Je očkovanie detí nebezpečné?
Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?
@monilik dokonca susedka nedáva ockovat svoje deti a jej dcrra MA ASTMU 😂😂 lol proste vyjadruju sa ludia co nemaju o ludskom tele ani páru. precitaju clanok na internete dajake studije a uveria vseckemu co sa da 😂😂 kebyze nie som zaockovana proti chrípke tak som na prednaskach chorá ako pes kedze niektori maju 23 a stale sa neockuju a roznasaju to tam vsade
@blairgossip ja neverim ze tento clovek tie svoje bludy mysli vazne... a len dufam ze ti co tu tie antivakcinacne reci citaju su natolko uvedomeli ze si spravia vlastny nazor...
Džííííííízs..... asi málo pijem....
Ja čakám v TV JOJ a na Markíze reportáž o tom, kedy uvedomelé matky prestanú do seba pchať antikoncepciu, lebo ju potom pijeme v pitnej vode, ktorú jednoducho čističky nevedia vyčistiť.... viď rozbory vody.... to už sme sa kam dostali? Debilizácia národa pokračuje, ja si ešte dolejem dnes merlotu a vy posielajte srdiečka..... 😀
@peter952 Očkovaná ovca má paniku z neočkovanej preto, lebo očkovaniu neverí 😀 Faktom je, že 94,9% diskutujúcich na MK nemá šajnu a nikdy nečítala skutočné štúdie o dosahu očkovania a neočkovania.... stačí im kolektívny názor z pieskoviska v Hornej Potôni, prípadne, že susedovie Evička sa v noci dusila dva dni po očkovaní.
@blairgossip myslim,že nemáte pravdu a dostatočné vedomosti
@peter952 len v 70. rokoch nebolo tolko deti narodenych z IVF a IUI a kadejako liekmi udrziavanych tehotenstiev,ked uz sa ideme tvarit,ze porovnavame
@zdenka7887 a načo? na VŠ vedomosti nedolievajú .-D Tá síce v diskusii povie, že im doliali vedomosti na VŠ, ale pravopis jej nejde..... takže očkujeme, alebo neočkujeme, alebo ako? Strácam v tom prehľad a vplyv to na výšku mojich zloženiek furt nemá..... srdiečka mi posielajte, mám to rada.... 😀
A keď už porovnávame, tak prestante žrať antikoncepciu, lebo sa jej v pitnej vode našlo viac než dosť.... kriste, to sú zas dnes večer názory.... vďaka zbytkom antikoncepcie v pitnej vode je stále väčší problém s reprodukciou, ale tu riešime očkovanie. Čiže nám horí strecha, ale natierame zárubne... aha.... a srdiečka posielajte, vraj sa to tu tak robí 😀 Ženy, začnite byť zas ženami, matkami, začnite zas cítiť sebou a srdcom, nie čo povie Eva alebo Maruška z piesku.... vy ste pre svoje dieťa dôležité, vy rozhodujete, vy ste tie, ktoré ochraňujete, tak je predsa na Vás, aby ste si zháňali odborné informácie a nie názory matiek z MK.... a toho petra952 nekameňujte, síce je to chlap, ale pobral viac rozumu, ako vy všetky tu dohromady.
Peter952 díííky za srdiečka.... 😀
@peter952 hej,lebo inak ziju tie deti bo vzduchoprazdne... Rozlisuje niekto v tych uzasnych statistikach chorobnosti sposob pocatia?
@senta_sofia pri počatí žiadna chorobnosť nevzniká.... chotobnosť je daná v génoch a nie v tom, či si sa s Ferom pelešila v garzonke alebo na lazoch.
@marusia12 ja narazam na to,ze pan Peter tvrdi,ze v 70.rokoch bolo nejake % deti s autizmom a teraz je vyssie, tak som mu len pripomenula fakt,ze mozno kopa z tych deti by mozno ano nebola,nebyt umeleho oplodnenia a pytam sa ho,ci sa tato skutocnost niekde zohladnuje
@zdenka7887 tak skúsme ešte raz..... môžete byť očkovaná ale zároveň môžete byť nositeľom nákazy.... čiže ..... ak si v TESCU zoberiete rožky a pacnete ich na pás pri pokladni, kde predtým ktosi pacol svoje rožky, môžete dostať cez tieto rožky od neho nákazu, resp. môžete vy svoju preniesť na neho. Ide o typ nákazy, na ktorú síce ste očkovaná, ale zostávate jej prenášačom. Akoby ste v pršiplášti prenášala vedro vody, vy sa nezamočíte, ale zamočíte iných. Ja už fakt neviem... dala som flašu merlotu a furt nič _D Či tu sa čítajú len názvy článkov ale článok sa nečíta?
@peter952 Take bolo len jedno,takze co dalej?
@senta_sofia áno, to máš pravdu, jednoducho je veľa faktorov, ktoré môžu pri počatí zohrať svoju úlohu... a nikde nie je zaručené, že napr. astma je preto, lebo to a to. Je tak komplikovaný život, že už skrátka nevieme, kde je sever.... a všetky tie štúdie, na ktoré sa často odvolávam aj ja strácajú význam.
BTW... The Weston A. Price Foundation, ktorási sem dala tento článok, tak teda som si pozrela a je to Sorosova spoločnosť... tak teraz, kde je pravda? Ženy, žite tento život pre seba a svoje deti.... užite si ten čas, čo ste tu.... ten čas Vám už nikto nevráti.
Ze antikoncepcia v pitnej vode to kde ste sa docitali? Tiez na internete? Alebo ste sli osobne spravit analyzu vody? A o problemoch pocatia.. Si myslite ze aj keby boli molekuly z antikoncepcie vo vode (o com pochybujem), ze to ZABRANI otehoteniu? Ved antikoncepcia zabrani otehotneniu len pri pravidelnom uzivani urcitych mg kazdy jeden den v urcitu hodinu a dokonca niekedy zena otehotnie aj pri uzivani antikoncepcie. Ci vy si myslite ze to je vo vode hej? Nikdy sa nepozerate na geneticku stranku veci, zena nema plodne dni, muz je neplodny, zena je neplodna, muz je prenasacom trizomie kedy pri oplodneni zenskej gamety nastava likvidacia opl. bunky kedze taka nedokaze prezit atd atd.. je mnozstvo variant , ale niee vsetko je to vo vode. 😁😁 Uz len dodajte ze ockovanie sposobuje neplodnost sposobuje DOWNA a je to 😂😂😂
@marusia12 ved preto ma seru,ze sa idu ohadzovat niecim,co uz davno nie je pravda... Ak sa aj robia pokusy,studie,podmienky by mali but rovnake alebo aspon porovnatelne. Lenze z tohto pohladu nie ke porovnatelne nic,ani len kvalita vody,pody,ovzdusia,teda ani toho,co jeme,pijeme,dychame a dokonca ani toho,co citame, takze je to vsetko skreslene
Ked vam nieco je idete za lekarom ale zároven ich spochybnujete 😂😂 Ked budete mat teplotu, halucinacie z nich a zvracat tak si tiez precitate asi vedeckú studiu o teplote. Mozno ze pri citani vedeckej studie ziskate nie len titul MUDr. ale zaroven aj mim.prof
@peter952 ty si uz cisty pacient. Vraj autizmus sa dnes vyskytuje 1/60. Si normalny? Vsak to by si ich musel stretavat na kazdm kroku. Doslova by si o nich musel zakopavat. Ja som za cely zivot videl dvoch autistov. Jedneho vo filme Rain ma ci ako sa to volalo a druhe dieta bolo v ustave, kde som bol na civilke. Bolo tam asi 12 deti z toho len jedno bolo autisticke. KDe prosim ta stat schovava pred ocami verejnosti vsetkych tych autistov?
@peter952 nepodavaju sa vsade tie iste vakciny :D dokonca pokial viem,niektore sa vyrabaju aj na Slovensku.
K tej EU - okrem ineho na schvalovanie liekov ma EU prisnejsie pravidla,aj ked sa to firmy pokusaju obchadzat, neustale sa podmienky sprisnuju,firmy presuvaju vyrobne do krajin,kam si myslia,ze europska byrokracia nedosiahne,ale kontroly chodia a zakazuju a firmy zas hladaju,ako to obist...kolobeh podnikania.
Nemozete porovnat diabetes u ockovanych a neockovanych,ved my sme generacia zaockovanych rad za radom :D a v krajinach,kde sa neockuje,sa ludia ani nedoziju veku,kedy by dostali diabetes
K tomu autizmu,ano,mate pravdu,dramaticky narastol pocet deri s autizmom. Preco? Okrem ineho sa menili kriteria na posudenie spravania ako autistickeho a zrazu je autisticke spektrum,kde su deti od "iba nevychovane" (kedze v minulosti by dostali preplesk a cau) po stavy,ktore sa v minulosti radili k dusevnym chorobam
@senta_sofia nielen okrem umeleho oplodnenia,ale aj uspesnosti prezitia plodu,ktory sa narodil napriklad v skorsich stadiach tehotenstva a v 70rokoch by ho nevedeli zachranit. Deti,ktore by v minulosti zomreli pri porode,ale vdaka skvalitneniu lekarskej starostlivosti preziju...
A ta zmena kategorizacie choroby. Jedno s druhym,faktorov je vela.
Ale nechcem vytvorit dojem,ze autisti su nejaki. Vsetci sme nejaki. Aj tunak Peter je nejaky 🙂
@peter952 neposkvrnene pocatie ?? :D
Dobre,zabavila som sa
A predpokladam,ze vy ste kompletne zaockovany,dokonca aj proti tetanu ci co sa to teraz uz neockuje,ale generacia nasich rodicov ma z toho jazvy na pleci.
..dnesne deti maju z ockovania co? Cerveny fliacik,blbu naladu a vynimocne teplotu. Niekedy ani to nie.
Verim,ze su deti,ktorym zle nacasovanie ockovania (napriklad ked su chore a choroba sa este neprejavila) moze sposobit vazne komplikacie. Ale to znamena,ze treba zlepsit kontrolu,ci je dieta sposobile byt ockovane a nie zrusit ockovanie
Ale ja tiez nechapem,ze si niekto necha nanutit ockovanie,ja som starsej prekladala 3x ockovanie kvoli obycajnym soplom,mladsiemu raz. Ved hadam nemate lekarku,co pichne dieta proti vasej voli a ak taku mate,tak ju vymente,zdravie za trochu nepohodlia stoji. Musite mat doveru k svojmu lekarovi a aj vase dieta.

@peter952 hahaha ze opakovat rocnik, prepacte ale vy sa do toho vobec nerozumiete, ste si precitali clanok niekde na wikipedii? Autizmus nema nic spolocne s ockovanim kedze je to uz ZAKODOVANE do genetickej informacie , ale to vy nepochopíte
Mozno raz ked vase deti chytia nieco proti comu sa da ockovat tak si spomeniete ze fuu mohli sme sa proti tomu obranit.