Ahojte. Prosím aspoň vy mi skúste poradiť. Už som zúfala. Som mladá mamička. Mám len 28 rokov. Milujem teplé dni. Slnko. Ale neviem čo už robiť. Stále som slabá. Dookola len všade zaspávam. Musím sa naozaj premáhať aby som nezaspala niekde na verejnosti. Doma deti uložím o 20 ale koľkokrát som si všimla, že ako náhle zaspia oni. Spím aj ja. A to zúfalstvo keď je teplo a sme vonku z deťmi je hrozne. Ako náhle mi je teplo cítim sa ako keby moja hlava úplne vypla. A funguje len moje telo. Resp. Nohy. Chcem chodiť ako pred tým na prechádzky. A tak. No to v akom stave som vonku ma ubíja. idem kopcom a ja nie že nevládzem ale mám pocit ako keby moje nohy mali aj 100 kg a nedokazem ich zodvihnúť. Obvodná doktorka mi už 2 krát robila vyšetrenie. A okrem železa mám úplne všetko ok. Železo mám veľmi nízke. Ale to mám od narodenia. Neviete nejaké vitamíny? Neviem pochopiť to prečo vždy len v teple. A keď aj mi je horúco dostanem taký hnusný pocit zlosti. Som nervózna.
@denkabemommy a nedá sa spraviť test na železo doma? Keď beriem tabletky aj tak by som mala malo železa?
@petra372016 no veď to je z tej anemiekoľko si dávaš tabletiek a aké?ja mám maltofer 2 denne a konečne som ako clovek
@luccija
Toto mi poradili v lekárni
@petra372016 a beriem 1 krát denne
@petra372016 asi ti to je málo.Mne lekárka predpisuje
@petra372016 Daj si predpisat nieco z vyssie menovaneho, poriadnu dobre vstrebatelnu formu zeleza. Ja som tiez mala raz anemiu a ta unava bola velmi velka, aj podla mna je to takmer urcite z toho.
@petra372016 Áno ,môže to byť aj anemia .Treba ísť k lekárovi a urobiť si dať rozbor krvi.
Paradoxne ja som nikdy necítila väčšiu únavu keď som mala úplne nizko železo ako keď mám v norme .Ja som natom podobne. A už mám železo v poriadku a unavená som ráno, poobede a preberiem sa večer A potom ponocujem.Ja neviem či jarná únava, teraz s horúčav..ale nezaspávam dopujem.sa kávou.Ale energia na bode mrazu.
@petra372016 V horucavach ani ja nefungujem. Moje telo odmieta spolupracovat. Ja sa ani nesnazim sa prekonat. Prisposobila som fungovanie horucavam,ale chapem,ty mas deti,potrebujes fungovat. Mne trosku pomaha magnezium v chelatovej forme. Uzivam rano a vecer a uzivam este acutil. Von chod doobeda a podvecer. Cez obed sa nemotaj po vonku,ked tak len v tieni. Casto sa ovlazuj,pi dostatok tekutin a uprav aj stravu. Ziadne tazke a tazko stravitelne jedla. Vela zeleniny,ovocia namiesto priloh si daj vacsiu porciu zeleniny. Strava robi zazraky. Lebo ak zjes tazsie jedlo,telo vyda energiu na travenie a to sposobuje este vacsiu unavu. A spi aj cez den. Ak dieta spi cez den,pospi si s nim. Ked aj na par minut,ale pomoze to.
Chod von len ráno alebo večer. Cez deň keď nemusíš ani nechoď. Tiež nezvládam tieto horúčavy a to je teplo len pár dní a bude to ešte horšie ako teraz
@petra372016 globifer forte <hémové, rýchlo účinkuje a je dobre vstrebatelné. unavená môžeš byt práve z nedostatku železa.