Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?
Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.
@slniecko77 samozrejme si ich môžeš nájsť aj priamo na odborných stránkach venujucim sa tymto temam ale to snáď nebudem robiť za teba 😉 Na You tube sú stiahnuté priamo odtiaľ ked ti You tebe nestačí
@slniecko77 ja ťa nechcem presviedčať. Ale osobne som strávila 13 mesiacov na detskej onkológii a naďalej sa kontaktujem s mnohými rodičmi takto chorých detí. A osobne som videla papiere jednej maičky, ktorej lekári v Nemecku potvrdili, že ochorenie jej dcéry spôsobilo očkovnie Hexou v kombinácii s reakciou na vakcínu TBC a vraj neboli a nie sú jediný prípad. Mne nikto nikdy nedokázal povedať, čo konktrétne spôsobuje AML u detí a ani neboli schopní zaručiť, že to nemohlo byť spustené očkovaním. Tak ma snáď chápeš, že sa bojím.
moj nazor je taky,ze v prvych 2 rokoch veku dietata je dieta naozaj ockovane viac nez dost. a ak sa pritrafi nejaka choroba,ktora moze ,no nemusi byt neziaducim ucinkom ockovcania,tak je jednoduche na ockovanie hned poukazat a jemu dat za vinu,ze dana choroba nastala.
spajat MMR s autizmom -no ano,medzi 1-2rokom sa prejavuje a v tom case je mmr podavane,takze ak sa prejavi,vinnik je mnohym znamy.no autizmus moze mat na svedomi viacero faktorov.aj take uskladnovanie pupocnikovej krvi.rodicia v dobrej(pre mna slepej) viere,ze zabezpecia dietatu "zdravie" do buducnosti platia sialene peniaze za uskladnovanie,no studie dokazali,ze priskore prestrihnutie pupocnika moze mat za nasledok aj spominany autizmus(okrem ineho)
osobne som ockujuci rodic a spatne som nastvata na seba ,ze som dodrzala ockovaci kalendar aky je a este som dala navyse ockovat rotarixom v jeden den spolu s hexou a prevenarom.neviem kde som mala vtedy hlavu,no stali pri nas asi vsetci svati a maly ma 2 r a 4 mesiace a klop klop vsetko v poriadku.
osobne ma ale velmi hneva celkovy pristup k ockovaniu na svk.pride mi chore,ze su rodica nahanani ako stvana zver ak dieta nechcu dat z nejakeho dovodu zaockovat a este musia za to cvakat nemale peniaze. ale ak im dieta ochorie a ma nejake neziaduce ucinku skrz ockovania do ktoreho su statom a nasim zdravotnictvom nuteni,tak je vsetko ok a pomoz si ako vies 😠
hneva ma aj ,ze nie je moznost ockovania monovacinami.nie kazdy ockujuci rodic suhlasi s koktailom ponukanym v jednej vakcine,no holt ak chce dat zaockovat jednu z chorob,ktoru pokryva to dane ockovanie,tak dostane aj dalsie dva k tomu ako bonus 😠
ja naozaj verim v dobro ockovania,verim ze je tu aby nas ochranovalo a nie aby ludom ublizovalo,no k samotnemu ockovaniu by sa podla mna malo pristupovat individualne a hlavne pediatri by mali stravit isty cas s rodicom a vysvetlit mu o com dana vakcina je,co obsahuje,ake su mozne neziaduce ucinky,ako dieta na ockovanie pripravit,kedy nie je vhodne ockovat...
V podstate ide o to aby ten kto chce nech si ockuje ale my ktorí s tým nesuhlasime mame možnosť neočkovat a nebyť za to postihovani
Nakoľko som proti očkovaniu lebo v nom nevidím žiadne plus a ked tak priveľmi minimálne s ohľadom na priveľke rizika
Nemyslím si že očkovat na detské ochoroby čo sme ako deti zvládli má zmysel ako aj na choroby ktoré vymreli nie očkovanim ale vývojom a zmenou podmienok životných a na choroby proti ktorým existuju uz lieky verzuz riziko chorôb ako uz boli spomenuté
Ale neberem tuto voľbu iným ked tomu veria ale chcem mat voľbu aj ja
Milé dámy, nepochybujem o tom, že jediné správne informácie a jediné správne rozhodnutia robí rodič, ktoré svoje deti neočkuje. 🙂
A nikto z vás nereagoval k veci. Absolútne drvivá väčšina rodičov nevie objektívne posúdiť, čo sa dieťaťu môže stať a aké komplikácie môže mať (samozrejme, nemusí, rovnako, ako pri očkovaní) po prekonaní chorôb, voči ktorým sa očkuje, drvivá väčšina rodičov sa nestretla s týmito chorobami u detí, ani u detí vo svojom okolí. Ešte ani v jednej jedinej diskusii tu nebola "protistrana" - teda matka, ktorej dieťa prekonalo niektorú z chorôb , voči ktorým sa očkuje a zanechalo to na ňom trvalé následky..potom by to bola skutočná diskusia.
A mor a cholera? ehm....najlepšie sa porovnáva porovnateľné s neporovnateľným a ešte lepšie sú polopravdy 😉
Ty sa kľudne staraj o imunitu svojich detí, ľavou zadnou nech prekonajú bežné detské ochorenia, taký čierny kašeľ - to je banalitka... 🙂TBC? Jasné, podľa sympatických poloprávd na toto dobre živené dieťa neochorie...
Je to tvoje rozhodnutie..
Ja sa tiež budem starať o imunitu svojho dieťaťa , ale zároveň ho dám očkovať.
Každý máme nejaký názor.
🙂
@kkristin vies na vacsinu chorob na ktore sa dnes ockuje deti v minulosti zomierali alebo mali vazne trvale nasledky
..a informaciu, ze grolekarov to tvrdi mas odkial..zase si len myslis? ja ich poznam viac nez par a vsetci maju ockovane deti
..nejak nemam zaujem vyhladavat na you tube videa a ,,zarucene'' informacie o ockovani
@abbey1 myslis, resp. vies, ze by to dieta ten nador nedostalo aj bez ockovania?
@slniecko77 áno?ale tieto choroby sa tu uz dávno nevyskytuju a o tom tu hovoríme
Nerob o čo nemáš záujem ale potom nema zmysel sa baviť ked nemáš záujem počuť druhu stranu
Rob čo chceš a my budeme tiez
Dúfam že názor nebudeš musieť zmeniť..
Dobrú noc
@abbey1 celkom dobre nerozumiem ako mohlo rakovinu sposobit kombinacia Hexa vakciny a BCG vakciny, ked BCG vakcina sa picha bud v prvych 3-4 dnoch zivota, alebo po absolvovani zakladnych ockovani
..celkom dobre nerozumiem kde sa mohli tie dve vakciny stretnut
@kkristin a ktore choroby z ockovanych sa nevyskytuju??? to ma naozaj zaujima 🙂
ono ockovat a neockovat bude vzdy risk.jedno i druhe.nedas zaockovat a riskujes,ze ti dieta na danu chorobu ochorie a nemusi mat mierny priebeh a zdravie dietata bude skaredo poznacene.alebo ockovat das a trpnes,ci dieta nedostane nejake skarede neziaduce ucinky,ktore mozu jeho zdravie negativne ovplyvnit.je to podla mna sialeny tlak na rodica.chora loteria so zdravim nasich najdrahsich ☹ 50:50
@slniecko77 napr. taka ruzienka. Byvalo to jedno z najlahsich detskych ochoreni. Nebola by som proti, aby ho moje deti prekonali. Ale nepocula som o nikom, kto by sa s tou chorobou stretol, odkedy mam deti - a to uz je skoro 10 rokov.
@slniecko77 prepac ale písali sme o tom stranu dve dozadu
Tbc detská obrana čierny kasel a iné
Tato otázka mi príde ako by si sa nad tým ani len nezamyslela
Uz nemám chuť tu viest debatu o tom aby som ti hovorila veci čo sa vies dočítat keby si mala záujem
Nemáš nebudeš vediet kto nehlada nenájde
takze tým by som aspoň z mojej strany ukončila debatu
Ty si ockuj a ja nebudem
Prajem ešte raz pekný večer
@bobocka praveze to nie je 50:50 neziaducich ucinkov je percentualne menej ako neziaducich ucinkov
..ja vnimam ockovanie ako benefit 🙂
@kkristin TBC existuje, to iste cierny kasel, bohuzial este z povrchu zemskeho nezmizli
..a aj mna unavuje odpisovat na tvoje vyfabulovane teorie...
@slniecko77 ešte jedna reakcie nieje menej vedľajších účinkovať naopak mato veľkú stupajucu tendenciu preto tbc zrušili.
@zitaje myslim, ze dovod je ten, ze je populacia ockovana
@kkristin na SVK, ale vo svete si uraduje veselo dalej... TBC ockovanie je na SVK zrusene lebo sa vyskytuje menej pripadov ako urcuje WHO..tiez som to pisala par stran dozadu
..a to si nevyslela slovenska vlada, ale WHO ma na to standardy
@slniecko77 vies čo to mna unavuje reagovať na takúto blbá odpoved a v akom množstve sa tu vyskytuje?minimalnom vies čo pozri si rozhovor s odborníkom na tbc ktorý je zástancom očakávania a priznal ako to s tbc je a potom sa môžeme baviť
Je to odborník a takých ty uznavas
@slniecko77 lenze BCG vakcina ma vsade vo svete vedlajsie ucinky a nikde vo svete nechrani proti ochoreniu na TBC. To nie je len o Slovensku.
@slniecko77 ja to myslim z pohladu rodica. z jeho konkretneho pohladu.teda ta volba je 50:50 ako som spominala,ze nedas zaockovat a riskujes chorobu alebo das zaockovat a riskujes neziaduce ucinky. v tom je to 50:50.nemyslela som to statisticky.vies co myslim?
ja som tiez ockujuci rodic a stale verim v jeho dobro,no neverim tomu,ze deti by sa mali ockovat jedno po druhom ako ovecky,ale ze k ockovaniu treba pristupovat individualne.treba pozriet konkretne na dane dietatko v tom danom obdobi ockovania a ak jeho zdravotny stav je co i len trolinku "mimo normu",tak ockovanie odlozit a neockovat len preto,ze dieta ma dosiahnuty vek na to dane ockovanie.nemyslim si,ze by sa malo tak krcovite pridrzat ockovacieho kalendara,ze by nemali pediatri robit paniku z odlozeneho ockovani o mesiac ci dva.alebo ak rodic ockovat nechce,tak by si mali pediatri odpusti osobne invektivy a hucat na rodicov ako na nesvojpravnych,ale mali by prijat ich rozhodnutie.vsak koniec koncov ide o ich dieta.pediatra nema co trapit,ze jeho pacient nie je zaockovany.zapise do zaznamu a basta.pediater nema co brat osobne nezaockovanie jeho pacienta.
ockovanie je naozaj citliva tem a treba k tomu aj tak pristupovat.ide o zdravie.a co sa raz pokazi sa nie vzdy da aj napravit.to plati pre obe strany.pre ockujucu i neockujucu.
@kkristin skor davas hlupe otazky
..ockovanie sa rusi ak sa vyskytne menej ako 10 pripadov na 100 000 obyvatelo..vies to je hlavny dovod, ale to by si si musela predtym nastudovat relevantne informacie
@slniecko77 Ja som písala o nádore? Čítaš medzi riadkami? A ty , či iný lekár mi vie povedať, že toto autoimunitné ochorenie nespôsobilo, nespustilo očkovanie? Dodnes sa nevie, čo presne spôsobuje napríklad leukémie a špecificky u detí, ale skoro všetci sa bijú do pŕs, že očkovanie to určite nie je! 😠
Ja proste chcem eliminovať všetky možné riziká a po dohode s lekárkou mať slobodnú možnosť sa rozhodnúť kedy a aké vakcíny moje dieťa dostane, po zvážení všetkých pre a proti v konkrétnom prípade konkrétneho dieťatka. A nie ako je tomu teraz - tabuľkovo očkovať všetkých všetkým!
@zitaje chrani proti najtazsim formam ochorenia
@bobocka jasne, suhlasim s tebou, ze sa nema ockovat hlava-nehlava a uznavam, ze ked ma niekto padny dovod neockovat tak nech neockuje, ale pre mna nie je dovod video z you tube, alebo ''ja si myslim'' podloz mi to faktami a studiami a nemam problem s akceptaciou 😉
@slniecko77 Ano Tbc sa pichalo v pôrodnici a následne v 4. mesiaci hexa. Ty si myslíš, že v tele už nie sú stopy po vakcinácii Tbc a hlavne v prípade ak bola na TbC nežiadúca reakcia?

Tu nejde o You tube tam sú stiahnuté odborné vyklady ľudí z odborných stránok ale tie naozaj nemám čas vyhľadávať a cez Google ti nájde aj tie samozrejme
Prepac ale existuju samozrejme aj priamo odborné stránky ale ked ti You tube nestačí ako prehladavac -)