Mám šancu na mestský byt v Nových Zámkoch?
Zdravim. Prosim vas vie mi niekto poradit? Mam sancu ako matka na MD poberam rodicovsky prispevok, na mestky byt ? Konkretne v meste Nove Zamky. Problem mam taky ze som tehotna a priatel mi povedal ze ked nepojdem na interupciu tak sme skoncili. Tak som si vybrala dieta a nie to hovado a nasledne nas, mna a 2 male deti vyhadzuje z domu. Nemame kde ist jedina moznost keby viem najst byt kde by som neplatila 600eur najom. Som v na konci 3 mesiaca, povedal ze do konca leta uz nemame byt, uz ma druhu zenu takze najradsej by som aj odisla hned. Prosim ak niekto vie o niecom 🙏
@anonym_autor a z čoho to chceš platiť? Sociálny byt neznamená,že je zadarmo.
Žiadateľ a osoby s ním žijúce..............musia preukázať schopnosť platiť nájomné a služby spojené s
užívaním bytu prostredníctvom potvrdenia o príjme............
"Žiadateľ o byt musí preukázať, že jeho mesačný príjem a osôb s ním bývajúcich , ktorých príjmy sa posudzujú spoločne podľa zákona č. 601/2003 Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, je osobou s mesačným príjmom vyšším ako 2,5 násobok životného minima. "
Ako chces platit najom pre 4 osoby z 1 rodicaku a pridavkov? Vybrala si si dieta, nie potrat, za co ta tu mnohe pochvalia, ale ako chcete zit dalej... nemas rodinu? otec prvych 2 deti plati vyzivne?
@anonym_autor dúfam, že ti teraz poradia tie prolife fanatičky. Najlepšie by urobili, keby si vás nasťahovali domov, aby v priamom prenose videli, aký dar je to dieťa v takomto prípade.
To si za tie 3 mes. uz nasiel druhu???🤯
Akoze ja nie som za zbytocne potraty ale toto mi pride maximalne nezodpovedne, z coho chces zit? Z coho chces platit najom, stravu? Pochybujem, ze ti to vyjde a pokial nepreukazes prijem tak narok na socialny byt nemas. Je fajn, ze si sa rozhodla pre dieta ale trebalo rozmyslat aj do buducnosti ako sa onho zvladnes postarat.
@anonym_autor a z čoho to chceš platiť? Sociálny byt neznamená,že je zadarmo.
Žiadateľ a osoby s ním žijúce..............musia preukázať schopnosť platiť nájomné a služby spojené s
užívaním bytu prostredníctvom potvrdenia o príjme............
@anonym_d59df4 viem. Aj to viem ze prispevok a aj výživné sa berie ako príjem.
"Žiadateľ o byt musí preukázať, že jeho mesačný príjem a osôb s ním bývajúcich , ktorých príjmy sa posudzujú spoločne podľa zákona č. 601/2003 Z. z. o životnom minime a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, je osobou s mesačným príjmom vyšším ako 2,5 násobok životného minima. "
Ako chces platit najom pre 4 osoby z 1 rodicaku a pridavkov? Vybrala si si dieta, nie potrat, za co ta tu mnohe pochvalia, ale ako chcete zit dalej... nemas rodinu? otec prvych 2 deti plati vyzivne?
@sisa_s otec je ten istý. A prispevok a aj výživné sa počíta ako prijem. Toto som si uz overila len ďalej neviem ako postupovať
Akoze ja nie som za zbytocne potraty ale toto mi pride maximalne nezodpovedne, z coho chces zit? Z coho chces platit najom, stravu? Pochybujem, ze ti to vyjde a pokial nepreukazes prijem tak narok na socialny byt nemas. Je fajn, ze si sa rozhodla pre dieta ale trebalo rozmyslat aj do buducnosti ako sa onho zvladnes postarat.
@anonym_4edab8 lebo zosypat psychicky by bolo potom zostať s debilom ktorý si uz zabezpečil náhradu by bolo úplne ideálne hlavne super ukážka pre deti
To si za tie 3 mes. uz nasiel druhu???🤯
@anonym_4b33d6 za den si vieš najst 😅 ale podla mňa si ju uz našiel aj skôr nez za tieto 3 mesiace ..len teraz sa to uz nesnaží skrývať
@anonym_autor keďže nemáš príjem zamestnanie - máš len rodičovský a k tomu dva rodinné prídavky sa bohužiaľ neráta. Výživné, môže poslať aj nemusí ....
Ja som dakedy ako slobodná mamička dostala nájomný byt v jednej dedine, ale ja som pracovala inak by mi ho nedali.
teraz ste kde bývali v podnájme ?
Vieš, budeš mať tri deti a čo budeš robiť s troma malými deťmi, tu by som rozmýšľala nad budúcnosťou.
@sisa_s otec je ten istý. A prispevok a aj výživné sa počíta ako prijem. Toto som si uz overila len ďalej neviem ako postupovať
@anonym_autor Autorka, ak skutocne nemas kam ist a nemas ani rodinu, ktora by ti mohla pomoct, tak nie mestSky byt, ale radsej zacni riesit centrum pre matky s detmi, tam by ta teoreticky mohli aspon docasne zobrat.
@anonym_autor dúfam, že ti teraz poradia tie prolife fanatičky. Najlepšie by urobili, keby si vás nasťahovali domov, aby v priamom prenose videli, aký dar je to dieťa v takomto prípade.
@volterra Najlepšie by urobili ženy, aby rozmýšľali ešte pred otehotnenim s hoc akým debilom, ktorý sa mihne v ich blízkosti.
@anonym_autor Keď skutočne nemáš kde zložiť hlavu s deťmi, kontaktuj sociálny odbor vášho mesta. Pokúsia sa ta umiestniť v azylivom dome pre matky s deťmi, poradia ti, na aké príspevky máš nárok, ako žiadať výživné na deti a na seba.
Hlavne treba riešiť výživné na deti na tie deti a na teba, aby ste mali aspoň na základné potreby.
Byt je písaný len na partnera? Ak ste v nájme, ty niie si v nájomnej zmluve?
Kontaktuj svoju rodinu.
@anonym_autor V prvom príspevku som ti dala link, máš tam aj postup podania žiadosti.
@anonym_autor keďže nemáš príjem zamestnanie - máš len rodičovský a k tomu dva rodinné prídavky sa bohužiaľ neráta. Výživné, môže poslať aj nemusí ....
Ja som dakedy ako slobodná mamička dostala nájomný byt v jednej dedine, ale ja som pracovala inak by mi ho nedali.
teraz ste kde bývali v podnájme ?
Vieš, budeš mať tri deti a čo budeš robiť s troma malými deťmi, tu by som rozmýšľala nad budúcnosťou.
@anonym_101d02 mne hovorili ze rodicovsky prispevok a výživné sa berie normálne ako keby prijem. Len suma nemôže presiahnuť 3x minimálky...a výživné bude musieť platit o 2 týždne ideme uz na súd
@volterra Najlepšie by urobili ženy, aby rozmýšľali ešte pred otehotnenim s hoc akým debilom, ktorý sa mihne v ich blízkosti.
@abbey1 sme spolu uz dlhšie mama spolu 2 deti ...takze toto není len tak nejake ze som natrafila na prvého debila v zivote a urobila si dieta po mesiaci 🙂 ale zial az teraz sa ukázalo ze je taky aký je ..keby viem ze to takto dopadne nebola by som sním vôbec
@abbey1 sme spolu uz dlhšie mama spolu 2 deti ...takze toto není len tak nejake ze som natrafila na prvého debila v zivote a urobila si dieta po mesiaci 🙂 ale zial az teraz sa ukázalo ze je taky aký je ..keby viem ze to takto dopadne nebola by som sním vôbec
@anonym_autor ale mestsky byt do konca leta neziskas, aj keby co bolo. Vopred sa vyhlasuje, ze bude nejaky k dispozicii, ziadosti sa predkladajú k urcitemu datumu, resp.mozes si ju podat kedykolvek, ale stale budes na nu cakat. Podmienky su prisne a nakoniec to sj tak dostne niekto...
V prvom rade urýchlene vybavuj výživné !!!!
V prvom rade urýchlene vybavuj výživné !!!!
@anonym_bc6caf už som podala na súd návrh..musíme čakať...ďalšia otázka ci sa bývalý dostaví..rad mi robí napriek 🙃
Na nájomný/mestský byt musíš spĺňať podmienky. Hlavne stabilný príjem v určitej výške čo nespĺňaš. A čakacie lehoty sú dlhé.
Skôr kontaktuj poradňu Alexis.
@anonym_bc6caf už som podala na súd návrh..musíme čakať...ďalšia otázka ci sa bývalý dostaví..rad mi robí napriek 🙃
@anonym_autor bývate podnájme?
Zeny co ste proti interupciam sup sup skladajte sa na byvanie !!! Ved decko je dar !!!!!
@anonym_6dce5c hej keď nemusia riešiť tak je to dar. Ale keď reálne treba riešiť bývanie a stravu pre to dieťa tak už sú ticho.
@anonym_autor čiže čakáš 3 dieťa a nemáš o chvíľu kde bývať. Mestský byt to je okrem iného dlhá čakacia doba. A musíš mať zamestnanie. Nespĺňaš kritériá.
V tvojom prípade rieš azylove domy. Ale musíš rátať s tým že nemusia byť miesta tam kde momentálne bývaš a je to len dočasné riešenie. Nemôžeš tam bývať dlhodobo.
Musíš mať plán čo ďalej. Bez bývania sa obávam že prídeš o deti.
Máš úspory,rodinu?
Ja to poznám neboj sa nebude platiť on bude štát a môže to potom splácať pri najlepšom

Do konca leta určite nie, čítaj :
https://www.novezamky.sk/assets/File.ashx?id_or...