Ako správne využívať nosič pre dvojmesačné bábätko?
Ahojte, dcéra má skoro 2 mesiace a odporučili nám kvôli refluxu nosič … idem sa opýtať, nosič má využitie aj keď je bábo hore, alebo skôr na to uspávanie a následný spánok? Malú to v ňom dosť uspáva, bojím sa, že keď ju v tom budem nosiť počas BO, tak bude stále spať … dať ju tam skôr pred spaním? Alebo celkovo, ako odporúčate využívať nosič pri 2m (a potom aj neskôr) bábätku? Ďakujem!
@lucinka196 ja som používala ERGO baby adapt. Bol za mňa top na takéto mini bábo....poslúžil asi do 2 r. Drobec v ňom bol spokojny
mas 2metre velke babatko?
@anonym_bfaa72 nie, je to adekvátne veľké bábätko 🙂
Správne je, keď to obom (nosiacemu aj nosencovi) vyhovuje. Postupom času ti tam nebude len spať. Bude mať výhľad, môžeš mu kopec vecí ukazovať z tvojho pohľadu. Využiješ ho aj na presuny k lekárovi, do obchodu, keď ideš vyzdvihnúť staršieho súrodenca... všade, kde potrebuješ mať voľné ruky a / alebo sa nedostaneš s kočíkom. Ideálny je aj do lietadla, na výlety do prírody, ...
Keď ste doma nedávaj ju do nosiča ak teda nechceš aby spala. Skôr na podložke, poloha tigrika na rukách a ukazovať čo doma máte. 🙂 kontrastné hračky, loptičky, hrkalky a môže sa hrať.
Tiež u nás vládol reflux až do zavedenia prikrmov a teda riešiť s nosičom reflux si neviem predstaviť jednak pre moju chrbticu aj chrbticu dieťaťa. Antirefluxny vankúš,alebo polohovateľnú postieľku keď máš a v kočíku som tiež polohovala. Nosič len keď som potrebovala niečo urobiť a v postieľke bol plač aj keď 2 mesačné ešte prespinka väčšinu dňa, to zbytočne budeš pučiť v nosiči.
@lucinka196 ja som mojich nosila aj doma, aj vonku. Mojim sa tam dobre spalo tak do pol roka. Doma skor take male, lebo vacsie uz doma v tom nezaspi. Ja som mala manducu.
Pri vacsom sa pouzivala vonku a na vylety do prirody.
My sme používali nosič tiež od druhého mesiaca. Máme sestrice carrier one a malý sa nosil aj počas dňa, vlastne po každom jedle ca 40 min. Sem- tam tam zdriemol ale neskôr vydržal byt aj hore a pozeral a hlavne veľa videl a to sa mu páčilo. Vtedy som ho nosila skôr iba doma a na prechádzky sme chodili kočíkom s tým že nosič bol stále pre prípad potreby v kočíku. Dnes ma vyše roka, a sem- tam keď už nevie ako zaspinkať tak ho tam dám a zaspí. Za mňa to bola najlepšia kúpa zo všetkých tehotenských a babatkovskych vecí-nosič sme využili úplne najviac zo všetkého.
Aj ja mam refluxove 7 tyzdnove babo, v satke ju uspavam...niekedy ten posledny denny spanok v nom aj spi, lebo ten spanok je uz taky lahsi...inak ju po min.pol hodinke prekladam do kocika a tak mi pospi...po jedle by malo byt vo vyvysenej polohe...kupila som aj klinovy vankus do kocika a do postielky
Tiež u nás vládol reflux až do zavedenia prikrmov a teda riešiť s nosičom reflux si neviem predstaviť jednak pre moju chrbticu aj chrbticu dieťaťa. Antirefluxny vankúš,alebo polohovateľnú postieľku keď máš a v kočíku som tiež polohovala. Nosič len keď som potrebovala niečo urobiť a v postieľke bol plač aj keď 2 mesačné ešte prespinka väčšinu dňa, to zbytočne budeš pučiť v nosiči.
@anonym_702c92 prespinka vacsinu dna? A ako zaspi? Ja ju teda musim uspavat a spanie na chrbte v postielke nehrozi, ani v kociku len tak polozena nezaspi lebo sa jej vracia mlieko
@lucinka196 Pokial si kupis ozaj kvalitny ergonomicky nosic, tak ju tam mozes mat cely den. Kvalitny nosic ti nenici chrbticu a babatku nenici bedrove klby.

mas 2metre velke babatko?