icon

Hľadáme zariadenie pre nevládnu babku v okolí Nitry

natalia1182016
27. jan 2025

Dobrý deň ahojte, moja babka zostala úplne nevládna,nemôže už byť sama musí mať nonstop niekoho pri sebe,väčšinou leží ale komunikuje normálne ,na wc jej musíme pomáhať preistotu aby nespadla na zem,tak ideme snou , doma sa o ňu nemôžme starať všetci chodíme stále do roboty , má aj stupeň odkazanosti od posudkového lekára až 6, lenže mame taký problém že v Nitre je všetko plné čakacia doba je hádam rok, mala aj vybavené miesto ale nakonec ju nezobrali do Hrnčiaroviec lebo že tam berú živých neležiacich. Neviem čo mame robiť nevie niekto o niečom čo je voľne alebo kde sa dá ľahšie dostať? V Nitre alebo v okolí Nitry nejaké tie dediny . Ďakujem

Strana
z2
alickapusinka
27. jan 2025

@markusrasford ved u nás stoji sukromne zariadenie 1100 eur.A ked som potrebovala pre pribuznu tak mi ukazala že ma 20 žiadosti na prijatie a miesto 0 žiadne.

tramtada31
27. jan 2025

@markusrasford ani prechodný pobyt nemusis mat. Zavolaj si na VUCku, ja mám cerstve info konkretne od pani z VUC, ktorá tieto pobyty mimo samosprávny kraj riesi. Na druhej strane, v zariadeniach pracujú ľudia, ktori častokrát nevedia a podajú ti mylnu informaciu. Treba všetko preverovat

tramtada31
27. jan 2025

@alickapusinka 1100 je ešte nič. V Ba sú zariadenia, ktoré stoja 1800 po dotácii z VUCky, napr Oáza pokoja v Dúbravke. Realne by sa mala premenovať na Oáza nepokoja a zdieracstva🙈

alickapusinka
28. jan 2025

@tramtada31 preboha to važne strašne

betulinka1
28. jan 2025

@alickapusinka tie ceny su strasne. Ja hovorim, ked sa ma niekto spyta na setrenie na starobu, ze ano šetrím si, splácam hypo aby som mohla na starobu predat dom a ist do domova dochodcov.

alickapusinka
28. jan 2025

@betulinka1 veru strašne pálky a všetko obsadene

liusa82
28. jan 2025

tu u nás za dedinou je jedno súkromné zariadenie.Volá sa domov v prírode Obyce a to je ozaj topka pod lesom.Ako sa ide na Jedlové Kostolany.Bývam v tej dedine tak viem aj si to chvália tí čo tam majú niekoho umiestneného

katkaseiner
28. jan 2025

Tak v tom pripade my sme velmi vychytili dobre cenovo v tom Hurbanove. Ked tam babka nastupovala, tak nieco cez 400E platila - to bolo ale pre stupen odkazanosti 6.
V roku 2024 zvysovali ceny, a zvysili nieco cez 500E (uplne presne si nepamatam ani cenu pred ani po ... mamina by presnejsie vedela povedat).

dotka04
30. jan 2025

@natalia1182016 ak by to nemuslo byť rovno v NR, tak Oáza v Tekovskej Breznici. Pred pár rokmi (asi 7) máme veľmi pozit. skúsenosť. Po R1 ste do 30min tam.

danieli
30. jan 2025

@abbey1 u nas zial nie je dobre nastaveny system domacej starostlivosti o leziacich pacientov, starali sme sa o babicku, cela rodina na nohach, striedacky den/noc, psychicke vycerpanie, peniaze boli, ale realne ten system pomoci nestaci, ak mas cloveka, co potrebuje 24/7 starostlivost, nepomoze ti pani na 6 hodin denne, co noc, co vikend? Dovolenka sen…nas bolo dost a tak sme sa postriedali, ale my sme sa styria starali o jedneho a padali na hubu

bielasovicka
30. jan 2025

@danieli joj, ale no, tak nepreháňaj. Boli ste štyria a padali ste na hubu? Ja som jedináčik a dokázala som sa sama postarať o obydvoch rodičov. Len chcieť treba. A nie hneď drbnut do domova.

danieli
30. jan 2025

@bielasovicka ja nepisem o domove, pisem o chybajucich zariadeniach pre osoby v bdelej kome, leziacich po urazoch, ktori nepotrebuju zdravotnu starostlivost v zmysle liekov, ale jednoducho doma je ta starostlivost narocna a ma vplyv na cele rodiny, ci financne, ci psychicky, je super, ze si sama dokazala postarat o oboch rodicov, my sme mali 4-ia co robit a nejdem rozpisovat aku komplexnu aj zdravotnu starostlivost sme zabezpecovali, pretoze sme babicku nikam nechceli umiestnit, je to na dlho a vlastne ked je to take super jednoduche preco nase opatrovatelky chodia do rakuska napriklad len na 2-tyzdnove turnusy a 2-tyzdne doma? Zeby tie 2 tyzdne 24/7 starostlivosti boli tak akurat a oddych je nevyhnutny, aby nevyhoreli? Je to praca a narocna nedocenena praca…

bielasovicka
30. jan 2025

@danieli prepáč ak som sa ta nejak dotkla. Ja som sa len veľmi vytocila na niektoré komentáre, ako sa ľudia chcú hneď zbaviť rodičov, a odpratať ich. Namiesto toho, aby najprv vyskúšali sa postarať o nich, možno by sa aj dalo, ale oni ani nevyskúšajú a hneď ich od pracu do domova, ved to je najjednoduchšie. Ani ja som to nemala ľahké, ale chcela som, a zvládla som to. Aj keď ťažko ale predsa. A veľa ľudí to ani neskúsia. Aj ty si to skúsila aj so súrodencami.

danieli
30. jan 2025

@bielasovicka prepac, bolo to narocne obdobie, tak som na to asi este hakliva, tiez som jedinacik a starostlivost som si delila s maminou a jej sestrou s manzelom, vsetko dochodcovia 66-70, babi 99, vsetky diery v systeme sme vtedy nasli🙈

natalll
3. feb 2025

@natalia1182016 Opatrovatelky z mesta robia od 7-14 cca, a potom jedine si zaplatiť druhu.. Tiež sme babke dali žiadosti do domovov dôchodcov a bolo plne, dovtedy zomrela

sunny3
13. feb 2025

,

iveta7677
13. feb 2025

@natalia1182016 odporúčam Magnoliu Hurbanovo

katkaseiner
14. feb 2025

@bielasovicka ak si sa este nestarala o cloveka s alzheimerom, demenciou a kľudne aj inymi diagnozami, tak kľudne skus. Je tazke vpisat do 4 viet ze ten clovek sa meni a robi uplne nepochopitelne veci. Ze sa prestava orientovat, potrebuje 24 hodinovu opateru a ked ju nevieš zabezpecit, tak znicia samu seba. Mamina opatrovala svokru doma - demencia a alzheimer. Ked jej svokra zomrela, vyse roka sa davala dokopy po psychickej stranke, na to jej mame diagnostikovali demenciu, parkinsona a alzheimera. Rok a pol opatrovala. Cez den pracovala, po praci utekala k mame. Po roku a pol sa uz babka zacala velmi menit, museli sme zvazit domov. V dome mojich rodicov sa stracala, schody boli velky nepriatel, pretoze kedykoľvek mohla sa chytit, ist, spadnúť, mamina jednu kludnu noc nemala lebo babka nonstop "balila a cestovala". Toto nepochopis ak si tym neprejdes. 2 roky zas chodi k osychologicke. Babka zomrela. Az teraz nasla mamina papiere ze este predtym ako sa pristahovala k nam, uz mala rozne disgnozy a liečila sa aj u psychiatra... Drzim palce aby si ty nikd domov vyuzit nemusela

Strana
z2