icon

Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?

luciferkax
6. dec 2011

Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP

adsumus
7. mar 2017

Infekcia sa veľkou pravdepodobnosťou preniesla zo susedného Rumunska, kde v uplynulom roku ochorelo na osýpky vyše 3000 ľudí. Na zdravotné komplikácie spôsobené týmto ochorením tam zomrelo v danom období 16 ľudí. Najviac infekcií zaznamenali práve v oblastiach blízko maďarských hraníc.

http://www.24hod.sk/proti-osypkam-je-v-madarsku...

zdenka7887
20. aug 2017

Tu si pokuty 20-25eurove😊

esme1
20. nov 2017

@peter952 test ELISA je vobec blud, mna zdravu darkynu krvi nadobro vyradil z darcovstvarovnako mnoho inych..pre udajne protilatky (IgG)na zltacku B...zaujimave ze za prvr som zila v celozivotnom monogamnom zvazku a za druhe protilatky rovna sa imunita. A nie hrozba..akobonus..nokdy sa dalsimi testami nepotvrdila ani nenasla..ale darovat uz nemozem..

mikhaela
10. júl 2018

@skolara hej, to znie sice pekne, no ked to TVOJE dieta nakazi dieta niekoho ineho, ta veta o TVOJOM dietati ti neprejde

evittam
10. júl 2018

@mikhaela A keď tvoje dieta nakazi ine dieta tak to bude v poriadku?

esme1
10. júl 2018

@mikhaela ako moze nakazit ockovane dieta? Nie je potom niekde chyba??..

evittam
11. júl 2018

@esme1 No, taka ze aj očkované dieta danú chorobu normálne dostane.😉

mirien22
11. júl 2018

Bojíte sa teplôt a nebojíte sa toho, že dostane nejakú chorobu, ktorá môže byt 10x horšia pre to dieťa ako očkovanie... Nerozumiem... Ale áno, nemusíte si dať dieťa zaočkovať, pokuty neviem aké sú vysoké, ale rátajte s tým, že spoločnosť bude čoraz viac “bojovať” proti nezaočkovanym deťom, takze Vám nemusia dieťa zobrať do škôlky či do iných zariadení. Taktiež sa môže stať v budúcnosti, že liečebne náklady pri chorobách, ktoré mali byt zaočkované a neboli, nechajú uhradiť rodičom, ktorí odmietli ockovat. Ale vy ste zákonný zástupca svojho dieťaťa a sama môžete rozhodnúť, čo je pre neho najlepšie. Snáď sa rozhodnete správne

evittam
11. júl 2018

@mirien22 Tak najskôr nech zacnu dávat preplácať liečebné náklady fetakom, alkoholikom a spol.
Spolocnost cim dalej tym viac"bojuje" za svoje slobodne rozhodnutie bez sankcií.

peter952
Odpoveď bola odstránená
mirien22
11. júl 2018

@evittam s tým súhlasím, tiež by si to mali platiť sami alebo minimálne odpracovať počas “liečenia”
@peter952 očkovanie priamo spôsobuje autizmus? Och, to mám doma potom dvoch autistov a aj ja som autista, moji rodičia sú autisti, aj moji susedia sú autisti 😱 Dobre vedieť 👍🏻

peter952
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
11. júl 2018

@peter952 kľudne píš hneď teraz. Práveze to urážka nebola, mal by si nakladať dakde baby a nie mudrovat o autizme. Teda ak si chlap a všetko je tak, ako má u chlapov byť.

nivea777
11. júl 2018

@peter952 ockovanie urcite nesposobuje autizmus, ockovanie moze jedine "spustit" prejavy autizmu, ale ak je dieta autista tak to ma v sebe uz od narodenia a je len otazka casu,kedy sa to ukaze ;)

peter952
Odpoveď bola odstránená
sasa1983
11. júl 2018

@peter952 môj názor je, že keď Ti náhodou ochorie dieťa, na hocico, žiadny podla Teba "trávič = pediater " by ho nemal ošetriť. Dovidenia domov.

zooeynka
11. júl 2018

@peter952 ako to ze aj neockovane deti maju autizmus? Ked ho teda spusta ockovanie, tak u neockovanych deti ho spusta co? Jeho ockovani rodicia?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
11. júl 2018

@peter952 uz viacero mamiciek ti vravelo ze ich nikdy neockovane dieta je autista. Ale co ti nezapada do teorie to automaticky popieras...nuz, potom je debata s tebou narocna a vlastne aj zbytocna. Ako s kazdym fanatikom.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
zooeynka
11. júl 2018

@peter952 iste. Dosli ti argumenty tak chod na ten futbal...