Ako zmeniť prístup k rodine a dieťaťu
Ahojte viem ze ma viacere odsudite ako som si mala nasrudivat psychologiu dietata pred tym ako som nejake mala . Pochadzam z toxickej rodiny napriek tomu ze som sa zaprisahala ze takato matka nebudem inak spm tp nevedela. Nebila som dceru aj ked sem tam po zadku isla jedna vychovnaNEBOLO TO o xasto ale som KRICala a jedno obdobie uz velmi kricala aj ona kricala som po muzovi mali sme krozu myslim ze vsetci sme sa v dosledku tpho spravali k sebe zle. Zlom prisiel ked sme boli na pobyte sp svsgrovcami dcera ma nahnevala ved uprimne si povedzme deti aj vedia nahnevat a ja som jej pleskla asi 3x p ozadku a akpby som vytriezvela v tom momente uplne som ostala paralizovana. Skusila som na dceru hovorit v klude s pokojom jej podst aj to ze nieco nemoze pp najst inu alternativu alebo prijat aj to ze ma aj ona pravo sa hnevat a neprezivat to hned. Chcem si sama sebe odpustit dcerka ma necele tri roky myslim ze toto trvslo asi rok mpje sialene spravanie. teraz ide mala do skolky z mna mrxi ze sme mozno ten cas mohli krajsie vyuzit keby nemam nwrvy v kybly. Samozrejme aj zmena jej spravania prisla hned mame k sebe blizsie viac pocuvne.
ty nevies ani pisat.. tak ako chces vychovat dieta?
@tatiana234
@anonym_059e64 dufam ze aspon slusnejsie ako ste vy drahy anonym 👌
@tatiana234 Minulost uz nezmenis, mozes sa ale sustredit na krajsiu buducnost.
Ak mas moznost precitaj si tuto knizku nizsie, resp. ja ju mam ako audioknihu, je k dispo napr. v Martinuse.
Aj v nej sa hovori, ze nikdy nie je neskoro na napravu a teda okrem ineho ti pomoze aj pochopit to, preco mame tendenciu podvedome reflektovat nevhodne spravanie nasich rodicov, aj napriek tomu, ze sme si povedali, ze to nikdy robit nebudeme.
@tatiana234 je uplne bezne ze clovek z toxickej rodiny ma v dospelosti emocne unosy. Aj ja ich mam a snazim sa s nimi pracovat. Niekedy sa dari inokedy nie. Ked sa rozbehnem neviem sa zastavit. Skus vtedy ist do inej miestnosti ci von na 10 minut sa prejst, ja to robim aspon nepoviem a neurobim nieco co budem lutovat.
Emočne nestabilná osobnosť eventuálne HPO, to by v tomto rámci dávalo zmysel.
@tatiana234 ono to závisí podľa toho ako to máte nastavené vy s manželom . Sú páry, ktoré trvajú na tom , že nepodporujú výchovne . Že len dohovárajú . Potom to často dopadá tak , že nezvládajú výchovu a deti proste im skáču po hlave . Ja som zástanca toho s manželom , ze treba im dať výchovnú . U nás výchovná znamená , že ťapneš im po zadku - nie , že ich zmlatiš , ak by ma chceli nejaké mamičky chytať za slovíčka tak vysvetľujem . Máme tri deti . A tiež áno prvej dohovárame , ale keď robia niečo zle a doslovne ma ingnoruju a skúšajú prah mojej trpezlivosti dám im jednu výchovnú po zadku a potom prestanú a už to viac nespravia . Čiže záleží na tom ako to máte vy nastavené vo výchove deti . Ja si myslím , že nie je zle dať výchovnú , ale absolútne nepodporujem bitie dieťaťa , že ho niekto strieska ako hada .
@tatiana234 ono to závisí podľa toho ako to máte nastavené vy s manželom . Sú páry, ktoré trvajú na tom , že nepodporujú výchovne . Že len dohovárajú . Potom to často dopadá tak , že nezvládajú výchovu a deti proste im skáču po hlave . Ja som zástanca toho s manželom , ze treba im dať výchovnú . U nás výchovná znamená , že ťapneš im po zadku - nie , že ich zmlatiš , ak by ma chceli nejaké mamičky chytať za slovíčka tak vysvetľujem . Máme tri deti . A tiež áno prvej dohovárame , ale keď robia niečo zle a doslovne ma ingnoruju a skúšajú prah mojej trpezlivosti dám im jednu výchovnú po zadku a potom prestanú a už to viac nespravia . Čiže záleží na tom ako to máte vy nastavené vo výchove deti . Ja si myslím , že nie je zle dať výchovnú , ale absolútne nepodporujem bitie dieťaťa , že ho niekto strieska ako hada .
@anonym_fbf46e ja som neni proti ked uz naozaj nic one nezaberie lebo niekedy to je tvrdy reset horsie bolo ze celkovo moj pocit z dcerky bol hroxny isla mi ako keby na nervy stale a furt smr boli nervizny a vtedy rax mi usla ruka viac
Mne príde odveci biť slabšieho. Také lacné a rýchle dokazovanie si sily - tiež som z total toxickej rodiny. Zaprisahala som sa, že deti nikdy neudrem, neudrela som, prečítala som si more kníh párkrát posedela u psychologičky, aby som sa naučila spracovávať svoj hnev a nemusela si ho vybíjať na dieťati. Skús aspoň pár kníh, minimálne budeš mať rozšírené obzory čo a ako funguje v našej aj detskej hlave 🙂.
@anonym_fbf46e ja som neni proti ked uz naozaj nic one nezaberie lebo niekedy to je tvrdy reset horsie bolo ze celkovo moj pocit z dcerky bol hroxny isla mi ako keby na nervy stale a furt smr boli nervizny a vtedy rax mi usla ruka viac
@tatiana234 Väčšina matiek v nervoch vyskratuje, skrátka sa to deje, človek nie je robot. Ale dcéra nemá ani tri roky, nemôžeš od nej chcieť aby všetko chápala ako dospelý. Ak často kričíš a vyletíš na ňu, mala by si so sebou pracovať alebo zmeniť systém. Možno tvoja výchova na dcéru úplne nefunguje, neposlúcha a tým pádom sa ti hromadia nervy. Záleží aj od vzťahu s partnerom, častokrát si nervy voči partnerovi alebo celkovo životu vo vypätí síl ventilujeme inde a môže to padnúť práve na dieťa.
Bijes malé dieťa? Ty si rovnako toxická ako tvoji rodičia
Sem tam ti ušla ruka? Však ju tlcies každú chvíľu a kričíš
Chod k psychologické lebo tu raz bude tvoja dcéra písať že mala toxicku mater
Čo ty chceš dama sebe odpustiť?

ty nevies ani pisat.. tak ako chces vychovat dieta?
@tatiana234