Nebojíte sa MMR očkovania?
Čaká nás v oktobri, ale mam fakt dosť strach..Doteraz sme boli klop klop klop bez priznakov aj vďaka homeopatii,ktorú som podavala, ale tohto sa bojim. Ake mate skusenosti s tymto živym typom vakcinácie?
Ahojte mamicky, toto je asi najkontroverznejsia otazka tychto cias-ockovat alebo neockovat?..ockovanim sa hlavne snazime zabranit vzniku komplikacii pri danej chorobe,ale treba podotknut,ze % vzniku tych komplikacii je niekedy omnoho nizsie ako je vyskyt neziaducih ucinkov z vakciny....Syna som ockovat dala automaticky,ale mam pocit,ze je este viac chory a to nehovorim,ako som sa bala vzniku autizmus a pod.,kedze su chlapci nato nachylnejsi, ale uz pri dcerke sa objavovali prve pochybnosti a bola somvelmi na vazkach,nakoniec sme ockovania absolvovali,s posunutymi terminmi, ale vzdy s neziaducimi ucinkami co bola teda len teplota a max.opuch v mieste v pichu-staci nato sedliacky rozumu,ze keby boli ockovanie látky take neskodne preco su vlastne neziaduce ucinky? a okrem toho nie je pravda,ze vdaka ockovaniu je pokles epidemii a detskej umrtonosti..ty sa znizilo uz davno (v 60rokoch)vdaka vyssiemu zivotnemu standardu, ako je vodovod,kanalizacia, lepsia vyziva...kazda mama chce to najlepsie pre dieta,preto je to na kazdej z nas, iba si treba uvedomit ,ze farmakologicky a kozmeticky priemysel je najvacsi biznis na tejto planete!
Toto očkovanie som odmietla, doposiaľ som očkovala všetko, u staršej aj nepovinné 😖 , brala som to ako jasnú vec bohužiaľ.....ale teraz mám prístup k informáciám, všetko som si poctivo dlho študovala ( pre aj proti
) a rozhodla som sa viac neočkovať.
Držím palce pri rozhodovaní, sama viem, že sa to nedá hneď, treba veľa času....
Buduci tyzden mame ist na toto ockovanie a az mi je zle po precitani tychto prispevkov.... Myslela som si, ze toto ockovanie je povinne a nasa doktorka je zastancom kazdeho ockovania, tak az mam strach dat jej otazku, ci mozem odmietnut. Chcem pre svoju malicku len to najlepsie ako kazda mama, ale je strasne tazke rozhodnut o niektorych veciach...
Z mojej strany bolo pred par mesiacmi odmietnute.
mam tri deti... vsetky som dala zaockovat az teraz u najmladsieho .... ☹ sme tyzden z nemocnice doma co sme sa natrapili s diagnozou trombocytopenia purpura.... ☹ neviem co bude dalej aj ked drobcek momentalne posobi fajn....
mozno blba otazka,ale co je to MMR?Na co sa to ockuje?My ideme v januari sa ockovat do obidvoch noziciak posledny krat .Moc som sa zlakla,ked je tu samy zapor 😕 Poradi mi niekto?Dakujem
katka3012 skamaráť sa s googlom 😉 keď Ti záleží na zdraví Tvojho dieťaťa, treba si aktívne vyhľadať a pozisťovať informácie Okolo očkovania je vždy pro alebo kontra, je na Tebe či sa cítiš na to, aby si sa spoĺahla na vlastný úsudok (po získaní informácii) alebo Ťa presvedčí nejaká cudzia autorita, len na základe toho, že jej budeš veriť, lebo je lekárom. Lebo očkovanie nie je o istote, ale o viere lekárov že funguje a o dúfaní pacienta že sa nič zlé nestane.
Jasne ze bojim, preto neockujem 😕 😕 😀 Podpisem papier a majte sa 🙂
my tiež nedávame. odmietli sme všetky očkovania. dlho sme sa rozhodovali. niekolkokrát sme odložili. keby som sa o to zaujímala skôr, nedala by som mu ani TBC očkovanie. ale čo už. našťastie okrem hnisaveho vačku to zvládol dobre. snád to tak aj ostane. žiadne iné očkovanie nemá ani nebude mať
Starala som sa o deti s paralyzou po prekonanej meningoencefalitide ako komplikacii pri osypkach, boli na intenzivnej starostlivosti na dozitie, nehybne, mlkve, dodnes mam z toho nocne mory a moje dieta by som nikdy nevystavila takemuto riziku. Nastastie nasa skolka ma pravidlo ze deti musia byt ockovane a teda nehrozi aby sa deti nakazili navzajom.
To ze nevidite epidemie je tym, ze sa ockovalo velkoplosne a mnohe choroby teda boli eradikovane. Vidite uz len vysledok velkeho dlhorocnho usilia a ani si to neuvedomujete. Napr v sestdesiatych rokoch bola detska mozgova obrna starsiakom, tisice deti bolo postihnutych, dufam, ze sa toto nikdy nevrati. Kedysi ludia mavali aj desat deti, lebo bolo bezne ze aj polovica umrela na to co nazyvate "beznymi detskymi ochoreniami".
To ze autismus je sposobovany ockovanim este nikto nedokazal, ten Anglican, ktory to tvrdil a zarobil na tom kopu penazi, to uz priznal a je sudeny.
Netvrdim ze ockovanie nema vedlajsie ucinky a neda sa vyvratit, ze niektore deti po nom mozu ochoriet, ale je to neporovnatelne menej nez miliony deti ktore ockovanie ochrani.
Na googli si mozte najst rozne informacie, ale aj nazory nevzdelanych excentrikov, jednoznacne by som sa tym neriadila pri lieceni vlastneho dietata.
@petot, ak ma dieta vyvazenu stravu, tak umele vitaminy ani nepotrebuje, davat miminku/dajcatu nadmerne davky vitaminu A moze byt nebezpecne.
mame za sebou vsetky ockovania do 15mes, teda aj MMR. uplne vsetky boli bez komplikacii. tiez som sa bala,ale nastastie sme nemali ano len zvysenu teplotu 😉
MMR určite nedám
to ze, niektore deti nemali ziadne reakcie neznamena, ze su za vodou, ten hlinik, ortud a ine zlozky vakciny, rovnako ako bacily kultivovane na cudzich tkanivach tam stale su,, a cakaju, je to ako casovana bomba a nikto nevie kedy vybuchne,,,, mozno pri dalsom nachladeni, alebo pri strese v skole, kolko je tazko zvladatelnych deti.. hyperaktivnych, s poruchami ucenia- dislektikov,,,, oni sa take ucite nenarodili, ale nasi lekari ich otravili vakcinami, akoby nestacilo, ze uz tak je vsade okolo nas kopa otrav, oni to pichahu este aj detom do teliciek,,, a si myslim, ze autizmus po ockovani uz dokazany bol,,,,, a navyse MMR su obycajne detske choroby, ktorymi prejde kazdy,,
Nie. Nebála som sa. A všetko ok.
Akože mumps a osýpky, to beriem, sama som prekonala mumps aj s kiahňami a tu som, ale rubeola? Nemáte strach, že vám dcéra na toto ochorie keď bude sama tehotná? Veď tento vírus trvalo poškodzuje plod...
trvalo poškodiť plod môže a nemusí aj vírus chrípky, aj herpesu atď. to by som ju musela dať zaočkovať proti všetkému.
počuli ste o tom,že sa má zrušiť očkovanie proti tuberkulóze? prečo asi???
a tie vakcíny proti chrípke čo sposobii ochorenia v Čechách?
všetko je to humus
tinki, iste rubeola je nebezpecna v tehu, len smola je v tom ze sa ockuju male deti 15 mesiacov a vakcina ucinkuje max 10 , 15 rokov, takze v case ked zena planuje tehotenstvo uz nie je chranena, leda ze by sa pravidelne preockovavala co asi nie je bezny zvyk ... 😒 bezne rodia 30 rocne i starsie zeny ... keby vsak deti ochoreli v detskom veku uz maju dozivotnu imunitu, co sa vsak "vdaka" vakcine nestane.
niekedy sa ockovala rubeola az na 12 rokov a len u dievcat tam to malo aspon nejaky realny uzitok, myslin ochrana vakciny pred ochorenim v case ked pridu deti, co bolo v nasej generacii bezne okolo 20tky
MMR sme s mm odmietli. Robim vo farmacii a viem preco lekari tie ktore veci ponukaju. Napriek tomu som vahala, cele mesiace studovala, snazila sa verit tej dobrej pediatricke, ktora sa tak stara a tvrdi, ze toto ockovanie je urcite ok..... a potom ma sklamala na celej ciare, svojou neinformovanostou poskodzovala zdravie mojho maleho po uplne inej stranke a povedala som si super, esteze som to ockovanie oddalovala, teraz nech mi ho skusi pripomenut, tak jej vysvetlim kam s jej radami moze ist, ze keby pocuvala mna pred rokom, moj maly mohol byt zdravotne niekde inde..... takze reci o tom ze lekari su odbornici ma dvihaju zo stolicky, funguju na zotrvacnik, opakuju to iste cele roky, nove postupy ich netrapia a ked ma dieta stastie, tak nema ine ako bezne problemy a lekar to zvlada... akonahle je to nieco mimo priemer, lekar je v prdeli a neprizna to... cest vynimkam a ti su uzasni, len ako ich oddelit od pliev.....
Vsetko ma svoje za aj proti,kazdy sa snazime pre svoje dieta urobit to najlepsie co citime,takze si nemyslim,ze je vsetko uplna pravda co sa pise na nete o negtivch a positivoch ockovania..........pravda je niekde uprostred....radikalne priciernovanie moznych vedlajsich negativnych priznakoch budi dojem,ze matky co dieta dju ockovat,su nezodpovedne..........kazdy ma pravo vyberu.......
Dieta som ockovat dala a nemyslim,ze som jej tym ublizila.
my sme očkovaný proti všetkému, nedala som akurát dobrovolne proti kiahniam - vždy bez nežiaducich účinkov.
my sme ho absolvovali s dcérkou v pondelok. zvládla ho uplne v pohode, nemala ani teplotu, čo nemôžem povedať napr. o očkovaní proti pneumokokom, keď teplotovala poriadne tri dni, bola zničená a malátna. k pediatrovi som šla s malou dušičkou po prečítaní fór a bol to zbytočný stres. Rovnako pred časom bezproblémovo zvládol MMR očkovanie aj náš syn. myslím, že sa to zbytočne nafukuje a iba čo sa tu mamičky desia a stresujú navzájom 😀
my mame ockovanie len to zakladne-povinne.nic viac by som do malej nedala pichnut
Nasi stari rodicia neboli ockovani proti osypkam, ani mumpsu, ani rubeole, ani proti inym chorobam, zili omnoho biednejsie, v skromnych podmienkach a dozili sa peknych par rokov. osypky su krasne liecitelne, mumps som aj ja prekonala bez ockovania a nic hrozne to nebolo a rubeola sa da tiez uplne normalne liecit. treba sa viac vzdelavat v tejto oblasti, aby si clovek vedel zvazit rizika nad prinosmi. na zaciatku staci prestudovat aj fungovanie nasho imunitneho systemu, tvorbu protilatok, boj s chorobami a pod., ( co sa vlastne snazi napodobnit umelo ockovanie ). myslim, ze aj laik v tejto oblasti pochopi, ako funguje nasa imunita a preco vlastne OCKOVANIE NEMA ZMYSEL. druha kapitola su zlozenia vakcin a neziaduce ucinky. 😉
ja som dala syna zaockovat zistovala som si u sestricky, ze za 8 rokov co ockuje nebola na toto ockovanie ziadna reakcia ani u jedneho z deticiek ... nas maly dokonca ani neplakal ked ho pichali.. ja som dala povinne a dost... je horsie to co sa mu moze stat ak dostane tu chorobu ako to co sa mu stane pri ockovani... moj nazor teraz ma antiockovacie maminy ukamenuju za moj nazor ale nevadi... jedny argumentuju proti tym ze uz tie choroby nie su - asi preco? lebo sa ockuje proti nim... myslim ze ma ockovanie vyznam inak by ho uz davno zakazali... ale tie navyse su blbost podla mna..
neockovat!!!
Tento utorok som sa vrátila so synom - 10 r. z nemocnice, kde sme boli 10 dní hospitalizovaní na zápal mozgových blán - vírusového pôvodu našťastie. Dva týždne pred vypuknutím choroby bol preočkovaný na MMR.....nechcem šíriť paniku, zatiaľ nemám všetko pozisťované a potvrdené, ale vážna pochybnosť tu je už teraz...Čo však viem na 100 % - tak toto bolo jeho posledné očkovanie, nikdy viac! Starší syn mal reakciu na očkovanie proti TBC - skončili sme so zdurenými uzlinami a ATB, rok sme chodili na pľúcne....a ja nepoučiteľná som nechala takto likvidovať aj druhé dieťa....

ten isty problem s ockovanim v 15 mesiaci riesim teraz aj ja 😔 doteraz som sa ockovania nebala blarala som to ako fakt, ze sa to musi a basta pri starsiom synovi sme nemali ziadne problemi no nasa doktorka ma teraz dost vystrasila ☹ zvazujem, ze ockovanie odmietnem 😔
@horalocka vidis to a nasa dokina sa mi priznala, ze prave riesia jeden problem co sa tyka reakcie na vakcinu :(