icon

Je očkovanie detí nebezpečné?

otrivinkajanka
18. jún 2008

Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?

senta_sofia
10. mar 2017

@hankaop jasne,ono je toho vela,svojim sposobom onedlho sa zacne rodit generacia deti,ktorych jeden alebo aj obaja rodicia mozu byt z umeleho oplodnenia alebo predcasne narodeni,preto stale tvrdim,ze je scestne porovnavat neporovnatelne. Ak by kazdy jedinec mal absolvovane geneticke vysetrenie,vratane novorodenca pred ockovanim,dalo by sa mozno casom posudzovat,co mohlo mat aky vplyv... Ale takto je to len v rovine dohadov. Aj s tym autizmom si trafila,volakedy sa to neriesilo,boli normalne deti a zvlastne deti,casto sa to pripisalo povahe,onalepkovali ho ako cudaka a a vybavene. To iste v skole, volakedy boli jednotkari,dvojkari,trojkari,stvorkari,neska su jednotkari a zvysok,co maju nahodou horsie znamky,su deti s poruchami ucenia. Akoze sorry. To iste alergia,astma,vela deti ma samotnych rodicov uz alergikov,astmatikov a potom taky ide tvrdit,ze to ma z ockovania. Vsetko je ine,ako volakedy a podpisuje sa to aj pod nase zdravie a prirodzene aj zdravie nasich deti.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. mar 2017

silnejšiu manipuláciu ludí strachom som nevidela, nahlasujem, admini nechávaju, asi je v poriadku obrázok dieťaťa dopichaneho ihlami, ak to niekomu niečo hovorí, mne len jednu vec, také obrázky dávaju chorí ludia.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. mar 2017

@peter952 nikto netvrdí, že neočko deti všetky pomru, si mimo, to tvrdíš len ty, niektore ale pomru, oslabene, choré. ale mne je luto aj tých detí, nesmierne luto.

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
10. mar 2017

mna by zaujimalo jedno, antivaxeri tvrdia, ze ockovanie je len biznis farmaceutickych firiem, pretoze im vyhovuje "chora" populacia... akym sposobom zarabaju na autizme? autizmus v podstate liecitelny nie je, ak mame na mysli klasicke lieky, ak teda neratame, ze sa pridruzi nejaka diagnoza, ako napr. epilepsia alebo nejake psychicke poruchy, ze by bolo treba antidepresiva, ale proste cisty autizmus ako taky, v com maju z neho biznis?

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
10. mar 2017

@peter952 su aj ovela nakladnejsie choroby a to,co si vymenovala,rozhodne nie je u kazdeho autistu,ale u tazkych foriem

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
10. mar 2017

@peter952 netvrdim,ze nemaju pridruzene choroby, akurat urcite nie take percento,co uvadzas,ma koktejl vsetkeho,co si vymenovala a ja zase opakujem,ze z hladiska biznisu su aj ovela nakladnejsie choroby

peter952
Odpoveď bola odstránená
angd
10. mar 2017

Ahojte.Je to ťažká téma,niekto je za očkovanie, niekto proti.Ako sa hovorí :100 ľudí -100 chutí. Ale to je OTRAS niektoré reakcie.Za to,že si niekto povie svoj názor, iný ako váš,predsa nemusíte urážať.Kde je napísané, že ten váš názor je správny? ???? A tí čo napísali Petrovi,že čo by robil,ak by jeho dieťa zomrelo (ochorelo) kvoli nezaockovanosti....tak sa pýtam ja,čo by ste robili,ak by vaše dieťa po zaockovani vážne ochorelo (ako dôsledok ockovania)? Mám kamosku,žiadna známa známej, má dieťa, ktoré do 15 mesiacoch bolo vesele, začalo hovoriť prvé slová,neobsedelo.....a po zaockovani na osypky, mums a rubeolu dieťa prestalo hovoriť,he apaticke, o nič nejaví záujem.To už je aká náhoda,že sa zmenilo práve po zaockovani? A takéto prípady nie sú ojedinelé Tým chcem povedať, že tvrdiť, že očkovanie je neškodné. ....Je blbost.

angd
10. mar 2017

A ešte jedna vec: je jedno,či výskyt autizmu ako dôsledok ockovania je 1:60, 1:10 000 alebo 1: milión.....mozem to pototo. ...ak to 1 by bolo moje dieťa!

adsumus
11. mar 2017

@peter952 lenže ty si presvedčený, že autizmus je dosledok očkovania a čo ked nie je? čo ked sa objaví príčina ako už aj nato začína poukazovať vyskum, že u autistov sa jedná o geneneticke zmeny, bud zdedene po rodičoch alebo uplne nové. to bude ako s tou zikou, ked nativax tvrdil, že je neškodna, že deti sa rodia s malými hlavičkami, lebo matky boli očkovane, ale už sa dokázalo, že deformity sposobuje práve vírus ktorý napada dieťatko počas tehotenstva a druhá vec masívny vedecký vyskum preukázal, že očkovanie autizmus nesposobuje. preto som sa aj ja rozhodla očkovať, lebo neočkovaním svoje dieťa pred autizmom neochránim a vystavím ho riziku chorob s vážnymi následkami celkom zbytočne. a antivax navyše nikdy nedodal dokazy, čo tvrdí, že autisti su z očkovania. len dodáva bububu a ludia su z toho v kybli a deti doplatia.

adsumus
11. mar 2017
norulakp
11. mar 2017

@peter952 detsky diabtes podla teba pred 100 rokmi neexistoval. To je mozno pravda. Za prve, neviem, ci vobec vedeli pred 100 rokmi zistit dietatu diabetes? V 1917 mali uplne ine problemy ako zistovat, ci ma dieta diabetes. Po druhe, porovnaj si dnesnu stravu so stravou v roku 1917. Diabetes velakrat vznikne z jedenia velkeho mnozstva stravy, malo pohybu a pod. V 1917 deti behali cely den vonku, jedli vacsinou surovu zeleninu, ovocie, ak dostali cukrik raz za mesiac tak boli cele stastne. Zober si deti v roku 2017. Rano vstanu, idu na aute do dkoly, potom niekolko hodin sedia. Sadnu do auta, MHD a idu domov. Doma sedia pred PC. Pritom v skole zjedia sladkeho brumika, chipsy, doma si daju spagety s kecupom, vecer sladkosti pred PC. Dnes skoro kazda potravina obsahuje glukozovy sirup. Keby si videl nazivo co to je za sracka, tak by si sa nedivil, ze dnesne deti maju diabetes. Nie z ockovania, ale zo stravy a z nedostatku pohybu. Tot vsio. Len si treba otvorit hlavu a trochu porozmyslat. Nielen zit vo svojej antivax bubline.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
11. mar 2017

@peter952 neočkovane deti autizmus maju vyplýva to z dotazníka, ktorý vypracovali antivakcinační aktivisti a odpovedali v nom rodičia detí.dokonca v skupine 9 až 10 ročných neočkovancov udávaju rodičia dvojnásobný počet autistov oproti bežnej populácii

http://web.archive.org/web/20130122021901/http:...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
norulakp
11. mar 2017

@peter952 sorry, ale co prispevok, to blud. Ty si neskutocny cvongel. Vraj neockovane deti nemaju autizmus ani cukrovku. Ty vole, to uz je vazne na zvieraciu kazajku. Si vyhladaj, kedy boli prve zaznamy o cukrovke a autizme. Neviem, odkedy sa ockuje. Dajme tomu od roku 1953 tusim?? O autizme je prvy zaznam z r. 1911, resp. vtedy bol pouzity prvykrat pojem autizmus. Samozrejme autisti zili aj davno predtym. http://www.autizmus.estranky.sk/clanky/historia...

Prve zaznamy o cukrovke su z polovice 2 tisicrocia p.n.l. Uz vtedy evidentne bola cukrovka. http://referaty.aktuality.sk/cukrovka-diabetes-... To podla teba uz vtedy existovala farma mafia, ktora napichavala deti aby mali cukrovku?

peter952
Odpoveď bola odstránená
mija51
11. mar 2017

@peter952 no ja žasnem. Som zhrozená z tých bludných, strach šíriacich, nepodložených dezinformácií o škodlivosti očkovania. Samozrejme určité vedľajšie účinky sú. Ale to by sme si ani obyčajný paracetamol nemohli dať. Ja so matka troch detí. Všetky mám zaočkované povinnými vakcínami a takisto niektorými nepovinnými. Nedokázala by som zniesť, keby moje dieťa ochorelo na čierny kašeľ, mumps alebo iné nebezpečné choroby. tak ich neohrozím. a nechápem matky, ktoré takému riziku svoje deti vystavia.

norulakp
11. mar 2017

@peter952 jezisi kriste. Vsak ty tocis dokola tych svojich 5 naucenych viet. Ako vies, aky bol vyskyt autizmu pred 300 rokmi? Nevies, takze je to len tvoja domnienka. Neodpovedal si mi, ze ked je vyskyt 1/60 autistov, tak kde vsetci ti autisti su schovani? Ako som pisal, ja som za cely zivot videl len jedneho chlapceka s autizmom, aj to len kvoli tomu, ze som bol v ustave pre postihnute deti na civilke. Tak KDE su vsetci ti tvoji autisti? Slovakov je cca 5 milionov, keby mal byt kazdy 60 autista, tak by ich len na Slovensku bolo zhruba 84 tisic. Tak kde su vsetci? Vobec nepripustas, ze za astmou je vacsia prasnost v mestach, viac smogu, cistejsia domacnost, viac chemikalii vo vsetkom - v streve, v malinovkach, agresivne cistiace prostriedky? Za diabetom je to, co som ti pisal predtym. Ale hlava zadubena to v zivote nepochopi. Ja fakt nechapem, ci ti za to niekto plati, za tie debiliny, ci to robis len tak pre zabavu? Ludia boli zhrozeni, ked zistili, ze v Norsku mozu urady ludom odobrat deti, ked vidia, ze nie je dobre o ne postarane. Ale ked vidim, aky dilinovia behaju p oSlovensku, tak by som to aj tu zaviedol. jedna matka dava detom lieky pre rbicky, aby ho odcervila. Druhy si mysli, ze deti maju astmu od ockovania a ze HIV, tetanus neexistuje. Jednoducho blazni by deti mat nemali.

candii
11. mar 2017

@peter952 suhlasim s tym co pises ze za choroby alergie a pod. moze ockovanie pretoze nie je v zaujme farmaceutickych spolocnosti aby bolo ludstvo zdrave.. kazdy jeden clovek s logickym a normalnym usudkom to pochopi preco 🙂

mija51
11. mar 2017

ja len čakám, že podobní "naslovo vzatí odborníci na všetko" začnú spochybňovať aj povinnú školskú dochádzku. Veď tiež je právo rodičov rozhodnúť o svojich deťoch, či budú hlúpe alebo nie.