icon

Je očkovanie detí nebezpečné?

otrivinkajanka
18. jún 2008

Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?

arthemiis
11. mar 2017

Tie husy co tu robia velku kampan proti ockovaniu silno podporujem v tom aby nedali ockovat svoje deti aspon sa to tu preriedi od cudnych ludi :D

aristka
11. mar 2017

@candii takze nasad tvojmu dietatku masku plnu plesne a nech ju nosi a uvidime reakciu organizmu a ci za to moze farmafirma....ty vobec vies co denno denne dychas vo vzduchu ...co jes ,v com spis a byvas....za vsetko moze farma....aj to ako vyzeras v zrkadle ,za to moze farma ....

charlie1980
11. mar 2017

@norulakp Ze kde su schovani 😂😂😂 odpadla som. Su Mozno okolo teba a Ty si si to Ani nevsimol. Ty si co myslis, Ze autizmus znamena nutne mentalnu retardaciu ? Ze budes vidiet dieta, ktore sedi 24hod v kute a nema pojem o svete a nekomunikuje ? Alebo Ze natrafis na dieta zvijajuce sa na zemi, Ked to robia Aj zdrave deti ?
Je ich döst, Ale Tieto deti chodia do specialnych zariadeni. A pretoze castokrat Ani matka ho nevie definovat, Preto sa matky radsej s tymito detmi zdrziavaju v komunitach, pretoze bezny clovek taketo deti povazuje na prvy pohlad iba nespratne.
Ak by si stretol mojho syna, Ani by ta nenapadlo, Ze v Spektre je. Keby si s nim bol 24 hod, Tak by si uznal, Ze nieco nie je v poriadku. Na 3krat by si si o Tom Mozno nieco precital a az potom by si pochopil, Ze "iny" je.
Takze Oni sa nikde neschovavaju. Su tu, medzi nami, len si si ich nemusel vsimnut. Ja som ich videla na kope.
A ano, autisticke poruchy sa vyskytuju coraz castejsie.
Aj tebe polozim otazku.....Preco Ked sa vcas diagnostikuje autizmus resp.badat Prve priznaky, Tak neurologivia nedoporucuju ockovat MMR ? Ak sa priznaky dostavia neskor Ako po 1.MMR ockovani, Preco neurologovia nedoporucuju preockovavat......?

candii
11. mar 2017

@aristka .. ach boze ty si snad v kazdej ockovacej teme 😀 proste sa s tym uz konecne zmier ze ludia mozu mat aj iny nazor ako ty. A neviem kde som kedy pisala ze farma firmy mozu za to ako vyzeram alebo ze za vsetko mozu.. proste netrep dakujem. A nereaguj na mna. Keby som chcela pocut tvoj nazor tak ta oslovim. Lebo si snad vsade.

dai
11. mar 2017

@charlie1980 tych deti naozaj nie je tolko ako to vyzera v tychto temach prepac...ano, zvysuje sa pocet diagnostikovaneho autizmu - 20 rokov dozadu by tvoje dieta nebolo diagnostikovane - jednoducho tazsie pripady boli zaradene medzi rozne retardacie a lahsie medzi nevychovanych cudakov☹ takto mas narast roznych chorob ktore kedysi neboli lebo ludia sa napr. Nedozivali tak vysokeho veku, prip. Diagnostika neexistovala...
Co sa tyka odporucani - pri kazdom ockovani by malo byt dieta top zdrave inak moze samozrejme nejaka reakcia prist v kombinacii s chorobou... ja mam zdrave deti ale v momente ze mali sople sme uz neockovali a cakali pokial budu uplne tip top... kedze sa stale nevie co autizmus sposobuje tak je normalne ze po diagnostike sa neodporuca ockovanie...

charlie1980
11. mar 2017

@dai Nie, Ja pisem konkretne o MMR vakcine. O zivej vakcine. Jasne, vselijak sa ockuje iba pri tip top zdrav.stave.

dai
11. mar 2017

@candii cize podla teba za choroby su zodpovedne farmafirmy - ach jaj...☹ ja by som rada vediet kto za ne bol zodpovedny ked farma firmy neexistovali... keby bol zivot tak jednoduchy a priamociary ako ho ty vidis🙂
Cize farma firmy podporuju vlastne zdrod a zisky vsetkych sarlatanov so zazracnymi liekmi ktorych privrzenci sprisahaneckych teoriu vyhladavaju😉

charlie1980
11. mar 2017

@dai Je ich döst, Ale nie kazda o Tom otvorene napise. Staci, Ked si pozries konkretne temy a navstivis skupiny. Je ich tam neurekom.
S tym, Ze kopec ludi nebolo diagnostikovanych, s tym Samozrejme suhlasim.

dai
11. mar 2017

@charlie1980 ja som tu uz v teme o autizme citala ze autizmus prepukol po ktorejkolvek vakcine; nielen mmr🙂 vies, ja chapem ze sa zije lahsie ked mam vinnika za stav svojho dietata, a podla mna - uplne laicky... kludne ten zasah do organizmu aj mohol chorobu zobudit☹ zobudit ju ale mohla kazda ina horucka etc. ... pre mna uplne vyvracia tuto ockovaciu teoriu fakt ze kopu deti autisticke crty ma od narodenia, detto ze autizmom trpia aj neockovane deti v rovnakej miere ako ockovane ☹

aristka
11. mar 2017

@candii ty respektuj moj nazor a reagujem na to ako vyznievaju tvoje nazory...a su riadne naivne...a poprosim ta respektuj to....

dai
11. mar 2017

@charlie1980 tak neviem... ja vzdy ked som v takychto ocko temach tak mam pomaly pocit ze kazde druhe dieta je autista - nezijem vo vzduchoprazdne, pracujem v obrovskej firme, mojou ulohou je komunikovat aj o sukromi s ludmi, mame velmi siroky okruh znamych a na dnesne pomery obrovsku najblizsiu rodinu - zatial som sa vdaka bohu streta s 0 pripadmi autizmu - a to uz ani najmladsia nie som☹

candii
11. mar 2017

@dai nie netvrdim ze su zodpovedne za vsetky choroby 😉 tvrdim ze nie je v ich zaujme aby cele ludstvo bolo zdrave.. cize ak clovek chory nie je (na nijake ochorenie) tak nech si aspon mysli ze chory je a uziva liek je to proste cielom je zisk. Keby bolo v zaujme farma firiem zdravie obyvatelstva tak nas je tu hlava na hlave. Nejako ludstvo treba riedit a cim lepsie ako nevedomostou. Pozor. Netrvrdim ze kazdy liek je zly a pod. alebo ze farma firmy nas chcu vsetkych zahubit a pod. ale vsetko je biznis a peniazky. Ale to je moj nazor ci sa s nim stotoznujete je mi fuk ale osobne si myslim ze vakciny ciste nie su a je to bordel. Cim ma clovek viac ochoreni t potrebuje viac liekov a potrebuje sa liecit a tak dokolecka a to je strasne velky biznis.

candii
11. mar 2017

@aristka ja repspektujem tvoj nazor tym ze nan nereagujem a nevyvraciam ti ho a ani nehovorim ako vyzera a ani ti nepisem co si o tebe myslim.. tak poprosim to iste

aristka
11. mar 2017

@charlie1980 no diabetes tu bol aj pred farmami ,nikto mi nevysvetlil preco aj dinosari malo rakovinu ,preco mali ludia za cias kleopatry AS ,zistilo sa totiz ,ze to nie je civilizacna choroba a preco celiakia bola pred farmamy a preco sa ludia vobec dozivali 40 rokov ,ved nie vsetci trpeli chudobou ,hladom ,nehygienou ,preco Alzbete zomrelo dieta na osypky ....preco bola epilepsia ,to su ti posadnuti diablom a hydrocefalus....

aristka
11. mar 2017

@candi nereaguje a nevyvracias a to mi tu pod tvojim nickom pise duch...

dai
11. mar 2017

@candii tak neviem... my sme vsetci ockovani a lieky viac menej ziadne...sem tam nejaka morska sol do nosa ci na kloktanie

candii
11. mar 2017

@aristka haha zlatko mas schyzu? Ty mi tu prva pises. Ja si napisem co si myslim a ty mi to komentujes. Na teba som ja prva nereagovala nikdy 🙂 .. ja ti nevyvraciam tvoje nazory a ako som uz vela krat spomenula a tusim aj tebe ze ja nie som zaryty neockovaci fanatik .. moje dieta je ockovane prvymi troma vakcinami.. MMR zatial si studujem dostupne informacie a rozhodujem sa ci podstupim toto ockovanie. Ale ty si neuraz sa prosim .. zaryta ockovania fanaticka .. ked mi napises ja ti odpisem ale k veci a v slusnosti 🙂 blbosti typu ze farma firma moze za to ako vyzeram si prosim nechaj

norulakp
11. mar 2017

@charlie1980 ja sa v tom teda az tak nevyznam ,ale pozeram, ze MMR sa ockuje v 15 mesiaci. Povedzme mi prosim ta, ake autisticke priznaky ma dieta v tomto veku? Ak dobre viem, autizmus sa zacina prejavovat a da sa spolahlivo zistit az okolo trieho roku, ic sa mylim? Tak ako zisti doktor v 15. mesiacoch, ze dieta nema ockovat, lebo ma priznaky autistu. Ake su to priznaky?

charlie1980
11. mar 2017

@norulakp Uz Aj dieta v 3.mesiaci dokaze opatovat usmev. Sposob hry a komunikacie. Zdielanie. Ukazovanie prstom. Ocny kontakt. Komunikacia v Tvare trojuholnika (dieta ukaze na predmet, pozrie na rodica, pozrie na predmet. Za komunikaciu sa nepovazuje, Ked ukaze na predmet len vo vlastnom zaujme. Nosi hracky a hra sa s okolim, nie nezavisle od okolia. Naslucha (nie poslucha!) rodicovi. Vyhladava rodica. Otoci sa smerom, kam mu rodic ukaze.
Toto vsetko sa ma udiat do 1.roka. Akekolvek odchylky Aj v tomto veku mozu byt napadne. Definitivna diagnostika sa dava v 3-6r, kedy je dieta kvazi 100%ne dozrete na komunikaciu s rodicom a s okolim. U vysokofunkcnych sa dava dg.v 6 roku, pretoze castokrat tym Ze su v podstate funkcni, laik,rodica moze mat pocit, Ze predsalen je Vsetko v poriadku. Nizkofunkcny sa prejavi skor, To je jasne.
A Ano, Aj autista dokaze udrzat ocny kontakt (nie vsak na dlho), Preto mamicky tychto deti Daju zaockovat v 15.mesiaci, Lebo niekedy Ani netusia, o co ide.

norulakp
11. mar 2017

@peter952 no este k tym opiciam, co sa ockuju proti ebole ci co si to splietal. Ze uz sa zacali ockovat aj zvierata. Tak len pre ilustraciu. Zvierata sa ockuju uz pomerne davno. Zober si takych psov. Ak sa nemylim, u nich je takisto povinne ockovanie proti besnote. Otazka na telo. Aj to navrhli farma firmy? Ci aj besnota je len vymyslena choroba ako tetanus, HIV a pod? Ja zabezpecim besneho psa a ty sa nechaj pohryzt a pockame dva tyzdne. Potom uvidime. Ano zvierata sa ockuju, aby nenakazili ludi. Predpokladam, ze rovnaky zamer je aj pri gorilach. Aby nenakazili ludi ebolov. A tusim aj lisky sa ockuju pomocou granul proti besnote.

Po druhe. Ty tvrdis, ze nei su nejake zaslepene statistiky ci co, proste sa nerobil vyskum, ohladne ocko vs. neocko. A ukaz mi studiu, ktora dokazuje, ze ockovanie sposobuje autizmus. Nemyslim teraz toho stareho blazna, co to pustil do sveta tu famu. Normalnu studiu mi ukaz, ktora to dokazuje. Ze neexistuje?

Ty si myslis, ze ked vies po anglicky a mas pripojenie na net, tak si objavil studnicu mudrosti a svaty gral mediciny sa ti objavil pred ocami. Jezisi maria. Tebe by som ani len toho psa nezveril do ruk, lebo ani toho by si nedal zaockovat a by zdechol od besnoty. Proste ty si ako tie babky demokratky, co volili Meciara alebo Fica. Proste nech by im ukazali akykolvek arh´gument, ze Meciar/ Fico kradnu, aj keby ho priamo pri kradezi nafilmovali, tak ho budu volit. Maju proste totalne vymyte mozgy a nevnimaju realitu. A ty si na tom rovnako. Nevnimas realitu, neprijimas fakty, len si dokola tocis tych svojich 5 naucenych fraz. Presne ako ten autista. Uzavrety v bublinke a tocis si svoje.

charlie1980
11. mar 2017

@norulakp Teda....3 mes dieta (Moj druhy syn) dokaze opatovat usmev (rozozna mimiku tvare), Moj 3,3r syn nechape, Ked placem, Ze je to prejav smutku. Ani si to nevsimne, Ze nieco je "nie". Cize-spatna vazba- nezaujima sa o moje pocity.

norulakp
11. mar 2017

@peter952 vidim, ze bojujes na vsetkych frontoch :D Aj na SME, sice pod inou prezyvkou, ale ides ako pilka :D Takze Chalmer na SME je Peter952 na modrom konikovi. A vidis, aj tam ta poslali do ... za tvoje nazory.

vid prvy prispevok:
https://tech.sme.sk/diskusie/3102976/1/vakcina-...

senta_sofia
11. mar 2017

@peter952 prehanas... pred 100 rokmi nemali cukrovku, nemali ani autizmus a x dalsich chorob,lebo ich nevedeli diagnostikovat,nie preto,ze by neexistovali. V tomto nema vyznam dalej bavit sa. Ale nastuduj si nieco o tom,v akom case sa zacali vyvijat prve vakciny a preco a potom mi napis prosim, kedy sa z boja o prezitie, stal biznis farma firiem, lebo tato pointa mi zrejme unika. Pozri si fotky pravych kiahni, ako sa dusilo dieta zo zaskrtom, nejake obrazky deti s poliom a fakt mi uprimne napis, ze vakciny vyvinuli kvoli tomu, len aby deti trpeli dalej.

aristka
11. mar 2017

@candii to je pre vas take svojske ,ze namiesto odpovedi napr.o prirodzenom antigene ,hodite na zvedavy nick nejaku spinku ...to je taka vasa ochrana ....nieco vyplujem a len sa ma nic viac nepytajte ....lebo kto sa opyta je hned fanatik....ako deti v skolke ,aj tie idu utokom ,ked nevedia kudy ,kam....

candii
11. mar 2017

@aristka o co tocis. Vsak ja kludne odpoviem ale ako som pisala k veci a slusne a nieze mi tu budete vypisovat co som ani nenapisala ako teraz, lebo ziadnu spinu na nikoho nehadzem a sorry ale ty a tvoja kolegina ste v kazdej jednej temy o ockovani.. a chces mi povedat ze nie ste fanatici. Ak chces so mnou diskutovat tak k veci a nevypisuj mi tu taketo somaraniny ja na to zvedava nie som. Dakujem a ked mi nemas co napisat tak na mna nereaguj.

aristka
11. mar 2017

@candii dokolecka ,dokola....jasne som sa pytala a nic...inak ,ze si tak nevsimas av celebrity a zabky prevciho...oh tie si nemozes ,nic sa nepytaju...a to je v poriadku....no takze k teme ,ukaz sa ...prirodzeny antigen ,zakladna vakcina a polyvalentna vakcina ,nech si k veci a co o tom vies...

dai
11. mar 2017

@candii len ono v kazdej teme o ockovani si vsimni ze su viac menej ti isti ludia - matky ktore su presvedcene ze ich deti maju vhoroby sirokeho spekra kvoli ockovaniu, potom protiockovsci fanatici typu prevenar plus jeho tozne klony typu peter ( ti ti zjavne nevadia - prip. Ich neoznacujes ako predvoj sarlatanskeho businessu🙂 a potom nazvime to fanatici za ockovanie - ja som tak tiez uz bola oznacena len preto lebo ockujem a som presvedena ze spominane choroby maju s ockovanim ak nieco tak len to spolocne ze fungovalo ockovanie ako nejaky spustac niecoho co by sa aj tak skor alebo neskor prejavilo - urcite to danu chorobu nevyvolalo - opaet potvrdzujeu to porovnavajuce studie vyskytu danej choroby medzi zaockovanou a nezaockovanou popilaciou...)

dai
11. mar 2017

Pisem z mobilu - sorry za preklepy - neviem to tu opravit😉

hankaop
11. mar 2017

@peter952 :D vy si musite robit srandu. Ja mam chvilami dojem, ze ste vo februari len objavili internet

Nech sa paci tabulka. Pri jednotlivych krajinach mate napisane, ktore ockovanie maju povinne (MA), povinne pre rizikove skupiny (MR), odporucane (R), odporucane pre rizikove skupiny (RR), odporucane pre vsetkych (RA) Ako sam mozete vidiet, rozhodne nie iba Nemecko nema ockovania povinne, ked idem odspodu, ani Anglicko, Svedsko, Norsko, Dansko, ja byvam v Rakusku, ani tu nie je...
http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/...

a uz asi koncim, lebo vy ocividne nechapete, ze nejde o to, silou mocou udrzat povinne ockovanie, ale o to, aby si ludia uvedomovali jeho dolezitost. Keby na SVK nebolo povinne, nemoze si ho dovolit skoro nikto. Tu v AT stoji stovky eur.

candii
11. mar 2017

@dai nuz mas pravdu. Vsetci su tu fanatici a z fora na MK sa normalny usudok spravit neda ale zase ani z bezne dostupnych info kedze na kazdy clanok ze vedci zistili mas proticlanok ze to vedci vyvratili 😀 .. Ono si myslim neda sa povedat ze ockovanie za to moze ale ani vylucit. To sa mi bezny ludia nedozvieme. Mozme si len "mysliet". Ja som rada ze moj syn je v poriadku z prvych 3 vakcin a mmr uvidime.. ci dame. A ale zatial to odkladam aj kvoli tomu ze som chora .. sice syn nie je ale radsej odkladam.