icon

Stojí klimatizácia v byte za investíciu?

Dnes o 09:22

Ahojte, tí co klimu mate, v 3i byte, cca 85m2, nelutujete?
Rozhodujeme sa ci ano ci nie, tepla su dva mesiace a klíma nestojí malo, no v byte mame 28st, nonstop nam ide ventilátor.
Okná mame zatvorené, rolety taktiež dole. Bývame v nizinach, dnes je u nas 41st.
Budem rada za vaše rady, recenzie, postrehy..

crazy_cat_lady
Dnes o 09:25

@anonym_autor ahoj, my mame. A nelutujeme. Jedine, ze sme si to nedali spravit skor :D

glorikarebeka
Dnes o 09:27

Máme v dome, neľutujem,aj to varenie je úplne iné

anonym_6681cb
Dnes o 09:32

vo štvrtok má prísť ochladenie, vydržíme
prispôsobili sme aktivity aj varenie aj všetko
tiež sme si dávali prepočet , kvalitná stojí fakt dosť ,
technik nám rovno povedal je rozdiel chladit svoj dom a svoj byt a byty na okoli

anonym_cf7872
Dnes o 09:34

Co by sme mali lutovat? Dnes ide od deviatej a je tu super. Vypnem ju cca o deviatej vecer.

anonym_41bd8f
Dnes o 09:35

my sme si dali (3kk a 90m) dali sme obyvacka a spalna (1vonkajsia jednotka). Ako my mame velke okna a mali sme doma aj cez 30 stupnov bez klimy a male deti… nedalo sa tam zit. (a to hovorim o “normalnych” letnych teplotach a nie dnesnych 40tkach). Stalo nas to 3000€, mame samsung windfree - nie je ju vobec pocut, proste ako stalo nam to zas to ze sa nam tam lepsie zije v tom byte a btw v zime deti obcas vypytaju nech im pustim teplucky vzduch 😅 takze aj takto obcas vyuzijeme.

thereisabear
Dnes o 09:37

Ešte som nepočula o človeku, ktorý by ľutoval klímu doma.

anonym_a8b46c
Dnes o 09:41

Nerozumiem ….co mam ľutovať na klíme? Že sa nevarime vo vlastnej šťave a v noci sa dokážem vyspať?
Bývam na západe, dnes je tu rozkošných 39 C

anonym_22e6db
Dnes o 09:43

Jasné, že neľutujem
Absolútne
Sa nedá ani porovnať a predstaviť si uz byt bez
Máme dva roky a dotetaz si vravím, že mohla byt skôr
A nieje to také drahé,len netreba kupovať za 3-4 tis od bohvie koho🙂
Tisícka sa minie na hocijakú blbosť a toto vážne pomôže a dobre sa vyspať,bez problémov variť,doma fungovať 🥰

marian1967
Dnes o 09:43

Ja tiež nad tým rozmýšľam a už aj hľadám nejakú firmu na obhliadku, tie letá sú nenormálne horúce a bude ešte horšie, v noci sa nedá ani spať.

anonym_61c9e7
Dnes o 09:53

my sme na Liptove, bytovku mame murovanu nizku a v tesnej blizkosti stromy, aktualne 25st dnu, klimu chcel manzel no zrusila som ho je tu teplo 5 dni z leta

mandzula
Dnes o 10:04

Ak by mi klima mala zachranit co i len jeden tyzden v roku, nelutujem. Mame ju v dome (tam nou aj kurime) aj v byte, minuly rok sme do nej dotlacili aj nasich a nevieme si ju vynachvalit. Predpokladam, ze v najblizsej dobe budu taketo horucavy standard, takze je to super investicia na mnoho rokov.

anonym_7c575b
Dnes o 10:11

Mame 3i mezonet (cca 70m2), dve vnutorne jednotky a nelutujem ani sekundu

zuzanaete
Dnes o 10:17

Urcite klimu nelutujene. Neviem si predstavit byt bez nej v tieto dni. O par rokov to uz nebude n8c nezvycajne mat klimu. Prirovnala by som to kludne k umyvacke. Da sa zit aj bez nej, ale s nou je to ovela jednoduchsie. A tiez uz je to teraz automatika ju davat.

anonym_a62b66
Dnes o 10:36

@anonym_autor my mame dve jednotky lebo mame dvojizbak a je to najlepsia vec na svete. Cez den mame na 21 stupnov a v noci na 18. Hlavne pre zdravie je to lepsie s kvoli globalnemu oteplovaniu sa pocasie bude len zhorsovat takze oodporucam investovat, lebo ceny pojdu vyssie

maca1984
Dnes o 11:37

Pri klimatizácii treba rozmýšlať len o tom, ako vybrať správne 😄
Moja mama klímu nechcela a na čo, a toľko peňazí a bla bla bla.Dostala ju. A v tieto posledné dni jej ide celý deň. Keď ju nemala tak mala v byte ako v skleníku lebo celý byt je otočený na stranu kde od obeda do západu svieti slnko.

avanka
Dnes o 11:46

@anonym_autor jasne, že stojí za všetky peniaze sveta. 3izbovy byť, 68 m, 3 vnútorné jednotky, kuchyňa,obývačka, detská. Áno, vyššia investícia, ale tá najlepšia, akú sme kedy urobili. Bývame v Senici, najteplejšie mesto na Slovensku, byt východ, západ, v byte bez klímy 33 st, vonku 39. Klimujeme na 26, máme tu príjemne

sima234
Dnes o 11:55

Roky som bojovala proti klíme, minulý rok som nakoniec súhlasila a ľutujem, že som tak dlho bola proti.

autor
Dnes o 11:55

Dobre dakujem za skúsenosti. A teda ako vyberať? Dajte rady, tipy

bosorkabb
Dnes o 12:19

Máme 4 rok a máme aj na chate. To sa nedá existovať v byte bez klímy. Sused aj moja mama sú u nás. On má v byte cez 29 stupňov. Ide si objednať klímu.
Čiže nie neľutujem. Ten čo tvrdí že sa dá mať v lete bez klímy v byte príjemné klame. Veď aj noci sú extrémne teplé. Teda na západe určite.

bosorkabb
Dnes o 12:20
@anonym_autor

@anonym_autor vyber si podľa toho aký máš byt, koľko chceš investovať a čo chceš aby spĺňala. A overenú firmu.

maca1984
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@anonym_autor pokecaj s Ai. Môj muž teraz riešil do podkrovia na chalupe, pokecal s Ai o rozložení ,metráže atď, tá mu niečo odporučila ale i tak obvolal firmy a prídu na obhliadku. Ale cez Ai má aspoň prvotný nástrel a dobrý. Lebo čo potom volal firmám tak povedali v podstate to isté čo napísala Ai.

anonym_ee6f35
Dnes o 12:27

Vážne sa toto niekto opýta?😵‍💫 z kože by som vyskočila…

klotildabazarik
Dnes o 12:29

@anonym_autor my mame v byte aj s tym kurime v zime ked je zima

anonym_432e1e
Dnes o 12:38

Určite neľutujeme. V byte máme 2 klimatizácie, v zime ich využívame aj na kúrenie. Tieto vysoké teploty sú životu nebezpečné. Investovať do svojho zdravia by mal byť základ.

marca12
Dnes o 12:42

@anonym_autor Nelutujem ani cent a to som bola velky odporca klimy. Dnes si uz zivot bez klimy neviem predstavit. Navyse s nou vies aj kurit na jesen alebo na jar mimo vykurovacej sezony.

anonym_b1717b
Dnes o 13:25
@mandzula

Ak by mi klima mala zachranit co i len jeden tyzden v roku, nelutujem. Mame ju v dome (tam nou aj kurime) aj v byte, minuly rok sme do nej dotlacili aj nasich a nevieme si ju vynachvalit. Predpokladam, ze v najblizsej dobe budu taketo horucavy standard, takze je to super investicia na mnoho rokov.

@mandzula ked s nou aj v dome kurite aj v lete ju pouzivate na ochladenie nezere to vela? my tiez rozmyslame ze tym prikurovat aj chladit ako mate nastavene mesacne platby na elektrinu potom? alebo teda nedoplacate za elektrinu vo vyuctovani vela?

mandzula
Dnes o 13:33
@anonym_b1717b

@mandzula ked s nou aj v dome kurite aj v lete ju pouzivate na ochladenie nezere to vela? my tiez rozmyslame ze tym prikurovat aj chladit ako mate nastavene mesacne platby na elektrinu potom? alebo teda nedoplacate za elektrinu vo vyuctovani vela?

@anonym_b1717b Neviem ti podat relevantnu informaciu, lebo zijeme v byte a dom vyuzivame ako chalupu, takze to tazko kvantifikovat.

anonym_9aef04
Dnes o 13:37
@anonym_61c9e7

my sme na Liptove, bytovku mame murovanu nizku a v tesnej blizkosti stromy, aktualne 25st dnu, klimu chcel manzel no zrusila som ho je tu teplo 5 dni z leta

@anonym_61c9e7
Myslim ze si nepochopila klimu, ked je medzi obdobie tak si len tak za 5 minut aj prikuris

anonym_61c9e7
Dnes o 13:50
@anonym_9aef04

@anonym_61c9e7
Myslim ze si nepochopila klimu, ked je medzi obdobie tak si len tak za 5 minut aj prikuris

@anonym_9aef04 naozaj si myslis ze neviem, ze sa klimou da prikurit? 🙂 OMG lenze nam to netreba kedze bytovka je v pohode je tam v zime ja medziobdobi pomerne teplo. Proste to nepotrebujeme, ked budu leta horuce dlhsie ako 5 dni v roku tak potom si ju kupime.