icon

Koľko očkovaní mali vaše bábätká počas prvého roka života?

veronika12256
23. júl 2026

Ahojte mamičky chcela by som sa vás spýtať že od narodenia bábätká počas 1roka koľko krát boli zaockovany vaše detičky??
Kde boli zaočkované v stehnách ci kde ďakujem

Strana
z2
doriiis
23. júl 2026

Podľa riadneho očkovacieho kalendara

anonym_4467fb
23. júl 2026
anonym_cd7134
23. júl 2026

Podľa ockovacieho kalendára + nepovinne očkovanie na rotavirusy

anonym_80f25b
23. júl 2026

Nula krat...

anonym_a13aac
23. júl 2026

ziadne

anonym_af4fab
23. júl 2026

@veronika12256 vsetky povinne plus vsetko nepovinne co sa dalo. a ockuju sa len deti, ktore si rodicia chcu nechat ;) neockovanie povinnych veci by mali konecne zacat skutocne postihovat, ako rodicov tak aj lekarov. od povinnosti je slovo povinne ockovanie - nie rozhodnutie rodica. ale co sa cudujeme, stale tu mame ludi, co veria, ze zem je plocha :D

zafi
23. júl 2026

Mám 2 deti, ani jedno nebolo očkované ničím. Zdravé sú bez alergií.

didi35
Autor odpoveď zmazal
pr85
24. júl 2026

@veronika12256 Všetky povinné (a pár nepovinnych) a dcéra bola zaočkované aj v stehnách.

anonym_87a72f
24. júl 2026

žiadne

anonym_9160c9
24. júl 2026

moj syn mal prve odkovanie po 5 roku zivota

lindusss2016
24. júl 2026
@anonym_af4fab

@veronika12256 vsetky povinne plus vsetko nepovinne co sa dalo. a ockuju sa len deti, ktore si rodicia chcu nechat ;) neockovanie povinnych veci by mali konecne zacat skutocne postihovat, ako rodicov tak aj lekarov. od povinnosti je slovo povinne ockovanie - nie rozhodnutie rodica. ale co sa cudujeme, stale tu mame ludi, co veria, ze zem je plocha :D

@anonym_af4fab netrep tu, prosim ta, taketo kraviny. Ja tu nebudem lobovat za ziadny tabor, ale su napr.aj take deti, ori ktorych je ockovanie rizikove. Tak ako sa maju citit matky, ktore si prečítaju tvoj trapny komentar? Moj syn sa narodil s morfologickou vadou na oblicke, vdaka comu mal caste infekty v prvom roku zivota. Za sebou nespocetne neprijemne a narocne vysetrenia, operaciu, caste atb, dokonca po operacii bral atb cisto preventívne kazdy den viac ako pol roka. Jednoducho nemal byt ani len kedy ockovany. A mozes mi verit, ze som si ho chcela "nechat". Pre mna bolo po tom vsetkom aj tazke uverir, ze uz je v pohode, a tak som ho dala prvykrat zaockovat vo veku 8 rokov, najma preto, ze casto cestujeme a vdaka migracii sa uz naozaj vyskytuju rozne zabudnute choroby aj u nas. V skolke, kedy deti vydrzali zdrave max 3-4 dni, moj syn takmer nebol chory. Naopak vyzera, ze ma dost dobru imunitu chvalabohu, napriek tomu, ze ako babatko bol vyslovene krmeny atb.
Ale mozem ti sem dat aj skusenost, ktoru sme s ockovanim zazili so psom. Par hodin po ockovani mu kompletne spuchla hlava a cele dychacie cesty, takmer sa zadusil, kym sme prisli na pohotovost, co trvalo asi 20 min. Nieco take by asi ziadna matka nechcela zazit s dietatom.
Tak ta prosim, nechat si svoje nenavistne komentare pre seba. Kazda sa nejak rozhodujeme a vzdy je to v najlepsej viere, ze toto je pre nase deti to spravne. Ty mas svoj nazor, nikto ti ho neberie. Ale jednoducho nechapem tu logiku zien, ktore tak ockovaniu veria, ze sa potom boja neockovanych deti. Ved to tvoje je predsa chranene, chces si ho nechat, tak sa upokoj a nebuzeruj ostatne matky kvoli ich rozhodnutiam.

anonym_a13aac
24. júl 2026
@lindusss2016

@anonym_af4fab netrep tu, prosim ta, taketo kraviny. Ja tu nebudem lobovat za ziadny tabor, ale su napr.aj take deti, ori ktorych je ockovanie rizikove. Tak ako sa maju citit matky, ktore si prečítaju tvoj trapny komentar? Moj syn sa narodil s morfologickou vadou na oblicke, vdaka comu mal caste infekty v prvom roku zivota. Za sebou nespocetne neprijemne a narocne vysetrenia, operaciu, caste atb, dokonca po operacii bral atb cisto preventívne kazdy den viac ako pol roka. Jednoducho nemal byt ani len kedy ockovany. A mozes mi verit, ze som si ho chcela "nechat". Pre mna bolo po tom vsetkom aj tazke uverir, ze uz je v pohode, a tak som ho dala prvykrat zaockovat vo veku 8 rokov, najma preto, ze casto cestujeme a vdaka migracii sa uz naozaj vyskytuju rozne zabudnute choroby aj u nas. V skolke, kedy deti vydrzali zdrave max 3-4 dni, moj syn takmer nebol chory. Naopak vyzera, ze ma dost dobru imunitu chvalabohu, napriek tomu, ze ako babatko bol vyslovene krmeny atb.
Ale mozem ti sem dat aj skusenost, ktoru sme s ockovanim zazili so psom. Par hodin po ockovani mu kompletne spuchla hlava a cele dychacie cesty, takmer sa zadusil, kym sme prisli na pohotovost, co trvalo asi 20 min. Nieco take by asi ziadna matka nechcela zazit s dietatom.
Tak ta prosim, nechat si svoje nenavistne komentare pre seba. Kazda sa nejak rozhodujeme a vzdy je to v najlepsej viere, ze toto je pre nase deti to spravne. Ty mas svoj nazor, nikto ti ho neberie. Ale jednoducho nechapem tu logiku zien, ktore tak ockovaniu veria, ze sa potom boja neockovanych deti. Ved to tvoje je predsa chranene, chces si ho nechat, tak sa upokoj a nebuzeruj ostatne matky kvoli ich rozhodnutiam.

@lindusss2016 Velmi ti tlieskam a dakujem za tento rozumny koment....ta druha ani nestoji za zmienku

anonym_61fa95
24. júl 2026
@lindusss2016

@lindusss2016 ockovane deti chrania vdaka kolektivnej imunite aj deti, ktore ockovane byt nemozu. Bohuzial matky, ktore nedaju zaockovat dieta len tak z principu, tuto kolektivnu imunitu kazia. Takze dieta, ktore nemoze byt zaockovane nakoniec doplati na nezodpovedne matky.

thirstymonk
24. júl 2026

Zas a znova. Dokolečka to isté. Tak ešte raz:

Tvrdiť, že očkovanie je 100% bezpečné a nič sa nemôže stať a nikto nemôže zomrieť atď atď JE LOŽ!!!!!
Očkovanie, tak ako každé iné lieky, má nežiadúce účinky. Tak ako keď berieš ATB na hrdlo a máš z toho sračku, tak aj očkovanie môže (ale nemusí) mať nejaké iné následky.

Na druhej strane - očkovanie chráni pred chorobami, ktoré sú v mnohých prípadoch smrteľné.

Takže kým "na očkovanie" zomrie jedno dieťa z 10 miliónov, bez očkovania by z tých 10 miliónov zomreli možno 3 milióny deti. Čísla si cucám z riti, fakt som lenivý hľadať konkrétne štatistiky.

Takže musí sa rozhodnúť každý sám, ale ani jeden tábor nemá úplnú pravdu. Ja sám, aj všetky moje deti sú zaočkované všetkými povinnými očkovaniami + rotavírusy a ja som navyše zaočkovaná proti hepatitide typu A.

Príklady z môjho života:
1. Rotavírus. Posledné dieťa sme ešte nemali, manželka bola tehotná, v šiestom mesiaci. Priniesol to najstarší syn. Trikrát sa v noci zgrcal a to bol celý jeho rotavírus. Bol zaočkovaný. Potom šla dcéra, tá sa zgrcla asi 7 krát a 1 krát mala sračku. Tiež zaočkovaná. Potom som prišiel na radu ja. Trvalo to u mňa asi týždeň, prvú noc som odpadol z vysilenia po cca 15tich sedeniach na tróne, žena mi volala sanitku, prišli, vzkriesili ma. Keďže to neprechádzalo, šiel som k lekárke aj so vzorkou ho.na. Z toho mi zistili, že rotavírus. Kým som užíval reasec, alebo imodium, dalo sa žiť. Keď som prestal, zaraz sa vrátili trable. Nepomohlo nič, len čas a vlastná imunita. Takže toto je rozdiel priebehu medzi očkovaným a neočkovaným. My keď sme boli deti, ešte sa neočkovalo proti rotavírusom, alebo ma naši nedali. V tú noc, čo som odpadol, ďalší deň začala žena okolo dvanástej, ty, ale jak Etna. Každú hodinu som jej vynášal od postele vedierko s 2 litrami tyčky. Večer prišla sanitka, brali ju na 3 dni do nemocnice na infúzie, lebo jej začali kontrakcie... Blízko smrti proste. S takými vecami nie sú srandy.

2. Hepa typu A. Veď to poznáte. Opatrenia. Zákaz návštev v nemocnici v Starej Ľubovni, lebo v osadách epidémia. Rúška, dezinfekcie, glupociny. A do toho prídem ja jak veľká voda, lebo ja som očkovaný proti Ačku a nič sa mi nemôže stať. Ba dum tss tss

3. Kliešťová encefalitída. V mojom rodnom meste žil chlapec. O hodne mladší než ja. Ale poznal som ho z kostola. Jedného krásneho dňa ho kusol kliešť, kliešťa vybrali, všetko ok, poslali ho domov. O pár dni ho začalo bolieť hrdlo, tiecť sople, išiel k lekárke, dostal ATB - typické pre túto dobu (myslím, že to bol rok 2009). Vyzeralo byť všetko ok. A do mesiaca mu prepukla vo veľkom encefalitida. Krče, triaslo ho, mal vtedy 11 rokov prosim pekne. Upadol do kómy a v tej kóme bol až do minulého roka, kedy zomrel vo veku 24 rokov v hospici v Ľubici. Toto by sa nebolo stalo, keby bol zaočkovaný proti encefalitide...

Takže je to na vás... len potom nefňukajte

lindusss2016
24. júl 2026
@anonym_61fa95

@lindusss2016 ockovane deti chrania vdaka kolektivnej imunite aj deti, ktore ockovane byt nemozu. Bohuzial matky, ktore nedaju zaockovat dieta len tak z principu, tuto kolektivnu imunitu kazia. Takze dieta, ktore nemoze byt zaockovane nakoniec doplati na nezodpovedne matky.

@anonym_61fa95 ale nenavistne komentare neprichadzaju od matiek, ktorych deti ockovane byt nemozu, ale prave od tych, ktore svojim detom natlacia aj nepovinne ockovania. Preto moja vecna otazka znie: coho sa tieto matky tak boja a kde sa v nich berie tolko zla? Kym sme Europu neotvorili cudzincom a nevitali sme ich tu s otvorenou narucou, tak nam antivaxeri tu kolektivnu imunitu neohrozovali, situacia sa zmenila prave vdaka migrantom.

thirstymonk
24. júl 2026
@lindusss2016

@anonym_61fa95 ale nenavistne komentare neprichadzaju od matiek, ktorych deti ockovane byt nemozu, ale prave od tych, ktore svojim detom natlacia aj nepovinne ockovania. Preto moja vecna otazka znie: coho sa tieto matky tak boja a kde sa v nich berie tolko zla? Kym sme Europu neotvorili cudzincom a nevitali sme ich tu s otvorenou narucou, tak nam antivaxeri tu kolektivnu imunitu neohrozovali, situacia sa zmenila prave vdaka migrantom.

@lindusss2016 Na to ti poviem: Nebuď rasista :D

anonym_61fa95
24. júl 2026
@lindusss2016

@lindusss2016 coho sa boja? Robim vsetko preto aby bolo moje dieta zdrave a preto davam ockovat. Ale viem, ze ak bude kolektivna imunita nizka, je vacsia sanca ze sa moje dieta nakazi aj napriek ockovaniu. Ano nasledky nemusia byt fatalne, ale napriek tomu fakt nechcem, aby moje dieta chytilo niekde meningitidu a podobne chutovky.

lindusss2016
24. júl 2026
@anonym_61fa95

@lindusss2016 coho sa boja? Robim vsetko preto aby bolo moje dieta zdrave a preto davam ockovat. Ale viem, ze ak bude kolektivna imunita nizka, je vacsia sanca ze sa moje dieta nakazi aj napriek ockovaniu. Ano nasledky nemusia byt fatalne, ale napriek tomu fakt nechcem, aby moje dieta chytilo niekde meningitidu a podobne chutovky.

@anonym_61fa95 tak zatvor hranice, pretoze nasi antivaxeri nie su hrozbou. Kym tu tie choroby neboli, nemali sme sa nimi ako nakazit, zacali sa sirit spolu s migraciou obyvatelstva...

michaela329
24. júl 2026
@lindusss2016

@anonym_61fa95 tak zatvor hranice, pretoze nasi antivaxeri nie su hrozbou. Kym tu tie choroby neboli, nemali sme sa nimi ako nakazit, zacali sa sirit spolu s migraciou obyvatelstva...

@lindusss2016 tie choroby ti nie sú vďaka OČKOVANIU. Lebo v momente, keď tá kolektívna imunita klesne,tak tie choroby si cestu nájdu a budú nám tu deti zomierať na choroby spred 70 rokov. Ak má dieťa výnimku na očkovanie kvôli zdravotným stavom, tak aj toto dieťa je chránené vďaka OČKOVANIU tých ostatných a nie vďaka zavretiu hraníc, či máš pocit, že v 50. rokoch tu nebola detská obrna vďaka komunistom a zavretým hraniciam? Nie, zmizla až po očkovaní. A že niekto nazve antivax matky hlupanami nie je nenávisť, je to konštatovanie suchého faktu.

anonym_61fa95
24. júl 2026
@lindusss2016

@lindusss2016 to nemyslis vazne toto….samozrejme ze antivaxeri su hrozbou. Keby boli vsetci zaockovani tak ako maju byt, tak sirenie chorob je minimalne. Rozhodne mensie, ako ked sa tu deti neockuju len tak, bez dovodu.

lindusss2016
24. júl 2026
@anonym_61fa95

@lindusss2016 to nemyslis vazne toto….samozrejme ze antivaxeri su hrozbou. Keby boli vsetci zaockovani tak ako maju byt, tak sirenie chorob je minimalne. Rozhodne mensie, ako ked sa tu deti neockuju len tak, bez dovodu.

@anonym_61fa95 ale tych antivaxerov je velmi male percento, omnoho viac je tu kadejakych cudzincov, ktori ockovani nikdy neboli a v ich krajinach sa tieto choroby nadalej veselo siria.

lindusss2016
24. júl 2026
@michaela329

@lindusss2016 tie choroby ti nie sú vďaka OČKOVANIU. Lebo v momente, keď tá kolektívna imunita klesne,tak tie choroby si cestu nájdu a budú nám tu deti zomierať na choroby spred 70 rokov. Ak má dieťa výnimku na očkovanie kvôli zdravotným stavom, tak aj toto dieťa je chránené vďaka OČKOVANIU tých ostatných a nie vďaka zavretiu hraníc, či máš pocit, že v 50. rokoch tu nebola detská obrna vďaka komunistom a zavretým hraniciam? Nie, zmizla až po očkovaní. A že niekto nazve antivax matky hlupanami nie je nenávisť, je to konštatovanie suchého faktu.

@michaela329 ale ja nijak nepopieram, ze u nas sme sa tychto chorob zbavili aj vdaka ockovaniu. Tiez ale k tomu prispela lepsia vyziva a vacsie hygienicke standardy, to su fakty. Ale ked sme tu uz tie choroby raz nemali, tak nas neohrozovali antivaxeri, ale orave cudzinci, ktori ich sem opat priniesli. Taky zaskrt sa u nas nevyskytol roky a zrazu sa objavil v CR. Ale urcite nie preto, ze klesla kolektivna imunita. Proste niekto ho sem priniesol. To je cele, co sa snazim povedat. Moja dcera navstevuje zakladnu skolu, v triede je ich len 13, z toho nikto nie je antivaxer, ale za to su traja cudzinci. Dvaja z ukrajiny, kde ockovanie povinne nie je. Jeden spoluziak je z Vietnamu, fakt netusim, ako je to u nich. Ci sa dali alebo nie dobrovolne zaockovat, to naozaj neviem. Mne z tohto nepride, ze hrozbou su ezo matky....

michaela329
24. júl 2026
@lindusss2016

@michaela329 ale ja nijak nepopieram, ze u nas sme sa tychto chorob zbavili aj vdaka ockovaniu. Tiez ale k tomu prispela lepsia vyziva a vacsie hygienicke standardy, to su fakty. Ale ked sme tu uz tie choroby raz nemali, tak nas neohrozovali antivaxeri, ale orave cudzinci, ktori ich sem opat priniesli. Taky zaskrt sa u nas nevyskytol roky a zrazu sa objavil v CR. Ale urcite nie preto, ze klesla kolektivna imunita. Proste niekto ho sem priniesol. To je cele, co sa snazim povedat. Moja dcera navstevuje zakladnu skolu, v triede je ich len 13, z toho nikto nie je antivaxer, ale za to su traja cudzinci. Dvaja z ukrajiny, kde ockovanie povinne nie je. Jeden spoluziak je z Vietnamu, fakt netusim, ako je to u nich. Ci sa dali alebo nie dobrovolne zaockovat, to naozaj neviem. Mne z tohto nepride, ze hrozbou su ezo matky....

@lindusss2016 to, či tu príde alebo nepríde cudzinec je v prostredí kolektívnej imunity jedno - chápeš? Preto antivax matky problém sú.

simca06022011
24. júl 2026

podla kalendara vsetko

lindusss2016
24. júl 2026
@michaela329

@lindusss2016 to, či tu príde alebo nepríde cudzinec je v prostredí kolektívnej imunity jedno - chápeš? Preto antivax matky problém sú.

@michaela329 ano, jeden curzinec na dovolenke je naozaj nepodstatny. Ale hufy neockovanych cudzincov, ktori u nas zotrvavaju, nam tu predsa kolektivnu imunitu narusaju az az. Stale asi nechapes, o com hovorim. Tych antivaxerov je zopar, ale neockovanych cudzincov je tu mnozstvo. A to ani nehovorim o nasich domorodych osadnikoch, ktori uplne ignoruju poradne a lekarsku starostlivost.

simca06022011
24. júl 2026
@lindusss2016

@lindusss2016 ockovanie je povinne v UA a velmi podobne ako u nas, deti ktore idu do skol maju tu pediatra a ten riesi ake ockovania ma dieta v zahranici, ak treba pokracuje v tej scheme dalej.... ostatne zahranicne deti to maju velmi podobne tiez. Ak tu chodia do skoly, je dost pravdepodobne ze tu maju lekara, deti dokonca sa tu mozno aj narodili rodicom z kade tade a idu podla nasich ockovacich kalendarov.

lindusss2016
24. júl 2026
@simca06022011

@lindusss2016 ockovanie je povinne v UA a velmi podobne ako u nas, deti ktore idu do skol maju tu pediatra a ten riesi ake ockovania ma dieta v zahranici, ak treba pokracuje v tej scheme dalej.... ostatne zahranicne deti to maju velmi podobne tiez. Ak tu chodia do skoly, je dost pravdepodobne ze tu maju lekara, deti dokonca sa tu mozno aj narodili rodicom z kade tade a idu podla nasich ockovacich kalendarov.

@simca06022011 este pred vypuknutim vojny mi hovoril jeden uz vtedy dospely ukrajinec, ze u nich ockovanie povinne nie je. Mozno sa to medzicasom zmenilo a ano, mnohe deti sa uz rodia tu, ale napr.spoluziaci mojej dcery ani po slovensky nehovoria, urcite sa tu nenarodili. Ale tych cudzincov je v nasom meste kopec, pakistanci, indovia, vietnamci, atd. Naozaj nemame ani ponatie o ich ockovacom statuse. Antivaxeri boli u nas davno, tato migracia je tu posledne roky a s nou sa vratili aj davno vymrete choroby. Ale naozaj sa mi uz toto nechce rozoberat. Vsetko, na co som chcela reagovat, som napisala v prvom komente. Kazda matka chce pre svoje dieta to najlepsie, povodny komentar hovoril o tom, ze mame ockovat len tie deti, ktore si chceme nechat.. je to totalne neempaticke vyjadrenie plne nenavisti, nic ine sa k tomu neda povedat.

anonym_af4fab
24. júl 2026
@lindusss2016

@lindusss2016 takze, v prvom rade tu bola vseobecna tema ockovania, neriesil som temu neockovania z objektivnych dovodov, ako bolo aj v tvojom pripade. A nikde som ani netvrdil, ze sa nema brat ohlad v ockovacom kalendari na realny vyvoj a stav dietata individualne. Urcite to je potrebne a je to spravne.

Ziadny liek a zakrok nie je 100% bezpecny, ale prave to ockovanie ma pravdepodobnostne jedny z najmensich vyskytov vedlajsich ucinkov (vaznych) v porovnani s inymi liekmi. Uz len ked si pozries taky ibalgin, ktory sa zerie na tony, ake ma mozne a caste vedlajsie ucinky...

ockovanie psa porovnavat s ockovanim dietata - zvieracie lieky maju ine podmienky. a podla toho co si napisala to znie ako alergicka reakcia. co ale teoreticky mohlo by sposobene napriklad aj postipanim od nejakeho hmyzu, nie len ockovanim. tu treba povedat, ze treba rozlisovat medzi korelaciou a kauzalitov uplne rovnako, ako pri ludoch.

a moj komentar bol fakticky, nie nenavistny. a neide len o matky, ale aj o otcov. ja ako otec by som svoje dieta zaockoval, aj keby moja zena nechcela. to nie je o nazore, ale o faktoch. nazor je: toto tricko sa mi paci. fakt je: 1+1=2. a fakty hovoria, ze ockovanie chrani, funguje a je bezpecne na 99.99999%. znova, problemy a komplikacie po ockovani - kauzalita a korelacia. a co sa tyka strachu z neockovanych deti, tam je primarne riziko pre neockovanych. ale ja by som tiez nechcel, aby moje dieta chodilo do skoly ci skolky s neockovanymi (z rozmaru a lzi, samozrejme, objektivne priciny, ako tvoje a ine nepocitam za antivaxov), nie kvoli strachu, ale z principu, ze maju rodicov, ktorym su fakty ukradnute.

a apropo, povinne ockovanie nikdy nebolo a ani nema byt o nazore alebo rozhodnuti rodica. je nariadene ako povinnost, pokial nie je objektivna kontraindikacia na posun alebo nezaockovanie. to je ako s inymi povinnymi vecami nariadenymi statom, ich nedodrziavanie ma byt trestane represivne vramci zakona.

anonym_56d809
24. júl 2026

@veronika12256 išli sme presne podľa očkovacej schémy plus rotavirusy navyše.

Strana
z2