icon

Koľko stupňov máte v nezateplenom dome?

64jarka64
Dnes o 17:45
anonym_cf9e55
Dnes o 17:47

@64jarka64 vôbec netuším ale je tu príjemne majte zastrete a v noci otvorené okná všade až do 8 rána aspoň. Nech sa schladi

yellowunicorn
Dnes o 17:47

@64jarka64 https://www.modrykonik.sk/forum/obyvacka/kolko-mate-stupnov-v-byte-pocas-horucav/ tu máš takú istú tému založenú pár hodín dozadu...

thirstymonk
Dnes o 17:51

Ja mám 31 v zateplenom.

anonym_7065a6
Dnes o 17:52

V dome 27. vonku sa teplota blíži k 40tke

doriiis
Dnes o 17:54

28... Vonku 36

marianarem
Dnes o 17:54

@64jarka64 Bez klimy by na hornom poschodi bolo aj o trochu viac, dole to zvykne byt okolo 27.

anonym_8bba21
Dnes o 18:13

Boze nam sa vcera zapla obehovka,sa divame s muzom.21stupnov tam bolo,ale bolo to spadnute za komodou.Normalne mame 25stupnov v zateplenom dome,ja sa aj zakryjem v posteli a tak spim aj cez den po nocnej.

anonym_b5f9c8
Dnes o 18:14

@64jarka64 stary dom 75cm obvod múr dole 22st. Mám zatemnené okná aj dole aj hore. Hore na poschodí je 30st,to je prístavba.

anonym_d90020
Dnes o 18:33

My mame zatepleny a 26

madeincssr
Dnes o 18:48

@64jarka64 a hospodarite s "chladom"? Od cca 22:00 otvorene okna a dvere krizom krazom, rano hned uplne zaclonit vychodnu a juznu stranu a ked sa vonku otepli viac ako vnutri, vsetko pozatvarat a najma uplne zaclonit juznu a zapadnu stranu. A takto den co den. Cez den po zatvoreni vsetkych okien skor vacsie pomalootackove ventilatory nasmerovat niekam, aby vzduch nepriamo trosku prudil - pocitovo to umoznuje "prezit". Doteraz som byt v nezateplenom dome udrzal na 25-26 vecer a 22-23 rano.

anonym_b3aaa3
Dnes o 19:06

25C

klotildabazarik
Dnes o 19:10

V izbe 24, prejdem do kuchyne 29 mozem varit😂

amelie2017
Dnes o 19:25

30 stupnov v byte. Este aj teraz. Rovnako ako vonku.

anonym_6f38b0
Dnes o 19:52
@madeincssr

@64jarka64 a hospodarite s "chladom"? Od cca 22:00 otvorene okna a dvere krizom krazom, rano hned uplne zaclonit vychodnu a juznu stranu a ked sa vonku otepli viac ako vnutri, vsetko pozatvarat a najma uplne zaclonit juznu a zapadnu stranu. A takto den co den. Cez den po zatvoreni vsetkych okien skor vacsie pomalootackove ventilatory nasmerovat niekam, aby vzduch nepriamo trosku prudil - pocitovo to umoznuje "prezit". Doteraz som byt v nezateplenom dome udrzal na 25-26 vecer a 22-23 rano.

Len zateplujeme akurat. Zaklad je aj, z coho su mury, na aku svetovu stranu mas dom, vacsinu okien, ci mas zaluzie, zavesy, vonkajsie zaluzie, ci vetras cez den. My napriklad mame rozne druhy tehal, dom priecelim, kde je obyvacka a kuchyna na SZ, mame tu poobede 25 stupnov, zastrete zaluzie cely den, hlavne poobede, ked zacne svietit slnko, nevetrame, len co vyjdem von, ked potrebujem. Hore je viac. Strecha je ale zateplena vatou. Otvarali sme okna teraz o 20:30, do rana budeme vetrat krizom.
Slnko tu zapada ovela neskor ako napriklad u nasich a je tu aj husta zastavba a velka premavka aut.
@madeincssr robime presne takto ako Ty. Svokrovci sa vzdy cuduju, ze maju na chalupe (z nepalenej tehly mury 50-60 cm) horuco, ale rozcapene dvere a okna aj cez den a to je chalupa predkom tiez otocena ako nas dom na SZ, z juhu bol "gang", to zatvorili, urobili tam schodisko na poschodie a taku predchodbicku, keby to zavreli, tak maju ako nasi v starom hlinenom dome, aj 22-24, sever - to mi v letetam byvalo aj zima na nohy dakedy 😅, kym som tam byvala. V byte hic a u nich pohoda.

anonym_6f38b0
Dnes o 19:54

A svokrovcom nevies vyavetlit, ze nesmu vetrat cez den...ja im uz nic nevravim, ale muz im povie, ale to zbytocne.

madeincssr
Dnes o 20:00

Presne tak, niektorym ludom mozes vysvetlovat kolko chces a stale budu trvat na svojom (otvarat, ked je vonku ovela teplejsie ako vnutri). A ked potom pridu tam, kde to robia spravne (a dosledne), tak "joj, ako tu mate fajn". A aj tak to tak nespravia...

anonym_f9bded
Dnes o 20:02

Hehe no len je rozdiel keď niekde je 30 stupňov cez deň
A niekde 40😁

anonym_f9bded
Dnes o 20:09

Rozdiel je ci si medzi betónmi alebo pri lese
Ci si v doline,ci si pri jazere, rieke atď
Takže každý ti napíše inak lebo každý je z iného prostredia,mesta
Jedine, že sa ozve niekto kto je sused🙂aby si vedela porovnať ci je rozdiel v ,, niečom,,

anonym_f9bded
Dnes o 20:12

A keď chces faktickú odpoveď o zatepleni
Nezatepleny dom rychlejsie sa prehrieva ale aj rychlejsie sa ochladí 🙂

anonym_43ea32
Dnes o 21:46

Teraz 24, cez deň som varila lekvár tak bolo 25,5