Je očkovanie detí nebezpečné?
Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?
@peter952 je zaujimave, ze neexistuju studie, ale ty mas statistik velmi vela, odkial? Tie su zarucene pravdive, nezmanipulovane v prospech nikoho?
@senta_sofia v austrálii dostanu očko rodičia bonus až do vyšky 10,000 dolárov. ja si myslím, že toto by mali zaviesť na SK, dieťa dojde do veku 5 rokov, absolvovalo všetky prehliadky a prevencie, dostane 2000 eur. stále lacnejšie ako platiť epidemie, pre stát, ale obavam sa, že my si musíme počkať na tie epidemie.
@adsumus vies co, mne uz rozum vynechava... obcas mam pocit, ze niektori ludia maju internet obmedzeny len na pristup na konika, tam sa zavru v sukromnej skupine a pritakavaju si na vsetko, co napisu, obcas vyslu niekoho z tej skupiny, aby spravil osvetu v nejakej verejnej teme, kde to skonci tym, ze dotycni reaguju len na zopar argumentacne slabsich jedincov a potom sa zase stiahnu. Ani sa necudujem, podla mna, keby bolo to, co je sukromne, verejne, odoberaju sa obcianky, mi bohato staci, co som si precitala tu. Ale, aj keby mam obmedzeny internet len na konika, kurva sak su tu skupiny, baby co ziju v zahranici dlhe roky a maju skusenosti ako to tam funguje.
A stale mi tu nikto z nich nevysvetlil, ako je mozne, ze v krajinach s dobrovolnym systemom ockovania je vysoke percento zaockovanych, bezne sa pohybuje nad 90% a co je este neuveritelnejsie, deti davaju ockovat dobrovolne a este si za to platia z vlastneho vrecka a vystavuju ich vsetkym tym rizikam a uplne dobrovolne.
@hankaop, skutocne? V At stoji ockovanie stovky eur? Hexavakcina je bezplatna. MMR tiez. Rotavirus sa neplati. Pneumokoky hradi poistovna. HPV je najnovsie tiez zadarmo. Klieste stoja necelu dvacku. Ak si toto vsetko s dietatom absolvujes, dostanes v niektorych Bundeslandoch solidny financny bonus, takze tvoj vyrok je jednoducho klamstvo. Plati sa ockovanie proti meningokokom, chripke ci ine ockovania navyse. Ale tie sa platia rovnako aj na Slovensku, takze zase je nezmysel to pouzivat ako argument.
@peter952 toto ti zozeru mozno v antivaxovej skupine, pre mna youtube nie je odborny zdroj, takych uz bolo, vysoko uznavany odbornik na ockovanie sa vyjadril a das ho vyhladat a ani google take meno nenajde... Su celosvetovo uznavane odborne periodika a takisto existuju organizacie, ako napr. WHO, poprosim odkazy od takych. Ked sa prezlecem z pyzama, mozem spravit video a dat ho na youtube aj ja, kto v USA bude vediet, ci som alebo nie som nejaka kapacita na Slovensku, o ktorom vacsina ani netusi, kde sa nachadza.
@senta_sofia tomu sa hovorí echo chambers, ludia vytvoria skupinu, nepustia tam nikoho s iným názorom a len dookola opakuju to iste, podla mna čiste vymyvanie mozgov, ale tak čo už.
@peter952 ano, zobem zrno aj krmnu zmes pre hydinu s vitaminmi, ale ocividne ty mas kvalitnejsie, zrejme dovoz z USA, ze? tak mi prosim napis, mozes kludne spravit aj v excelli tabulku, ake ma postavenie to CDC v strukture organov v ramci USA, ci ma poradnu funkciu alebo aky ucel plni, kto mu je nadradeny, podradeny, ci tam trocha nema slovo aj nejake ministry/department of health a podobne urady a institucie a potom sa mozeme bavit dalej
@senta_sofia a máš to tam zasa tu máme zoologicke okienko, sliepky, supy, husy ako ako na farme kombinovanej so zoo.
@mija51 Ak by si vedela, ze manzelov brat je nejakym sposobom zvlastny, dajme tomu nesocialny, neprisposobivy, problematicky v oblasti vztahov, dajme tomu-cierna ovca rodiny, dala by si svoje dieta ockovat, kedze podla teba je to geneticka zalezitost.....? Videla si ty videa, ako sa deti vyrazne zmenili kratko po ockovani.....? Mozno si aj videla, no je to iba nasa domyslavost, ze spustacom bolo ockovanie, na ktore dieta reaguje.
V mnohych pripadoch boli tieto geneticke vysetrenia v poriadku.
@peter952 Klameš!... účelovo, hlúpo, zavádzajúco klameš.
Albert Einstein, Napoleon, Sokrates, Ludwig van Beethoven, Charles Darwin, Mark Twain boli podľa Teba tiež očkovaní? No taký Sokrates asi ťažko. O ostatných tiež pochybujem.
Sú uvádzaní ako slávni autisti.
Existujú porovnávacie štúdie očko-neočko autistických detí? Vedecká obec sa zhoduje v teórii, že je to záležitosť dedičného génu a POZOR: vraj sa zväčša gény dedia z otcovej strany.
Nedá mi nenapísať. Mám tri deti - 15, 11 a 2 roky. Všetky tri sú očkované povinnými vakcínami, plus niektorými nepovinnými (rotavírusy, kliešťová encefalitída, žltačka). chcem len povedať maminám, ktoré váhajú, či dať alebo nedať očkovať svoje deti. Určité vedľajšie účinky sme mali aj my - zvýšená teplota, dokonca i mierny výsev pri očkovaní proti osýpkam. Avšak dá sa to zvládnuť. Určite je to jednoduchšie, ako vidieť trpieť svoje dieťa pri čiernom kašli, osýpkach, nedajbože niekoľko týždňové či mesačné bábätko. Nikdy by som si to neodpustila. A takisto by som si neodpustila, keby moja dcéra dostala nedajbože počas tehotenstva ružienku a narodilo by sa jej postihnuté dieťa. A tie fámy o autizme ani nepočúvajte a nečítajte. Riaďte sa sedliackym rozumom a čo je desaťročiami overené, má určite zmysel a odôvodnenie.
@charlie1980 samozrejme, že by som dala očkovať. Nevidím dôvod, prečo nie. Ale autizmus buď už je geneticky zakódovaný alebo nie je. A to, že v 15 mesiacoch dám zaočkovať určite tú genetickú informáciu nezmení. Ešteže moja najmladšia má už po očkovaní Polio. Aspoň nemám taký strach, že dostane osýpky od detí nezodpovedných rodičov
@mija51 Super. Tak ja taketo pokusy uz odmietam robit na mojich detoch pre blaho zachovania kolektivnej imunity.
@charlie1980 tak radšej robte pokusy, ako Vaše deti "nech boh chráň" zvládnu čierny kašeľ, záškrt a iné pliagy. Tak takú odvahu obdivujem
@mija51 A odmietam to dovtedy, kym nebudu realne vsetky statistiky NU uznane.
@mija51 Uz aj mamicky mladsich deti si zachvilu pridu na svoje, kedy bude mozne ockovat uz od 9.mesiaca. Smelo do toho.
@charlie1980 chvalabohu, aspoň moja švagriná nebude dlho žiť v strachu, či jej najmenší nechytí osýpky, mumps alebo rubeolu. To ste ma potešili

@candii jasne... moj ma mat preockovanie a tiez odkladame lebo mame nejaku putovnu crevnu skolkarsku virozu... mne by ho pediatricka nezaockovala keby mala co i len najmensie podozrenie ze niekto v rodine je chory😉