icon

Prečo je niekedy silový tréning tak náročný?

29. apr 2026

Ahojte tiež máte dni a dni vo fitku? Pred dvoma dnami som bola a úplne super dala som si do tela vladala som všetko super a dnes? Ako taká lemra lemrava. Cvičím s trénerkou a povedala ze je normálne ze každý deň je iný. Dnešný výkon bol proste niečo hrozné sama na sebe vidím. Ťažšie váhy som nedávala nezvládla som cvik urobiť 12x po deviatom som už len fucala. Akoby som nebola vo svojej koži. Doteraz som za 3 mesiace co chodím mala taký deň asi len raz okrem dneska niekde v začiatku tak som to brala tak ze je to nove a preto. Cítim sa vyčerpaná. Akým štýlom cvičíte vy? Pondelok som mala 1 hodina silový tréning 1 hodina na bežiacom páse. Včera som urobila 15km peši. Dnes som sa zmohla len na silový. Je pravda ze som nespala nejak extra. Ale žeby to až tak bolo cítiť? Strašne ťažké to dnes bolo

anonym_af6958
29. apr 2026

@anonym_autor načo sa tak presilujes a ešte, keď zle spiš.Ja vždy ochoriem, keď to preženiem, takže to nepreháňam.Hlavne dobrustravu a mineraly.Kazdy deň chôdza, alebo fitko je hlúposť potrebuješ aj oddych

autor
29. apr 2026
@anonym_af6958

@anonym_autor načo sa tak presilujes a ešte, keď zle spiš.Ja vždy ochoriem, keď to preženiem, takže to nepreháňam.Hlavne dobrustravu a mineraly.Kazdy deň chôdza, alebo fitko je hlúposť potrebuješ aj oddych

@anonym_af6958 stravu mam nastavenu trénerkou a kontroluje mi to na každom tréningu ☺️ takže v tomto to dodržiavam a niekedy keď niečo málo v kalorickych tabuľkách presvihnem no čo už, píšem si všetko nebudem klamať samu seba. Ale podľa trénerky to ide veľmi dobre so stravou je pestrá a rozmanitá. Minerály a vitamíny dopĺňam, hlavne D keďže toho slnka zas toľko nie je.

oceanahory
29. apr 2026

@anonym_autor Ved to je uplne normalne...sme zeny, hormony s nami trieskaju hore dole. Raz ovulacia, raz PMS, potom menzes... Ja mam niekedy dni, ked cvicim pocas PMS, ze sa po treningu skoro rozrevem a idem domov nasrata vyjedat chladnicku 😅😅.

gabika8855
29. apr 2026

Jasne ze mam dni ked zvladam toho extremne vela a mam dni ked sa ledva suchcem v tom fitku a vidí to aj trener a podla toho mi dáva trening. Vidim to aj podla cyklu a niekedy to nie je vobec cyklom ovplyvnene

anonym_3de795
29. apr 2026

Niekedy mas viac energie (zavisi od spanok, pocasie, vela jedla, malo jedla, tazke jedlo, ...), si zotavena, druhy krat nie. Pocuvaj svoje telo. Ked mas horsi den, cvic na 80%. Splnis plan a nezranis sa. Ked mas dobry a vladzes, cvic na 120% (intenzivnejsie, kratsie prestavky, vyssie vahy, viac serii, dlhsie,...).

biba_18
29. apr 2026

a akože čo to má byť že hodina na bežiacom páse??? to ti kázala trénerka? že silový, hodina pás a prekladať to 15 km??
sa nečudujem že nevládzeš ... regenerácia je kde??

maca1984
29. apr 2026

Ja cvičím doma ale mám odsledované že pred menzesom a počas som otrasná. Ledva sa dokopem do cvičenia, nevládzem. Po menzese môžem ísť " ťahať kamión " čo mám toľko energie. A hlavne to nepreháňaj. Aj toho cvičenia veľa škodí.

anonym_cb6220
29. apr 2026

@anonym_autor daj si väčšie odstupy medzi cvičením, alebo poľav v silovom tréningu. Biba má pravdu telo potrebuje čas na regeneráciu, nie sme stroje.

anika
29. apr 2026

@anonym_autor preco ta hodina na pase aj silovy?

anonym_1d7f69
29. apr 2026

Vymen trénerku.
10 min na zahriatie kardio, poriadny silovy tréning a AK VLADZES, potom max 15 min kardio po. O regenerácii ti nic nehovorila?

a0
29. apr 2026

To tak hrotíš ty? Či tvoja trénerka? Btw 12 opakovaní dám tak jedine prvú sériu na rozohriatie, potom zvýšim váhy a idem max 8, ak dám nad 8, tak mením váhy za väčšie.

anonym_03c1b9
29. apr 2026

Nie, nemam take stavy. Normalne je, ze jeden den ledva prezijem v zmysle nechce sa mi, som unavena... Ale nepretazujem svoje telo natolko, ze fyzicky trening neda. Trenujem na jednej urovni dovtedy, kym nie som pripravena fyzicky na vyssiu.

anonym_7f5d71
29. apr 2026

@anonym_autor v akej fáze cyklu aktuálne si?

motylik2559
29. apr 2026

@anonym_autor Podla mna to dost presilujes. Ja ked som cvicila s trenerom, sam mi povedal, ze je dobre cvicit obden, lebo aj svalstvo musi zregenerovat. My nie sme vrcholoví sportovci, ktorí cvicia povedzme od detstva a su na to prisposobení. A po silovom treningu mi nikdy nedaval cvicit hodinu na beziacom pase🤦‍♀️ Akoze nechapem, co vlastne chces tymto dosiahnut? Ved si mozes narobit viac skody ako uzitku. Jedna baba takto skoncila v nemocnici na infuzkach, lebo tiez isla zbytocne ako raketa- ako ty a telo jej jedneho dna vypovedalo...Takze autorka neblbni a spomal, treba aj oddych a je mi az cudne,ze sa na takuto vec pytas, co by ti mala byt doslova jasná..

zuzikak
29. apr 2026

ides do extremu. Ak mas silovy trening tak cvicis 3-4x to tyzdna cize mas medzitym pauzu. Pauza neznamena dat si prechadzku na 15km. Naviac moj trener ide na to rozumnejsie - pred treningom kardio max 15- 20 minut (bud beziaci pas, kde bud zabehnem alebo rychla chodza alebo bezky), zvysok silovy trening (striedam brucho a ruky alebo brucho a nohy). 1;15 max 1:20 celkovy cas cvicenia a uz ma tam nechce vidiet lebo by som nevladala o dva dni. Ak mas volny den max si sprav strecing alebo kratka prechadzka do 3-4 km. Co blbnes ? Jasne, ze kazdy den je iny a ked mas pred menzesom jasne, ze vladzes menej nez ked mas po nom ale hodinu silovy trening plus hodinu behat na beziacom pase ? To som teda este nevidela. Sa cudujem, ze si z toho nedostala svalovicu jak fras. Preto sa aj strieda cvicenie ruk a noh z toho dovodu, ze ak aj svalovicu budes mat tak mas minimalne 4 dni aby sa ti zmiernila. Len sa ukludni a rozbiehaj sa pomaly. Na tvojom mieste by som vymenila trenerku lebo toto tempo nie je normalne.

zuzikak
29. apr 2026
@anonym_1d7f69

Vymen trénerku.
10 min na zahriatie kardio, poriadny silovy tréning a AK VLADZES, potom max 15 min kardio po. O regenerácii ti nic nehovorila?

@anonym_1d7f69 presne tak. Toto je spravny postup.

gabrielkamajeckka
Včera o 08:04

Pretože je silový

zuzanka.zuzu
Včera o 08:22

1.cyklus 🤷
2."iba" 12 opakovaní? 🙈 ale ty nemáš dať 12 opakovaní viac krát po sebe 😂 ak to dáš už raz, tak zvýšiť váhy aby si zvládla dať maximálne 8 opakovaní, vtedy cvičíš silovo
3.bullshit je ten tréning.... zmeň túto rýchlokurzovú trénerku za niekoho normálneho

zuzanka.zuzu
Včera o 08:24
@zuzikak

ides do extremu. Ak mas silovy trening tak cvicis 3-4x to tyzdna cize mas medzitym pauzu. Pauza neznamena dat si prechadzku na 15km. Naviac moj trener ide na to rozumnejsie - pred treningom kardio max 15- 20 minut (bud beziaci pas, kde bud zabehnem alebo rychla chodza alebo bezky), zvysok silovy trening (striedam brucho a ruky alebo brucho a nohy). 1;15 max 1:20 celkovy cas cvicenia a uz ma tam nechce vidiet lebo by som nevladala o dva dni. Ak mas volny den max si sprav strecing alebo kratka prechadzka do 3-4 km. Co blbnes ? Jasne, ze kazdy den je iny a ked mas pred menzesom jasne, ze vladzes menej nez ked mas po nom ale hodinu silovy trening plus hodinu behat na beziacom pase ? To som teda este nevidela. Sa cudujem, ze si z toho nedostala svalovicu jak fras. Preto sa aj strieda cvicenie ruk a noh z toho dovodu, ze ak aj svalovicu budes mat tak mas minimalne 4 dni aby sa ti zmiernila. Len sa ukludni a rozbiehaj sa pomaly. Na tvojom mieste by som vymenila trenerku lebo toto tempo nie je normalne.

@zuzikak práveže svalovicu ani nemá mať z čoho keď zvláda dať 12 opakovaní viac krát po sebe.... však to zdvíha na prázdno 🤷

sense
Včera o 08:31

Áno mávam také dni obzvlášť keď mám po sebe 4 desať hodinove šichty v práci s budíčkom o tretej ráno a potom ešte aj tréning. Dokonca som zo dva razy aj tréning skôr ukončila. Načo to siliť keď to nejde tak to nejde. Osobne podľa mňa to silis, malo a zle spánok, do toho jeden deň hodinu silový plus hodina pás, druhý deň 15 km predpokladám že v kuse nie v priebehu celého dňa...trénerka ti nepovedala že regenerácia je dôležitá? A že hodina silového a hodina kardia (ok nepíšeš civchodza alebo hodina beh) môže byť viac kontraproduktívna ako užitočná?

majkadu92
Včera o 08:42

Ze 12 opakovani 🙄🙄 ja dam max 6-7 ale vahy mam dost vysoke ..a ked nevladzem alebo ze sa mi nechce lebo mam toho dost davam si pauzu max 2 dni a potom mi to ide lepsie

anonym_af6958
Včera o 11:14

@anonym_autor odpovieš na čo chces.Je blbosť ďalší deň sa zničiť chodzou

anonym_9eb096
Včera o 11:20

Ja som citliva na zmeny hormonov (MS, ovu, ale aj zmeny v zlozeni hormonom medzi tymito "milnikmi") a vidim to aj na treningoch. Plus velmi zavazi, co si presne jedla, ako si spala.. mozu to byt hormony, jedlo, zla regeneracia, bordel v hlave, to vsetko vie ovplyvnit trening.

anonym_02baf7
Včera o 11:45

@anonym_autor Len odvahy,po dvadsiatich rokoch už nebudeš vnímať,aký si mala deň.Zvyknes si na kolobeh😂😉

sashabb
Včera o 12:42

Čo chceš dosiahnuť tým, že ideš po hodinovom silovom tréningu, na hodinu na pás?
Zaujíma ma, ako to daná trénerka zdôvodnila, alebo to si si "naordinovala" ty sama?