icon

Koľko očkovaní mali vaše bábätká počas prvého roka života?

veronika12256
23. júl 2026

Ahojte mamičky chcela by som sa vás spýtať že od narodenia bábätká počas 1roka koľko krát boli zaockovany vaše detičky??
Kde boli zaočkované v stehnách ci kde ďakujem

Strana
z2
anonym_80f25b
24. júl 2026
@anonym_af4fab

@lindusss2016 takze, v prvom rade tu bola vseobecna tema ockovania, neriesil som temu neockovania z objektivnych dovodov, ako bolo aj v tvojom pripade. A nikde som ani netvrdil, ze sa nema brat ohlad v ockovacom kalendari na realny vyvoj a stav dietata individualne. Urcite to je potrebne a je to spravne.

Ziadny liek a zakrok nie je 100% bezpecny, ale prave to ockovanie ma pravdepodobnostne jedny z najmensich vyskytov vedlajsich ucinkov (vaznych) v porovnani s inymi liekmi. Uz len ked si pozries taky ibalgin, ktory sa zerie na tony, ake ma mozne a caste vedlajsie ucinky...

ockovanie psa porovnavat s ockovanim dietata - zvieracie lieky maju ine podmienky. a podla toho co si napisala to znie ako alergicka reakcia. co ale teoreticky mohlo by sposobene napriklad aj postipanim od nejakeho hmyzu, nie len ockovanim. tu treba povedat, ze treba rozlisovat medzi korelaciou a kauzalitov uplne rovnako, ako pri ludoch.

a moj komentar bol fakticky, nie nenavistny. a neide len o matky, ale aj o otcov. ja ako otec by som svoje dieta zaockoval, aj keby moja zena nechcela. to nie je o nazore, ale o faktoch. nazor je: toto tricko sa mi paci. fakt je: 1+1=2. a fakty hovoria, ze ockovanie chrani, funguje a je bezpecne na 99.99999%. znova, problemy a komplikacie po ockovani - kauzalita a korelacia. a co sa tyka strachu z neockovanych deti, tam je primarne riziko pre neockovanych. ale ja by som tiez nechcel, aby moje dieta chodilo do skoly ci skolky s neockovanymi (z rozmaru a lzi, samozrejme, objektivne priciny, ako tvoje a ine nepocitam za antivaxov), nie kvoli strachu, ale z principu, ze maju rodicov, ktorym su fakty ukradnute.

a apropo, povinne ockovanie nikdy nebolo a ani nema byt o nazore alebo rozhodnuti rodica. je nariadene ako povinnost, pokial nie je objektivna kontraindikacia na posun alebo nezaockovanie. to je ako s inymi povinnymi vecami nariadenymi statom, ich nedodrziavanie ma byt trestane represivne vramci zakona.

@anonym_af4fab 😅 neda si inak, len smiat na tebe a tebe podobnym 😅. Nikto a nijako by ma neprinutil pichnut do seba alebo svojho dietata hocico s cim ja nesuhlasim! Ze trestane represivne v ramci zakona 😅. Ved je, pokutou, teda niekedy, niekedy ani to nie 🤷‍♀️.

anonym_af4fab
24. júl 2026
@anonym_80f25b

@anonym_af4fab 😅 neda si inak, len smiat na tebe a tebe podobnym 😅. Nikto a nijako by ma neprinutil pichnut do seba alebo svojho dietata hocico s cim ja nesuhlasim! Ze trestane represivne v ramci zakona 😅. Ved je, pokutou, teda niekedy, niekedy ani to nie 🤷‍♀️.

@anonym_80f25b ved kludne, nikto nikoho nenuti dobrovolne ockovania si davat (to nebolo ani pri kovidovych ockovaniach), ale prave to, ze casto ani pokutou tie povinne ockovania nie su vynucovane je problem. pokuta by sa mala aj opakovane davat za kazde vynechane povinne ockovanie kazdy rok. ja sa smejem zas z ludi, co maju nazor a su im fakty uplne ukradnute 🙈 antivax, plocha zem... to je uplne ta ista kategoria.

simca06022011
24. júl 2026
@lindusss2016

@simca06022011 este pred vypuknutim vojny mi hovoril jeden uz vtedy dospely ukrajinec, ze u nich ockovanie povinne nie je. Mozno sa to medzicasom zmenilo a ano, mnohe deti sa uz rodia tu, ale napr.spoluziaci mojej dcery ani po slovensky nehovoria, urcite sa tu nenarodili. Ale tych cudzincov je v nasom meste kopec, pakistanci, indovia, vietnamci, atd. Naozaj nemame ani ponatie o ich ockovacom statuse. Antivaxeri boli u nas davno, tato migracia je tu posledne roky a s nou sa vratili aj davno vymrete choroby. Ale naozaj sa mi uz toto nechce rozoberat. Vsetko, na co som chcela reagovat, som napisala v prvom komente. Kazda matka chce pre svoje dieta to najlepsie, povodny komentar hovoril o tom, ze mame ockovat len tie deti, ktore si chceme nechat.. je to totalne neempaticke vyjadrenie plne nenavisti, nic ine sa k tomu neda povedat.

@lindusss201 V ua su ockovania povinne, daaavno, takmer aj s totoznym sposobom ako u nas, edte aj od dob zssr, vietnam ma este navyse nejake exoticke choroby, vsetky zakladne tak ako my. Napr obe krajiny stale povinne ockuju tbc. Vietnam ma rotavirus a encefalitidu povinnu... Cize netreba verit kadejakym "jeden pan povedal". V ua deti do kolektivu vraj ani nepustia ak ocko nemaj a nspr u nas cudzinec nedostane bez kontroly zdr.stavu povolenie na pobyt, ua deti bez potvrdenia lekarskeho tiez do skoly/skolky nepride.. proste tahas sem nieco co vobec nie je pricinou preco sa tu objavuju ochorenia... a nie antivaxery tu nie su davno, nejaku dobu aj trva kym sa prejavi to, ze ockovanych ludi je malo s nie su dostatocne chraneni, ti co nemozu byt zaockovani. Hlavny dovod je nedostatocna zaockovanost, a tiez nepreockovavanie sa dospelych, lebo ucinnost klesa. Ano dovod je aj migracia, cestovanie, ale preto ze je nedostatocna kolektivna imunita a virus/baktrris si toho nezaockovaneho, alebo clvoke u koho ocko nezafungovalo najde. Osypky napr potrrbuju 95% zaockovanost, teraz som pozrela net, zaockovanost je nizsia a niekde aj 83%... Cize ak tu deti choriet budu, je to vina nezaockovanych, nie tych kt. Nemohli by, ale tych co mohli a neurobili tak.
A virusy, bakterie tu boli. Nevyparili sa, len sa doststocne ockovana komunita chranila a neprenasali to na seba ludia... cizw nech je to morbidbe, ale platibta veticka, najma pre tych kt. Sa rozhodnut pre mozu a nemaju kontraindikacie.

anonym_80f25b
24. júl 2026
@anonym_af4fab

@anonym_80f25b ved kludne, nikto nikoho nenuti dobrovolne ockovania si davat (to nebolo ani pri kovidovych ockovaniach), ale prave to, ze casto ani pokutou tie povinne ockovania nie su vynucovane je problem. pokuta by sa mala aj opakovane davat za kazde vynechane povinne ockovanie kazdy rok. ja sa smejem zas z ludi, co maju nazor a su im fakty uplne ukradnute 🙈 antivax, plocha zem... to je uplne ta ista kategoria.

@anonym_af4fab Si schopny porozumiet slovam "nikto" a "nijako"? 😀. Ano, uz len nejaka pokuta nas donuti 😀. Vy si kludne pichajte do vasich ubohych deti co uznate sa vhodne, my sme zase rozhodnuti ich pred tym ..... chranit. A nechodte tu fakt na nas s nejakou akoze kolektivnou imunitou, lebo nic take neexistuje 😀. Ale tak vy viete o ockovani plus minus tolko ako autorka, ktora len tusi, ze sa picha do stehna.. Bolo by to na smiech, keby to nebolo take hrozne..
.

simca06022011
24. júl 2026
@anonym_80f25b

@anonym_af4fab Si schopny porozumiet slovam "nikto" a "nijako"? 😀. Ano, uz len nejaka pokuta nas donuti 😀. Vy si kludne pichajte do vasich ubohych deti co uznate sa vhodne, my sme zase rozhodnuti ich pred tym ..... chranit. A nechodte tu fakt na nas s nejakou akoze kolektivnou imunitou, lebo nic take neexistuje 😀. Ale tak vy viete o ockovani plus minus tolko ako autorka, ktora len tusi, ze sa picha do stehna.. Bolo by to na smiech, keby to nebolo take hrozne..
.

@anonym_80f25b hlavne, ze ty vies najviac.

anonym_af4fab
24. júl 2026
@anonym_80f25b

.

@anonym_80f25b 🤣 ocividne, citanie s porozumenim tu nerobi problem mne 🤭

Strana
z2