icon

Je uplatnenie dentálneho hygienika dobré po platovej stránke?

23. mar 2021

Rozmýšľam nad týmto odborom, vedel by mi niekto poradiť či sa to oplatí, alebo ako to je asi zrhuba platovo?

zuzka38
23. mar 2021

dolezite je ci ta to bude bavit nie? asi by som nexcela ist na hygienu k niekomu kto to robi len pre prachy

autor
23. mar 2021

@zuzka38 wtf, nezijem v rozpravke, naco budem studovat nieco s cim sa neuplatim a neuzivim

klarka56
23. mar 2021

@zuzka38 tak snáď je normálne, že keď si niekto vyberá odbor, tak pozerá aj na budúce uplatnenie a platové možnosti??? Akože aj lekári tú robotu robia AJ pre plat (nehovorím, že len), tiež platia účty... Ja pôjdem pokojne na hygienu k niekomu, kto to robí pre prachy, hlavne že dobre a kvalitne.

hipuska
23. mar 2021

Neviem koľko zarobis. Ale ak budeš robiť pod niekým, nečakaj zázrak. Na vlastnú ambulanciu potrebuješ celkom drahé zariadenie.

zuzka38
23. mar 2021

@klarka56 snáď to normálne je ale nemá to byť prvé kritérium kriste
Ak je motivácia len peniaze sorry je to celé o ničom s takto vyzerá táto republika

zuzka38
23. mar 2021

Samozrejme že zarobia keď sa za hygienu berie v priemere 50e

autor
23. mar 2021

@zuzka38 prosim vas, ak nemate k veci nekomentuje

zuzka38
23. mar 2021

Predstav si to, že ešte sme demokratickou republikou, založil si diskusiu a ja mám dnes strašnú chuť diskutovať 😂

klarka56
23. mar 2021

@zuzka38 tvoj názor, ja mám iný 😉

Pre autorku: predstavu nemám, možno zbežne tu: https://www.platy.sk/platy/zdravotnictvo-a-soci... Ale v zubnom lekárstve (asi tam spadá aj hygiena) je podľa môjho laického názoru dobré uplatnenie.

zuzka38
23. mar 2021

@klarka56 je to uplne v poriadku 🙂

luccija
23. mar 2021

@zuzka38 áno, ale robí na druhého, keď na seba platí za drahé zariadenie, kanceláriu, dane...ale je to žiadaná služba môže to byť fajn.Vyborne je zubný laborant protetik?neviem ako sa to volá ľudia zuby potrebujú hygiena sa berie ako nie nutná vec.autorka dentalna hygiena sa študuje stále len v Prešove?práve dnes som rozprávala s jednou pani dcéra je fyzioterapeutka a veľmi sa jej páči aj finančne

autor
23. mar 2021

@zuzka38 tak diskutuj k veci

autor
23. mar 2021

@luccija ano len v presove

lula313
23. mar 2021

@luccija mamina robi účtovníctvo zubnym laborantom a vôbec to nie je dobre ohodnotené. A to robia ako súkromníci v Ba v priestoroch nemocnice. Teraz, ako ľudia nosia ruska, tak sa robi minimálne, lebo ľudia do seba neinvestujú. Ako dent.hyg. zarobi viac.

stvura
Odpoveď bola odstránená
jaruskatt
9. sep 2021

Ahoj. Ja pracujem ako DH, vyštudovala som na VŠ.
Plat záleží od regiónu, od zamestnávateľa, od odpracovaných hodín, počtu pacientov...
Ja mám v hrubom 980€ (v čistom cca 760) + nejaké odmeny 50-100. Nič moc...
Niektoré baby, hlavne čo robia v BA majú aj 1500e

veju13
11. jan 2024

@jaruskatt v akom meste pracuješ?

hipuska
12. jan 2024

@jaruskatt tak to mi príde strašne málo peňazí. 🙈

veju13
14. jan 2024

@hipuska Ja tiež kukam ak puk….