icon

Švagriná nakričala na batoľa

Dnes o 15:55

Ahojte, cez sviatky sme boli na spoločnej chalupe aj so švagrinou s ktorou sa vidíme 2-3 krat do roka, mala 2,5 ročná sa nechcela obliekať ako vždy a vystrájala a ona po nej začala kričať že ako sa jej to páči keď niekto tiež kričí. Dcérka sa zľakla a rozplakala, prišlo mi to naozaj veľmi nevhodné od človeka ktorý vidi moje dieťa 2 krat za rok a navyše keď tam má rodičov. Ja by som si to k cudziemu dietatu nedovolila. Čo si o tom myslite?

kavasmliekom
Dnes o 15:56

@anonym_autor a ako reagovala, keď si jej to povedala?

ivik4
Dnes o 15:58

A Vy ako rodicia ste na tu hysteriu reagovali ? Kricat na nu naozaj nemala ak teda naozaj kricala a nepovedala jej to normalnym tónom ak Vy nie

danielahamar
Dnes o 16:05

A teraz poprosíme tu druhú verziu, ako ste sa chovali vy, že to až takto vystrelilo?

siska53
Dnes o 16:08

@anonym_autor A ako ste zareagovali vy rodicia na ten dcerkin cirkus?

stellarstar
Dnes o 16:11

@anonym_autor a ty si vtedy otvorila ústa?

pribinak
Dnes o 16:14

Tu chyba kus príbehu ….

autor
Dnes o 16:18
@stellarstar

@anonym_autor a ty si vtedy otvorila ústa?

@stellarstar nie, zostala som zaskočená rovnako ako malá 🙈

lukbe
Dnes o 16:33

No tak teda nechápem, ty na toto nevieš reagovať?

beata_k
Dnes o 16:35
@anonym_autor

@stellarstar nie, zostala som zaskočená rovnako ako malá 🙈

@anonym_autor A preco si nechala vlastne dieta cirkusovat?

ivik4
Dnes o 16:42

Mna napadlo, nechcela jej len ukazat ake je to ked niekto krici pre nic za nic a ze to nieje vhodne ?
Vsak musela si sa s nou potom rozpravat, nie ?

marsmykkok
Dnes o 16:43

@anonym_autor má deti? Kľudne môže byť vysokocitlivá na hluk a ten krik ju doslova bolel...

tykat
Dnes o 17:03

@anonym_autor a obliekala sa potom?
Btw. Ked ta toto zaskoci tak to aka oplasena musis byt?

Neter tiez v tom veku u nas na navsteve stale zapinala svetlo, jej mama "nununu nezapinkaj to svetlusko, nununu". Po hodine nunuskania som na nu nakricala, rozrevala sa a uz to nerobila. Akoze tiez mam deti ale odtial potial.

anonym_27437b
Dnes o 17:07
@beata_k

@anonym_autor A preco si nechala vlastne dieta cirkusovat?

@beata_k ved v dnesnej dobe sa nechavaju deti cirkusovat, aj plieskat o zem a dupat nozickami. Nechat tak a ignorovat. Zle pisem?

zuzinka888
Dnes o 17:10

Ze si to mala riesit tam na mieste a vtedy. Nie tu a teraz.

domka222
Dnes o 17:15

Však sama píšeš, že výstrájala. A ak si ju nevedela ty dať do poriadku a len si sa prihliadala ako si pobehuje a zrejme teda aj kričala,tak to spravila ona. Ja tiež neznášam, keď deti hučia ako opice a nie je im rady.

iwesska
Dnes o 17:24

Ale no, neprehanaj. Tak na nu skrikla,no,je tam toho. Nezbila ju,len ju okrikla,lebo robila,co nemala. O pol roka bude v skolke,myslis,ze tam bude niekto tolerovat jej rozmary?

vkatush
Dnes o 17:53

"nechcela sa obliekať ako vždy"
"vystrájala"
" ona po nej začala kričať že ako sa jej to páči keď niekto tiež kričí" - teda kričalo najprv dieťa.

Nečudujem sa jej. Áno, do výchovy iných sa nestarám. Ale ak to obmedzuje mňa, moje okolie, trvá to dlho a rodičia evidentne nezakročia, zakročím ja.

A áno, aj moje dieťa keby vystrájalo (čo robí často) a mne netrkne ho ukľudniť (pre jeho aj pre dobro iných), kľudne nech mu niekto povie, aby sa ukľudnil. Vystrájať a slušne sa správať sa navzájom nevylučuje.

Keď z toho tvoja malá revala, asi nemá často stanovené hranice.

letfenixa
Dnes o 17:56
@iwesska

Ale no, neprehanaj. Tak na nu skrikla,no,je tam toho. Nezbila ju,len ju okrikla,lebo robila,co nemala. O pol roka bude v skolke,myslis,ze tam bude niekto tolerovat jej rozmary?

@iwesska to si určite myslí, veď učiteľka v MŠ musí mať superindividualny prístup ku každému dieťaťu.

anjelicek26
Dnes o 18:06

Pod pojmom batoľa si predstavím nechodiace dieta😳 2.5 ročne vystrajajuce dieta ktoré nesmernila mama, usmernila teta... ukazala jej presne to, co robí - ziape. Ze to dieta zaskocilo je dobre. Len ukazala zrkadlo. Ja by som to nejako neriesila a zacala si dieta vychovavat, nech toto nerobi "vzdy', lebo bude ešte srandy kopec v skolke a tam sa s nou cukrovat tiež nebudu... tvoje dieta uz nie je malicke, niektore spravanie ok nie je... nabuducw tomu predijdes, ze ai budes riesit dieta, nez bude musiwt niekto iny, komu potom rupnu nervy s toho kriku....

tykat
Dnes o 18:21
@anjelicek26

Pod pojmom batoľa si predstavím nechodiace dieta😳 2.5 ročne vystrajajuce dieta ktoré nesmernila mama, usmernila teta... ukazala jej presne to, co robí - ziape. Ze to dieta zaskocilo je dobre. Len ukazala zrkadlo. Ja by som to nejako neriesila a zacala si dieta vychovavat, nech toto nerobi "vzdy', lebo bude ešte srandy kopec v skolke a tam sa s nou cukrovat tiež nebudu... tvoje dieta uz nie je malicke, niektore spravanie ok nie je... nabuducw tomu predijdes, ze ai budes riesit dieta, nez bude musiwt niekto iny, komu potom rupnu nervy s toho kriku....

@anjelicek26 presne, ja ze take dieta max do 1 roka

januska12323
Dnes o 18:27

Najvyšší čas začať vychovávať a nerúcať sa keď to spraví niekto za teba.

michaela329
Dnes o 18:31

Takže ona ju zrkadlila, že? Nekricala na ňu bezdôvodne, nenadavala jej, len jej ukázala jej vlastné správanie. Čo by si.mala.robit? No mala by si si od nej brať príklad 🤷 Mne sa raz hodil o zem.trojrocny synovec, smarila som sa na zem.k nemu,. už mi to.viac neurobil.

lenka.25
Dnes o 18:33

Tak už keď sa baby chytáte za slovíčka , za batoľa sa považuje dieťa do troch rokov . A terasu k veci , keď ty ako matka nereagujes na uvrešťané decko , niekto musí . Mna by to tiez nebavilo počúvať .

vilma7
Dnes o 18:52

A dieťa akože neriešiš keďže ti asi stale cirkusuje pri obliekaní? Aspoň podla tvojho opisu?

ivanaks
Dnes o 18:52

Ups, ja som si dovolila v kine povedať cca 7-ročnému chalanovi, čo celý film hučal, drístal a rušil všetkých naokolo, nech už konečne zmĺkne, že som prišla do kina na film a nie počúvať jeho. Konečne zostal po tichu. Pre uvedenie do kontextu: jeho mater sedela vedľa neho, ale tvárila sa, že k nemu nepatrí. Film bol 12+, dosť napínavý a on si týmto "hrdinským bliakaním" zrejme kompenzoval, že má strach, ale hral sa na hrdinu. Jeho mater dobre vedela, že tam nemá čo hľadať. Možno pre to mi nič nepovedala a nezastala sa svojho úžasného ňuňu chlapčeka, ktorý má právo otravovať všetkých naokolo... Ale možno hneď vzápätí písala svoju ponosu na MK, len ja som ju tu nezachytila. To len tak na okraj. 😉

euka210
Dnes o 19:02

@anonym_autor nevieme celu situaciu...ale tak...rodic si ma riesit svoje dieta...mozno tym chcela pomoct vam rodicom ked ste malu nevedeli dat do kludu...mala si sa s nou o tom porozpravat a nie tu to teraz riesit...nevieme jej pohlad ako to videla ona.
Svagrinine deti upozornujem v pohode, lebo uz ich za tie roky poznam a nemaju 3r. Take male som nechavala na rodicoch, ale snazila som sa aj pomoct, ale kricim len na vlastne deti 😁

anonym_4e6101
Dnes o 19:02

@anonym_autor žiaľ stratila nervy nad neschopnými rodičmi, aby zakročili....tiež by som na to nemala nervy😆takže sa jej necudujem

anonym_85be71
Dnes o 19:14

@anonym_autor k cudziemu na ulici by som si to nedovolila ani ja, ale tu ide o neter, s ktorou bola tvoja švagriná na chate a ak ste ju vy ak rodičia nedolázali usmerniť, tak to urobila za vás, To je dobre, že sa malá rozplakala, lepšie si to zapamätá, okrem toho plač nebolí. Možno keby si ti urobila to isté doma pred mesiacom, dvomi na chate by bol kľud.

anonym_4d69c4
Dnes o 19:54

Nepoznáme celé okolnosti, ani to či tvoje dieťa jačí len pri obliekaní alebo proste švagrinej rupli nervy po tom, čo ju musela celý deň počúvať. Ja som matka dvoch malých deti (3r a 1,5r) a cca od 1,5r ich vediem k tomu čo sa patrí, čo nie, čo už je cez hranicu, vrieskanie zastavujem alebo proste dieťa beriem preč, práve preto aby to neobťažovalo iných a deti majú nastavené hranice. Priznám sa, že nerozumiem extrémne úzkostlivé matky, ktoré svojim deťom všetko dovolia, skáču im deti po hlave a nevedia si ich upratať. Netvrdím, že je to tvoj prípad. Moju 2,5r dcéru okrikol pán na ulici, keď sa motala okolo motorky, takisto mamička na ihrisku, keď vystrájala s jej synom. Beriem to v pohode, keďže na to mali dovod. Dieťa má byť vychovávané. Moja dcéra je 10 dni v škôlke a povedala, že už 2x ju pani učiteľka okríkla. No vieš, dieťa sa nedá stále držať len v bavlnke a nie je to ani pre dieťa zdravé.

anonym_576786
Dnes o 20:24
@tykat

@anjelicek26 presne, ja ze take dieta max do 1 roka

@tykat
@anjelicek26 od 1 mesiaca do konca 12 mesiaca je to dojča
Od roka do 3 rokov je to batoľa