Doktorka ma chce nahlásiť pre neočkovanie
Ahojte.. dceru som nedala ockovat v 15mes. Vakcinou MMR. Dnes ma dcera 3roky2mes. A doktorka mi volala ze ma zrazu musi nahlasit pre neockovanie..
Co ma čaká po nahlaseni??
@katuliacik pre mna to je velmi tazke rozhodnutie sa priznam. ale dodnes mi rezonuje v usiach otazka imunologicky ked sme k nej nabehli a prve co sa spytala bolo: neobjavilo sa to po ockovanie MMR? a veru objavilo, 2 tyzdne po nom... sama neviem co je dobre a co zle, a ako kazda mama chcem pre deti to najlepsie
Asi si treba zvažiť či je nebezpečnejšie očkovať alebo prekonať tie choroby...ale kto to objektivne posudi. Je to ruska ruleta...hop alebo trop 🙂 Ja sa tiež šialene bojim chorob...ale ked si predstavim ze moje deti by to mali prekonat tie choroby...a tiež ta tbc...dceru mi ešte zaočkovali v 2009 a teraz už sa to nerobi ze si to mozeme dat po povinných ked chceme...Ked som si robila rodostrom a pozerala matriky na nete...kolko ludí pomrelo na tbc...tak neviem. uvidíme...my sme dali ešte aj ,,chorobu špinavých ruk,, dalej uvidíme... 🙂
@sardinka333 tak ako pises, ruska ruleta 🙄
@libka1 jasne! v tom sa rozhodne zhodneme!
@katuliacik nemas dovod žasnuť.. moja mama mala osypky, a teta mala ich mala tiez..a žiju.. to že nepoznas nikoho kto to prekonal v minulosti neznamena ze to neje mozne..aj teraz je očkovanie povinne, čo v druhych krajinach nieje..
@sardinka333 a vies preco sa zrusila vakcina na TBC?? lebo osledne čisla šarže boli zle vakciny... moju ,,neter,, este stihli zaočkovať tou poslednou zlou vakcinou.. ako malinke babo bola x krat operovana, ma nasleedky doteraz a o jej imunite ani nehovorim.. a zrazu uz to nieje povinne.. ach vsetko je to biznis
@klara023 ano, ale nevezmu ti dieta ani len na plavaren napr vo svajci...a na skolku mozes zabudnut v nemecku a takto by som mohla pokracovat....
a vezmes si na zodpovednost ze tvoje dieta nakazi nejake druhe? ja by som si teda toto nevzala na zodpovednost, ale tak ludia sme vselijaky...
Dobre ľudkovia.. chcela som len vedieť čo ma čaka ak by ma dr. nahlasila. co to uz rano urobila. KAZDY MAME VLASTNE SKUSENOSTI, SVOJE NAZORY ATD... NETREBA HNED ODSUDZOVAT TIE CO OCKOVAT SVOJE DETI NEDALI , ALEBO DALI.. ake choroby ma dostat dieta dostane, a hlavne netreba zabudat ze ockovanim dieta NEJE 100% KRYTE!! dakujem
Moj stryko napriklad prekonal mums..a je neplodný...resp. zostal neplodný. Takze niekedy to prekonanie tých chorob tiez nie je bez nasledkov... 🙂
@sardinka333 moj otec mal tiez mumps a aka som ciperna 😀 ale jasne, kazdy reaguje inak. keby tak clovek vedel ze co prinesie buducnost hned by sa lahsie rozhodovalo...
@katuliacik a co azda ked ide dieta na plavaren musi mat zo sebou papier ze je ockovane?? prosimta... 🙂 mam zle skusenosti s ockovanim a aj hore som to uz pisala.. ockovanu dceru mam, nedam akurat MMR a tak isto aj druhe dieta hexu dam ale nedam MMR.. a hovorim to ze tvoje dieta je zaockovane neznamena ze sa tak ci tak nedaj boze nemoze nakazit.. komu by si potom vycitala? ze je zaockovane a aj tak nieake druhe dieta ho nakazi? nikomu lebo ved bola zaockovana..
@libka1 no ved....to je to...proste človek sa rozhodne a veri ze sa rozhodol spravne (ako myslím to v dobrom či už niekto očkovat da, neda alebo neviem pre čo všetko sa rodičia rozhoduju) Ja sa panicky bojim chorob aj zakrokov. Tažko povedať.. 🙂 Ale celkom ma zaujal prispevok ,,sense,, ze zije v krajine kde nie je očkovanie povinné a väčšina zaočkovana je...no nejdem polemizovat, jasne ze ak mal niekto zlu skusenost tak odmietne to mu sa asi neda čudovať. 🙂
@katuliacik hmm, mojej sesternice neocko deti vo Svajci bezne chodia na plavaren.....hmmm...inak zijeme zatial na Slovensku a bavime sa o SLovensku, ci?
ako nakazi niecie dieta druhe?....to ako budeme zistovat a doakzovat? a co ak tvoje ockovane dostane danu chorobu a nakazi ine? to bude koho zodpovednost?....co napr. pri ovcich kiahnach? vieme, kto kde koho nakazi? v skolke vypuknu ovcie kiahne a teraz co idme patrat po vinnikovi? ci ako?
izolovat deti? deti som nikdy neizlovala a ani to nemam v plane.....
ja chapem, ze si za ocovanie...aj ja som bola a este ako velmi, kym nezazijes vaznejsi nez. ucinok na vlastnej kozi...ja som si prave ockvoanim ohrozila svoje dieta....neviem, ci toto chapes...
ano, je to ruska ruleta....pre mna je momentalne rikizko nez. ucinkov vacsie ako riziko chorob......ked si mam vybrat, ci dam zaockovat a riskujem nez. ucinky + to, ze aj tak moze dieta na danu chorobu ochoriet...oproti neockovat, cize NU nie su, len riskujem chorobu (kt. ale nemusi dostat)....prsote tak to momentalne vidim u mojich deti ja....ako som pisala, nie som vyhradne proti ockvoaniu, mzono niekedy v buducnosti co to zaockvoat dam...netusim...momentalne je to tak a myslim, ze drviva vacsina neockujucich mala neg. skusensot s ockovanim, nerozhoduju len tak mirnix dirnix, tiez im zalezi na sojich detoch....
My sme syna nedali očkovať, ked sme boli v máji na 5 ročnej prehliadke.Z netu som si siahla tlačivo,ktoré som vypisala a dala Dr.Zatiaľ nas nikto nekontaktoval tak uvidíme.Keby sme s manzelom boli skôr zbehlí v týchto veciach tak nedam VÔBEC ani jedno z mojich deti zaočkovať.Este sme si za jedno očkovanie priplácali :/Bože,boli sme my ale blbí
@sardinka333 no ja mam panicky strach z chorob mojich deti. svoje nejak znasam s lahkostou zatial, ale decka ma dokazu priviest do zufalstva. no co uz, musime s tym zit...
@sorciera24 ulne moje slova!! suhlasim s tebou!
@sorciera24 čo ti ja viem...velke percento mi pride skor ,,zmagorení,, roznymi člankami, internetom a fanatikmi ...ako to ze realne nejake NU mali skor počuli, čitali, a ,,kamoška si myslí ze to ma z očkovania,, napr. alergie, ekzemy (hlavne ze rodičia ich maju tak jasne ze to maju aj deti)
Ja mam na miske váh toto: na jednej su NU - ktore vobec nemusia byť a na druhej je vysoké percento ochrany pred ochorením a ak chorobu aj dostane tak by mala mať mierny priebeh a žiadne fatalne nasledky. Nedavno synovi zašivali ranu a hned sa nas pytali na tetanovku...ranu mal plnu kamienkov, blata... 🙂 neočkovaní ma v inej teme presviedčali ako by oni tetanovku nedali.... ale vazne by ju nedali? Riskovali by? čo je viac...su to dielmy no.
Ja si myslím ze vela dnes neočkovaných deti sa v buducnosti očkovat da...choroby ešte len pridu.napr. utečenci nam sem zavleču kadejaku marhu...ešte to len pride, chce to čas. Ale mozno sa mylim.
@sardinka333 ok, to je tovj pohlad, ja som napisala svoj, keby som vezne NU nezazila a nemala ich okolo seba, nezistovala po lekaroch, fakulte...atd. (no skoda reci).....proste momentalne sa viac bojim NU (a tym nemyslim mierny opuch, ci 2dnovu teplotu).....tvoj pohald a anzor ti samozrejme neberiem....mala som pred 5timi rokmi podobny....
a naozaj netusime, co koho caka....preto je to len na nas...
@sardinka333 presne o podobnom pripade mi hovorila pediatricka ze mala pacienta co skoncil v nemocnici s komplikovanou zlomeninou a ziadne ocko proti tetanu....a zrazu chcela mamicka ockovat
Keby len utecenci, staci turisti z usa....
Len k tomu TBC:
1971 – provedena studie účinnosti http://ockovanie.org/tuberkuloza.html
Závěr studie vyvolal mezi odborníky zděšení: v očkované skupině se totiž vyskytlo víc případů TBC, než ve skupině neočkované. Účinnost vakcíny proti TBC byla 0%.
27 roků trvalo – než zrušili povinné očkování TBC v Německu a Švýcarsku (1998)
29 roků v Rakousku
40 roků – než zrušili povinné očkování TBC v ČR !!!
@katuliacik ja som bola uplne hotova ked mi volali z Kramarov ze či je očkovaný...ruky sa mi triasli a aj ked mame všetky očkovania okamžite som išla pre očkovací preukaz...chirurg povedal ze ak by nebol očkovaný ,,tak by ho museli,, zaočkovať...v tej chvili mi bolo všetko jedno len nech je syn v poriadku, nestalo sa mu nič hrozne chvala bohu...ale v tom strese by som si dala aj ruku odrezať len aby bol v poriadku...okrem toho mali sme problémy s 2 stehmi...hnisalo mu to, otvaralo sa...telo vypudzovalo tie drobne kamienky...Zasypavali sme to framykoinom, čistili..preväzovali. Čo ti poviem...ked už ide do tuheho tak by som suhlasila asi so všetkým...(si myslím ja o sebe, niekto mozno si vie stat za svojim a nepolaví)
@katuliacik nie som ani za ani proti ockovaniu, len ma zaujalo, to, ze vo svajci mi nevezmu dieta na plavaren. To ako si ptaju pred vstupom ockovaci preukaz? Ci ako? Nerozumiem. Ked ide dajme tomu rodina si poplavat, tak si pytaju potvrdenie o ockovani? 😉
@zoodiac pokojne si nejake najdi aj sam 🙂 mozes zacat v najes skupine https://www.modrykonik.sk/group/1799/ , ja si zatial spravim smoothie 😵
@sorciera24 jasne beriem..len nech sme zdraví 🙂 mozno to znie ako ,,kliše,, ale je to tak... 🙂
@katuliacik to mas odkial ze vo svajci nevezmu neockovane dieta na plavaren....zijem vo svajci uz roky ock9vanie povinne nie je len odporucane...ano su skolky kt. Maju v dotaznikoch ci je dieta ockovane a proti comu a su aj skolky kt maju rovno v podmienkach ze nemusia vziat nezaockovane dieta ale jedna sa skor o jasle ako o sk9lky kde je uz povinna skolska dochadzka...
@maciatkolulu chodimns malou plavat a nikto nikdy od nas nic take nepytal a ani v pruhlaske na kurzy plavania nic take nie je...

@libka1 hm ja som vo vseobecnosti za ockovanie, ale ked sme mali ockovat sme par krat prekladali, kvoli 6 chorobe, soplom a tak, urcite to vyznam ma, nechceme predsa zit izolovany niekde doma jak to bolo v berline kvoli osypkam....to je moj nazor. respektujem nazor opacnej strany pokial to neohrozi mna a moje dieta.