Ktorá sedačka vydrží detské skákanie?
Ahojte... hľadáme rohovú sedačku do obývačky, rozpočet máme tak do 1000-1200€. V IKEA sa mi páči Dizajn Kivik aj Landskrona, ale počúvam rôzne názory. Jedni tvrdia že po roku je to vysedená doska, druhí si to pochvaľujú 5 rokov. Aké máte skúsenosti? Prípadne kde ste kúpili dobrú sedačku čo nezruinuje rozpočet a vydrží detské skákanie?
Ako ťažké je dieťa
@anonym_autor sedačka je na detské skákanie?
@ivicatolic Isteže nie, ale my sa s deťmi radi šalieme, keď sú v obývačke. Takže áno, u nás sa po sedačke aj skáče a tešíme sa z toho, je nám fajn. Je táto odpoveď pre teba postačujúca? 🙂
Ako ťažké je dieťa
@anonym_8b7f06 4 a 5-ročné. Cca 16 a 18 kg plus-mínus.
u nas mali deti zakazane na sedacke skakat... akoze sorry, spravi to ako 15kilove a potom to bude robit ako 40kilove... rovno sedte na trampoline... samozrejme toto je moj nazor a nemusis sa s tym stotoznovat, kazdy nech si spravi ako chce.
u nas mali deti zakazane na sedacke skakat... akoze sorry, spravi to ako 15kilove a potom to bude robit ako 40kilove... rovno sedte na trampoline... samozrejme toto je moj nazor a nemusis sa s tym stotoznovat, kazdy nech si spravi ako chce.
@katkaseiner Áno, a potom aj ked bude 80-kilové. 🙂 Podľa mňa sa deti mentálne vyvíjajú a nepredpokladám, že nepochopí, k,eď bude mať 40 kg, že nemá skákať. Skúsme riešiť odpovede na moju otázku. Gratulujem, že to máš doma ošetrené, ja som sa nepýtala či vaše deti skáču po sedačke. Bolo by to úžasné, keby sme komunikovali k veci.
@anonym_8b7f06 4 a 5-ročné. Cca 16 a 18 kg plus-mínus.
@anonym_autor kivik🙂👍👍👍
@ivicatolic Isteže nie, ale my sa s deťmi radi šalieme, keď sú v obývačke. Takže áno, u nás sa po sedačke aj skáče a tešíme sa z toho, je nám fajn. Je táto odpoveď pre teba postačujúca? 🙂
@anonym_autor mám zo Sconto, lacnú a dokonca na nej aj spím, a to nemám 50 kg ...😀 , 4 roky, stále rovnaká
@anonym_autor My sme kupovali "obycajnu" z Kondela. Aby po nej mohli skakat. 😁 Ked sa znici kupujeme novu, kvalitnejsiu.
tiež sa prikláňam k nejakej úplne lacnej verzii, ktorú keď zničia, nebude ti ľúto. ale nedá mi nepoznamenať: radšej sa vyhýbaj s tými svojimi skačúcimi indivíduami návštevám, myslím, že bude drvivá väčšina ľudí taká, že ich nepoteší, keď im začnú tvoje deti skákať po sedačke ako opice.
Nemám skúsenosť s tou sedačkou z ikei ale keď by som chcela sedačku kde môže dieťa skákať, tak by som práveže volila lacnejšiu a do drahšej investovala keď už skákať toľko nebudu
Detom treba vsetko dovolit😏 nedajboze by sme im nieco zakazali...strasne. Fakt divna doba. Mame take deti v rodine. Doma skacu po sedacke a neuverite- na navsteve robia to iste. Rodicia spokojni...🙄
Detom treba vsetko dovolit😏 nedajboze by sme im nieco zakazali...strasne. Fakt divna doba. Mame take deti v rodine. Doma skacu po sedacke a neuverite- na navsteve robia to iste. Rodicia spokojni...🙄
@anonym_autor Nie netreba im všetko dovoliť, ale zrovna skákanie po sedačke doma je za nás v pohode. Ale zase...oni neskáču 10 hodín na nej. Sú to také sporadické šantenia, ked sa obhadzujeme vankúšmi a tak. Som presvedčená, že niektoré mamky tu majú asi sedačky v obývačke aj bezpečnostnými pásmi, kde si svoje deti pripútajú, aby nebodaj trochu nezašantili. Že máte také vy deti v rodine neznamená, že sú také všetky deti. No dobre, niečo vyberiem a poskáčem si na nej aj ja 🙂
Trampolinky, žinenky a môžu sa blaznit a skákať. Sedačka to nevydrží žiadna z tých lacných
@anonym_autor ja tiež dám nevyžiadanú radu, skákanie na sedačke by som fakt u detí nepodporovala, možno to máš doma zabezpečené. Ale prídete niekam na návštevu, rozbesnené deti budú skákať aj tam, nemusí sa to domácim vôbec páčiť a po druhé, nemusia to mať zabezpečené a decko sa ti tresne do hlavy na roh stola. To sú ešte malé deti. A sedačku by som vyberala podľa dospelých a na sedenie.
@anonym_c5ad75 Moje deti na sedacke skacu. Neuveris, ale na navsteve to nerobia. A vies preco? Lebo doma to maju dovolene a na navsteve nie. Ake jednoduche 🤷
@katkaseiner Áno, a potom aj ked bude 80-kilové. 🙂 Podľa mňa sa deti mentálne vyvíjajú a nepredpokladám, že nepochopí, k,eď bude mať 40 kg, že nemá skákať. Skúsme riešiť odpovede na moju otázku. Gratulujem, že to máš doma ošetrené, ja som sa nepýtala či vaše deti skáču po sedačke. Bolo by to úžasné, keby sme komunikovali k veci.
@anonym_autor
Daj si spraviť paletovy gauč alebo kúp 2 kovove rošty a postele drevené/čalúnené. Na vrch madrace do L ka a na korenie tiež madrace. Kamoške taký gauč robil otec stolár. Vydrží aj čerta. Odhliadnuc od toho, že si tam decká môžu ublížiť. Na to sa ale nepýtaš 😏
Vždy som mala sedačky z IKEA, každá vydržala všetko. Teraz mám 10rokov práve kivik a je úplne v poriadku, hoci po nej denno denne skákali 4ri deti. 🤷
@anonym_c5ad75 neuveríš, moje deti inde na sedačky neskakali. To že robia niečo doma neznamená, že sú neandertálci a robia to tak všade. To už je na rodičoch ako si ich ustrážia.
Žiadna sedačka nieje určená na skákanie, však kúp deťom trampolínu, potom prídu na návštevu a začnú skákať na cudzom gauči to mi je výchova
@anonym_autor žiadna sedačka nie je uspôsobena na skákanie. Keď chcete skákať po gauči, išla by som do niečoho lacného, co ti nebude ľúto vyložiť pri smetiak. Áno sú sedačky odolnejšie, ale tak ani mieru vášho "salenia" nevieme odhadnúť
@anonym_c5ad75 presne toto ma napadlo... synovec takto poskakal dcere po posteli - 3 lamely zlomene... vecer pred spanim to este muz musel opravovat... doma vsetko povolene...
jasne, nech skacu, kolko chcu, nic im nezakazuj. Len sa necuduj, ked ti budu skakat aj po hlave
No ja žasnem😳 aj ty si v detstve doma skákala po sedačke? Nie že? Predpokladám že aspoň teba rodičia vychovali. A tí, čo tvrdíte že inde to nerobia, jasneee.
No ja žasnem😳 aj ty si v detstve doma skákala po sedačke? Nie že? Predpokladám že aspoň teba rodičia vychovali. A tí, čo tvrdíte že inde to nerobia, jasneee.
@1sally12 Nie, na navsteve to nerobia. Chapu, ze tam je to zakazane. Neviem preco by tomu nemali rozumiet.
A ano, ako decko som doma skakala. A predstav si, ze ani ja na navsteve nikmu neskacem po sedacke.
Mať doma sedačku, či kreslo a nezapojiť ich napr. do hry "zem je láva", prípadne si na nej nehopsnúť, či nepreliezť ju, to je hotové barbarstvo. 😂💪🏻
A k téme, aktuálne máme sedačku na mieru, takže to autorke asi veľmi nepomôže, ale aj tá predtým z Idea vydržala aj nemožné. Zato akciovka z Mobelixu, to bol des.

@anonym_autor sedačka je na detské skákanie?