icon

Dávali ste deťom do 3 rokov nepovinné očkovania?

12. mar 2026

Dávali ste deťom do 3 rokoch nepovinne očkovania ? Ak áno aké ?
Mame navyše len rotavirus a rozmýšľam či niečo dať aj ďalšie

Poprosím aby nekomentovali ľudia čo sú proti hocijaký očkovaniam 🙂

bambulkaaskatulka
12. mar 2026

Inak mňa celkom zarazilo, ako málo z vás má meningokoky. Ako každého vec, ja dávam všetko čo sa dá 😅 a viem že to nie je zrovna najčastejšie ochorenie, ale uff. Radšej by som riskovala kiahne ako meningitidu

pr85
13. mar 2026

@thirstymonk Chces dávať proti HPV? Tam som počul dosť rozporuplné názory. https://www.lpp.sk/poradna/odpovede-gynekologa/...

milanemila
13. mar 2026

@anonym_autor rotavirus, kiahne a meningokoky a tento rok aj chripka. Do buducna este HPV.

miskazlm
13. mar 2026

Áno, rotavírus, hepatitídu A a meningokoky. Kiahne prekonala, mala bezproblémový priebeh.

vroni
13. mar 2026
@anonym_66b387

očkovať sa treba. tie vakcíny nie sú len tak zo srandy. Aj kiahne či mor boli v minulosti smrteľná choroba a dnes mor prakticky už neexistuje práve kvôli očkovaniu. Určite zvážte aj očkovanie proti HPV vo vyššom veku. Je to jediná vakcína proti rakovine, ktorá existuje a má zmysel hlavne vtedy, keď dieťa ešte nie je sexuálne aktívne. Treba veriť medicíne a nie bio matkám z ihriska

@anonym_66b387, ockovanie vyhubilo mor? Väčšiu sprostosť si napísať nevedela? Lámanie končatín očkovanie nevyhubilo? A) mor nie je vyhubeny, stále sa vie lokálne riadne vyzúriť 2) vakcínu síce začali vyvíjať, ale jej potreba použitia bola tak nizka, že výskum bol pozastavený a dnes sa považuje za nepouzitelnu. 3) mor sa používa ako žiarivý príklad choroby, ktorá takmer zmizla zo sveta bez toho, aby na ňu bolo očkovanie. Nemáš za čo. Eradikovane očkovaním boli kiahne.
Ak by som ockovala, tak určite meningokoky a prípadne kliešťovú encefalitídu.

maryetta
13. mar 2026

4 deti. Maju len povinne.

anonym_0c3c33
13. mar 2026
@anonym_66b387

očkovať sa treba. tie vakcíny nie sú len tak zo srandy. Aj kiahne či mor boli v minulosti smrteľná choroba a dnes mor prakticky už neexistuje práve kvôli očkovaniu. Určite zvážte aj očkovanie proti HPV vo vyššom veku. Je to jediná vakcína proti rakovine, ktorá existuje a má zmysel hlavne vtedy, keď dieťa ešte nie je sexuálne aktívne. Treba veriť medicíne a nie bio matkám z ihriska

@anonym_66b387 prosím tip na vakcínu na mor 😅 nie som antivaxer, ale keď čítam tieto bludy tak sa antivaxerom ani nečudujem
Autorka my máme všetci len povinne.

anonym_3b36c1
13. mar 2026

@anonym_autor obe deti majú iba povinne

anonym_88a82c
13. mar 2026

Áno, dávam.
To tu zas bude debata. 🙊

thirstymonk
13. mar 2026
@pr85

@thirstymonk Chces dávať proti HPV? Tam som počul dosť rozporuplné názory. https://www.lpp.sk/poradna/odpovede-gynekologa/...

@pr85 Čo je na tom rozporuplne? Všetky očkovania proti virusom s viacerymi kmeňmi nie sú 100%, to je predsa jasne. Takisto proti rotavirusom som deti zaočkoval, ale môžu dostať taký kmeň, proti ktorému nie sú zaočkovane.

Sam doktor píše, že 90% prípadov HPV pochádza z tých kmeňov, proti ktorým očkovanie funguje. Takže za mňa nie je o čom.

A negatívne účinky? To majú všetky lieky. Nevidím dôvod zbytočne stresovať nad negatívnymi účinkami očkovania.

Slováci sú obzvlášť sprostý národ. Zaočkovať sa nie, lebo vakcina je chemia, ale ivermektin, čo je vlastne jed na konske červy, žrať s lopatou to áno. To neni chemia. To rastie na strome :D

Kereho chuja vlastne napadlo, že jed na konske červy je super liek proti kovidu? :D

kiki68
13. mar 2026

@anonym_autor ano , rotaviry, kiahne, FSME, Meningokoky.

kiki68
13. mar 2026
@thirstymonk

@pr85 Čo je na tom rozporuplne? Všetky očkovania proti virusom s viacerymi kmeňmi nie sú 100%, to je predsa jasne. Takisto proti rotavirusom som deti zaočkoval, ale môžu dostať taký kmeň, proti ktorému nie sú zaočkovane.

Sam doktor píše, že 90% prípadov HPV pochádza z tých kmeňov, proti ktorým očkovanie funguje. Takže za mňa nie je o čom.

A negatívne účinky? To majú všetky lieky. Nevidím dôvod zbytočne stresovať nad negatívnymi účinkami očkovania.

Slováci sú obzvlášť sprostý národ. Zaočkovať sa nie, lebo vakcina je chemia, ale ivermektin, čo je vlastne jed na konske červy, žrať s lopatou to áno. To neni chemia. To rastie na strome :D

Kereho chuja vlastne napadlo, že jed na konske červy je super liek proti kovidu? :D

@thirstymonk ivermektin je tak ohromny liek, len to moze znicit pecen a oblicky a srdce 😂🙈🙈 Tiez neviem koho to napadlo, nakolko ivermectin som videla roky predtym len v ramci veteriny, tazke formy dirofilarii u psov, tazke formy parazitov u psov z mnoziek a taketo smakociny. Tym zvieratam sa musela raz tyzdenne odoberat krv a moc, ci tu liecbu vobec znasaju. U ludi som to videla raz a tiez pravidelne odbery skrz mozne poskodenie pecene a obliciek. Ten like je tazky dryak

jablkovastrudla
13. mar 2026
@bambulkaaskatulka

Inak mňa celkom zarazilo, ako málo z vás má meningokoky. Ako každého vec, ja dávam všetko čo sa dá 😅 a viem že to nie je zrovna najčastejšie ochorenie, ale uff. Radšej by som riskovala kiahne ako meningitidu

Obe decka maju vsetko dostupne. Teraz som pozerala aky je ockovaci kalendar na slovensku a v Irsku ich mame viac. Navyse rotavirus, men B aj C, od minulero koru tusim aj kiahne.
@bambulkaaskatulka syn mal podozrenie aj ked bol zaockovany, strasne som sa vtedy bala. Nastastie sa mu to nepotvrdilo.

ibatanecnica
13. mar 2026

@anonym_autor iba povinne

pr85
13. mar 2026
@thirstymonk

@thirstymonk A čo tak toto? https://odysee.com/@rizika_ockovani:7/Obetne-pa...

Mne sa toto očkovanie zdá zbytočne. HPV sa dá efektívne vyhnúť monogamiou v sexuálnom zväzku. Ináč to môže niekoho zvádzať byť nezodpovedný (a zbytočne sa spoliehať na očkovanie, ktoré úplne nechráni).

Ja som vo všeobecnosti za očkovanie, sám som 3x očkovaniu proti Covidu a aj deti majú nielen všetky povinné, ale aj nepovinné ockovania (ako napr. proti rotavirusu).

kiki68
13. mar 2026
@pr85

Mne sa toto očkovanie zdá zbytočne. HPV sa dá efektívne vyhnúť monogamiou v sexuálnom zväzku. Ináč to môže niekoho zvádzať byť nezodpovedný (a zbytočne sa spoliehať na očkovanie, ktoré úplne nechráni).

Ja som vo všeobecnosti za očkovanie, sám som 3x očkovaniu proti Covidu a aj deti majú nielen všetky povinné, ale aj nepovinné ockovania (ako napr. proti rotavirusu).

@pr85 nepovedala by som, staci nieco nesterilne v napr porodnici a mas to. Ako radsej to zaockovat, nakolko to je velmi prenosne. Vies kolko zien si donesie z napr porodnice rozne infekcie? Tam staci malo. A nevies kto bol kde pred tebou.

pr85
13. mar 2026
@kiki68

@pr85 nepovedala by som, staci nieco nesterilne v napr porodnici a mas to. Ako radsej to zaockovat, nakolko to je velmi prenosne. Vies kolko zien si donesie z napr porodnice rozne infekcie? Tam staci malo. A nevies kto bol kde pred tebou.

@kiki68 Aj HPV sa prenáša nesexualne? O tom som ešte nepočul.

thirstymonk
13. mar 2026
@pr85

@pr85 Nerozumieš... vôbec nie je pravda, že HPV sa dá efektívne vyhnúť monogamiou, to vôbec nie je pravda! Stačí ísť na kupalisko, v OBI na hajzel, alebo na benzinke a už si tam, kde si nechcel byť. A HPV sa nebude pytať, či si ho dostal kvoli radodajnosti, alebo nahodou. Spôsobí rakovinu a dovi dopo.

Naozaj si nemyslím, že je toto očkovanie zbytočné. To už covid očkovanie bolo zbytočnejšie. O chrípke ani nehovorím.

thirstymonk
13. mar 2026
@pr85

@kiki68 Aj HPV sa prenáša nesexualne? O tom som ešte nepočul.

@pr85 HIV sa prenáša sexualne... ale sú aj iné možnosti prenosu. Transfuziou, nesterilnou ihlou, kontaktom s HIV pozitivnou krvou na sliznicu atď atď... to sú veľmi ružové okuliare, že sa HPV prenáša len sexuálne.

thirstymonk
13. mar 2026
@kiki68

@thirstymonk ivermektin je tak ohromny liek, len to moze znicit pecen a oblicky a srdce 😂🙈🙈 Tiez neviem koho to napadlo, nakolko ivermectin som videla roky predtym len v ramci veteriny, tazke formy dirofilarii u psov, tazke formy parazitov u psov z mnoziek a taketo smakociny. Tym zvieratam sa musela raz tyzdenne odoberat krv a moc, ci tu liecbu vobec znasaju. U ludi som to videla raz a tiez pravidelne odbery skrz mozne poskodenie pecene a obliciek. Ten like je tazky dryak

@kiki68 Asi to napadlo jedine tých, čo pili savo a kvapkali si ho do oči.

julish
13. mar 2026
@pr85

@pr85 To je nazor z pohladu nabozenskych extremistov, racio hladaj v udajoch WHO

pr85
13. mar 2026
@thirstymonk

@pr85 HIV sa prenáša sexualne... ale sú aj iné možnosti prenosu. Transfuziou, nesterilnou ihlou, kontaktom s HIV pozitivnou krvou na sliznicu atď atď... to sú veľmi ružové okuliare, že sa HPV prenáša len sexuálne.

@thirstymonk Ja ale hovorím o HPV, nie HIV. O HIV viem, že sa prenáša aj kontaminovanou krvou (infúzie, nesterilne ihly u narkomanov). HPV je prenášané sexuálnou cestou (vaginálny a orálny sex) a ani kondóm proti nemu nechráni. Tu 100% ochranu poskytuje manželská vernosť (byť obojstranne prvým partnerom).

pr85
13. mar 2026
@thirstymonk

@pr85 Nerozumieš... vôbec nie je pravda, že HPV sa dá efektívne vyhnúť monogamiou, to vôbec nie je pravda! Stačí ísť na kupalisko, v OBI na hajzel, alebo na benzinke a už si tam, kde si nechcel byť. A HPV sa nebude pytať, či si ho dostal kvoli radodajnosti, alebo nahodou. Spôsobí rakovinu a dovi dopo.

Naozaj si nemyslím, že je toto očkovanie zbytočné. To už covid očkovanie bolo zbytočnejšie. O chrípke ani nehovorím.

@thirstymonk Máš nejaky oficiálny relevantný link, že HPV sa dá chytit aj nesexualnym spôsobom, napr. na WC v OBI? To by ma veľmi zaujímalo.

tecila
13. mar 2026

Rotavirus, meningokoky iba jednu triedu chcem ešte aj tú druhú a žltačka A. Rozmýšľam aj nad encefalitídou.

lienka.7
13. mar 2026

@anonym_autor kiahne a meningokoky

bambulkaaskatulka
13. mar 2026
@jablkovastrudla

Obe decka maju vsetko dostupne. Teraz som pozerala aky je ockovaci kalendar na slovensku a v Irsku ich mame viac. Navyse rotavirus, men B aj C, od minulero koru tusim aj kiahne.
@bambulkaaskatulka syn mal podozrenie aj ked bol zaockovany, strasne som sa vtedy bala. Nastastie sa mu to nepotvrdilo.

@jablkovastrudla uff ešte že to dobre dopadlo 🤗 Muselo byť strašné to čakanie na výsledky.

betulinka1
13. mar 2026

@anonym_autor tuberkulózu som davala. Bolo nam to odporúčané casto lietame lietadlom.

ria_sprout
13. mar 2026

Samozrejme - rotavirus, žltačka typu A, kiahne, meningokok. Neskôr encefalitída. Neskôr hpv. Každý rok chrípka.

bambulkaaskatulka
13. mar 2026
@thirstymonk

@kiki68 Asi to napadlo jedine tých, čo pili savo a kvapkali si ho do oči.

@thirstymonk nie som antivaxer, proti covidu mám 3 alebo 4 dávky a hore si môžeš prečítať, že aj dieťa sa snažím zaočkovať čím sa dá, ale je pomerne hlúpe takto sa vysmievať iným ľuďom. Ivermectin je širokospektrálne antiparazitikum, využívané v humannej aj veterinárnej medicíne. V začiatkoch pandémie boli urobené viaceré štúdie, z ktorých skutočne vyplynulo zlepšenie stavu pacientov po podaní ivermektinu. V začiatkoch pandémie sa nevedelo prakticky nič, skúšalo sa,čo sa všeličo, niečo vyšlo, niečo nie. Po nejakom čase sa zistilo, že ivermektin pôsobí hlavne v oblastiach, kde je vysoké riziko parazitalnych ochorení. A teda pôsobí proti parazitom, nie na samotný covid. Iba dáva organizmu možnosť lepšie sa vysporiadať s covidom tým, že imunita nemusí bojovať na dvoch frontoch. K ľuďom, ktorí užívajú ivermektin na covid sa celkom zjavne dostali správy z prvých štúdií, nie však konečné vysvetlenie. Ale robiť z nich hlupákov, čo pojedaju konské pirule je primitívne, asi ako kamoš, čo tvrdí, že mor vymizol vďaka očkovaniu. Btw, za objav účinnej látky ivermektinu dostal jej autor novelovku. A btw2 remdesivir - prvý liek na covid bol pôvodne určený na tuším ebolu... vieš, vedecký svet je taký... zaujímavý. Občas veci dopadnú inak než boli pôvodne zamýšľané 😉

thirstymonk
14. mar 2026
@pr85

@thirstymonk Máš nejaky oficiálny relevantný link, že HPV sa dá chytit aj nesexualnym spôsobom, napr. na WC v OBI? To by ma veľmi zaujímalo.

@pr85 PRečo sa nespýtaš chatu GPTu?