icon

Tipy na občerstvenie do škôlky

majlo1234
Včera o 18:29

Ahoj, mame prvu besiedku v skolke a mame doniest obcerstvenie. Viete poradit nieco, cim ulahodim vacsine deti a rodicom? Myslela som ze napeciem nieco sladke pre decka, a nieco slane pre rodicov? Mozno muffiny? Poprosim vas konkretne oskusane recepty🤗

a0
Včera o 18:42

@majlo1234 deťom asi klasická bublanina, perníkovy koláč a kopec ovocia. Dospelí zjedia všetko 😅.

anonym_6a49d8
Včera o 18:43

z mojich skúseností ako učiteľky i matky - niečo drobné, nelepivé, nečokoládové 🙂 sušienky, drobné slané pečivo... Aspoň u nás sa to naaranžovalo na stôl na taniere a deti, rodičia chodili a zobkali. čokoládové, mäkké za mňa nie, deti chodia, behajú a s čokoládovými rukami nepraktické 🙂

anonym_2673c7
Včera o 18:45

Ja by som spravila len jeden druh. Veď keď každý donesie bude toho dosť. Ja by som asi pizzove slimáky z lístkového cesta

anonym_2b4abd
Včera o 18:53

@majlo1234 mňa prekvapuje že na Slovensku platia všade iné pravidlá. Nás za to drbu ako malé deti, nemôžme do MŠ priniesť ani ovocie zo záhrady a pri návrhu upiecť tortu na rozlúčku som bola sfúknuta ako sviečka. Vraj len priamo z cukrárenskej výroby. Všetko musí byť balené. Na detskej oslave nič čo nezadovažila školská jedáleň.

terry2003
Včera o 19:01

ovocie
@majlo1234

anonym_a2b79b
Včera o 19:21

@majlo1234 vieš čo tam isto nebude? Piškót, banán, piškót v čokoláde. Lebo každý vymýšľa mafiny, makronky, neviem co...a na obyčajné, lacné, zabúda a pritom dám ruku do ohňa za to, že to pôjde ako prvé 🤪

minesasubu
Včera o 19:50

ja urobim marlenka gulky a bryndzové pečivo
https://varecha.pravda.sk/recepty/bryndzove-pec...

anonym_7da1b5
Včera o 20:18
@anonym_2b4abd

@majlo1234 mňa prekvapuje že na Slovensku platia všade iné pravidlá. Nás za to drbu ako malé deti, nemôžme do MŠ priniesť ani ovocie zo záhrady a pri návrhu upiecť tortu na rozlúčku som bola sfúknuta ako sviečka. Vraj len priamo z cukrárenskej výroby. Všetko musí byť balené. Na detskej oslave nič čo nezadovažila školská jedáleň.

@anonym_2b4abd do štátnych zvyčajne nedovolia. Za to v súkromnej sme mohli priniesť tortu, ostať na oslave s dieťaťom celé doobedie, mávali sme grilovačky, guláše,… kde sme nosili aj svoje jedlo a vďaka tomu sme sa aj rodičia lepšie poznali.

anonym_013f20
Včera o 20:45

@majlo1234 u nás v škôlke majú rodičia zakázané nosiť domáce kolaciky (mali sme salmošku v škôlke z koláčikov). Zvyknú nosiť kukuričné chrumky, džús, ovocie, nejaké slané tyčinky….

nikushka8
Včera o 20:53

U nas nosime od obycajnych chrumiek, tyciniek, kolaciky, susienky.. ja budem brat o tyzden medovnicky

majlo1234
autor
Dnes o 07:19

Nas chodi tiez do statnej, ale u nas evidentne dovolia.🤣 dakujem vsetkym za tipy!

matkahelka
Dnes o 07:27

@majlo1234 my sme mali besiedku v piatok. po minulorocnej skusenosti, kedy polovica matiek doniesla babovky a druha polovica makronky, sme sa tento rok uz dohodli, aby to bolo pestre. ja som piekla pizza tycinky. najvacsi uspech u deti boli bananove kusky obalene v cokolade na palicke.

lienka.7
Dnes o 07:27
@majlo1234

Nas chodi tiez do statnej, ale u nas evidentne dovolia.🤣 dakujem vsetkym za tipy!

@majlo1234 ja nosím vždy brumikov a mix ovocia, o nejaké torty a bábovky decka záujem absolutne nemajú. A na pitie dzusik. Najvacsi boj je tam aj tak o chipsy. Naco kopec iných blbosti, a nechápem už vôbec niečo pre rodičov??? Nechceš upiecť aj učiteľkam? 3/4 z toho, čo sa tam ponosi sa aj tak nezje, takže sa zbytočne nemusíš "ukazovat".

maya_hi
Dnes o 12:51

@majlo1234 mufiny sú zbytočne veľké. Žiadne krájavé, drobivé, čerstvé koláče. Suché sladké, slané a stačí určite jedno. Skoro každý niečo donesie a je toho potom strašne veľa.

majlo1234
autor
Dnes o 14:03
@lienka.7

@majlo1234 ja nosím vždy brumikov a mix ovocia, o nejaké torty a bábovky decka záujem absolutne nemajú. A na pitie dzusik. Najvacsi boj je tam aj tak o chipsy. Naco kopec iných blbosti, a nechápem už vôbec niečo pre rodičov??? Nechceš upiecť aj učiteľkam? 3/4 z toho, čo sa tam ponosi sa aj tak nezje, takže sa zbytočne nemusíš "ukazovat".

@lienka.7 lwbo aj rodicia su ludia a chcu jest spolu s detmi? Pytala som sa na skusenosti, kedze je to moja prva besiedka, nechapem co prskas. Stacil by mi tip na tie brumiky🤗

lienka.7
Dnes o 14:10
@majlo1234

@lienka.7 lwbo aj rodicia su ludia a chcu jest spolu s detmi? Pytala som sa na skusenosti, kedze je to moja prva besiedka, nechapem co prskas. Stacil by mi tip na tie brumiky🤗

@majlo1234 neviem, ci si ty malé dieťa, ze sa tam potrebuješ hostiť. Ani u jednej mojej v triede nikdy nič nenosili rodicia pre seba.
A ja neprskam, ale nechápem presne takéto zbytocne aktivne matky ako ty 🤦‍♀️
Ono niekedy stačí použiť sedliacky rozum a nie stoj co stoj sa predvádzať.

matkahelka
Dnes o 14:21
@lienka.7

@majlo1234 neviem, ci si ty malé dieťa, ze sa tam potrebuješ hostiť. Ani u jednej mojej v triede nikdy nič nenosili rodicia pre seba.
A ja neprskam, ale nechápem presne takéto zbytocne aktivne matky ako ty 🤦‍♀️
Ono niekedy stačí použiť sedliacky rozum a nie stoj co stoj sa predvádzať.

@lienka.7 a niekedy staci ten sedliacky rozum pouzit na to, aby si si uvedomila, ze kazda skolka to ma inak a cuduj sa svete, su skolky, v ktorych je bezne "hostit" aj rodicov. aj pri vianocnej besiedke, aj pri besiedke k dnu matiek. napr. v tej nasej. a v niekolkych dalsich, ktore poznam. ja si naopak neviem predstavit, ze tam rodicia sedia 3 hodiny a nikto si nic nemoze vziat, lebo je to vysostne len pre deti.

anonym_003013
Dnes o 14:26

Pizza slimaky, bananove jednohubky, cookiesky

anonym_510093
Dnes o 14:30

Na prvú besiedku som piekla keď som prišla a videla že je tam 10 ďalších koláčov tak som si to do budúcna rozmyslela. Kúpim fornetti a tie zmiznú vzdy ako prvé 😄

lienka.7
Dnes o 14:42
@matkahelka

@lienka.7 a niekedy staci ten sedliacky rozum pouzit na to, aby si si uvedomila, ze kazda skolka to ma inak a cuduj sa svete, su skolky, v ktorych je bezne "hostit" aj rodicov. aj pri vianocnej besiedke, aj pri besiedke k dnu matiek. napr. v tej nasej. a v niekolkych dalsich, ktore poznam. ja si naopak neviem predstavit, ze tam rodicia sedia 3 hodiny a nikto si nic nemoze vziat, lebo je to vysostne len pre deti.

@matkahelka kde mas besiedku trvajucu 3 hodiny? Tolko navyše poobede ti tam tie deti ani nevydržia. Si myslíš, ze tie učiteľky tam budu s tebou nocovat? Piknik si môžeš urobiť s kamoškami aj na ihrisku.
Plus ako sa zmestite toľki do 1 triedy by ma napr.zaujimalo. ono si zase netreba zamieňať triednu besiedku s nejakou akadémiou.

maya_hi
Dnes o 14:54
@anonym_2b4abd

@anonym_2b4abd všade platia rovnaké pravidlá len niekde sa obchádzajú, lebo sú fakt na hlavu. Dieťa môže prísť so zeleným sopľom, lebo "ten už nie je nakazlivý", ale jeho mama nemôže priniesť koláče, lebo asi hneď všetci dostanú žltačku 😏 Áno, aj u nás to obchádzame. Nosia len suché koláče, berieme ovocie, ktoré dôkladne umyjeme a áno, nevieme čím je striekané. Ale to nevieme ani o tom čo sa kupuje do jedálne 😏 Piekli sme s deťmi medovníky. Cesto som robila doma. Všetci sa navzájom kontrolujeme, istíme, overujeme. Sme dospelí a nie sme na hlavu 😏 Hygiena často nastavuje pravidlá, ktoré sú len čistá buzerácia a sú kontraproduktívne. Na druhej strane, do triedy nasačkujú 24 detí a je to v poriadku. Papier snesie. Ale nech si skúsia dospelí byť denne s 23 ľuďmi v jednej, dvoch miestnostiach. Od rána do popoludnia, bez prestávky. Nikto nehľadí na mentálnu únavu detí, o učiteľkách ani nehovorím. Na ne, na ich zdravie a psychiku sa už primárne kašle 🫤

matkahelka
Dnes o 14:56
@lienka.7

@matkahelka kde mas besiedku trvajucu 3 hodiny? Tolko navyše poobede ti tam tie deti ani nevydržia. Si myslíš, ze tie učiteľky tam budu s tebou nocovat? Piknik si môžeš urobiť s kamoškami aj na ihrisku.
Plus ako sa zmestite toľki do 1 triedy by ma napr.zaujimalo. ono si zase netreba zamieňať triednu besiedku s nejakou akadémiou.

@lienka.7 my sme mali besiedku v piatok.zacala sa o 16.30, auto som startovala pred skolkou 19.20. dcera chodi do skolky druhy rok, kazda z besiedok bola podobne.u nas je program cca 1.5 hod. a potom sa medzi sebou rozpravame, deti sa hraju. este som nezazila za 2 roky dieta, ktore by tam nevydrzalo. vlastne ani neviem, ako to myslis. ved to nie su rocne batolata, ze o 19.00 odkvecnu. maju normalne obedny spanok, nechapem, preco by nemali "vydrzat". ved ani doma nechodia o 19.00 spat, ked o 14.15 vstavaju z obedneho spanku.

lienka.7
Dnes o 16:22
@matkahelka

@lienka.7 my sme mali besiedku v piatok.zacala sa o 16.30, auto som startovala pred skolkou 19.20. dcera chodi do skolky druhy rok, kazda z besiedok bola podobne.u nas je program cca 1.5 hod. a potom sa medzi sebou rozpravame, deti sa hraju. este som nezazila za 2 roky dieta, ktore by tam nevydrzalo. vlastne ani neviem, ako to myslis. ved to nie su rocne batolata, ze o 19.00 odkvecnu. maju normalne obedny spanok, nechapem, preco by nemali "vydrzat". ved ani doma nechodia o 19.00 spat, ked o 14.15 vstavaju z obedneho spanku.

@matkahelka tak to boli z vás učiteľky priam nadšene 👍 ešte kým upratali triedy a všetko po vás poumyvali. Ci aj to ste robili?
Pokial sa deti hrajú v skolke cely deň, nevidím dôvod, aby sa tam ďalej hrali aj po nejakej besiedke. Obzvlast do 19.00. S natlačenymi rodičmi medzi nimi v triede. A s ostatnými matkami sa stretávam bezne vonku na ihrisku, nemusím s nimi vykeciavat ďalšie 2 hodiny v skolke.

matkahelka
Dnes o 16:40
@lienka.7

@matkahelka tak to boli z vás učiteľky priam nadšene 👍 ešte kým upratali triedy a všetko po vás poumyvali. Ci aj to ste robili?
Pokial sa deti hrajú v skolke cely deň, nevidím dôvod, aby sa tam ďalej hrali aj po nejakej besiedke. Obzvlast do 19.00. S natlačenymi rodičmi medzi nimi v triede. A s ostatnými matkami sa stretávam bezne vonku na ihrisku, nemusím s nimi vykeciavat ďalšie 2 hodiny v skolke.

@lienka.7 ano, ucitelky su vzdy nadsene, lebo je to skvela akcia so skvelou odozvou. v nasej skolke je to tak uz par rokov, prave na podnet uciteliek a riaditelky, aby sa rodicia mohli medzi sebou viac porozpravat a porozpravat sa s ucitelkami, pretoze na to nie je pocas beznych dni tolko casu, lebo kazdy sa vzdy popoludni ponahla. aj vdaka tomu sa vytvorili uz vlani medzi viacerymi dospelakmi priatelstva. to nie je o tom, ze sa tam musis s niekym rozpravat. nikto tam nikomu noz pod krkom nedrzi, kazdy je tam dobrovolne a velmi rad, lebo je tam velmi prijemna atmosfera a kopa smiechu. mavame to v jedalni, uplne komfortne, niektore deti tam mali aj starych rodicov a vobec sme sa netlacili. vsak to nie je svadba, nepotrebujeme tam priestor na tancovanie. a viem minimalne o dalsich 2 skolkach u nas v meste, ktore to maju rovnako.