Epidémie a prípady očkovaním preventabilných ochorení
Táto téma má slúžiť očkujúcim aj neočkujúcim rodičom na výmenu informácií o infekčných ochoreniach, ktoré sa vyskytujú na Slovensku aj vo svete. Nie je určená pre šírenie antivakcinačnej propagandy, ani na diskusiu o očkovaní či neočkovaní. Ide o ochorenia ako je obrna, osýpky, meningitída, pneumokokové infekcie, mumps, ružienka, hepatitída, čierny kašeľ, záškrt a všetky ostatné, ktoré sa dajú ošetriť očkovaním. Ďakujem za všetky informácie a prosím o uvádzanie zdrojov, aby nedochádzalo k šíreniu nepravdivých alebo neoverených informácií.
"Ak by moja matka mala možnosť zaočkovať ma, určite by to urobila". Źena, ktorá posledných 60rokov trávi v železných pľúcach, potom ako sa ako dieťa nakazila vírusom obrny a ochrnula".
@prevenar ano tento pakistansky priklad je pravdivy. Sama som preverovala cisla na stranske WHO. Bohuzial divoky polio virus je v rozvojovych krajinach menej casty ako vakcinou cirkulujuci. Co je vsak zarazajuce na tomto pripade, viac ako 100 pakistansky deti z tejto skupiny s pozitivnym poliom bolo plne vakcinovanych.
a teda resume, preco sa vo vyspelych krajinach pouziva inaktivovana a v rozvojovych ziva vakcina, inaktivovana netvori spolahlivu ochranu pred touto chorobou. Takze keby u nas doslo k skutocnej epidemii, otazne je do akej miery by nasich ockovanych skutocne chranila. Len maly priklad z nasho obvodu - minuly rok mi hovorila pediatr., ze u nas v obvode malo 3 mesacne dieta cierny kasel. Zaujimave je, ze dva tyzdne po ockovani. Ja som presvedcena, ze to malo z vakcinacie.
Prepac, ale ked nestudujes veci a nepoznas stranku Svetovej zdravotnickej organizacie WHO je s tebou akakolvek debata na tuto temu zbytocna.
cim viac sa zaoberam preblematikou, tym som viac znepokojena. Minule som sa dostala k info, ze niektore virusove vakciny sa vyrabaju z virusu pasoveho oparu. A je ze, odkial moze ma 4 rocne dieta pasovy opar ?
aj ked pre objektivnost veci treba povedat, ze v krajinach s humanitarnou krizou vakcinacia asi predsatvuje benefit prevysujuci riziko. V nasich zemepisnych sirkach o tom nie som presvedcena. Narast poruch imunity a autoimunitnych chorob u deti je alarmujuci. V Rakusku predsatvuje skupina neockovanych deti az 17 % detskej populacie. Sama som zdvedava, ake budeme mat poprovnanie chorobnosti v oboch skupinach.
ja som zas znepokojeny bleskovym neodovodnemym mazanim mojich prispevkov, ktore su k teme OCKOVANIA . zrejme niekomu nevonaju fakty . tento postup som uz nahlasil na administraciu stranok a dufam ,ze sa to bude riesit ! ^^
horlivemu adminovi - ak nezvladas nazor, ktory sa ti nepaci, najdi si inu pracu . prestan zneuzivat svoje postavenie a prestan mazat moje prispevky, ktore su k teme ockovanie / neockovanie ! ked nechapes co je praca admina a ake su pravidla prispievania radsej to zabal . dakujem za pochopenie.
takze pridavam znovu .. zrejme mnohych znepokojuju oficialne fakty ..specialne fakt o NEFUNKCNOSTI PREVENTABILITY a faktu ,ze ziadna preventabilita neexistuje !
demonstrujem na oficialnej statistike z ceskej republiky !
-chorobnost na cierny kasel sa zvysuje od roku 1985 ! (chorobnost stale stupa a momentalne je na urovni z roku 1964! )
- najohrozenejsia skupina su deti od 10-14 rokov , napriek tomu ,ze su cerstvo po vakcinacii.
- najmenej ohrozena skupina su dospely ludia , u ktorych "ochranny" ucinok uz vyprchal !
to napovie vela kazdemu - a mazanie prispevkov tomu isto nezabrani ^^
kto ma zaujem o fakty ohladom cierneho kasla a tetanu najde ich tu >
https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=ciernyk...
https://www.modrykonik.sk/group/1799/?h=tetanus
a este slubene grafy http://www.szu.cz/tema/prevence/pertuse-v-cr-v-...
(sorry ,ze niekomu vadia realne udaje , ale ja som ich nevymyslel . mam spravenu kopiu clanku v pripade dalsieho zmazania to budem riesit cez administraciu. )
pre istotu som si spravil aj printscreen ..aby nevznikli pochybnosti, ako clanok vyzeral . nech mozem zaslat dokaz v pripade potreby.
@prevenar zabúdol si napísať čo je uvedené v závere- pred čierným kašľom nás nemusí chrániť ani očkovanie ani prekonané ochorenie, po očkovaní môžeme ochorieť za 3-5 rokov, po chorobe za v priebehu 4-20 rokov, ale očkovanie jednoznačne znižuje pravdepodobnosť ťažkého priebehu ochorenia a komplikácii ochorenia predovšetkým u najmenších detí a obmedzuje cirkuláciu B. pertusis v populácii, očkovanie je naďalej najlepší spôsob prevencie. Hlavným dôvodom poklesu chorobnosti po 20 roku života je pravdepodobne zmena praktického lekára, zmena zmena prístupu k ochoreniu k pracovnej neschopnosti...u mladých ľudí má ochorenie ľahký priebeh, ohrozené sú deti do 1 roka pre ťažký priebeh a komplikácie, u nich je jednoznačne najnižší výskyt vďaka vysokému percentu zaočkovaných detí,
a čo sa týka úmrtí , na pertusis zomreli v Čechách za posledných 30 rokov iba detí do 1 roka- ktoré neboli zaočkované pre nízky vek alebo neboli zaočkované z iných dôvodov...
7 vakcín proti týmto ochoreniam polio, measles, rubella, mumps, hepatitis A, záškrt a čierny kašeľ zabránilo nakazeniu 103,1 MILIONA detí v USA od roku 1924....zistili vedci v USA.
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMms1215400
http://www.tycho.pitt.edu/
http://www.theverge.com/2013/11/30/5160490/vacc...
Vertikálne čiary znamenajú zavedenie komerčných vakcín. A nasleduje dramatický pokles ochorení.
Paralyzované 4 mesačné dieťatko nakazené obrnou zomrelo v Pakistane, lekári nevedia určiť, či bola obrna priamou príčinou smrti alebo pridružené komplikácie. Jeho rodičia ho odmietli očkovať- Ako dôvod uviedli, že je to ne-islamské.
Epidémia mumpsu na východe Slovenska.
Riziko subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy môže byť oveľa vyššie ako sa predpokladalo, dokonca až 1 z 200 detí, ktoré sa v útlom veku nakazia osýpkami, môžu v dôsledku tohto ochorenie zomrieť aj 7 po prekonaní ochorenia. Toto je príbeh malej Angeliny. Nakazila sa ako 7 mesačná od dospelého človeka.
Filipíny zažívajú epidémiu osýpok s 1,724 prípadmi a 21 spojenými umrtiami.
A zaočkovanosť v krajine.
Neočko dievčatko zomrelo v dôsledku bakterialnej infekcie, ktorá sa rozvinula ako následok ochorenia na chrípku H1N1. Jej rodičia boli antivax a teraz nabádajú ľudí, aby išli podľa odporúčaní lekárov. Navyše, u dievčatka čakali s klasickou liečbou až 4 dni po prejavené prvých sypmtomov. "Nikdy by som si nepomyslel, že dieťa bude vôbec potrebovať očko proti chrípke": povedal jej tato.

@aristka na dedinách je bežné, že sú zásobované pitnou vodou zo studní, nemajú kanalizáciu ale žumpy a čo rómske etnikum ? je to osobitná kategória o ktorej snaď netreba hovoriť...