriadok. Sme spolu 20 rokov, my máme svoje dôvody prečo nie sobáš, ale starú pani neprerobíme a tak musíme strpieť jej nepatričné otázky a poznámky. Ešte aj svojej dospelej dcére a zaťovi vyčíta a nemiestne komentuje "prečo dovolili svojmu synovi /jej vnukovi dať si (decentné) tetovanie ?!" Skrátka iná generácia a ich zmýšľanie, potom aj otázky, poznámky.

Ti si naozaj myslíte,že 46ročný aktívny muž je starý a ja starena? Tak ďakujem 😢