icon

Má význam očkovanie proti kliešťom? Skúsenosti a názory

mara2010
27. dec 2023

Ahojte prosím vás mate deti zaočkované proti kliešťom? Alebo aj vy sami ste ? Aké máte s tým skúsenosti Ďakujem pekne

martinusik91
•
27. dec 2023

Syna mám zaočkovaného aj ja som. Všetko v pohode čo sa očkovania týka.

venusa85
•
27. dec 2023

@mara2010 ja som dala dcéru 6 ročnú, uz ma vsetky 3 základné dávky

belllinka
•
27. dec 2023

@mara2010 že proti klišťom 🤦‍♀️ A čo od tej vakcîny očakávaš? Že sa klište tvojmu dieťaťu vyhnú oblúkom?

mikadooo
•
27. dec 2023

@mara2010 áno, sme všetci očkovaní proti encefalitíde (proti borelióze nie je očkovanie). Nemali sme nikto žiadne vedľajšie účinky, čo sa vakcíny týka.

nikpa
•
27. dec 2023

@belllinka dostuduj si co sa od tej vakcíny očakáva a potom nebudes musiet písať zbytočne komentáre.

belllinka
•
27. dec 2023

@nikpa neboj, ja mám naštudované, ale autorka evidentne nie, keď to nazve “očkovanie proti kliešťom”

nikpa
•
27. dec 2023

@belllinka ach, budeme sa tu chytať za slovíčka 🙈 takéto nepotrebné mudrlantky ako ty, co nemajú čím prispiet a prišli si len rypnut, by mali automaticky mazať.

h2
•
27. dec 2023

@mara2010 Proti kliešťovej encefalitíde som očkovaná ja aj môj syn. Nemali sme vôbec žiadne problémy.

mara2010
autor
•
28. dec 2023

Áno áno to viem ze na boreliózu není ale ta není taka hrozna ako encefalitíde poznám známych co postipal kliest, a není to jeden človek sú veľmi zle na tom sú ochrnuty, nevedia jest normálne hrozne... co urobí jeden malý hmyz

mara2010
autor
•
28. dec 2023

@belllinka neviem ako múdro by ste to nazvali vy....

evaachesa
•
28. dec 2023

@belllinka asi zajtra zavolám synovej pediatričke nech si doštuduje čo očkuje keďže naposledy sa tiež vyjadrila že ideme očkovať proti kliešťom. 😂 Juuuj katastrofa. Už aj od nej beriem kartu. 😱😃

evaachesa
•
28. dec 2023

@belllinka a mňa by ešte zaujímalo čo znamená "klišť". Lebo táto diskusia je o kliešťoch. 😏