icon

Mám šancu na mestský byt v Nových Zámkoch?

2. júl 2026

Zdravim. Prosim vas vie mi niekto poradit? Mam sancu ako matka na MD poberam rodicovsky prispevok, na mestky byt ? Konkretne v meste Nove Zamky. Problem mam taky ze som tehotna a priatel mi povedal ze ked nepojdem na interupciu tak sme skoncili. Tak som si vybrala dieta a nie to hovado a nasledne nas, mna a 2 male deti vyhadzuje z domu. Nemame kde ist jedina moznost keby viem najst byt kde by som neplatila 600eur najom. Som v na konci 3 mesiaca, povedal ze do konca leta uz nemame byt, uz ma druhu zenu takze najradsej by som aj odisla hned. Prosim ak niekto vie o niecom 🙏

anonym_93cd19
2. júl 2026

Do konca leta určite nie, čítaj :
https://www.novezamky.sk/assets/File.ashx?id_or...

anonym_d59df4
2. júl 2026

@anonym_autor a z čoho to chceš platiť? Sociálny byt neznamená,že je zadarmo.
Žiadateľ a osoby s ním žijúce..............musia preukázať schopnosť platiť nájomné a služby spojené s
užívaním bytu prostredníctvom potvrdenia o príjme............

sisa_s
2. júl 2026

"Žiadateľ o byt musí preukázať, že jeho mesačný príjem a osôb s ním bývajúcich , ktorých príjmy sa posudzujú spoločne podľa zákona č. 601/2003 Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, je osobou s mesačným príjmom vyšším ako 2,5 násobok životného minima. "

Ako chces platit najom pre 4 osoby z 1 rodicaku a pridavkov? Vybrala si si dieta, nie potrat, za co ta tu mnohe pochvalia, ale ako chcete zit dalej... nemas rodinu? otec prvych 2 deti plati vyzivne?

volterra
2. júl 2026

@anonym_autor dúfam, že ti teraz poradia tie prolife fanatičky. Najlepšie by urobili, keby si vás nasťahovali domov, aby v priamom prenose videli, aký dar je to dieťa v takomto prípade.

anonym_4b33d6
2. júl 2026

To si za tie 3 mes. uz nasiel druhu???🤯

anonym_4edab8
2. júl 2026

Akoze ja nie som za zbytocne potraty ale toto mi pride maximalne nezodpovedne, z coho chces zit? Z coho chces platit najom, stravu? Pochybujem, ze ti to vyjde a pokial nepreukazes prijem tak narok na socialny byt nemas. Je fajn, ze si sa rozhodla pre dieta ale trebalo rozmyslat aj do buducnosti ako sa onho zvladnes postarat.

autor
2. júl 2026
@anonym_d59df4

@anonym_autor a z čoho to chceš platiť? Sociálny byt neznamená,že je zadarmo.
Žiadateľ a osoby s ním žijúce..............musia preukázať schopnosť platiť nájomné a služby spojené s
užívaním bytu prostredníctvom potvrdenia o príjme............

@anonym_d59df4 viem. Aj to viem ze prispevok a aj výživné sa berie ako príjem.

autor
2. júl 2026
@sisa_s

"Žiadateľ o byt musí preukázať, že jeho mesačný príjem a osôb s ním bývajúcich , ktorých príjmy sa posudzujú spoločne podľa zákona č. 601/2003 Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, je osobou s mesačným príjmom vyšším ako 2,5 násobok životného minima. "

Ako chces platit najom pre 4 osoby z 1 rodicaku a pridavkov? Vybrala si si dieta, nie potrat, za co ta tu mnohe pochvalia, ale ako chcete zit dalej... nemas rodinu? otec prvych 2 deti plati vyzivne?

@sisa_s otec je ten istý. A prispevok a aj výživné sa počíta ako prijem. Toto som si uz overila len ďalej neviem ako postupovať

autor
2. júl 2026
@anonym_4edab8

Akoze ja nie som za zbytocne potraty ale toto mi pride maximalne nezodpovedne, z coho chces zit? Z coho chces platit najom, stravu? Pochybujem, ze ti to vyjde a pokial nepreukazes prijem tak narok na socialny byt nemas. Je fajn, ze si sa rozhodla pre dieta ale trebalo rozmyslat aj do buducnosti ako sa onho zvladnes postarat.

@anonym_4edab8 lebo zosypat psychicky by bolo potom zostať s debilom ktorý si uz zabezpečil náhradu by bolo úplne ideálne hlavne super ukážka pre deti

autor
2. júl 2026
@anonym_4b33d6

To si za tie 3 mes. uz nasiel druhu???🤯

@anonym_4b33d6 za den si vieš najst 😅 ale podla mňa si ju uz našiel aj skôr nez za tieto 3 mesiace ..len teraz sa to uz nesnaží skrývať

anonym_101d02
2. júl 2026

@anonym_autor keďže nemáš príjem zamestnanie - máš len rodičovský a k tomu dva rodinné prídavky sa bohužiaľ neráta. Výživné, môže poslať aj nemusí ....
Ja som dakedy ako slobodná mamička dostala nájomný byt v jednej dedine, ale ja som pracovala inak by mi ho nedali.
teraz ste kde bývali v podnájme ?
Vieš, budeš mať tri deti a čo budeš robiť s troma malými deťmi, tu by som rozmýšľala nad budúcnosťou.

motylik2559
2. júl 2026
@anonym_autor

@sisa_s otec je ten istý. A prispevok a aj výživné sa počíta ako prijem. Toto som si uz overila len ďalej neviem ako postupovať

@anonym_autor Autorka, ak skutocne nemas kam ist a nemas ani rodinu, ktora by ti mohla pomoct, tak nie mestSky byt, ale radsej zacni riesit centrum pre matky s detmi, tam by ta teoreticky mohli aspon docasne zobrat.

abbey1
2. júl 2026
@volterra

@anonym_autor dúfam, že ti teraz poradia tie prolife fanatičky. Najlepšie by urobili, keby si vás nasťahovali domov, aby v priamom prenose videli, aký dar je to dieťa v takomto prípade.

@volterra Najlepšie by urobili ženy, aby rozmýšľali ešte pred otehotnenim s hoc akým debilom, ktorý sa mihne v ich blízkosti.

abbey1
2. júl 2026

@anonym_autor Keď skutočne nemáš kde zložiť hlavu s deťmi, kontaktuj sociálny odbor vášho mesta. Pokúsia sa ta umiestniť v azylivom dome pre matky s deťmi, poradia ti, na aké príspevky máš nárok, ako žiadať výživné na deti a na seba.
Hlavne treba riešiť výživné na deti na tie deti a na teba, aby ste mali aspoň na základné potreby.
Byt je písaný len na partnera? Ak ste v nájme, ty niie si v nájomnej zmluve?
Kontaktuj svoju rodinu.

volterra
2. júl 2026
@abbey1

@volterra Najlepšie by urobili ženy, aby rozmýšľali ešte pred otehotnenim s hoc akým debilom, ktorý sa mihne v ich blízkosti.

@abbey1 to v prvom rade ! Ale to by si od niektorých chcela strašne veľa, aby používali viac vrch ako spodok.

anonym_93cd19
2. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor V prvom príspevku som ti dala link, máš tam aj postup podania žiadosti.

domkakvet
2. júl 2026

@anonym_autor chod sa opytat priamo na mesto.

autor
2. júl 2026
@anonym_101d02

@anonym_autor keďže nemáš príjem zamestnanie - máš len rodičovský a k tomu dva rodinné prídavky sa bohužiaľ neráta. Výživné, môže poslať aj nemusí ....
Ja som dakedy ako slobodná mamička dostala nájomný byt v jednej dedine, ale ja som pracovala inak by mi ho nedali.
teraz ste kde bývali v podnájme ?
Vieš, budeš mať tri deti a čo budeš robiť s troma malými deťmi, tu by som rozmýšľala nad budúcnosťou.

@anonym_101d02 mne hovorili ze rodicovsky prispevok a výživné sa berie normálne ako keby prijem. Len suma nemôže presiahnuť 3x minimálky...a výživné bude musieť platit o 2 týždne ideme uz na súd

autor
2. júl 2026
@abbey1

@abbey1 sme spolu uz dlhšie mama spolu 2 deti ...takze toto není len tak nejake ze som natrafila na prvého debila v zivote a urobila si dieta po mesiaci 🙂 ale zial az teraz sa ukázalo ze je taky aký je ..keby viem ze to takto dopadne nebola by som sním vôbec

lindusss2016
2. júl 2026
@anonym_autor

@abbey1 sme spolu uz dlhšie mama spolu 2 deti ...takze toto není len tak nejake ze som natrafila na prvého debila v zivote a urobila si dieta po mesiaci 🙂 ale zial az teraz sa ukázalo ze je taky aký je ..keby viem ze to takto dopadne nebola by som sním vôbec

@anonym_autor ale mestsky byt do konca leta neziskas, aj keby co bolo. Vopred sa vyhlasuje, ze bude nejaky k dispozicii, ziadosti sa predkladajú k urcitemu datumu, resp.mozes si ju podat kedykolvek, ale stale budes na nu cakat. Podmienky su prisne a nakoniec to sj tak dostne niekto...

anonym_bc6caf
2. júl 2026

V prvom rade urýchlene vybavuj výživné !!!!

autor
Včera o 08:12
@anonym_bc6caf

V prvom rade urýchlene vybavuj výživné !!!!

@anonym_bc6caf už som podala na súd návrh..musíme čakať...ďalšia otázka ci sa bývalý dostaví..rad mi robí napriek 🙃

bosorkabb
Včera o 08:25

Na nájomný/mestský byt musíš spĺňať podmienky. Hlavne stabilný príjem v určitej výške čo nespĺňaš. A čakacie lehoty sú dlhé.
Skôr kontaktuj poradňu Alexis.

anonym_101d02
Včera o 08:37
@anonym_autor

@anonym_bc6caf už som podala na súd návrh..musíme čakať...ďalšia otázka ci sa bývalý dostaví..rad mi robí napriek 🙃

@anonym_autor bývate podnájme?

anonym_6dce5c
Včera o 08:40

Zeny co ste proti interupciam sup sup skladajte sa na byvanie !!! Ved decko je dar !!!!!

anonym_1a711e
Včera o 08:51

@anonym_6dce5c hej keď nemusia riešiť tak je to dar. Ale keď reálne treba riešiť bývanie a stravu pre to dieťa tak už sú ticho.

@anonym_autor čiže čakáš 3 dieťa a nemáš o chvíľu kde bývať. Mestský byt to je okrem iného dlhá čakacia doba. A musíš mať zamestnanie. Nespĺňaš kritériá.
V tvojom prípade rieš azylove domy. Ale musíš rátať s tým že nemusia byť miesta tam kde momentálne bývaš a je to len dočasné riešenie. Nemôžeš tam bývať dlhodobo.
Musíš mať plán čo ďalej. Bez bývania sa obávam že prídeš o deti.
Máš úspory,rodinu?

anonym_bc6caf
Včera o 10:07
@anonym_autor

Ja to poznám neboj sa nebude platiť on bude štát a môže to potom splácať pri najlepšom