Má očkovanie proti chrípke zmysel pre deti?
Ahojte, zvažujem zaočkovať deti proti chripke syn 5r mal by ,,ockovanie,, len tym nosovym sprejom a 1,5r klasicke ockovanie. Zaujimaju ma vase nazory skúsenosti, ako vase deti zvladli toto ockovanie, ci uz niektora mate skúsenosti s tou nosovou vakcinou a ci by ste dali zaockovat aj to mensie dieta.
Syn je skolkar nastupil len tento rok v marci mal nasupit v polroku vo februári ale prave kvoli chripkam a druhemu malemu dietatu doma nam sama ucitelka odporucila pockat az po chripkach tak siel az v marci.. viem ze tento rok januar/februar bola chripka strasna.. vsetky deti naokolo mali tyzden v kuse 40tky horúčky a zly priebeh nas to nastastie obislo ale tento rok sa tomu pravdepodobne nevyhneme tak by som chcela aby to aspon zvladli ľahšie 🙂
Ďakujem za nazory, viem ze je to kontroverzná tema tak prosim len komentare k veci
davam ockovat obe deti nosovou asi uz treti rok? nikdy nemali ziadne vedlajsie ucinky ani chripku. pozitivne je urcite sposob podania, negativne asi to, ze sa tazko zhanaju (sme mensie mesto, stale za nimi dochadzam do okresneho) a este to, ze potom uz nemozes zaockovat normalnou vakcinou, ale stale len tou nosovou
len otázka prečo 5 ročné nosný sprej a prečo 1,5 ročné klasické očkovanie???
@anonym_e2f964 pretože nosova vakcina je povolena az od 2 rokov.. do 2 rokov je klasicke pichanie
davam ockovat obe deti nosovou asi uz treti rok? nikdy nemali ziadne vedlajsie ucinky ani chripku. pozitivne je urcite sposob podania, negativne asi to, ze sa tazko zhanaju (sme mensie mesto, stale za nimi dochadzam do okresneho) a este to, ze potom uz nemozes zaockovat normalnou vakcinou, ale stale len tou nosovou
@anonym_b6ad4e my sme z krajskeho mesta.. mame objednanú hneď ako bude môžeme ísť
urcite by som do toho sla, prvy rok je nutne ockovat 2x, dalsie roky uz staci 1x. Moje deti to zvladli bez neziaducich ucinkov, sami sa tesili ake dobre ockovanie ze ich nepichali 🙂 Ja na tvojim mieste by som ockovala len to starsie dieta, mensie by sa aj tak nakazilo len od neho a buduci sezonu mozes uz aj mensie ockovovat nosovou vakcinou.
@anonym_b6ad4e my sme z krajskeho mesta.. mame objednanú hneď ako bude môžeme ísť
@mtn112233 tiez takto objednavam... ale na tvojom mieste asi zaockujem starsieho a s mladsim pockam, nech moze mat tiez nosovu .... pokial nehodi do jasiel alebo tak...
Bez vedľajších nežiaducich ucinkov a konečne bez chrípky. Rok predtým sme si striedali variant A aj B celá rodina.
nikdy som nedavala a ani nebudem davat proti chripke.. povinne ockovanie mame ale chripku nie.. treba si budovat imunitu a ak clovek nieje chory tak ze by ho nachladnutie mohlo zabit par dni so soplikom prezije
Mam syna astmatika s nezrelym imunitnym systemom, minuly rok som ho dala zaockovat nosovou vakcinou. Nemal ziadne vedlajsie ucinky, tento rok davam znova.
Nedala ani nedam proti chripke ockovat .Nikdy ju nemala
Ano, dcera ide tento rok uz 3.rok po sebe na tu nazalnu. Ziadne vedlajsie ucinky, chripku nemala 2 roky. A tiez ako ti radili vyssie, dala by som iba to 5 rocne dieta - a mladsie az buduci rok tou nazalnou, ked uz bude skolkar.
Ano, dcera ide tento rok uz 3.rok po sebe na tu nazalnu. Ziadne vedlajsie ucinky, chripku nemala 2 roky. A tiez ako ti radili vyssie, dala by som iba to 5 rocne dieta - a mladsie az buduci rok tou nazalnou, ked uz bude skolkar.
@anonym_f82de7
@anonym_dce84e
Lenže chcela by som mat chranene obe deti.. starší bude chránený len pred vážnejším priebehom.. kludne to moze doniest domov ale on to vdaka ockovaniu zvladne ľahšie ale to mladšie si to môže odniesť horšie.. preto zvažujem aj mladšie zaočkovať
@anonym_f82de7
@anonym_dce84e
Lenže chcela by som mat chranene obe deti.. starší bude chránený len pred vážnejším priebehom.. kludne to moze doniest domov ale on to vdaka ockovaniu zvladne ľahšie ale to mladšie si to môže odniesť horšie.. preto zvažujem aj mladšie zaočkovať
@mtn112233 Nemyslim, ze to je nutne. Skonzultuj s pediatrom.
ono ja tak tie deti niektore su chore casto ci das alebo nedas ockovat a urcite to nie je vzdy chripka, chripka tak max raz a zvysne casy je to akoze co, nieco voci comu sa zaockovat neda.
Deti mali chrípku v januári 2024, katastrofa. Na jeseň 2024 som ich dala prvý krát zaočkovať. Dcéra nemala ešte 2 roky, tak dostala injekciu, po prvej dávke mala 1 deň zvýšenú teplotu (ona na všetky očkovania reagovala teplotou), po druhej dávke už všetko ok. Syn mal nosovú, takisto žiadne vedľajšie účinky. Odvtedy očkujeme každý rok. Je pravda, že sme raz zháňali veľmi dlho tú nosovú vakcínu, ale zohnali sme. Teraz už druhý rok riešim tak, že cca v polovici septembra volám do lekárne, rezervujem, keď naskladnia, zavolajú mi. A ešte podotknem (musím odklopat) odvtedy chrípku nemali. Prvý rok po očkovaní boli tak zdraví ako nikdy (občas sople pár dní, to je všetko), tento rok boli viac chorí, ale chrípku nemali.
nie ,a min rok nás obišla chrípka...
nikdy som nedavala a ani nebudem davat proti chripke.. povinne ockovanie mame ale chripku nie.. treba si budovat imunitu a ak clovek nieje chory tak ze by ho nachladnutie mohlo zabit par dni so soplikom prezije
@anonym_e4d22b Chripka nie je soplik. Jedneho dna sa o tom sama presvedcis...
@janickadr su ludia, co nemavaju chripku, alebo ju maju ako pardnovy soplik vdaka silnej imunite....napriklad ja s detmi. Moj syn mal za 4 roky skoly vymeskanych asi 20 hodin🫣Mm naopak, jeho zkoli chripka poriadne, a aj si da par krat repete za sezonu, preto sa dava kazdy rok pravidelne ockovat. Odvtedy nebyva chory. Je na kazdom, aby si sam posudil mieru budovania imunity...
@janickadr no niesom uz najmladsia-takze silne pochybujem ... clovek nemoze zit v bubline aako pisem - pokial nema autoimunne ochorenie ci inu zdravotne komplikacie,kde aj chripka je nebezpecna -ockovanie vyznam nema ...
@janickadr no niesom uz najmladsia-takze silne pochybujem ... clovek nemoze zit v bubline aako pisem - pokial nema autoimunne ochorenie ci inu zdravotne komplikacie,kde aj chripka je nebezpecna -ockovanie vyznam nema ...
@anonym_e4d22b To je tvoj nazor. Asi nemas v rodine dieta v teeenegersom veku, ktore na chripku takmer zomrelo, ci ineho pribuzneho, ktory chripku neprezil.. A vlastne, mozno aj keby si mala, ockovanie by podla teba nemalo vyznam... Nuz, kazdy si je strojcom svojho stastia.., a scasti aj zivota a zdravia...

len otázka prečo 5 ročné nosný sprej a prečo 1,5 ročné klasické očkovanie???