Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?
Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?
@katharines Ty zase kecas kazdej temy vratane temy o ockovani pricom ani len nemas deti a ani ich mat nechces? Nechapem, naco ta to zaujima
@iguaza ten kto nema argumenty utoci.
@katharines S takymi ako ty sa neoplati argumentovat, si v kazdej teme, najma v takych, ktore sa ta ani netykaju.
@iguaza 😂😂😂
@katharines nákazu zavliekli neočkovaní, choreju neokčovaní a nedoočkovaní, hon neviem aký maš ana mysli, že polícia dozerá na doočkovanie?
@adsumus hovorim o kauze tej s pred pol roka a nie o Michalovskych.
@katharines ano ale to boli bratislaváci dodržujuci lekárske odporúčania a napriek tomu, že boli v kontakte so stovkami ludí epidemia sa nerozbehla, navyše tam bol chorý jeden pán, ktorý mal byť imunny, lebo antivax tvrdí, že generácia nad 60 je imunna a ochorel, neviem, ja mám aj starších príbuzných a teda nepriala by som im kontakt s osypkami, ani oni si to neželajú, vieš predsa len starší organizmus ťažšie zvláda nápor vírusových ochorení.
@katharines Hm, vsetko dovliekli neockovani. Zaujimave, bratislavske osypky koncom decembra-vsetci očkovaní. Ano,ano že vraj zle skladovanou vakcinou.🤔
@adsumus imunny je len ten, ktory ochorenie prekonal a nie ten, ktory ma 60 rokov.
@evittam tak, ako pises.
@katharines ale bolo tam tvrdenie, že vop všetkých prípadoch na svete?
@adsumus Bud taka dobra a neoslovuj ma. Nemam zaujem o konverzáciu s človekom tvojho typu,ktory o mne v nedávnej minulosti len a len klamal. Prečítaj si po sebe co pises. Tvoj prispevok z 11.16....
btw.tvoja taktika je fakt na zaplakanie. Najskor odides a potom tu ides znovu "zaclanat".😁 A ja nemám ziadnu taktiku, ja nikoho o nicom nepresviedcam, som obyčajna matka co rieši zdravie svojich deti a rodiny s kompetentnymi, cim sú lekári. Ano pre teba mozno tazko uveritelne. Ale to mi je naozaj jedno.
@adsumus riesime Slovensko, svet nech si riesi sam seba.
@adsumus zaujímavé, že posielaš neočkované deti na východ, aby sa nakazili. Prečo sa
tada neodvážiš preskúšať vakcínu a nezavítaš priamo do rómskej osady na východe, nevypiješ si s nimi kávu u nich doma, nepobudneš tam, a nezajdeš na WC aby si mohla s ľahkosťou povedať - nenakaila som sa, ani moje dieťa a vakcíny sú naozaj účinné.
Nenapísala by som tento príspevok, keby si opakovane neposielala deti prispievateliek na východ do rómskych osád. Čo máš proti Rómom, že akurát tam ich posielaš? Však nakaziť sa môžu aj od nerómov
Pisete tu niektore , ze ako je to mozne, ze su osypky aj napriek ockovaniu :D No asi preto, ze chorí su cigani ktory nechodia ockovat svoje deti a personal nemocnice? Ochoreli 4 ludia zo 7 podozrivych. Nikde nie je uvedeny ich vek. Mohli to byt prave tie rocniky do roku 1985. Takze asi tolko.
@evittam zaclánam ti? beriem ti priestor na slnku? trpíš pod kríčkom, rastilnka uvädá?, no asi to tak je 😉
@eva8 ja nikoho nikam neposielam, nepodsúvaj, pýtam sa neočko matky, či pojde dieťa nakaziť osýpkami ako im to odporúča antivax hnutie, ale akosi nejdú, nečudujem sa. čo mám proti romom nič nemám, prečo by som mala mať? ja mám rada ludí bez ohladu na farbu pleti, aj ty?
@adsumus som rada, že mi veríš 🙂 , môžeš sa aj čudovať
hneď tvoje hlášky z prvej strany, ďalej som nečítala:
"už si vyrazila medzi romov na východ?"
"a čudujem sa že nebežíš so svojimi detmi medzi romov dostať osypky,či?"
"ja na tvojom antivaxerskom mieste na nič nečakám a idem ako ti to kážu antivaxeri nakaziť svoje dieťa smrtelnou chorobou"
Teda sama nabádaš, podsúvaš, aby navštívila tie miesta 🙂 Ja som ti to priamo navrhla, opýtala sa 🙂
Pred par mesiacmi zomrelo na ukrajine dieta na osypky, ktore NEBOLO zaockovane vobec . Je tam problem s vakcinami, bud ich niet vobec alebo su falosne, preto chodia niektorí ukrajinci ockovat deti na slovensko.

@vanesanova trošku poopravim, lebo výnimočný stav už je vyhlásený v Michalovciach a okolí, rušia sa hromadné podujatia, v osadách sa hromadné očkuje, úrady v niektorých dedinách fungujú obmedzene. Bývam v jednej z nich a silno uvažujem že s malým pôjdem na istý čas k rodičom keďže má len 5 mesiacov a len prvé ocko, plus aj v našej dedine je osada