Je očkovanie dieťaťa pred piatym rokom života bežné?
Ahojte prosím o radu dcérka má 4,5 roka dnes volala dr že ju chce očkovať na 5 rok života ale už zajtra nie je to skoro ako vás očkovali? Myslela som že ju budú tak tesne pred piatym rokom života a nie už teraz. Narodeniny bude mať v auguste
@alex5896 a čože sa pani doktorka tak ponáhľa? Aj odôvodnil prečo?
Lekarka studovala 6 rokov a potom si este robila atestaciu, mala by vediet, co robi. Urcite by som ju nesiel presviedcat "pockajte pol roka, lebo na Modrom koniku pisali nie".
@patrike Mala by vedieť. Mnoho vyštudovaných dr. ani len nevedia ktorú nohu amputovať, alebo zdravé oko vyoperujú. Toľko k tej vzdelanosti.
Mozno im niekto vypadol a ma vakcinu uz v chladnicke, ine ma fakt nenapada... ale to ockovanie je +/- par mesiacov tolerancia, len ja nie som lekar toto vediet presne... ak to chces odmietnut, tak to odmietni.
Lekarka studovala 6 rokov a potom si este robila atestaciu, mala by vediet, co robi. Urcite by som ju nesiel presviedcat "pockajte pol roka, lebo na Modrom koniku pisali nie".
@patrike v dnešnej dobe keď si lekár nevypocuje ananmnezu je podľa mna úplne na mieste keď sa rodič zaujíma aj inde.. mne sa tiež veľa krát stalo že musím veľa veci pripomínať doktorom aby sa k tomu prispôsobila liečba atd.. pritom by sa na to mali pýtať oni
@alex5896 však tvoje dieťa má piaty rok života. Či čo sa ti nezdá? Piaty rok života začína 4. narodeninami
Mozno im niekto vypadol a ma vakcinu uz v chladnicke, ine ma fakt nenapada... ale to ockovanie je +/- par mesiacov tolerancia, len ja nie som lekar toto vediet presne... ak to chces odmietnut, tak to odmietni.
@anjelicek26 ďakujem ...u nás dnešná situácia na dedine čo sa týka dr nie je dobrá nemá kto ordinovať a dávajú mladých doktorov čo sami niekedy nevedia
@patrike áno, študovala a určite má aj prax. A predstav si, že presne takáto študovana chcela očkovať moju dcéru v čase, keď sme doma boli okrem nej už všetci chorí, vraj ona ešte nevykazuje príznaky. Dcéra na druhý deň kľakla. Teploty, kašeľ, sopel. Kebyže sa s doktorkou nepohadam, tak by bolo veselo.
@alex5896 5 rok zivota je rozmedzie 4-5 ci nie
@alex5896 suna teraz ockovali v 13 stom roku cez prazdniny hmed po 12 stich narodeninach dostal povinne aj nepovinne naraz
Nie je to skoro.
Očkuje sa v 5. roku života dieťaťa, t.j. medzi 4. - 5. narodeninami.
Piaty rok života už má. V deň narodenín bude ukončený. Takže ak je zdravá kľudne môžeš očkovať.
To mate MMR? To u nas v AT je obe davky do 15 mes veku a hotovo. Hexu nam preockovali tu v AT k 5 roku. Teraz uz doockujeme iba poslednu davku meningokokov a mame hotovo.
Piaty rok života už má. V deň narodenín bude ukončený. Takže ak je zdravá kľudne môžeš očkovať.
@januska12323 dakujem
no jasne, ved uz musi mat za sebou nejake ockovania